1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat is out.

Discussion in 'Games' started by pr0n Inspector, Feb 6, 2010.

  1. pantherx12

    pantherx12 New Member

    Joined:
    Jan 2, 2009
    Messages:
    9,714 (4.44/day)
    Thanks Received:
    1,699
    Location:
    ENGLAND-LAND-LAND
    I have :laugh:

    But I'm asking how to make the game work AND use the mods : ]
     
  2. InnocentCriminal

    InnocentCriminal Resident Grammar Amender

    Joined:
    Feb 21, 2005
    Messages:
    6,484 (1.80/day)
    Thanks Received:
    847
    That mod sounds stupid. I wouldn't bother with it. I'm about to try out the one imperial linked to, not really a mod but modded textures.
     
  3. pantherx12

    pantherx12 New Member

    Joined:
    Jan 2, 2009
    Messages:
    9,714 (4.44/day)
    Thanks Received:
    1,699
    Location:
    ENGLAND-LAND-LAND
    After pissing about with fsgame.ltx I found the faulty bit o code fixed it and game now runs in English : ]
     
  4. imperialreign

    imperialreign New Member

    Joined:
    Jul 19, 2007
    Messages:
    7,043 (2.59/day)
    Thanks Received:
    909
    Location:
    Sector ZZ₉ Plural Z Alpha
    The Graphics Pack I linked to uses much higher quality textures, and vastly improved bump and specular maps. Believe me, you'll notice a difference in-game.

    SHARPER is simply having taken all the textures and passed them through a sharpening filter (prob with Photoshop) . . . it was a decent improvement, until the real texture packs started hitting the mod archives . . .

    If you've lost all keyboard inputs, you somehow borked your user.ltx (which has all the console command and key bind settings. If you're on Vista, go to C:\users\all users\documents\call of pripyat\ and delete the user.ltx. If the game does not see that file, it will re-generate the default settings. You'll have to reset your visual/audio settings, but you'll get your key function back.

    If you installed a RUS mod to the ENG version, go into the C:\program files\call of pripyat\gamedata\configs\text\ and delete the "rus" folder. Should take care of the text localization . . .

    To make sure mods are working, go into the C:\program files\call of pripyat\ and open the fsgame.ltx with notepad. You'll see the following:

    Code:
    ;abbreviation           = recurs|notif|  root|                  add|        ext|            description
    $app_data_root$         = true | false | C:\Users\Public\DOCUME~1\STALKE~1.-\
    $arch_dir$              = false| false| $fs_root$
    $game_arch_mp$          = false| false| $fs_root$|            mp\
    $arch_dir_levels$       = false| false| $fs_root$|            levels\
    $arch_dir_resources$    = false| false| $fs_root$|            resources\
    $arch_dir_localization$ = false| false| $fs_root$|            localization\
    $arch_dir_patches$      = false| true|  $fs_root$|            patches\
    $game_data$             = false| true|  $fs_root$|            gamedata\
    $game_ai$               = true|  false| $game_data$|          ai\
    $game_spawn$            = true|  false| $game_data$|          spawns\
    $game_levels$           = true|  false| $game_data$|          levels\
    $game_meshes$           = true|  true|  $game_data$|          meshes\|       *.ogf;*.omf|   Game Object files
    $game_anims$            = true|  true|  $game_data$|          anims\|        *.anm;*.anms|  Animation files
    $game_dm$               = true|  true|  $game_data$|          meshes\|       *.dm|          Detail Model files
    $game_shaders$          = true|  true|  $game_data$|          shaders\
    $game_sounds$           = true|  true|  $game_data$|          sounds\
    $game_textures$         = true|  true|  $game_data$|          textures\
    $game_config$           = true|  false| $game_data$|          configs\
    $game_weathers$         = true|  false| $game_config$|        environment\weathers
    $game_weather_effects$  = true|  false| $game_config$|        environment\weather_effects
    $textures$              = true|  true|  $game_data$|          textures\
    $level$                 = false| false| $game_levels$
    $game_scripts$          = true|  false| $game_data$|          scripts\|      *.script|      Game script files
    $logs$                  = true|  false| $app_data_root$|      logs\
    $screenshots$           = true|  false| $app_data_root$|      screenshots\
    $game_saves$            = true|  false| $app_data_root$|      savedgames\
    $downloads$             = false| false| $app_data_root$
    

    The line that reads:

    Change it to read:

     
    pantherx12 says thanks.
  5. pantherx12

    pantherx12 New Member

    Joined:
    Jan 2, 2009
    Messages:
    9,714 (4.44/day)
    Thanks Received:
    1,699
    Location:
    ENGLAND-LAND-LAND
    Actually sharper isn't just sharpened.

    The files have been individually edited, contrast hues etc are edited, some textures are even made from scratch.

    They're just the same pixel size as the originals is all.



    How much of a hit does the one you linked to do to performance?

    I've 20-30 fps at the moment ( fully maxed out asides from lighting effects)
     
  6. InnocentCriminal

    InnocentCriminal Resident Grammar Amender

    Joined:
    Feb 21, 2005
    Messages:
    6,484 (1.80/day)
    Thanks Received:
    847
    I can't say this is working for me.

    :(
     
  7. pantherx12

    pantherx12 New Member

    Joined:
    Jan 2, 2009
    Messages:
    9,714 (4.44/day)
    Thanks Received:
    1,699
    Location:
    ENGLAND-LAND-LAND
    Any one got any ideas why I can't run the game in dx10.1?

    I can't light up the box, or do I need DX10.1 lighting turned on first?
     
  8. Phxprovost

    Phxprovost Xtreme Refugee

    Joined:
    Apr 6, 2009
    Messages:
    1,218 (0.58/day)
    Thanks Received:
    262
    Location:
    Pennsylvania
    you do know that the engine used has almost no bearing on how the game actually looks right? Even if they use the cryengine 3 the dev still has to create all of its textures and such and the game will most likely end up looking just like the other games :p
     
  9. InnocentCriminal

    InnocentCriminal Resident Grammar Amender

    Joined:
    Feb 21, 2005
    Messages:
    6,484 (1.80/day)
    Thanks Received:
    847
    I believe it just lists DX10.1 as DX10 (unlike CS) as I've not got any option for it either.
     
  10. D007

    D007

    Joined:
    Mar 7, 2007
    Messages:
    3,301 (1.16/day)
    Thanks Received:
    458
    Location:
    Pompano beach, Florida
    Hell I never beat the first one.
    to me it was boring and repetitious.

    They arranged it to make you waste tons of time.
    That game bored me to death.
    I got like 10 or so hours into it and it felt like grade A fail to me.
     
  11. digibucc

    digibucc

    Joined:
    May 21, 2009
    Messages:
    4,954 (2.42/day)
    Thanks Received:
    1,512
    i don't agree with this. I can see how in the very beginning it seems like that, but once you learn the mechanics the pace picks up greatly. you for sure should have experienced this by 10 hours.

    granted it's not as fast as say, cod4 or MW2, and a lot of other modern shooters - but it's also meant to be more than just a shooter.
     
  12. InnocentCriminal

    InnocentCriminal Resident Grammar Amender

    Joined:
    Feb 21, 2005
    Messages:
    6,484 (1.80/day)
    Thanks Received:
    847
    It's an RPG more than anything and I freaking love the freedom you get in CoP compared to the other two.
     
  13. rockit00

    rockit00

    Joined:
    Sep 24, 2005
    Messages:
    224 (0.07/day)
    Thanks Received:
    24
    Welcome to the Zone, again. Today I reached a total of 3 million rubels. I have been playing Call of Pripyat (3 times) since October 2009. It is the best STALKER yet. I have been in free play for months. Don't judge the game (graphics) by screenshots. Save all the weapons you want to. When you reach Free Play you can redeem any weapon to its full value. I found a relative in Pripyat and I get things done for Free! I am now a Gunrunner and all my Lockers in all three maps are full of every variety of artifact and modified weapons system in the Game. And Lots and Lots of Ammo! 10 Star game and lots of fun once you learn how to play it!!! :toast:
     
  14. imperialreign

    imperialreign New Member

    Joined:
    Jul 19, 2007
    Messages:
    7,043 (2.59/day)
    Thanks Received:
    909
    Location:
    Sector ZZ₉ Plural Z Alpha
    Quite a bit . . . although, it was more of a hit with CS. CoP's X-Ray engine (1.6) is a lot more optimized than it was with CS (1.5).

    Even still, regarding CoP, my rig takes a good 10-20FPS hit at my native res from that graphics pack.




    I also forgot to mention, that graphics pack is a friggin .exe . . . make sure you set it to install the textures into your CoP directory (as the default is to install to a Clear Sky directory), or unpack it somewhere on your HDD and manually copy the gamedata folder into your CoP directory.



    DX10.1 is not available via the in-game options menu . . . although, one can still force DX10.1 render.

    Make sure you have all the DX10 visual settings selected, then open the console and enter the following:

    renderer renderer_r3
    r3_msaa_alphatest st_opt_atest_msaa_dx10_1
    r3_use_dx10_1 on


    Absolutely agreed. STALKER plays nothing like the standard, run-of-the-mill FPS.

    Sadly, that's driven a lot of players away from the series . . . :ohwell:
     
    digibucc and pantherx12 say thanks.
  15. hat

    hat Maximum Overclocker

    Joined:
    Nov 20, 2006
    Messages:
    17,036 (5.75/day)
    Thanks Received:
    2,108
    Location:
    Ohio
    Don't know if it's been mentioned yet, but it's $20 on Steam if you own either Clear Sky or Shadow of Chernobyl already. If not, it's $30.
     
    Crunching for Team TPU
  16. sapetto

    sapetto

    Joined:
    May 17, 2008
    Messages:
    409 (0.17/day)
    Thanks Received:
    47
    Location:
    Bulgaria
    Yeah i like the game, you can choose what to do and how to do it. But is there a way i can see my mission progress - how much percentage i have accomplished ?
     
  17. ShogoXT

    ShogoXT New Member

    Joined:
    Feb 14, 2008
    Messages:
    974 (0.39/day)
    Thanks Received:
    84
    Location:
    Cincinnati, Ohio
    Im used to being a nice guy in RPGish games like this, oblivion, KOTOR, Dragon Age, etc. But as soon as the stalker said he needed the healing powers of the artifact to save his friend I had a feeling they were trying to pull my leg.

    When his buddies came out I just blew them away. Experience with previous stalker games says if they tell you to put down your gun and they dont look official, they are probably gona rob and blow you away.
     
  18. Crusader

    Crusader New Member

    Joined:
    Jan 6, 2009
    Messages:
    458 (0.21/day)
    Thanks Received:
    64
    Location:
    Victoria, Australia
    Same here, except I lasted 20hrs with mods xD Hated SoC, even with the mods(don't ask which ones.. arsenal was one).

    Loved CS and loving CoP though, second run-through with CoP atm.. I wish the achievements stuck with you no matter what play-through you were on, would be a nice touch, maybe.
     
  19. ShogoXT

    ShogoXT New Member

    Joined:
    Feb 14, 2008
    Messages:
    974 (0.39/day)
    Thanks Received:
    84
    Location:
    Cincinnati, Ohio
    No faction wars in this? Bandits dont bother me either, its kind of weird.
     
  20. TheMailMan78

    TheMailMan78 Big Member

    Joined:
    Jun 3, 2007
    Messages:
    21,319 (7.70/day)
    Thanks Received:
    7,798
    Wow I didnt think that joke was going to be on the first page! We must be slippin 1Kurgan1 :laugh:
     
  21. hat

    hat Maximum Overclocker

    Joined:
    Nov 20, 2006
    Messages:
    17,036 (5.75/day)
    Thanks Received:
    2,108
    Location:
    Ohio
    I'm... acquiring the game now. We'll see how it goes..
     
    Crunching for Team TPU
  22. imperialreign

    imperialreign New Member

    Joined:
    Jul 19, 2007
    Messages:
    7,043 (2.59/day)
    Thanks Received:
    909
    Location:
    Sector ZZ₉ Plural Z Alpha
    For anyone willing to check it out, I had begun some mod work a while back, still needing feedback . . .

    Current WIP: blowout sounds - I had completely replaced all system blowout sounds, and randomized them . . . it leaves for a total of 16 different combinations throughout a blowout sequence, and should easily keep them all from sounding exactly the same; as well, I had created blowout-specific ambient sounds, to add to the atmosphere a bit . . .

    Anyone willing to check out this WIP and provide some feedback can download the pack here: http://cid-17f7963fd18be4ce.skydrive.live.com/self.aspx/Public/BlowoutAmbient.zip?sa=904777548
     
    InnocentCriminal says thanks.
  23. Mussels

    Mussels Moderprator Staff Member

    Joined:
    Oct 6, 2004
    Messages:
    42,568 (11.39/day)
    Thanks Received:
    9,836
  24. InnocentCriminal

    InnocentCriminal Resident Grammar Amender

    Joined:
    Feb 21, 2005
    Messages:
    6,484 (1.80/day)
    Thanks Received:
    847
    I was massively disappointed with the ending in CoP - what a cop out. HURH HURH!

    Bad jokes aside, think I'll wait until the Complete pack for CoP comes out before I play it again. Time to play CS, then SHoC, then CoP.
     
  25. Marineborn

    Marineborn New Member

    Joined:
    Jan 17, 2009
    Messages:
    2,144 (0.99/day)
    Thanks Received:
    312
    ITS ON STEAM FOR 20 BUCKS IF YOU OWN ONE OF THE PREVIOUS VERSIONS SORRY MY CAPS IS STUCK
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page