1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Sleeping Dogs PC Gameplay

Discussion in 'Games' started by natr0n, Aug 9, 2012.

  1. BumbleBee

    BumbleBee

    Joined:
    Mar 6, 2009
    Messages:
    4,894 (2.38/day)
    Thanks Received:
    1,319
    Location:
    Cybertron aka Canada
    NHKS says thanks.
  2. Frag Maniac

    Frag Maniac

    Joined:
    Nov 9, 2010
    Messages:
    2,640 (1.83/day)
    Thanks Received:
    549
  3. BumbleBee

    BumbleBee

    Joined:
    Mar 6, 2009
    Messages:
    4,894 (2.38/day)
    Thanks Received:
    1,319
    Location:
    Cybertron aka Canada
    a game that actually taxes your system paww :D

    that can't be right. someone made a mistake!
     
  4. INSTG8R

    INSTG8R

    Joined:
    Nov 26, 2004
    Messages:
    2,906 (0.80/day)
    Thanks Received:
    467
    Location:
    Lost in Norway

    It is taxing mine pretty good but running buttery smooth tho. I have it maxed out except for not using the Extreme AA(High looks fine and Extreme tanks the FPS for not alot of visual gains)I also turned off the motion blur just because I hate blur.

    I just wish I played more fighting games. I am just button mashing my way thru most of my encounters and hoping to win :eek: But I am really loving this game. All the good parts of GTA in a way cooler, better looking environment with alot of cooler gameplay additions.

    I linked my account over at Square Enix so I could check my stats. So far I have put in over 9hrs and I'm not even half finished:rockout:
     
  5. Dos101

    Dos101

    Joined:
    Nov 29, 2004
    Messages:
    565 (0.16/day)
    Thanks Received:
    145
    From the looks of things I'm definitely going to have to pick this one up. Can't seem to find any retail copies of it though, anyone know if it is only available through Steam?
     
  6. BumbleBee

    BumbleBee

    Joined:
    Mar 6, 2009
    Messages:
    4,894 (2.38/day)
    Thanks Received:
    1,319
    Location:
    Cybertron aka Canada
    it's sold out in stores. not sure if it's selling really well or retailers didn't order enough because the pre-orders were pretty low.
     
  7. helloWorld New Member

    Joined:
    May 29, 2011
    Messages:
    177 (0.14/day)
    Thanks Received:
    32
    Location:
    USA
    This game is great. Gives me a much needed GTA fix. According to Steam, I have logged in around 24 hours of gameplay on this game, and I not even half way finished yet.

    For those who are wondering about how this game taxes systems, I play with everything maxed but the AA at 2560x1440 using the system to the left, and I average around 60 FPS.

    I would have turned the AA to the "extreme" setting, but that drops FPS down to around 20. I found a workaround for those of you who still want the picture quality that "extreme" brings, but without the FPS lost. I used this SMAA Injector. If you use this injector in combination with setting the in game AA to "normal," you will have "extreme" level AA and still have around 60 FPS. I did some screenshot comparisons of "extreme" and "normal + SMAA," and I could not tell the difference, so why not?
     
  8. W1zzard

    W1zzard Administrator Staff Member

    Joined:
    May 14, 2004
    Messages:
    14,952 (3.92/day)
    Thanks Received:
    11,754
    I've played about 13 hours and it corrupted my savegame :( Every time I try to load the game just closes..

    The game is decent, not a lot of sandbox though, just follow the missions. Very much a console port in the controls department. Graphics are pretty good though
     
  9. Frag Maniac

    Frag Maniac

    Joined:
    Nov 9, 2010
    Messages:
    2,640 (1.83/day)
    Thanks Received:
    549
    Can someone tell me if you can do moves like a sideways dodge, or is a timed counter your only option? Also, if you miss a counter are you locked into the position you were standing in when the enemy's offense animation initiates, or are you always free to move?

    Reason I ask is most (except for devs) that I saw showing gameplay often got caught now and then getting hit unexpectedly, as if not being able to react while getting hit sometimes. That combined with "console" controls as W1zzard puts it, would be a bit annoying.
     
  10. BumbleBee

    BumbleBee

    Joined:
    Mar 6, 2009
    Messages:
    4,894 (2.38/day)
    Thanks Received:
    1,319
    Location:
    Cybertron aka Canada
    the combat is timing based. it doesn't have a instant dodge button like in Assassin's Creed. you can dodge with certain melee weapons or upgrade to disarm enemies. use a controller?
     
  11. NHKS

    NHKS New Member

    Joined:
    Sep 28, 2011
    Messages:
    596 (0.53/day)
    Thanks Received:
    375
    good enough to make it into ur benchmark list?.. not that i want you to & i haven't played the game yet.. just curious
     
  12. W1zzard

    W1zzard Administrator Staff Member

    Joined:
    May 14, 2004
    Messages:
    14,952 (3.92/day)
    Thanks Received:
    11,754
    i'm not sure to be honest. it has a benchmark mode and would be very easy to add. but it doesn't seem like such an important title to me
     
    NHKS says thanks.
  13. natr0n

    natr0n

    Joined:
    Jan 29, 2012
    Messages:
    1,961 (1.97/day)
    Thanks Received:
    1,011
    game runs great maxed out solid 60 fps. pretty fun so far.
     
  14. camoxiong

    camoxiong

    Joined:
    Dec 20, 2010
    Messages:
    655 (0.47/day)
    Thanks Received:
    58
    Location:
    Fresno, CA
    This is game is cool. I put mine on medium settings and I play iit with a Xbox 360 controller.
     
  15. Frag Maniac

    Frag Maniac

    Joined:
    Nov 9, 2010
    Messages:
    2,640 (1.83/day)
    Thanks Received:
    549
    Anyone else getting slightly choppy video on rendered (vs the Bink) cutscenes? I have a fairly mediocre GPU (GTS 250 1GB), but the settings I'm using give me an ave FPS of 50 and the gameplay itself is pretty smooth. I'm running the HD Texture Pack too.
     
  16. pantherx12

    pantherx12 New Member

    Joined:
    Jan 2, 2009
    Messages:
    9,714 (4.58/day)
    Thanks Received:
    1,699
    Location:
    ENGLAND-LAND-LAND
    What settings would those be? :toast:


    I'm using a gtx 460 768mb at the moment, anyone any idea what sort of settings I could play with?

    45 fps average would be fine : ]
     
  17. Frag Maniac

    Frag Maniac

    Joined:
    Nov 9, 2010
    Messages:
    2,640 (1.83/day)
    Thanks Received:
    549
    High Res Textures On
    Motion Blur Off
    VSync Off
    Shadow Resolution Normal
    Shadow Filtering Normal
    Screen Space Ambient Occlusion Normal
    World Density High
    Resolution 1366x768

    I had the res at 1600x900 with AA off and Vsync on and benched at just under 60 FPS, but there was noticeable jaggies in places. I won't know until I play some parts with lots of gunfire and explosions whether I can bump the res up any higher with AA at Med.

    It's well optimized, yet taxing, because it combines SSAA with FXAA (Med is a big hit) and SSAO can't be completely turned off.
     
    Last edited: Aug 24, 2012
    pantherx12 says thanks.
  18. pantherx12

    pantherx12 New Member

    Joined:
    Jan 2, 2009
    Messages:
    9,714 (4.58/day)
    Thanks Received:
    1,699
    Location:
    ENGLAND-LAND-LAND
    Thank you that was really helpful :toast: ( might be stuck with an 8800gt in a few weeks so knowing that I can still play even with that is great news!)
     
  19. KainXS

    KainXS

    Joined:
    Sep 25, 2007
    Messages:
    5,601 (2.17/day)
    Thanks Received:
    502
    @1920x1080 I get about 50fps average and 31 minimum in the benchmark with the Asus GTX460 768 with all maxed but AA. with the 460 you have to leave AA on normal or your framerate will die
     
    pantherx12 says thanks.
  20. pantherx12

    pantherx12 New Member

    Joined:
    Jan 2, 2009
    Messages:
    9,714 (4.58/day)
    Thanks Received:
    1,699
    Location:
    ENGLAND-LAND-LAND
    Cheers dude!

    Going to see if I can have a play of this whilst I still have a GPU :laugh:
     
  21. Frag Maniac

    Frag Maniac

    Joined:
    Nov 9, 2010
    Messages:
    2,640 (1.83/day)
    Thanks Received:
    549
    I just changed it to Low AA (FXAA w/ no SSAA) and 1600x900. Looks a bit better overall and I get just over 60 FPS ave. Slightly smoother frames too, but this game just tends to be slightly choppy at times regardless of settings. I hope they can fix that in a patch, but not counting on it.

    With the High Res Texture pack and decent settings, it looks so real you can almost smell the soy sauce. :D
     
  22. silapakorn

    silapakorn

    Joined:
    May 4, 2012
    Messages:
    197 (0.22/day)
    Thanks Received:
    72
    How come I have no advance physics option.

    [​IMG]
     
  23. raptori

    raptori

    Joined:
    Mar 20, 2008
    Messages:
    638 (0.27/day)
    Thanks Received:
    63
    they tried to make something like GTA but no they are faraway behind.
     
  24. BumbleBee

    BumbleBee

    Joined:
    Mar 6, 2009
    Messages:
    4,894 (2.38/day)
    Thanks Received:
    1,319
    Location:
    Cybertron aka Canada
    really the high resolution texture pack uses 2GB of vram?
     
  25. eidairaman1

    eidairaman1

    Joined:
    Jul 2, 2007
    Messages:
    12,947 (4.85/day)
    Thanks Received:
    1,624
    this is like True Crime
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page