1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Rise from your grave! The 3dfx re-build

Discussion in 'Project Logs' started by TRWOV, Oct 28, 2011.

  1. TRWOV

    TRWOV

    Joined:
    Aug 11, 2011
    Messages:
    3,787 (3.06/day)
    Thanks Received:
    2,399
    Location:
    Mexico
    How long has it been...

    [​IMG]

    :roll:
     

    Attached Files:

    Crunching for Team TPU
  2. micropage7

    micropage7

    Joined:
    Mar 26, 2010
    Messages:
    6,181 (3.55/day)
    Thanks Received:
    1,440
    Location:
    Jakarta, Indonesia
    [​IMG]
    wow after a while i see IE again
     
  3. Luciel

    Luciel

    Joined:
    May 25, 2011
    Messages:
    277 (0.21/day)
    Thanks Received:
    139
    Location:
    Málaga, Spain
    Stupid question but... no chance you can use both at the same time? :p

    Also about the XBOX HDD, when I did mine back in the day, I seem to remember it would only take up to 120gb hdd?
     
  4. TRWOV

    TRWOV

    Joined:
    Aug 11, 2011
    Messages:
    3,787 (3.06/day)
    Thanks Received:
    2,399
    Location:
    Mexico
    Dunno... I have no way to test the board at the moment. There are no identification marks other than the Xcel2000 on the NB heatsink but looking at google images it seems that lots of boards had the same one. I guess that's what the SiS chipset shipped with.

    Also, no luck today on the flea market. Still looking for that FSB133 slot 1.
     
    Crunching for Team TPU
  5. TRWOV

    TRWOV

    Joined:
    Aug 11, 2011
    Messages:
    3,787 (3.06/day)
    Thanks Received:
    2,399
    Location:
    Mexico
    Voodoo 5 5500 SLI???

    Questions:

    1. Would a MAC 5500 PCI work with my PC?

    2. I see that the 5500 has a set of headers that look similar to the SLI connectors on the Voodoo 2s. Is there any way to put two in SLI?

    Someone is offering me a MAC 5500 but I don't know if I should bite. Even if it doesn't work in SLI, if it works with a PC I might take it as a backup. :rockout:


    What do you think? :confused:
     
    Crunching for Team TPU
  6. ThE_MaD_ShOt

    ThE_MaD_ShOt

    Joined:
    Nov 29, 2011
    Messages:
    5,131 (4.56/day)
    Thanks Received:
    3,795
    Location:
    Hi! I'm from the Internet
    I don't think a vid card made for a Mac will work in a Pc. Hence the reason they have mac version of popular Pc vid cards.
     
    Crunching for Team TPU
  7. Luciel

    Luciel

    Joined:
    May 25, 2011
    Messages:
    277 (0.21/day)
    Thanks Received:
    139
    Location:
    Málaga, Spain
    No idea but as The_mad_shot says, doubt they do, otherwise why make mac versions?
     
  8. Mussels

    Mussels Moderprator Staff Member

    Joined:
    Oct 6, 2004
    Messages:
    42,566 (11.39/day)
    Thanks Received:
    9,836
    IIRC a BIOS flash makes it the windows version.


    unsure if 5500 did SLI. how could they since boards didnt come with two AGP slots?
     
  9. digibucc

    digibucc

    Joined:
    May 21, 2009
    Messages:
    4,954 (2.42/day)
    Thanks Received:
    1,512
    old macs used to have their ports backwards relative to pc, and so the pins on the card were backwards to match. i can't say whether that's the case with the 5500 though, sorry.
     
    Mussels says thanks.
  10. ThE_MaD_ShOt

    ThE_MaD_ShOt

    Joined:
    Nov 29, 2011
    Messages:
    5,131 (4.56/day)
    Thanks Received:
    3,795
    Location:
    Hi! I'm from the Internet
    They had an early sli with the Vodooo Pci version cards.
     
    Crunching for Team TPU
  11. Red_Machine

    Red_Machine

    Joined:
    Oct 1, 2010
    Messages:
    1,763 (1.14/day)
    Thanks Received:
    389
    Location:
    Marlow, ENGLAND
    That's untrue. The latest 3dfx drivers for Mac OS allow you to use PC cards with Macs.
     
  12. TRWOV

    TRWOV

    Joined:
    Aug 11, 2011
    Messages:
    3,787 (3.06/day)
    Thanks Received:
    2,399
    Location:
    Mexico
    Would I need a Mac for the bios flash?
     
    Crunching for Team TPU
  13. Mussels

    Mussels Moderprator Staff Member

    Joined:
    Oct 6, 2004
    Messages:
    42,566 (11.39/day)
    Thanks Received:
    9,836
    just another GPU as the primary card, PCI i guess.


    but really, you cant use two AGP cards. so it doesnt matter.
     
  14. TRWOV

    TRWOV

    Joined:
    Aug 11, 2011
    Messages:
    3,787 (3.06/day)
    Thanks Received:
    2,399
    Location:
    Mexico
    It's the PCI version.

    [​IMG]

    So I could use my current AGP card to flash the PCI one, right?
     

    Attached Files:

    Crunching for Team TPU
  15. Red_Machine

    Red_Machine

    Joined:
    Oct 1, 2010
    Messages:
    1,763 (1.14/day)
    Thanks Received:
    389
    Location:
    Marlow, ENGLAND
    You can't SLI with the Voodoo5, as it's already technically in SLI.
     
  16. TRWOV

    TRWOV

    Joined:
    Aug 11, 2011
    Messages:
    3,787 (3.06/day)
    Thanks Received:
    2,399
    Location:
    Mexico
    Yes, I know. I'm mainly interested to have a backup but only if it works with PCs
     
    Crunching for Team TPU
  17. Mussels

    Mussels Moderprator Staff Member

    Joined:
    Oct 6, 2004
    Messages:
    42,566 (11.39/day)
    Thanks Received:
    9,836
    it should work, but its so long ago i have no idea.
     
  18. ThE_MaD_ShOt

    ThE_MaD_ShOt

    Joined:
    Nov 29, 2011
    Messages:
    5,131 (4.56/day)
    Thanks Received:
    3,795
    Location:
    Hi! I'm from the Internet
    OOOhhhh I smell quad sli heh. lol I think my old brain remembers talk of running 2 in tandam.
     
    Crunching for Team TPU
  19. TRWOV

    TRWOV

    Joined:
    Aug 11, 2011
    Messages:
    3,787 (3.06/day)
    Thanks Received:
    2,399
    Location:
    Mexico
    I'm going to pass. There are many unknowns and he just told me that he wants $80 for it. :banghead:

    I mean, it's complete and all but untested and I don't even know if I'm going to be able to use it and at that price... :shadedshu
     
    Crunching for Team TPU
  20. ThE_MaD_ShOt

    ThE_MaD_ShOt

    Joined:
    Nov 29, 2011
    Messages:
    5,131 (4.56/day)
    Thanks Received:
    3,795
    Location:
    Hi! I'm from the Internet
    That's probably a good call
     
    Crunching for Team TPU
  21. TRWOV

    TRWOV

    Joined:
    Aug 11, 2011
    Messages:
    3,787 (3.06/day)
    Thanks Received:
    2,399
    Location:
    Mexico
    A little bit of cable management:

    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]

    I'll hit the flea market tomorrow. I hope to find a bigger hard drive and a FSB133 P3.
     
    Last edited: Feb 4, 2012
    Chicken Patty and Norton say thanks.
    Crunching for Team TPU
  22. Norton

    Norton WCG-TPU Team Captain

    Joined:
    Dec 21, 2011
    Messages:
    9,165 (8.29/day)
    Thanks Received:
    21,666
    Crunching for Team TPU More than 25k PPD
  23. digibucc

    digibucc

    Joined:
    May 21, 2009
    Messages:
    4,954 (2.42/day)
    Thanks Received:
    1,512
    orly?

    pc:
    [​IMG]

    b&w g3:
    [​IMG]

    i've got pics. notice which end the x1 tab is on each motherboard. on the pc it is toward the inside, on the mac it is to the outside.

    granted it's just the pci video slot, the other pci slots were "normal" , and it was only on the b&w g3 and the yikes g4, but those were popular macs and i had more than one of each myself, so i remembered this.
     
  24. TRWOV

    TRWOV

    Joined:
    Aug 11, 2011
    Messages:
    3,787 (3.06/day)
    Thanks Received:
    2,399
    Location:
    Mexico


    That port isn't backwards, it's a 3.3V PCI slot. The 5V slots are the "normal" ones.

    The Voodoo Mac supports both.
     
    Red_Machine says thanks.
    Crunching for Team TPU
  25. Red_Machine

    Red_Machine

    Joined:
    Oct 1, 2010
    Messages:
    1,763 (1.14/day)
    Thanks Received:
    389
    Location:
    Marlow, ENGLAND
    I've seen it done, too. So your whale is fail.
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page