1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

RBE - General information and discussion

Discussion in 'RBE' started by BAGZZlash, Mar 9, 2008.

  1. VuurVOS New Member

    Joined:
    Mar 20, 2008
    Messages:
    306 (0.13/day)
    Thanks Received:
    74
    Very very long one liner. My tip. Make a new thread for clearly your problem and exlain how you got the invalid dir error. Use some screenshots. Sometimes an image can tell more than 1000 words.

    Otherwise I can't understand if you don't understand what you don't understand....even if I want to...
  2. AJ Rimmer Bsc.Ssc.

    AJ Rimmer Bsc.Ssc. New Member

    Joined:
    Jul 18, 2006
    Messages:
    15 (0.01/day)
    Thanks Received:
    1
    HIS [H487FN1GP] HD 4870 Fan 1GB (256bit) GDDR5 PCIe.

    virgin bios


    hoping someone has a fan speed fix,as this is the 2 wire fan with no access to fan control,and it runs hotter than my arse when covered in custard.:D

    Attached Files:

  3. BAGZZlash

    BAGZZlash RBE Author

    Joined:
    Mar 9, 2008
    Messages:
    583 (0.25/day)
    Thanks Received:
    357
    Sorry, RBE can't do magic. If it is a 2-wired fan, it is not controllable. Face it. :cry:
  4. AJ Rimmer Bsc.Ssc.

    AJ Rimmer Bsc.Ssc. New Member

    Joined:
    Jul 18, 2006
    Messages:
    15 (0.01/day)
    Thanks Received:
    1
    i think your wrong there sir......

    my mrs could control it,she trys to control everything...so i am aiming her at my card :rolleyes:
    erocker says thanks.
  5. glenboy New Member

    Joined:
    Jun 22, 2007
    Messages:
    34 (0.01/day)
    Thanks Received:
    3
    hiya bagzz
    i have 3 x 5850s coming and i want to open up the ccc limits to a much higher level but i'm sure that even an asustop 5850 won't have theccc limits i'm looking for i want 1200gpu and 1400 memory limit, could i use the signature file save from asustop 5870 and then use that sig file in rbe on the 5850 bios or might it work using the method 2 way,thanks in advance and RBE is a brilliant utility
  6. BAGZZlash

    BAGZZlash RBE Author

    Joined:
    Mar 9, 2008
    Messages:
    583 (0.25/day)
    Thanks Received:
    357
    No, don't do that!
    On the one hand, signature saving isn't working properly for 5xx0 cards anyway yet, on the other hand it has never been a good idea to interchange signatures among different video card types. Don't do it.
  7. glenboy New Member

    Joined:
    Jun 22, 2007
    Messages:
    34 (0.01/day)
    Thanks Received:
    3
    ok i'll wait a bit till rbe is updated and maybe there will be a few 5850 bioses to choose from then as well
  8. Zíon New Member

    Joined:
    Sep 24, 2009
    Messages:
    25 (0.01/day)
    Thanks Received:
    5
    Not exactly true... mine has a 2-wired fan and fan control works fine.

    I sent you an email a couple days ago (Oct 2nd) about 4870/4770/5770 programmable VRM
    Pls check your mail !
  9. newfellow New Member

    Joined:
    Aug 28, 2009
    Messages:
    314 (0.17/day)
    Thanks Received:
    17
    Since when has GPU fans have had 3 pins?

    Anyway, just checked RBE seems, damn nice software. Tested all sort of BIOS editors in past couple days for ATI cards seems this one actually works very well and has all the features needed to tweak these cards.

    Although, I am wondering does the hardware rule nr.1 apply here still "Always flash in DOS". Kinda have still something even against to MB BIOS flashing on OS.
  10. A64 Now! Guest

    hello BAGZZlash

    I have a question for you,Could you please help me?
    i have send a PN @ you
  11. overclocking101

    overclocking101

    Joined:
    Apr 8, 2009
    Messages:
    2,886 (1.46/day)
    Thanks Received:
    405
    Location:
    vermont
    ok i flash rbe modded bios to my 4870 512mb and it shows clock speed of 80mhz! and it was set to be 800. i used the over/underclocking utility in rbe. maybe this has something to do with it??
  12. BAGZZlash

    BAGZZlash RBE Author

    Joined:
    Mar 9, 2008
    Messages:
    583 (0.25/day)
    Thanks Received:
    357
    You mean you used the clocking wizard? Could you post the modded BIOS?
  13. A64 Now! Guest

    ok
  14. Methanoid New Member

    Joined:
    Oct 20, 2009
    Messages:
    1 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    Tricking OS on VGA ID

    Is it possible to flash a modded BIOS to a Radeon HD4650 to persuade the OS that its in fact a HD4670? Presumably changing the chip to RV730XT and the Videocard ID to HD4670?

    You may think this is a mad thing to do (when leaving the clocks unchanged and when 4650s have DDR2/3 and 4670s have DDR3/4/5) but there is a good reason. Apple are now using 4670 in the new iMac and hence there will be drivers for the 4670 in OSX. Unfortunately there is (and won't ever be) no low profile HD4670 so all I have is a 4650 but I'd like to run an OSX Hackintosh.

    So it would be nice to persuade OSX that my 4650 is a 4670! :ohwell:
  15. BAGZZlash

    BAGZZlash RBE Author

    Joined:
    Mar 9, 2008
    Messages:
    583 (0.25/day)
    Thanks Received:
    357
    As far as I know, Mac-video-cards are kind of incompatible to those used in PCs. All I can suggest is to flash a genuine-Mac-4670-BIOS to your 4650.
  16. W1zzard

    W1zzard Administrator Staff Member

    Joined:
    May 14, 2004
    Messages:
    14,793 (3.93/day)
    Thanks Received:
    11,498
    did you try with the normal drivers? chances are they still support the card, otherwise try to look for something similar to a windows inf file that specifies which device ids are supported by a driver, or grab a hex editor and try to replace the 4670 device id with the 4650 device id in the driver
  17. BAGZZlash

    BAGZZlash RBE Author

    Joined:
    Mar 9, 2008
    Messages:
    583 (0.25/day)
    Thanks Received:
    357
    This will most likely not work due to the hash protected digest zone in the BIOS.
  18. W1zzard

    W1zzard Administrator Staff Member

    Joined:
    May 14, 2004
    Messages:
    14,793 (3.93/day)
    Thanks Received:
    11,498
    in the driver, not the bios. but dunno if it must be digitally signed on macos
  19. BAGZZlash

    BAGZZlash RBE Author

    Joined:
    Mar 9, 2008
    Messages:
    583 (0.25/day)
    Thanks Received:
    357
    Sorry, didn't read thoroughly. :eek:
  20. dante`afk

    Joined:
    Dec 1, 2009
    Messages:
    15 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    any1 can help on this ?


    short discussion from here http://forums.techpowerup.com/showthread.php?t=120022
  21. tor [tt] New Member

    Joined:
    May 19, 2010
    Messages:
    1 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    Hi everyone, I have a strange problem with RBE, or maybe I have a lack of knowledge, well, the thing is I have two 4890 in crossfire and I can't switch the fans to the factory defaults using RBE. Before I decided to switch back I had been using modified bioses with no problems for a very long time(the only thing I changed was fan control). So my action are the following- I take the native bioses(which were taken from my cards by RBE and were not modified), then I open them by RBE, I go to the Fan Settings and I see that RBE puts incorretc values on the graph(the speed of the fan is too high for such a small temparature). What shal I do? Is there a way to go back to the factory default fan settings?
    PS I tried flashing those unmodified bioses but to no vail- the noise was horrible:(
  22. kakarott007

    kakarott007 New Member

    Joined:
    Apr 10, 2010
    Messages:
    16 (0.01/day)
    Thanks Received:
    3
    hi guys. could somebody tell me if there are any chances to see memory voltage tweaks for 5850/5870 in RBE sometime soon?
  23. mechtech

    mechtech

    Joined:
    Dec 26, 2006
    Messages:
    251 (0.09/day)
    Thanks Received:
    18
    New XFX 4770 bios directly from xfx support. Can't upload through gpuz cause its not on the card yet. SO here you go.

    Attached Files:

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page