1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Skyrim running really laggy

Discussion in 'Games' started by helpme, Dec 8, 2012.

  1. helpme

    Joined:
    May 16, 2012
    Messages:
    50 (0.06/day)
    Thanks Received:
    0
    Hey sorry I'm not sure where to put this,
    I just got my pc today and installed skyrim but the game is currently unplayable due to lag and I really want to fix this
    I'm on low settings (tried high)
    My setup is

    Intel core i7 3770K CPU
    GeForce gtx 680 4gb graphics card
    16gb ddr3 ram
    Microsoft windows 8 64 bit
     
  2. Jetster

    Jetster

    Joined:
    Jan 17, 2010
    Messages:
    4,966 (2.91/day)
    Thanks Received:
    1,998
    Location:
    Oregon
    Dont make multipal threads on the same issue
     
  3. MxPhenom 216

    MxPhenom 216 Corsair Fanboy

    Joined:
    Aug 31, 2010
    Messages:
    9,974 (6.73/day)
    Thanks Received:
    2,226
    Location:
    Seattle, WA
    What drivers are running for the GPU?
     
  4. helpme

    Joined:
    May 16, 2012
    Messages:
    50 (0.06/day)
    Thanks Received:
    0
    where do i go to find that?

    When i click on NVIDIA settings it states "you are not currently using a display attached to an nvidia gpu. Is this a problem

    Im using a dell 1920 x 1080 monitor plugged in through hdmi
     
    Last edited by a moderator: Dec 8, 2012
  5. MxPhenom 216

    MxPhenom 216 Corsair Fanboy

    Joined:
    Aug 31, 2010
    Messages:
    9,974 (6.73/day)
    Thanks Received:
    2,226
    Location:
    Seattle, WA
    right click on your desktop. Does an option come up saying. Nvidia Control Panel?

    I have a feeling you most likely dont have drivers installed, or have VERY old ones.
     
  6. helpme

    Joined:
    May 16, 2012
    Messages:
    50 (0.06/day)
    Thanks Received:
    0
    Ok i fixed that, it was plugged into the wrong hdmi, my version is 306.97
    It says no updates availabe
     
  7. MxPhenom 216

    MxPhenom 216 Corsair Fanboy

    Joined:
    Aug 31, 2010
    Messages:
    9,974 (6.73/day)
    Thanks Received:
    2,226
    Location:
    Seattle, WA
    well test Skyrim again now.
     
  8. helpme

    Joined:
    May 16, 2012
    Messages:
    50 (0.06/day)
    Thanks Received:
    0
    rt

    omg thank you guys so much
    such a simple fix
    ;p

    working perfectly on ultra settings now :D
     
    Last edited by a moderator: Dec 8, 2012
  9. Jack1n

    Joined:
    Oct 8, 2012
    Messages:
    1,021 (1.43/day)
    Thanks Received:
    229
    Location:
    Central Israel
    The cable was probably plugged into the motherboard and not the video card,so it was running off the IGP.
     
  10. Lionheart

    Lionheart

    Joined:
    Apr 30, 2008
    Messages:
    4,050 (1.74/day)
    Thanks Received:
    808
    Location:
    Milky Way Galaxy
    ^ Lolz:roll:
     
  11. de.das.dude

    de.das.dude Pro Indian Modder

    Joined:
    Jun 13, 2010
    Messages:
    7,653 (4.91/day)
    Thanks Received:
    2,019
    this thread made my day.
     
  12. happita

    happita

    Joined:
    Aug 7, 2007
    Messages:
    2,359 (0.91/day)
    Thanks Received:
    396
    There's quite a few of them out there and it's up to us to properly educate them ;)
     
  13. RejZoR

    RejZoR

    Joined:
    Oct 2, 2004
    Messages:
    4,621 (1.27/day)
    Thanks Received:
    926
    Location:
    Europe/Slovenia
    Epic fail at its finest. :D

    Now let me rephrase why, to calm down the moderators. I'm quite an advanced user and one day when i was fiddling with my box, fired it up and got no sound through speakers. Plugged phone into my speakers through AUX, they worked. So Speakers were ok. Moved soundcard around different PCIe slots, reinstalled drivers, checked all settings, everything showed like i'm playing sound but there wasn't any. Just so that i later found out that my speakers were actually plugged into my mobo soundcard and not my Auzentech X-Fi Forte. And i was even moving the soundcard through PCIe slots and haven't noticed that it's not really connected to anything. Thats why i call such events "Epic fails at its finest" because they are just epic regardless to who they happen. In fact they are even more epic when they happen to tech savy users like me :D
     
    lyndonguitar says thanks.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page