1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Sapphire hd 5770 vapor-x | flash successful but ignored under Windows

Discussion in 'AMD / ATI' started by GLeader, Sep 23, 2013.

  1. GLeader

    GLeader New Member

    Joined:
    Sep 23, 2013
    Messages:
    3 (0.01/day)
    Thanks Received:
    1
    Location:
    Morocco
    Hi,

    I followed this tutorial (its french . so use google translat ^^) :

    http://www.overclocking-pc.fr/forum...ATI-sous-windows-%28HD-3xxx-4xxx-5xxx-6xxx%29

    and this one :

    http://www.overclocking-pc.fr/forum...bloquer-les-fr%E9quences-sur-HD57xx-et-HD58XX

    so I flashed my CG
    small problem. the flash is active in the BIOS of the CG but not in practice (under windows / 3D Games / stress tests)
    here are some pictures:

    BRE :

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    GPU-Z CG idel :

    [​IMG]

    [​IMG]

    GPU-Z load (stress with furmark) :

    [​IMG]

    you can see in this imag that GPU/Mem frequencies and vcore are still the base ones = flash is not active ! [:huh:]

    did I miss something in my flash?

    and if i flash it with asus BIOS will i get vcore control ? if yes ! can i have a link to a working bios :respect:

    thank you !
     
  2. Law-II

    Law-II

    Joined:
    May 9, 2011
    Messages:
    1,679 (1.27/day)
    Thanks Received:
    709
    Location:
    Mainland Britain
    Hi

    Where the Catalyst drivers uninstalled and reinstalled?

    atb

    Law-II
     
  3. GLeader

    GLeader New Member

    Joined:
    Sep 23, 2013
    Messages:
    3 (0.01/day)
    Thanks Received:
    1
    Location:
    Morocco
    yes . uninstalled by the windows thing . restart PC . and installed literally a new version of CCC (13.10) .
     
    Law-II says thanks.
  4. Law-II

    Law-II

    Joined:
    May 9, 2011
    Messages:
    1,679 (1.27/day)
    Thanks Received:
    709
    Location:
    Mainland Britain
    Hi

    Maybe try this:

    Uninstall any third party overclocking software

    Next

    Uninstall and deep clean AMD vga drivers
    download this AtiMan to clean out drivers, you can get that here: Atiman Uninstaller.exe! (Link is safe, erocker uploaded it)
    Disable UAC (User Account Control Settings) in windows control panel [this can be re-enabled at a later time]
    install to C:\
    Run Atiman Uninstaller.exe
    Select: A
    system will reboot and continue to run
    Select: C
    application will end [reselect application window]
    Select: Q

    Next

    Reinstall Catalyst 13.10 Beta and or last known stable vga drive

    atb

    Law-II
     
  5. unclewebb

    unclewebb RealTemp Author

    Joined:
    Jun 1, 2008
    Messages:
    968 (0.40/day)
    Thanks Received:
    430
    It looks like the previous MHz values were probably saved and were not deleted when you uninstalled Catalyst. Try deleting those values manually and reinstall the drivers. Your settings should be in here.

    C:/Users/"your name folder"/AppData/Local/ATI/ACE

    Here's how to show your hidden files in Windows 7.

    http://windows.microsoft.com/en-ca/windows/show-hidden-files#show-hidden-files=windows-7

    Thanks to antstubell on Tom's Hardware for this suggestion.

    You might have to boot up into safe mode to delete this folder and make sure it is gone before installing the drivers again.
     
  6. GLeader

    GLeader New Member

    Joined:
    Sep 23, 2013
    Messages:
    3 (0.01/day)
    Thanks Received:
    1
    Location:
    Morocco
    it works . but when i start a 3D thing, the screen go black and all freeze (keyboard, mouse, ect) . i ended by "unfreeze" it . and i saw in GPU-Z . that when the driver go in 3D mod (overvolted one) the voltage go down to 0v .
    i tryed using an other voltage (1.15 instead of 1.2 or 1.125 base) same bug
    so i'm now using my original bios with some fan tweaks
     
  7. night.fox

    night.fox

    Joined:
    Dec 23, 2012
    Messages:
    932 (1.28/day)
    Thanks Received:
    523
    Location:
    south korea
    why dont you try to flash your cards under DOS?

    its better (i think)
     
    Crunching for Team TPU

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page