1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Screen goes blue / black on start of atitool

Discussion in 'ATITool' started by hermmie17, Apr 16, 2007.

  1. hermmie17 New Member

    Joined:
    Apr 16, 2007
    Messages:
    3 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    i tried 0.26 and the new beta but its the same... if i start atitool the screen immidiately goes blue or black and i have to reboot... the computer doesnt really hang but the screen seems to be lost.
    any suggestions? i dont have any other programs running, i dont even want to OC my card i just want to have control over the fan speed, i have a x1800xt btw.
  2. Namslas90 New Member

    Joined:
    Aug 27, 2006
    Messages:
    4,851 (1.68/day)
    Thanks Received:
    555
    Location:
    Earth
    Un-install it, defrag HDD, reboot and reload it and try again, should work.
  3. hermmie17 New Member

    Joined:
    Apr 16, 2007
    Messages:
    3 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    i tried now i get a white screen at the lockup :) well .... its a start lol

    i copied what the log says:

    2007-04-16 18:46:25 D Successfully connected to driver, version 130
    2007-04-16 18:46:25 D Scanning for ATI VGA Cards...
    2007-04-16 18:46:25 D Found ATI device: 0x1002 0x7100 bus 1 dev 0
    2007-04-16 18:46:25 D fbPhy: 0xA0000000, mmrPhy: 0xFF1F0000.
    2007-04-16 18:46:25 D mmapped mmr to 0x1930000
    2007-04-16 18:46:25 D BIOS at 0xC0000
    2007-04-16 18:46:25 D mmapped bios to 0x1940000
    2007-04-16 18:46:25 D GPU model: R520
    2007-04-16 18:46:25 D LM63 temp chip detection: success (0x1)
    2007-04-16 18:46:25 D Temperature monitoring: LM63
    2007-04-16 18:46:25 D VT1103 chip detection: success (0x7)
    2007-04-16 18:46:25 D VT1105 chip detection: failed (0x7)
    2007-04-16 18:46:25 D VT1165 chip detection: failed (0x7)
    2007-04-16 18:46:25 D VTMemory0 chip detection: success (0x72)
    2007-04-16 18:46:25 D VTMemory1 chip detection: success (0x72)
    2007-04-16 18:46:25 D VTMemory2 chip detection: success (0x0)
    2007-04-16 18:46:25 D VTMemory3 chip detection: failed (0x0)
    2007-04-16 18:46:25 D Device initialized successfully
    2007-04-16 18:46:25 D Scanning for NVIDIA VGA Cards...
    2007-04-16 18:46:25 I Forcing 3D clocks

    it always hangs after the 3d clock thing, i tried 3 times.
  4. W1zzard

    W1zzard Administrator Staff Member

    Joined:
    May 14, 2004
    Messages:
    14,643 (3.93/day)
    Thanks Received:
    11,381
    which card is that?
  5. erocker

    erocker Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Jul 19, 2006
    Messages:
    39,522 (13.49/day)
    Thanks Received:
    13,920
    VT memory chip3 failed.
  6. hermmie17 New Member

    Joined:
    Apr 16, 2007
    Messages:
    3 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    x1800xt... doesnt matter though i found that ati tray tools can manage fan speeds and its working for me, thanks anyway :)

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page