1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

sli ???

Discussion in 'AMD / ATI' started by Fanste, Nov 3, 2012.

  1. Fanste

    Joined:
    Nov 3, 2012
    Messages:
    97 (0.18/day)
    Thanks Received:
    4
    hello, can anyone help me to make a decision , i have sapphire 7850 1gb oc and i want to upgrade my graphic and i wont to use sli , do i need to buy exactly the same graphic card or i can use some another graphic card? my motherbord gigabyte ga 970a-ds3 .... Sorry for my knowledge of English, I taught him 2 years :/
  2. Bo$$

    Bo$$

    Joined:
    May 7, 2009
    Messages:
    5,195 (2.87/day)
    Thanks Received:
    832
    Location:
    London, UK
    well you can use a 7850/70/90 or 7970/90
    and it's called Crossfire for AMD cards NOT SLI
    Fanste says thanks.
    Crunching for Team TPU
  3. Fanste

    Joined:
    Nov 3, 2012
    Messages:
    97 (0.18/day)
    Thanks Received:
    4
    thanks man, but did u see my motherboard , can i put that two card without any problems ?
  4. m&m's

    m&m's

    Joined:
    Sep 2, 2011
    Messages:
    190 (0.20/day)
    Thanks Received:
    125
    Location:
    Near North Pole
    Your motherboard is compatible with crossfire and Bo$$ is wrong.
    You can't crossfire with 7950, 7970 or 7990.
    You can crossfire with any other HD 7850 or 7870. 7890 does not exist.

    I would suggest you to get a HD 7850. Any brands/models are compatible.
    Fanste says thanks.
    Crunching for Team TPU
  5. Fanste

    Joined:
    Nov 3, 2012
    Messages:
    97 (0.18/day)
    Thanks Received:
    4
  6. Crap Daddy

    Crap Daddy

    Joined:
    Oct 29, 2010
    Messages:
    2,738 (2.16/day)
    Thanks Received:
    1,043
    For crossfire you need another HD7850. You have the 2GB version? Your motherboard will run the first PCI-e slot at x16 and the second at x4. You will loose some performance compared with cards running at x8 x8. What CPU do you have and what PSU? At what resolution is your monitor?
    Fanste says thanks.
  7. Fanste

    Joined:
    Nov 3, 2012
    Messages:
    97 (0.18/day)
    Thanks Received:
    4
  8. Crap Daddy

    Crap Daddy

    Joined:
    Oct 29, 2010
    Messages:
    2,738 (2.16/day)
    Thanks Received:
    1,043
    So, do you have a 7850 with 2GB or 1GB? I'm asking because if you pair one with 1GB with one with 2GB you will end up with 1GB VRAM.

    But for that resolution I don't think another 7850 would be of much help. Do you have some problems in particular games?
    Fanste says thanks.
  9. Fanste

    Joined:
    Nov 3, 2012
    Messages:
    97 (0.18/day)
    Thanks Received:
    4
    sapphire 7850 1gb oc version :) i dont have problems but i installed crysis warhead and put it on enthusiastic detail and sometimes the game just slows down for 2.3 sek , i want to play games like crysis 2 or dirt at high , but i don't have money to throw
  10. erocker

    erocker Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Jul 19, 2006
    Messages:
    39,146 (13.82/day)
    Thanks Received:
    13,598
    Does your power supply have enough connectors for a 2nd video card? Does it have enough power?
    Fanste says thanks.
  11. Fanste

    Joined:
    Nov 3, 2012
    Messages:
    97 (0.18/day)
    Thanks Received:
    4
    2 x Pci-E 6+2 Pins , i dont know really will it suport 2 graphic :banghead:
  12. Crap Daddy

    Crap Daddy

    Joined:
    Oct 29, 2010
    Messages:
    2,738 (2.16/day)
    Thanks Received:
    1,043
    I checked, 2 12V rails 22A each, 600W rated so It's enough for two 7850. The question is can an FX6100 drive two 7850 at 1360x786 resolution? Or the performance increase will be minimal if any?
    Fanste says thanks.
  13. Fanste

    Joined:
    Nov 3, 2012
    Messages:
    97 (0.18/day)
    Thanks Received:
    4
    and final question ... is it worth buying one more graphic card , will I notice the difference?? thanks... Greetings from Montenegro :toast:
  14. Fanste

    Joined:
    Nov 3, 2012
    Messages:
    97 (0.18/day)
    Thanks Received:
    4
    is it beter to buy some other cpu??? any sugestion?
  15. Crap Daddy

    Crap Daddy

    Joined:
    Oct 29, 2010
    Messages:
    2,738 (2.16/day)
    Thanks Received:
    1,043
    No point in spending money on another CPU if your main purpose is gaming. That FX6100 is just fine. If you need some extra power you can overclock it. Also overclock further you 7850. For that monitor resolution I say what you have now is optimal. First get the games you plan to play, see if they work for your liking and then maybe consider adding another card. Either way I'd say a nice monitor would suit you better and a single overclocked 7850 can play most of today's games on high settings on an 1080p monitor.
    Fanste says thanks.
  16. Fanste

    Joined:
    Nov 3, 2012
    Messages:
    97 (0.18/day)
    Thanks Received:
    4
    i bought this tv because of it's size, i was not looking at the resolution :confused:
    Finners says thanks.
  17. Bo$$

    Bo$$

    Joined:
    May 7, 2009
    Messages:
    5,195 (2.87/day)
    Thanks Received:
    832
    Location:
    London, UK
    Ah yes thank you for correcting me, I haven't checked the new crossfire setup since the 4XXX series where mixing was all good :p

    Thanks for the info dude :)
    Crunching for Team TPU

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page