1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Radeon HD 3870X2 Voltage Modification Guide Surfaces

Discussion in 'News' started by zekrahminator, Feb 4, 2008.

  1. zekrahminator

    zekrahminator McLovin

    Joined:
    Jan 29, 2006
    Messages:
    9,114 (2.89/day)
    Thanks Received:
    321
    Location:
    My house.
    The AMD HD 3870X2 graphics processor needs no introduction. However, as some overclockers have already found out, there's no easy way to control voltages to get extremely high clocks out of their $400+ graphics card. Assuming you do not have a VCO PLL divider bug in your card's BIOS (which will limit the core clock to 860MHz no matter what), the only thing really stopping you from reaching 3DMark record books is a pesky voltage problem. Since the power layout of the 3870 is completely different from the 3870X2, the 3870X2 voltages cannot be controlled through software.

    Fortunately for all you hardcore overclockers out there with 3870X2s and meaty power supplies, extreme overclocker "Shamino" published a voltage modification guide.

    Enjoy.

    Source: Foxconn
     
    Last edited by a moderator: Feb 4, 2008
    WarEagleAU says thanks.
  2. Dr. Spankenstein New Member

    Joined:
    Feb 15, 2007
    Messages:
    1,920 (0.69/day)
    Thanks Received:
    275
    Whoa! That was fast!

    Sham is the man!!!
     
  3. kwchang007

    kwchang007 New Member

    Joined:
    Jan 27, 2007
    Messages:
    3,979 (1.43/day)
    Thanks Received:
    185
    Location:
    Severn, MD, USA.
    Whoa that is really quick. I think we will see a new record soon...
     
  4. mandelore

    mandelore New Member

    Joined:
    Aug 12, 2006
    Messages:
    3,251 (1.10/day)
    Thanks Received:
    152
    Location:
    UK-small Village in a Valley Near Newcastle
    lols.. i read this the other day, didnt even think about posting it...
     
  5. W1zzard

    W1zzard Administrator Staff Member

    Joined:
    May 14, 2004
    Messages:
    14,860 (3.93/day)
    Thanks Received:
    11,567
    actually i think you can change voltages via software and get a bigger range than on other 38xx products
     
    zOaib says thanks.
  6. zOaib New Member

    Joined:
    Sep 23, 2005
    Messages:
    985 (0.30/day)
    Thanks Received:
    32
    Location:
    FL
    i knew it , now we await further input on that from you :D
     
  7. WarEagleAU

    WarEagleAU Bird of Prey

    Joined:
    Jul 9, 2006
    Messages:
    10,797 (3.61/day)
    Thanks Received:
    546
    Location:
    Gurley, AL
    Sweet. Ill look at this when I get home from work today
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page