1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Steam Net/server prob

Discussion in 'Games' started by BobBarr, Jan 25, 2010.

  1. BobBarr New Member

    Joined:
    Jun 3, 2009
    Messages:
    188 (0.10/day)
    Thanks Received:
    8
    Location:
    Atlantic City,NJ
    Ok so after my comp decided to call it quits I've been using my netbook to do everything. I installed steam today and installed cs and half life and all the games like richochet,day of defeat and team fortress. I knew people and my friends still play cs 1.6 however after installing the game and going to join a server the application does not find any server in every game I downloaded. I checked at my friends house and he has servers.

    My netbook is using windows 7 ultimate x86 and my anti virus was Norton 360.

    In windows i disabled uac and checked that nothing was being blocked.
    I uninstalled norton to see if that was blocking it but norton wasnt.
    I checked that the required ports are open on my router.

    My game run perfectly fine offline, no major lag etc.

    I think its through windows 7, is there anything I've possibly missed?

    Thanks.
  2. DannibusX

    DannibusX

    Joined:
    Aug 17, 2009
    Messages:
    2,527 (1.40/day)
    Thanks Received:
    979
    Location:
    United States
    I had a problem with old CS through Steam because the Steam Community option was on. I shut it off and didn't have any problems after that.

    File>Settings>Community Tab, uncheck In-Game Community

    Hope this helps.
    BobBarr says thanks.
  3. Meow9000 New Member

    Joined:
    Jul 20, 2009
    Messages:
    283 (0.15/day)
    Thanks Received:
    80
    Location:
    Wales, Uk
    Make sure no server filters are active, if they are make sure they are set correct.
    BobBarr says thanks.
  4. BobBarr New Member

    Joined:
    Jun 3, 2009
    Messages:
    188 (0.10/day)
    Thanks Received:
    8
    Location:
    Atlantic City,NJ
    Tried this. Didn't resolve the issue however but thankyou!
  5. werez

    werez New Member

    Joined:
    May 28, 2009
    Messages:
    298 (0.16/day)
    Thanks Received:
    46
    Location:
    Romania
    have you tried right clicking on steam tray icon and then go to servers . Try that and let me know if it works .
    Also try going to local files tab and click on verify of game cache . Also make sure the steam client is up to date .

    Uhm do you get the :
    "Could not contact master game server to retrieve server list" error? when you refresh the server page ?

    Try deleting the file named clientregistry.blob ( you can find it in the steam folder ! remember not to have the steam client running )
    Then put the file i will upload in : \STEAM\Config folder ( make sure you make the file read only )
    Then start steam , and after the update it should work .

    Uploaded file ( it's just a cfg file with the ip for the masterserver - let's the game know where to get the server list from )
    http://www.2shared.com/file/10900430/967b283c/MasterServers.html

    Also make sure that these ports are not blocked :
    UDP 27000 to 27015 inclusive (Game client traffic)
    TCP 27014 to 27050 inclusive (Steam downloads)
    Last edited: Jan 25, 2010
    DannibusX and BobBarr say thanks.
  6. BobBarr New Member

    Joined:
    Jun 3, 2009
    Messages:
    188 (0.10/day)
    Thanks Received:
    8
    Location:
    Atlantic City,NJ
    Thankyou!!!! I did everything you mentioned previously but verify the cache. Well this time i did it all again and verified at the end and servers came up! Thanks once again!:rockout:
  7. werez

    werez New Member

    Joined:
    May 28, 2009
    Messages:
    298 (0.16/day)
    Thanks Received:
    46
    Location:
    Romania
    Game on :)

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page