1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

SLI Hack and 460 GTX need help please

Discussion in 'NVIDIA' started by bear2790, Jan 10, 2011.

  1. bear2790

    bear2790 New Member

    Joined:
    Aug 1, 2008
    Messages:
    206 (0.09/day)
    Thanks Received:
    22
    I started out with a 460 GTX 768MB and wanted to go SLI. Someone suggested I use SLI Hack since I have a 790X mobo. The patch installed no problem so I bought a second 460 768MB only they sent me a 1GB model.

    Will the difference in memory size cause the SLI option to not show in the nVidia Control Panel? Because I can't find any way to enable SLI.
  2. newtekie1

    newtekie1 Semi-Retired Folder

    Joined:
    Nov 22, 2005
    Messages:
    19,720 (6.22/day)
    Thanks Received:
    5,866
    The difference in memory size should not matter, the 1GB card will just be limitted to using 768MB.
    Crunching for Team TPU More than 25k PPD
  3. Wrigleyvillain

    Wrigleyvillain PTFO or GTFO

    Joined:
    Oct 13, 2007
    Messages:
    7,647 (3.08/day)
    Thanks Received:
    1,763
    Location:
    Chicago
    You lucked out in the sense it's a better card in addition to more vram but yeah if you are SLI'ing them you essentially lose those benefits, at least the extra RAM.
  4. bear2790

    bear2790 New Member

    Joined:
    Aug 1, 2008
    Messages:
    206 (0.09/day)
    Thanks Received:
    22
    Last edited: Jan 10, 2011
  5. newtekie1

    newtekie1 Semi-Retired Folder

    Joined:
    Nov 22, 2005
    Messages:
    19,720 (6.22/day)
    Thanks Received:
    5,866
    And you are making sure to select the "SLI Enabled" option when you reboot?
    Crunching for Team TPU More than 25k PPD
  6. wolf

    wolf Performance Enthusiast

    Joined:
    May 7, 2007
    Messages:
    5,541 (2.10/day)
    Thanks Received:
    842
    kinda off and ond topic at the same time.... could the SLi hack be used on a P67 mobo that doesnt have official SLi support? originally I thought the hack was only for intel P35/45 and X38/48 mobo's but it seems to work for AMD chipsets too.
  7. newtekie1

    newtekie1 Semi-Retired Folder

    Joined:
    Nov 22, 2005
    Messages:
    19,720 (6.22/day)
    Thanks Received:
    5,866
    In theory it should work to enable SLi on any motherboard with two PCI-E x16 slots, since it just masks the real chipset as one that supports SLi and inserts the SLi certificate needed to enable SLi.

    I know it has been used on P55 boards that didn't support SLi.
    wolf says thanks.
    Crunching for Team TPU More than 25k PPD
  8. erocker

    erocker Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Jul 19, 2006
    Messages:
    39,533 (13.48/day)
    Thanks Received:
    13,930
  9. bear2790

    bear2790 New Member

    Joined:
    Aug 1, 2008
    Messages:
    206 (0.09/day)
    Thanks Received:
    22
    yea, when I boot I select the SLI option (it automatically selects it if you don't give input) and it just ain't working.

    Since I was sent a 1GB card instead of the 768MB I figure I'll sell it and make a little profit and then maybe sell the other 460 and get a 470 or open box 480

    Though I'd give SLI a try but IMO, it's not worth it
  10. Solaris17

    Solaris17 Creator Solaris Utility DVD

    Joined:
    Aug 16, 2005
    Messages:
    17,083 (5.22/day)
    Thanks Received:
    3,513
    Location:
    Florida
    SLI cable connected? it needs to be.
  11. bear2790

    bear2790 New Member

    Joined:
    Aug 1, 2008
    Messages:
    206 (0.09/day)
    Thanks Received:
    22
    oh yea, SLI cable was connected, hack patch installed and selected on boot up, power to both PCI-E connectors - everything that could be done was done - it just didn't work out this time 'round.

    I was using drivers version 260.99 Win 7 64 bit

    Maybe it's the 64 bit stopping it from working? Anyways, I've already moved on. Thanks for the help folks :)
  12. natethegreatess New Member

    Joined:
    Jan 23, 2011
    Messages:
    9 (0.01/day)
    Thanks Received:
    1
    you might of moved on but have you tried the latest 1.0patch from xdevs, here is the link
    http://www.xdevs.com/sli/SLIPatch_v1.0_final.exe
    Works with my @xgtx570 on driver 266.58,Windows 7 64bit with 790fx chipset

Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (0 members and 2 guests)

Share This Page