1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Sexy Hardware Close-Up Pic Clubhouse.

Discussion in 'techPowerUp! Club Forum' started by jbunch07, Sep 22, 2008.

  1. itsakjt

    itsakjt

    Joined:
    Oct 9, 2010
    Messages:
    1,175 (0.80/day)
    Thanks Received:
    381
    Location:
    Kolkata, India
    Once upon a time.

    Config:
    Pentium 4 3.0 GHz(Model 630)
    Foxconn 45 CMX(945GC+ICH7)
    1 GB DDR2 667 MHz RAM
    80 GB Seagate SATA HDD
    450W CHEAP PSU. :p
    Photo? Here you go. :D
    [​IMG]

    And now:

    [​IMG]

    Specs in my profile. :D

    :toast:
     
    cadaveca says thanks.
  2. RCoon

    RCoon Gaming Moderator Staff Member

    Joined:
    Apr 19, 2012
    Messages:
    7,432 (8.10/day)
    Thanks Received:
    3,565
    Location:
    Gypsyland, UK
  3. itsakjt

    itsakjt

    Joined:
    Oct 9, 2010
    Messages:
    1,175 (0.80/day)
    Thanks Received:
    381
    Location:
    Kolkata, India
    Yeah I know but at the time I bought it, I didn't know any shop having entry level Seasonic, XFX or Corsair. So I had to take this one. Its an Indian brand. And it is serving me quite good unexpectedly. Another friend of mine is using the same one from 2009 and he has got over 9000 hrs uptime(calculated from hdd power on time count) without any problem. :p
     
  4. de.das.dude

    de.das.dude Pro Indian Modder

    Joined:
    Jun 13, 2010
    Messages:
    7,802 (4.90/day)
    Thanks Received:
    2,066
    Liar!:slap: i had bought the GS600 during that time. and i even told you to get one as well!
     
  5. itsakjt

    itsakjt

    Joined:
    Oct 9, 2010
    Messages:
    1,175 (0.80/day)
    Thanks Received:
    381
    Location:
    Kolkata, India
    NO! You bought the GS 600 much much later. :mad: :p
    I remember you told me that your Frontech 500 W was giving 6V on the 5V rail. And after a few months, you got the GS 600.
    And moreover, GS 600 is not entry level. It is a mid range PSU and costs almost twice as mine but bang for the buck as it has excellent quality- I admit that.
     
  6. de.das.dude

    de.das.dude Pro Indian Modder

    Joined:
    Jun 13, 2010
    Messages:
    7,802 (4.90/day)
    Thanks Received:
    2,066
    in any case the CX430 was available at that time for the same price..
    even if the CX430 is 430W, its still more powerfull than the zebronics.

    atleast you have a good UPS.
     
  7. itsakjt

    itsakjt

    Joined:
    Oct 9, 2010
    Messages:
    1,175 (0.80/day)
    Thanks Received:
    381
    Location:
    Kolkata, India
    Agreed but I was a noob then and I didn't know about many other shops that I now do. The shop I went to had only XFX and Corsair and they were like 5000 Rs. At that time, I had no idea that Corsair can be bought for Rs 2700-VS 550= BANG FOR THE BUCK!
     
  8. RCoon

    RCoon Gaming Moderator Staff Member

    Joined:
    Apr 19, 2012
    Messages:
    7,432 (8.10/day)
    Thanks Received:
    3,565
    Location:
    Gypsyland, UK
    Zebronics is a Tier 5 PSU brand only available in india.
    I did some research. And found a lot of scary things.
    Needless to say, I wouldnt power anything expensive with it. The GS600 IS entry level. The zebronics is lower than entry level. It's suicidal level.
    There's a reason they're so cheap.
     
  9. de.das.dude

    de.das.dude Pro Indian Modder

    Joined:
    Jun 13, 2010
    Messages:
    7,802 (4.90/day)
    Thanks Received:
    2,066
    VS series is crap. its built on old architechture just like the zebronics.
    and CX series is entry level.. GS series is entry level as well, but with a bit more qualitythe psu was fine.. th motherboard sensor was bonkers. even the gs600 showed 7V!
     
    Last edited: May 20, 2013
  10. itsakjt

    itsakjt

    Joined:
    Oct 9, 2010
    Messages:
    1,175 (0.80/day)
    Thanks Received:
    381
    Location:
    Kolkata, India
    Entry-mid and high level terms are relative.No offence but in India, one having a 9000 Rs graphics card is considered mid range. In USA, one having a similarly priced graphics card is considered entry level!
    Entry level, mid range and high end does not mean quality is better on the high end than the low end. In terms of quality, a 5450 GPU and a 5950 GPU is the same. A GS 600 and GS 800 are of equal quality. Both has the same MTBF. In terms of performance - hell and heaven. I think choosing the right thing for yourself is more suitable than bothering about which ones are entry, mid and high level.
    @de.das.dude- You say your GS 600 is entry. But is there anything that you can't do because of it? It handles everything you want more than you desire.
    Same with my PSU also. If it breaks, I will change it.
    There's always a first and last mistake.
     
  11. RCoon

    RCoon Gaming Moderator Staff Member

    Joined:
    Apr 19, 2012
    Messages:
    7,432 (8.10/day)
    Thanks Received:
    3,565
    Location:
    Gypsyland, UK
    And everything else it takes out with it?
     
    de.das.dude says thanks.
  12. de.das.dude

    de.das.dude Pro Indian Modder

    Joined:
    Jun 13, 2010
    Messages:
    7,802 (4.90/day)
    Thanks Received:
    2,066
    its doing what its supposed to do. nothing else. its not like its doing anything more than i asked.
     
  13. Aquinus

    Aquinus Resident Wat-man

    Joined:
    Jan 28, 2012
    Messages:
    6,460 (6.47/day)
    Thanks Received:
    2,188
    Location:
    Concord, NH
    I need to get a better camera than my iPhone. :eek:

    [​IMG]

    I love the ATi and AMD logos together. :laugh:
     

    Attached Files:

    cadaveca, radrok and de.das.dude say thanks.
  14. radrok

    radrok

    Joined:
    Oct 26, 2011
    Messages:
    2,990 (2.74/day)
    Thanks Received:
    803
    Location:
    Italy
    And still you are able to capture images better than some people with cameras :toast:
     
    Aquinus says thanks.
  15. itsakjt

    itsakjt

    Joined:
    Oct 9, 2010
    Messages:
    1,175 (0.80/day)
    Thanks Received:
    381
    Location:
    Kolkata, India
    That is rare. Because most of the times a PSU dies, it is always the primary side. The primary side has nothing to do with the other components. And the secondary side dies either when a MOSFET dies and cause short circuit or blown caps. Again having short circuit protection, that will cause zero damage. I have known and seen a LOT of people here with crappy PSUs but it is 1 out of 500 whose something died because of the PSU. Its all about luck! And talking about luck! Even an expensive Corsair PSU can fry everything once it dies. Obviously, everything have to die one day! My uncle is using an ancient P4 machine with 1 GB DDR RAM with a 250W crap FOXIN PSU. It is running for 8 years(yes EIGHT) and not a single Rupee has been spent for it yet!
     
  16. Sir B. Fannybottom

    Sir B. Fannybottom

    Joined:
    Jun 4, 2011
    Messages:
    2,929 (2.37/day)
    Thanks Received:
    1,204
    to be fair his phone is probably better than most cameras
     
  17. T4C Fantasy

    T4C Fantasy CPU & GPU DB Maintainer

    Joined:
    May 7, 2012
    Messages:
    973 (1.08/day)
    Thanks Received:
    411
    I just moved to new house and had a custom desk built into my room
    [​IMG]

    needs a power supply but, no money so.. its just a
    ASRock P67 Extreme Gen3
    2600k
    8gb ddr3-1333
    hd 6770
    sound blaster x-fi setup
    [​IMG]
     
    HammerON and de.das.dude say thanks.
  18. de.das.dude

    de.das.dude Pro Indian Modder

    Joined:
    Jun 13, 2010
    Messages:
    7,802 (4.90/day)
    Thanks Received:
    2,066
  19. d1nky

    d1nky

    Joined:
    Jan 21, 2013
    Messages:
    3,750 (5.86/day)
    Thanks Received:
    1,292
    I had a psu go bang! luckily only the fuse blew and well the psu was smokey and smelly.

    just google faulty psu pics..... youll soon get the idea!
     
  20. de.das.dude

    de.das.dude Pro Indian Modder

    Joined:
    Jun 13, 2010
    Messages:
    7,802 (4.90/day)
    Thanks Received:
    2,066
    looks like a garage/attic?

    also beware, your kitteh is hiding behind the monitors.


    dont you feel weird with the mouse wire coming from the front?
     
  21. T4C Fantasy

    T4C Fantasy CPU & GPU DB Maintainer

    Joined:
    May 7, 2012
    Messages:
    973 (1.08/day)
    Thanks Received:
    411
    the setup is far from complete I just moved in, its a half finished basement

    I just use that mouse for the server pc.. the server pc is the dell Pentium 4 3.4ghz socket 478 no agp or pci-e so it has a hd 4350 pci card and 2gb ddr1-400
     
  22. de.das.dude

    de.das.dude Pro Indian Modder

    Joined:
    Jun 13, 2010
    Messages:
    7,802 (4.90/day)
    Thanks Received:
    2,066
    i see. gaming would be a problem, but server,. no
    is it cold in your room? thats a warm place for the cat. i like your cat. more kitteh pics please.
     
  23. T4C Fantasy

    T4C Fantasy CPU & GPU DB Maintainer

    Joined:
    May 7, 2012
    Messages:
    973 (1.08/day)
    Thanks Received:
    411
    it gets pretty cold at night descent in the mornings
     
  24. Random Murderer

    Random Murderer The Anti-Midas

    Joined:
    Dec 6, 2006
    Messages:
    6,467 (2.25/day)
    Thanks Received:
    1,169
    Where are the HYK0 Sammies?

    When you were saying 5000 Rs, I thought you meant Rubles, not Rupees.:eek:
    If you need more Rupees, just grab your sword and go chop down a bunch of bushes and tall grass. You may even find some hearts and secret seashells!
     
    Last edited: May 20, 2013
  25. itsakjt

    itsakjt

    Joined:
    Oct 9, 2010
    Messages:
    1,175 (0.80/day)
    Thanks Received:
    381
    Location:
    Kolkata, India
    Didn't get your point
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (1 member and 1 guest)

Daigo-TM

Share This Page