1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

seagate expansion 1tb external harddisk

Discussion in 'Storage' started by mafia97, Mar 8, 2012.

  1. Jetster

    Jetster

    Joined:
    Jan 17, 2010
    Messages:
    4,972 (2.91/day)
    Thanks Received:
    2,012
    Location:
    Oregon
    Its your house. Take your PC to your friends house and try it
     
  2. mafia97

    mafia97

    Joined:
    Feb 14, 2009
    Messages:
    1,068 (0.52/day)
    Thanks Received:
    134
    Location:
    Delhi,India
    his house is quite far away , and i only have bike plus system is quite heavy
     
  3. Mussels

    Mussels Moderprator Staff Member

    Joined:
    Oct 6, 2004
    Messages:
    42,222 (11.61/day)
    Thanks Received:
    9,525
    that wont work. the port is going to be limited to 500mA, shared between all the devices. That will only help if the hub has external power.
     
  4. mafia97

    mafia97

    Joined:
    Feb 14, 2009
    Messages:
    1,068 (0.52/day)
    Thanks Received:
    134
    Location:
    Delhi,India
    Oh then what should i do?
     
  5. Mussels

    Mussels Moderprator Staff Member

    Joined:
    Oct 6, 2004
    Messages:
    42,222 (11.61/day)
    Thanks Received:
    9,525
    get a powered hub, or a PCI USB card. the powered hub will likely be more convenient.


    at this stage, its either the USB controllers on your motherboard are crap - or something you've missed telling us.

    a bad USB cable that you use and the other systems dont, faulty power in your house that could be messing with the PSU somehow, a broken USB port on the motherboard that might be shorting, etc.
     
  6. mafia97

    mafia97

    Joined:
    Feb 14, 2009
    Messages:
    1,068 (0.52/day)
    Thanks Received:
    134
    Location:
    Delhi,India
    what kind of info could i have missed, can you tell , so that i can provide you that info .
     
  7. mafia97

    mafia97

    Joined:
    Feb 14, 2009
    Messages:
    1,068 (0.52/day)
    Thanks Received:
    134
    Location:
    Delhi,India
    HDD does not boot even with a USB HUB, atleast it was detected with normal port
     
  8. eidairaman1

    eidairaman1

    Joined:
    Jul 2, 2007
    Messages:
    12,443 (4.72/day)
    Thanks Received:
    1,473
    are you using the USB port directly on the motherboard or from a header port such as a PCI mount or a case port? You are having a power issue because it works fine on your friends machine. If you have a Wall wart that came with the drive use it.
     
  9. mafia97

    mafia97

    Joined:
    Feb 14, 2009
    Messages:
    1,068 (0.52/day)
    Thanks Received:
    134
    Location:
    Delhi,India
    i am using direct ports on my motherboards, nothing else came with the drive.
     
  10. eidairaman1

    eidairaman1

    Joined:
    Jul 2, 2007
    Messages:
    12,443 (4.72/day)
    Thanks Received:
    1,473
    can you give the specific model of it please?
     
  11. mafia97

    mafia97

    Joined:
    Feb 14, 2009
    Messages:
    1,068 (0.52/day)
    Thanks Received:
    134
    Location:
    Delhi,India
    Seagate expansion drive Model no. is st910004exm101.
    it was written few pages back though
     
  12. eidairaman1

    eidairaman1

    Joined:
    Jul 2, 2007
    Messages:
    12,443 (4.72/day)
    Thanks Received:
    1,473
  13. mafia97

    mafia97

    Joined:
    Feb 14, 2009
    Messages:
    1,068 (0.52/day)
    Thanks Received:
    134
    Location:
    Delhi,India
    my drive works with other computers, but hates my computer
     
  14. eidairaman1

    eidairaman1

    Joined:
    Jul 2, 2007
    Messages:
    12,443 (4.72/day)
    Thanks Received:
    1,473
    id honestly recommend going here http://www.seagate.com/search/?keyword=st910004exm101 there are several results pertaining to that drive even issues with it. Might point you in the right direction.
     
  15. mafia97

    mafia97

    Joined:
    Feb 14, 2009
    Messages:
    1,068 (0.52/day)
    Thanks Received:
    134
    Location:
    Delhi,India
  16. eidairaman1

    eidairaman1

    Joined:
    Jul 2, 2007
    Messages:
    12,443 (4.72/day)
    Thanks Received:
    1,473
  17. Mussels

    Mussels Moderprator Staff Member

    Joined:
    Oct 6, 2004
    Messages:
    42,222 (11.61/day)
    Thanks Received:
    9,525
    yeah, try one of those.


    you said you tried with a hub - was it powered or not?

    if it wasnt powered, you wasted your time testing it. if it WAS powered, then either the drives faulty, or your mobo has some serious USB issues.
     
  18. mafia97

    mafia97

    Joined:
    Feb 14, 2009
    Messages:
    1,068 (0.52/day)
    Thanks Received:
    134
    Location:
    Delhi,India
    but i dont know where to get one, not availablein my local retail store
     
  19. mafia97

    mafia97

    Joined:
    Feb 14, 2009
    Messages:
    1,068 (0.52/day)
    Thanks Received:
    134
    Location:
    Delhi,India
    it wasnt powered, it takes power from usb cable, guess i wasted my time :(
     
  20. eidairaman1

    eidairaman1

    Joined:
    Jul 2, 2007
    Messages:
    12,443 (4.72/day)
    Thanks Received:
    1,473
    yes if there isnt a secondary cable going to that hub, it isnt powered.

    normally powered devices have a Wall wart or a secondary USB plug in, like the cable u posted earlier
     
  21. mafia97

    mafia97

    Joined:
    Feb 14, 2009
    Messages:
    1,068 (0.52/day)
    Thanks Received:
    134
    Location:
    Delhi,India
    on monday i will go to main market , to get that cable, hopefully that works
     
  22. mafia97

    mafia97

    Joined:
    Feb 14, 2009
    Messages:
    1,068 (0.52/day)
    Thanks Received:
    134
    Location:
    Delhi,India
    That cable did not work :(
    It is even worse than normal cable :(
     
  23. Mussels

    Mussels Moderprator Staff Member

    Joined:
    Oct 6, 2004
    Messages:
    42,222 (11.61/day)
    Thanks Received:
    9,525
    theoretically, that shouldnt be possible. must be a faulty cable.


    your only other option is a powered hub, or replacing hardware in the PC (most likely motherboard)
     
  24. mafia97

    mafia97

    Joined:
    Feb 14, 2009
    Messages:
    1,068 (0.52/day)
    Thanks Received:
    134
    Location:
    Delhi,India
    na didnt work with cable,
    sorry for such a late reply, i by mistake formatted my internal, was a mess, recovered everything
    is there any other solution except buying or replacing
     
  25. Aquinus

    Aquinus Resident Wat-man

    Joined:
    Jan 28, 2012
    Messages:
    6,292 (6.51/day)
    Thanks Received:
    2,088
    Location:
    Concord, NH
    Have you installed the latest chipset drivers for your rig? Also is Windows throwing any errors in the event viewer?
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page