1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

SLI with different cards

Discussion in 'NVIDIA' started by anatolymik, Jan 18, 2012.

  1. Maban

    Maban

    Joined:
    Mar 6, 2008
    Messages:
    2,334 (1.01/day)
    Thanks Received:
    979
    I'd really like to see someone do this with 590+580.
  2. Mussels

    Mussels Moderprator Staff Member

    Joined:
    Oct 6, 2004
    Messages:
    41,931 (11.76/day)
    Thanks Received:
    9,357
    has anyone tested a G80 + G92 combo yet?
  3. DOM

    DOM

    Joined:
    May 30, 2006
    Messages:
    7,551 (2.55/day)
    Thanks Received:
    828
    Location:
    TX, USA
    i could but my 8800 gts/gtx are messed up :(
  4. KingPing

    KingPing

    Joined:
    Aug 17, 2009
    Messages:
    805 (0.45/day)
    Thanks Received:
    265
    Location:
    Argentina (South America)

    I did, but it didn't work. 8800GTS 320mb (G80) + GTS250. My screen went black, rebooted the PC many times but windows didn't load until i took the 8800GTS out.
    I'll try tomorrow in another PC (where i don't mind if i screw things up, my sig PC is too new to use it as a guinea pig:eek:) more tests with the G80.

    I did manage to SLI a 9800GT with a GTS250, but with GTX570 i got nothing but BSOD.

    I think this will only work with same core or similar cards, like AMD crossfire does. So far i saw this work with GTX570 + GTX580, 9800GT + GTS250, GTX460 + GTX560. All those card have the same core, or too similar (the specs of the GTX460 and GTX560 cores are the same according to the charts)
    Mussels says thanks.
  5. Mussels

    Mussels Moderprator Staff Member

    Joined:
    Oct 6, 2004
    Messages:
    41,931 (11.76/day)
    Thanks Received:
    9,357
    thats what i was starting to suspect, that different memory bus width, shader count, and clock speeds can be accounted for - but it still needs the same GPU design/generation
  6. KingPing

    KingPing

    Joined:
    Aug 17, 2009
    Messages:
    805 (0.45/day)
    Thanks Received:
    265
    Location:
    Argentina (South America)
    Yeah, too bad we can't SLI what we want, but this gives us more flexibility to SLI cards.
  7. Mussels

    Mussels Moderprator Staff Member

    Joined:
    Oct 6, 2004
    Messages:
    41,931 (11.76/day)
    Thanks Received:
    9,357
    damn straight, its still a great improvement. we just need to make some good lists of what cards are compatible and what arent.
  8. anatolymik

    anatolymik

    Joined:
    Jun 21, 2009
    Messages:
    1,432 (0.78/day)
    Thanks Received:
    817
    just updated. removed SLI bridge limitations. re-download the driver.
    Mussels says thanks.
  9. Dron_tm New Member

    Joined:
    Jan 21, 2012
    Messages:
    1 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    not working.:(
    [​IMG][​IMG]

    Ps. Palit 9800Gt + Asus GTX 560Ti
    Last edited: Jan 21, 2012
  10. entropy13

    entropy13

    Joined:
    Mar 2, 2009
    Messages:
    4,892 (2.50/day)
    Thanks Received:
    1,181
    It seems the "best-case" (in many ways) scenario would be being able to make it work in a 590+580 config.
  11. Archlich New Member

    Joined:
    Jan 21, 2012
    Messages:
    1 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    We tried yesterday to run gtx580 + gtx470. After applying the SLI configuration - BSOD. Tried to make 470 leading through MSI Afterburner, the same result.

    Attached Files:

    • sli.jpg
      sli.jpg
      File size:
      121 KB
      Views:
      1,337
  12. anatolymik

    anatolymik

    Joined:
    Jun 21, 2009
    Messages:
    1,432 (0.78/day)
    Thanks Received:
    817
    show a screen of BSOD. this is intresting...
  13. anatolymik

    anatolymik

    Joined:
    Jun 21, 2009
    Messages:
    1,432 (0.78/day)
    Thanks Received:
    817
    Archlich try to shuffle cards
  14. GT709 New Member

    Joined:
    Jan 21, 2012
    Messages:
    1 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    [​IMG][​IMG]
    GTX 550 TI + GF9600 GS
  15. whizz22 New Member

    Joined:
    Jan 22, 2012
    Messages:
    1 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    can you make a modded driver for win7 32x please? :)
  16. anatolymik

    anatolymik

    Joined:
    Jun 21, 2009
    Messages:
    1,432 (0.78/day)
    Thanks Received:
    817
    whizz22 i'm got sick terribly. i can't work for some time.
  17. JrRacinFan

    JrRacinFan Served 5k and counting ...

    Joined:
    Mar 17, 2007
    Messages:
    19,414 (7.26/day)
    Thanks Received:
    4,483
    Location:
    Youngstown, OH
    GTX460+GT240 also results in an x7E stop code.

    Going to try and attach the display to the gt240 and will report back.
  18. mad1394

    mad1394 New Member

    Joined:
    Jun 24, 2010
    Messages:
    127 (0.09/day)
    Thanks Received:
    35
    Get well soon !
    Thanks for your work! :rockout:
  19. JrRacinFan

    JrRacinFan Served 5k and counting ...

    Joined:
    Mar 17, 2007
    Messages:
    19,414 (7.26/day)
    Thanks Received:
    4,483
    Location:
    Youngstown, OH
    Tried shuffling the cards and switching the display between the 2. No go, pretty sure the gpu core has to be semi similar.
  20. BinaryDemon New Member

    Joined:
    Jan 25, 2012
    Messages:
    3 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    Would this allow you to SLI two cards that currently don't support SLI at all? For example: 2x GT240's.
  21. anatolymik

    anatolymik

    Joined:
    Jun 21, 2009
    Messages:
    1,432 (0.78/day)
    Thanks Received:
    817
    i can tell you nothing about it. but it's interesting to test out
  22. JrRacinFan

    JrRacinFan Served 5k and counting ...

    Joined:
    Mar 17, 2007
    Messages:
    19,414 (7.26/day)
    Thanks Received:
    4,483
    Location:
    Youngstown, OH
    Test it out. I was almost there but I beleive it was the cores that were too indifferent.
  23. nascasho

    nascasho New Member

    Joined:
    May 8, 2009
    Messages:
    81 (0.04/day)
    Thanks Received:
    11
    Location:
    Goldsboro, NC
    How are the cards load balanced when using this?

    If using a 580/560, do you still see 99% usage on both gpu's?
  24. bleachigo

    bleachigo New Member

    Joined:
    Jan 25, 2012
    Messages:
    3 (0.00/day)
    Thanks Received:
    1
    This is my first post and i just found this out today.Tried it with G80 8800 Ultra and GTX 570.Black screen on monitor.Will try now with G80 8800 Ultra and 8800GTS 320.
    Maban says thanks.
  25. ___ New Member

    Joined:
    Jan 25, 2012
    Messages:
    3 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    Location:
    Armavir, Russia
    Hello, how I can to connect 2 v_cards in crosshair?

Currently Active Users Viewing This Thread: 8 (0 members and 8 guests)

Share This Page