1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

R9 280 non-x BIOS request

Discussion in 'AMD / ATI' started by Undyingghost, Aug 23, 2014.

  1. Undyingghost

    Undyingghost New Member

    Joined:
    Aug 23, 2014
    Messages:
    11 (0.04/day)
    Thanks Received:
    2
    I noticed it appeared new 280 bios here on techpowerup so i wanted to play around with one 7950 i had here. After flash everything was fine Vbe7 modded ofc for id change (it changed to 200 series) but voltage seems bugged. It's stuck at 0.999 so every game or benchmark crash right away with display stop responding. VRM Unknown, maybe voltage controller is not supported?

    This is bios i was talking about : http://www.techpowerup.com/vgabios/156307/sapphire-r9280x-3072-140220.html

    If anyone have any idea or some other 280 bios it would be appreciated. :)
     
    Last edited: Aug 24, 2014
  2. Undyingghost

    Undyingghost New Member

    Joined:
    Aug 23, 2014
    Messages:
    11 (0.04/day)
    Thanks Received:
    2
    Bump.

    What, no one have r9 280 gpu?
     
  3. criss969

    Joined:
    Aug 24, 2014
    Messages:
    2 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    I have a Club3D R9 280.
     
  4. Undyingghost

    Undyingghost New Member

    Joined:
    Aug 23, 2014
    Messages:
    11 (0.04/day)
    Thanks Received:
    2
    Can you help me with the bios? Maybe upload it so can try it? Thanks.
     
  5. W1zzard

    W1zzard Administrator Staff Member

    Joined:
    May 14, 2004
    Messages:
    15,371 (3.81/day)
    Thanks Received:
    12,567
  6. Undyingghost

    Undyingghost New Member

    Joined:
    Aug 23, 2014
    Messages:
    11 (0.04/day)
    Thanks Received:
    2
    Well it worked, 7950 flashed with 280 bios. Have full voltage control now. :)

    [​IMG]
     
  7. criss969

    Joined:
    Aug 24, 2014
    Messages:
    2 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    Congrats! What's the highest core clock you've managed? I can do 1200 with my R9 280 on stock voltage. Anything over and I get artifacts.



    **Unrelated**
    How can I upload my Club3D BIOS to the vBIOS collection?
     
  8. W1zzard

    W1zzard Administrator Staff Member

    Joined:
    May 14, 2004
    Messages:
    15,371 (3.81/day)
    Thanks Received:
    12,567
    GPU-Z, button to the right of the BIOS version
     
  9. Countryside

    Countryside

    Joined:
    Apr 12, 2013
    Messages:
    331 (0.42/day)
    Thanks Received:
    149
    Location:
    EST
    Exactly what HD 7950 u got
     
  10. Undyingghost

    Undyingghost New Member

    Joined:
    Aug 23, 2014
    Messages:
    11 (0.04/day)
    Thanks Received:
    2
    It is an Sapphire 7950 Vapor-X R2 with two 8 pins. I think i has 7970 PCB becouse even 280X vapor-X bios was working.

    Anyway highest i did is 1175/1575 but for stability i just use clocks above.
     
  11. Countryside

    Countryside

    Joined:
    Apr 12, 2013
    Messages:
    331 (0.42/day)
    Thanks Received:
    149
    Location:
    EST
    Nice 1 maybe i will flash my hd later to wasted to do it now:toast:
     
  12. Undyingghost

    Undyingghost New Member

    Joined:
    Aug 23, 2014
    Messages:
    11 (0.04/day)
    Thanks Received:
    2
    Just be careful. Make sure you have second bios switch if something goes wrong.
     
    Countryside says thanks.
  13. Countryside

    Countryside

    Joined:
    Apr 12, 2013
    Messages:
    331 (0.42/day)
    Thanks Received:
    149
    Location:
    EST
    Yep i know thx for heads up
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page