1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Someone beat this if you can

Discussion in 'Storage' started by rickss69, Feb 14, 2011.

  1. pantherx12

    pantherx12 New Member

    Joined:
    Jan 2, 2009
    Messages:
    9,714 (4.81/day)
    Thanks Received:
    1,699
    Location:
    ENGLAND-LAND-LAND
    Decided to play with just the boot up one first run.

    [​IMG]

    now how do I go about making this quicker?

    Updating system specs now to include my ssd.
  2. rickss69

    Joined:
    Aug 23, 2009
    Messages:
    2,431 (1.36/day)
    Thanks Received:
    604
    Location:
    Rockvale TN (Not Australia)
    Panther - Do some checking on bios updates for Asrock...some of their boards support a utility that allows a 4 second boot. ;)
    pantherx12 says thanks.
  3. rickss69

    Joined:
    Aug 23, 2009
    Messages:
    2,431 (1.36/day)
    Thanks Received:
    604
    Location:
    Rockvale TN (Not Australia)
    Fresh OS install - Win 7 64


    [​IMG]


    [​IMG]
  4. pantherx12

    pantherx12 New Member

    Joined:
    Jan 2, 2009
    Messages:
    9,714 (4.81/day)
    Thanks Received:
    1,699
    Location:
    ENGLAND-LAND-LAND
    Ahhh you see that's just asrock being incredibly cheaky monkeys.

    You can tell this from reading the warnings when choosing which "special" boot option you prefer.

    Essentially 4 second boot is sleep.

    The computer HAS to remain attached the mains.

    The other quick boot they have is hybernate. ( infact this one is worse than normal windows, it has to restart the computer load windows and then shutdown to do this, often it won't load up again as well)

    Both of these are already built into the operating system and have done for a long time.

    I think it's just a way for Asrock to rope in sukas who don't know about sleep mode :laugh:
  5. rickss69

    Joined:
    Aug 23, 2009
    Messages:
    2,431 (1.36/day)
    Thanks Received:
    604
    Location:
    Rockvale TN (Not Australia)
    Give me a bit - I'm still looking for more tweaks. :)

    EDIT: I have been unable to get it any lower...must research some more.
    Last edited: Feb 16, 2011
  6. rickss69

    Joined:
    Aug 23, 2009
    Messages:
    2,431 (1.36/day)
    Thanks Received:
    604
    Location:
    Rockvale TN (Not Australia)
    No luck yet getting the desktop quicker but I did improve the laptop some.


    [​IMG]
  7. hellrazor

    hellrazor

    Joined:
    Feb 18, 2010
    Messages:
    1,568 (0.98/day)
    Thanks Received:
    315
    Also, make sure you're hard drive is the first boot device (if you haven't already).

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page