1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

radeon 4870x2 CF + radeon hd6000 for tessellation ?? is it possible

Discussion in 'AMD / ATI' started by darkbaron, May 3, 2011.

  1. darkbaron New Member

    Joined:
    May 3, 2011
    Messages:
    3 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    hi guy , im newbie so forgive if my questions are so stupid
    Currently im running 2 4870x2 CF with mobo Asus m3a32 mpv deluxe and pIIx4 965be 8gh ddr2 ram
    I love to have the tessellation feature but AMD seem wont enable for radeon4000 due to hardware limitation and my 2 4870x2 still very strong . My question is can i use the type of configuration like:

    4870x2 CF + radeon6000(low profile cards) to activate tessellation
    This idea is similar like AMD + NVIDIA for PhysX in past. But it will not be limited by drivers.


    My understanding is radeon4000 has the tessellation unit but it's weaker than the demand of DX11. If this idea can be done, it will give people who have low budget like me a chance to live in game world:banghead:

    Again, please forgive my English (is my second language) and my questions if they are so dummy.
  2. newtekie1

    newtekie1 Semi-Retired Folder

    Joined:
    Nov 22, 2005
    Messages:
    19,715 (6.22/day)
    Thanks Received:
    5,864
    Unfortunately, no it can't be done. Having a different PhysX processor is possible because PhysX is different from graphics. However, tessellation is graphics related, and needs to be done by the GPU(or GPUs) that render the graphics.
    darkbaron says thanks.
    Crunching for Team TPU More than 25k PPD
  3. darkbaron New Member

    Joined:
    May 3, 2011
    Messages:
    3 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    but why? i mean what will limit us to do that :(
  4. darkbaron New Member

    Joined:
    May 3, 2011
    Messages:
    3 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    oh it like which is main GPU render must do Tessellation . i see . Thank you very much
  5. meran New Member

    Joined:
    Sep 7, 2010
    Messages:
    469 (0.33/day)
    Thanks Received:
    27
    Location:
    baghdad/iraq
    yes it need a directx 11 gpu to do tessilation, by the way your setup consumes too much power!! if u can sell them for 2 6870 then u save
    1-big $$ on electricity bill
    +lower noise
    +lower air conditioning need if u are in a hot place and thats worth 10x better than tessilation for me

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page