1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Shutting down at Battlefield 2 start.

Discussion in 'General Hardware' started by MohawkAngel, Aug 21, 2009.

  1. MohawkAngel

    MohawkAngel New Member

    Joined:
    Jan 21, 2009
    Messages:
    1,864 (0.86/day)
    Thanks Received:
    122
    Hi.
    I have installed the drivers most recent on my computer, i have installed battlefield 2 and when i go to multiplayer and start it the blue screen appear and it restart the computer. I have Win XP pro 32bits
    what could it be ? :banghead:
     
  2. kyle2020 Guest

    Overheating, unstable overclock, graphical driver issue, sound driver issue, game install issue - lots of things. Help us narrow it down a bit - for instance, does the sound loop over and over whilst the bluescreen is happening? Whats the error message on the bluescreen? My moneys on IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL or PAGE_FAULT_IN_NON_PAGED_AREA.

    Help us help you :)
     
  3. YinYang.ERROR

    YinYang.ERROR New Member

    Joined:
    Apr 7, 2009
    Messages:
    463 (0.22/day)
    Thanks Received:
    33
    out of curiosity try renaming the battlefield 2 executable from BF2.exe to something like BF2_fix.exe

    I was having a problem with BF2 before, and it was caused by my video card drivers trying to optimize for the game. Once it was renamed, the problem was fixed.
     
  4. MohawkAngel

    MohawkAngel New Member

    Joined:
    Jan 21, 2009
    Messages:
    1,864 (0.86/day)
    Thanks Received:
    122
    cpu working at 47 celcius, GPU 49 celcius, no overclock, all drivers up to date. No time to see the blue screeen it restart so fast. The computer make no noises and its when i open the BF2 ico no time to see anyvids it log out and restart the computer.
     
  5. Frederik S Staff

    Joined:
    Mar 30, 2006
    Messages:
    1,182 (0.37/day)
    Thanks Received:
    371
    Most like a memory problem. Try running memtest and see if it fails or orthos.
     
  6. MohawkAngel

    MohawkAngel New Member

    Joined:
    Jan 21, 2009
    Messages:
    1,864 (0.86/day)
    Thanks Received:
    122
    everything in my hardware are working fine. everythng is already tested so its in BF2 thats the problem. im tryoing to figure it out
     
  7. Polarman

    Polarman New Member

    Joined:
    Jun 24, 2008
    Messages:
    1,627 (0.69/day)
    Thanks Received:
    292
    Location:
    Rimouski
    A buddy of mine had a similar issue with BF2. One stick of ram had errors.
     
  8. MohawkAngel

    MohawkAngel New Member

    Joined:
    Jan 21, 2009
    Messages:
    1,864 (0.86/day)
    Thanks Received:
    122
    orthos i would say ! a guy of the computer store tested my 4 rams with 2 pass each with memtest...all fine.
     
  9. Frederik S Staff

    Joined:
    Mar 30, 2006
    Messages:
    1,182 (0.37/day)
    Thanks Received:
    371
    2 passes it not nearly enough. The only PC I had fail within two pass was one that rebooted upon entry into windows.

    Let it run memtest through the night and then see what it says. Or try running orthos for a long time.
     
  10. MohawkAngel

    MohawkAngel New Member

    Joined:
    Jan 21, 2009
    Messages:
    1,864 (0.86/day)
    Thanks Received:
    122
    ok orthos is a program hahh hetre whenwe say Orthos...its some who have a mental problem :p
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page