1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Strange problem when gaming.

Discussion in 'Graphics Cards' started by J-Man, Jul 8, 2008.

  1. J-Man

    J-Man New Member

    Joined:
    May 14, 2007
    Messages:
    2,248 (0.81/day)
    Thanks Received:
    81
    Location:
    Oakham, UK
    Hey people. I have been noticing a problem when I play games and it happens about 30 minutes into Call of Duty 4. I'm playing the game as normal on MP then suddenly my screen goes black then (I'll try to explain as better as I can) my top half of the screen looks like a TV tuning screen (When you don't get a channel tuned in on your TV, your screen is little black and white dots like this.

    http://blog.wired.com/photos/uncategorized/2007/10/11/fuzzy20tv20screen20.jpg

    I think it's the crappy Gecube card. :laugh:

    I should of bought the Sapphire version.
     
  2. WhiteLotus

    WhiteLotus

    Joined:
    Jul 30, 2007
    Messages:
    6,554 (2.43/day)
    Thanks Received:
    857
    overclocked it? Driver issue? always at the same part of the game?
     
  3. J-Man

    J-Man New Member

    Joined:
    May 14, 2007
    Messages:
    2,248 (0.81/day)
    Thanks Received:
    81
    Location:
    Oakham, UK
    It came factory overclocked. I don't think it'll be a driver issue? It happens anywhere in games.
     
  4. WhiteLotus

    WhiteLotus

    Joined:
    Jul 30, 2007
    Messages:
    6,554 (2.43/day)
    Thanks Received:
    857
    check your drivers, i don't know they may become corrupt or something.

    also what temps do you get?
     
  5. DonInKansas

    DonInKansas

    Joined:
    Jun 2, 2007
    Messages:
    5,097 (1.85/day)
    Thanks Received:
    1,269
    Location:
    Kansas
    +1 on the temps/drivers. Your two most likely culprits.
     
  6. J-Man

    J-Man New Member

    Joined:
    May 14, 2007
    Messages:
    2,248 (0.81/day)
    Thanks Received:
    81
    Location:
    Oakham, UK
    According to RT, 38C right now idle. I also have 2 fans at the bottom of my case blowing air onto the graphic card so that's why it's cool.

    I have the 8.6 Cat drivers. How can drivers just automatically go corrupt?
     
  7. PVTCaboose1337

    PVTCaboose1337 Graphical Hacker

    Joined:
    Feb 1, 2006
    Messages:
    9,512 (2.93/day)
    Thanks Received:
    1,143
    Location:
    San Antonio, Texas
    I have the 8.6 drivers +hotfix. They are unstable. The 8.5s I reinstalled, and I got more stability. It is the drivers.
     
  8. J-Man

    J-Man New Member

    Joined:
    May 14, 2007
    Messages:
    2,248 (0.81/day)
    Thanks Received:
    81
    Location:
    Oakham, UK
    Is there a 8.7 drivers out?
     
  9. WhiteLotus

    WhiteLotus

    Joined:
    Jul 30, 2007
    Messages:
    6,554 (2.43/day)
    Thanks Received:
    857
    i think they are in the beta stages at the moment. I will be downloading the real lot when they come out
     
  10. PVTCaboose1337

    PVTCaboose1337 Graphical Hacker

    Joined:
    Feb 1, 2006
    Messages:
    9,512 (2.93/day)
    Thanks Received:
    1,143
    Location:
    San Antonio, Texas
    Anything that is beta for these new cards is FAR from stable, I would stay away. For the mean time, I am on cat 8.5 till the newer 8.7 drivers are released.
     
  11. WhiteLotus

    WhiteLotus

    Joined:
    Jul 30, 2007
    Messages:
    6,554 (2.43/day)
    Thanks Received:
    857
    8.6 does seem to be a bit gash imo. any rumors on when 8.7 are out?
     
  12. Random Noise New Member

    Joined:
    Mar 14, 2008
    Messages:
    26 (0.01/day)
    Thanks Received:
    2
    Rma?

    I'm inclined to agree with J Mans first guess. I think your graphics card is crapping out. You should try reseating and insure your DVI connections are tight, but this sure feels like a bad circuit card. Short of swapping out I don't know how you would prove it, though. Great system BTW. Good Luck.
     
  13. J-Man

    J-Man New Member

    Joined:
    May 14, 2007
    Messages:
    2,248 (0.81/day)
    Thanks Received:
    81
    Location:
    Oakham, UK
    It can't be my graphic card crapping out because I've only had it for like 2 months, probably not even that. Should I uninstall the drivers and re-install 8.6?
     
  14. J-Man

    J-Man New Member

    Joined:
    May 14, 2007
    Messages:
    2,248 (0.81/day)
    Thanks Received:
    81
    Location:
    Oakham, UK
    I got this problem again today BUT after the TV thing I mentioned, I got a page fault in non paged area blue screen and it said intel.ppm?
     
  15. J-Man

    J-Man New Member

    Joined:
    May 14, 2007
    Messages:
    2,248 (0.81/day)
    Thanks Received:
    81
    Location:
    Oakham, UK
    Bump.
     
  16. Random Noise New Member

    Joined:
    Mar 14, 2008
    Messages:
    26 (0.01/day)
    Thanks Received:
    2
    J-MAN: "It can't be my graphic card crapping out because I've only had it for like 2 months, probably not even that. Should I uninstall the drivers and re-install 8.6?"

    I've seen parts arrive DOA out of the box. And I have seen components fail after 2 minutes, 2 months or 2 years. That is why there are Warranties and RMAs. I cannot say to a moral certainty your graphics card is defective. But to rule it out makes no sense.

    J-MAN: "I think it's the crappy Gecube card."

    The above quote is from your initial post. I am puzzled as to why the possibility of a bad card is now an impossibility. What has changed to compell you to now contradict yourself? If you want to try different drivers, then go ahead. You do not need anyones permission. But to dismiss the chance of a bad graphics card is like ignoring the 900LB gorilla in the room.
     
    Last edited: Jul 12, 2008
  17. Hayder_Master

    Hayder_Master

    Joined:
    Apr 21, 2008
    Messages:
    5,179 (2.13/day)
    Thanks Received:
    638
    Location:
    IRAQ-Baghdad
    try to install game patch
     
  18. J-Man

    J-Man New Member

    Joined:
    May 14, 2007
    Messages:
    2,248 (0.81/day)
    Thanks Received:
    81
    Location:
    Oakham, UK
    I have the latest 1.7 game patch for CoD. Playing Crysis and GRID, I've never had a problem. I guess it's because I'm not on Crysis or GRID very long (30 minutes max sometimes) and CoD I'm on it for at least an hour+. So far re-installing my 8.6 drivers, I've not had a problem yet playing CoD 4.
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page