1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Quick Q with RAID0 setup for XP64

Discussion in 'General Hardware' started by DrunkenMafia, May 19, 2009.

  1. DrunkenMafia

    Joined:
    Jan 12, 2007
    Messages:
    2,277 (0.76/day)
    Thanks Received:
    232
    Location:
    Cairns QLD, Aussie
    Well I have given up on the OCZ SSD I bought for this new i7 build. I now have 2 640gb WD black drives.

    I have created a RAID0 with the 2 disks and now I am trying to load XP64 bit onto it.

    PLEASE tell me there is a way to do this without having to use a floppy drive :banghead:

    There must be. I am using a P6Tse mothboard with no floppy connector. The manual tells me I need to use a USB floppy drive. :cry:

    anyone have any ideas, its been quite a while since I set up a raid using XP.
     
  2. Pete1burn

    Pete1burn

    Joined:
    Feb 5, 2009
    Messages:
    835 (0.37/day)
    Thanks Received:
    70
    I was pretty pissed when doing a build for a friend that changing the sata controller to raid makes ALL of the sata connectors raid, including the optical drive. Used to be you could tell the bios which ports were to be used in raid and which ones were not. It would boot into Windows set up and then say there's no driver for the optical drive.

    Weird.

    Edit: What did you do with the ssd?
     
  3. DanTheBanjoman SeƱor Moderator

    Joined:
    May 20, 2004
    Messages:
    10,553 (2.66/day)
    Thanks Received:
    1,383
    nLite.
     
  4. DrunkenMafia

    Joined:
    Jan 12, 2007
    Messages:
    2,277 (0.76/day)
    Thanks Received:
    232
    Location:
    Cairns QLD, Aussie
    ^ nlite??
     
  5. DrunkenMafia

    Joined:
    Jan 12, 2007
    Messages:
    2,277 (0.76/day)
    Thanks Received:
    232
    Location:
    Cairns QLD, Aussie
    @ pete - I am just going to ebay it!!
     
  6. btarunr

    btarunr Editor & Senior Moderator Staff Member

    Joined:
    Oct 9, 2007
    Messages:
    29,461 (10.79/day)
    Thanks Received:
    14,010
    Location:
    Hyderabad, India
    Make a custom Windows XP install disk using nLite, add the correct RAID drivers to it.
     
  7. DrunkenMafia

    Joined:
    Jan 12, 2007
    Messages:
    2,277 (0.76/day)
    Thanks Received:
    232
    Location:
    Cairns QLD, Aussie
    man I cna't believe I have never used nlite before, what a great lil app. Thanx gents, it woulda been a right pain otherwise
     
  8. Hayder_Master

    Hayder_Master

    Joined:
    Apr 21, 2008
    Messages:
    5,185 (2.05/day)
    Thanks Received:
    642
    Location:
    IRAQ-Baghdad
    nLite , make an ISO cd
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page