1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

SLi not detected

Discussion in 'GPU-Z' started by mawbzee, Jul 24, 2010.

  1. mawbzee New Member

    Joined:
    Jul 23, 2010
    Messages:
    5 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    I have 2 x 250 gts in SLi on a 680i mobo.
    Sli has been enabled and is working but when i open GPU-Z it is still saying disabled at the bottom.
    I have reinstalled it and my graphics cards, and the nvidia drivers but nothing has made any difference.
    Any one know why GPU-Z is failing to recognise my SLi set up?
  2. eidairaman1

    eidairaman1

    Joined:
    Jul 2, 2007
    Messages:
    12,071 (4.67/day)
    Thanks Received:
    1,375
    ive heard of issues with the 680i chipset when used with a quadcore CPU, dunno about SLI but Id say test games to see what performance u are getting at a certain resolution.
  3. mawbzee New Member

    Joined:
    Jul 23, 2010
    Messages:
    5 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    I am using a Q6600 with a very tiny overclock on it.

    I am having no problems in any games and everything seems to be running as it should, i just cant work out why GPU-Z is telling me that SLi is disabled when it isnt,:shadedshu
  4. eidairaman1

    eidairaman1

    Joined:
    Jul 2, 2007
    Messages:
    12,071 (4.67/day)
    Thanks Received:
    1,375
    well if u think it is working but GPU isnt, i say dont worry about GPUz, but if in doubt of the program send a message to w1zzard just to let him know of a certain glitch.
  5. JrRacinFan

    JrRacinFan Served 5k and counting ...

    Joined:
    Mar 17, 2007
    Messages:
    19,414 (7.21/day)
    Thanks Received:
    4,483
    Location:
    Youngstown, OH
    When enabling SLI IIRC in the past you had to restart to get everything to detect properly. Have you done so?
  6. mawbzee New Member

    Joined:
    Jul 23, 2010
    Messages:
    5 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    yes, a number of times. I think it might be a glitch with GPU-Z
  7. W1zzard

    W1zzard Administrator Staff Member

    Joined:
    May 14, 2004
    Messages:
    14,645 (3.93/day)
    Thanks Received:
    11,383
    which nvidia driver version are you using?
  8. mawbzee New Member

    Joined:
    Jul 23, 2010
    Messages:
    5 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    im using the latest one. i downloaded the newest drivers 2 or 3 days ago. its 257 or 258 i think. i didnt really take much notice of what the version number was.
  9. Cold Storm

    Cold Storm Battosai

    Joined:
    Oct 7, 2007
    Messages:
    15,014 (6.03/day)
    Thanks Received:
    2,999
    Location:
    In a library somewhere on this earth
    If you can, throw out a GPU-z screen shot that way W1z can see what's going on via front panel.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page