1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Stubbs the Zombie Graphics problems

Discussion in 'Games' started by Krazy322, Sep 21, 2008.

  1. Krazy322 New Member

    Joined:
    Sep 21, 2008
    Messages:
    12 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    Hey guys, bit of a noob to the forums, anyways, but I just bought Stubbs the Zombie on Steam and the menu just flickers until the cows come home. I think its may graphics card, I have an up-to-date ATI Radeon X1650 with Catalyst A.I. I think that my card doesn't support the game. The actual requirements are as follows, directly from Steam:
    ATI Radeon 9500, 9600, 9700, 9800, X300, X600, X700, X800, X850
    * Intel Extreme Graphics and SiS chipsets not supported

    Help please? Thanks a lot,

    Krazy322 :pimp:
     
  2. metallica246810 New Member

    Joined:
    Sep 23, 2008
    Messages:
    5 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    I'm having the exact same problem with the game. I've got a Mobility X1400 with Omega 3.8.442 drivers. Can anyone help us out here?
     
  3. Ongaku New Member

    Joined:
    Apr 19, 2007
    Messages:
    799 (0.29/day)
    Thanks Received:
    41
    Location:
    Oshkosh B'gosh
    I've only had odd flickering problems from when I tried to play a game on my cruddy laptop with cruddy graphics
     
  4. Krazy322 New Member

    Joined:
    Sep 21, 2008
    Messages:
    12 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    Thats exactly whats wrong with mine. Help anyone?
     
  5. Imputamium New Member

    Joined:
    Sep 23, 2008
    Messages:
    2 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    Yeah me too just got it, its a bitch running 1Gb Ram 3Ghz Pentium 4 ATI Radeon x850 jumpy cant see anything. ANy Help please respond
     
  6. Krazy322 New Member

    Joined:
    Sep 21, 2008
    Messages:
    12 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    It seems more people are signing up to get help with this problem. We need someone experienced with Stubbs I payed 20 bucks for this game off Steam!!
     
  7. Imputamium New Member

    Joined:
    Sep 23, 2008
    Messages:
    2 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    I hope I get to play it soon its just sitting on my HD atm, Any help would be perfect
     
  8. DaedalusHelios

    DaedalusHelios

    Joined:
    Feb 21, 2008
    Messages:
    4,965 (2.04/day)
    Thanks Received:
    826
    Location:
    Greensboro, NC, USA
    Sounds like refresh rate "out of sync" issues.

    Try Vsync in the game settings.

    If that doesn't work, try updating your DirectX.

    If that doesn't work, use the latest official drivers from your graphics card manufacturer, and not the aftermarket drivers.

    If that doesn't work, try the latest beta drivers for your graphics card.

    If none of those actions work, just let me know. ;)
     
    Last edited: Sep 23, 2008
  9. Krazy322 New Member

    Joined:
    Sep 21, 2008
    Messages:
    12 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    I've tweaked everything I can in the in-game video menu
     
  10. sneekypeet

    sneekypeet Unpaid Babysitter Staff Member

    Joined:
    Apr 12, 2006
    Messages:
    21,621 (6.93/day)
    Thanks Received:
    6,143
    Removed link to to its disfunctional nature!

    First post there says theat his PC manufacturer blames it on ATI. Replying with a driver rollback to CCC7.11.


    Seems STEAM actually released specs at one point that said ATI cards not supported....lol
     
    Last edited: Sep 25, 2008
  11. metallica246810 New Member

    Joined:
    Sep 23, 2008
    Messages:
    5 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    none of that worked, already did it.
     
  12. PCpraiser100 New Member

    Joined:
    Jul 17, 2008
    Messages:
    1,062 (0.46/day)
    Thanks Received:
    68
    I think you have a driver problem, the same thing happened to me with vegetation in Crysis until I updated my drivers. It sounds like you need to contact AMD for this so they can add a fix to their upcoming drivers. If the next drivers don't work, continue contacting AMD for feedback so that they could get a pattern in order to take action.
     
  13. oli_ramsay

    oli_ramsay

    Joined:
    Sep 22, 2007
    Messages:
    3,476 (1.34/day)
    Thanks Received:
    569
    Location:
    UK
    Try running the game in DX8 mode. By adding -DX8 in the launch options.

    [​IMG]

    left click game in steam, then properties, then launch options.
     
  14. metallica246810 New Member

    Joined:
    Sep 23, 2008
    Messages:
    5 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    no change for me with dx8. God, this is annoying.
     
  15. Ongaku New Member

    Joined:
    Apr 19, 2007
    Messages:
    799 (0.29/day)
    Thanks Received:
    41
    Location:
    Oshkosh B'gosh
    from the stubbs website on Steam

    Supported Video cards: NVIDIA GeForce FX 5200, 5300, 5500, 5600, 5700, 5800, 5900, 5950, 6200, 6500, 6600, 6800, 7800
    * ATI Video cards are not supported
    * Intel Extreme Graphics and SiS chipsets not supported

    guess ur not playing it :(
     
  16. jekyllhyd New Member

    Joined:
    Sep 24, 2008
    Messages:
    1 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    Hi guys, not tryin to hijack this thread but I wanted to post that I have this game for my son and he can't play it either. I got it off steam for him so I know it has the patch for it but it still doesn't work.

    I put it on his machine which is a P4 3.4 with 4gb ram and an 256MB ATI X700 and it just flickers. I tried dumping my omega drivers and going back to a new ATI driver and also tried rolling back to an older driver and nothing worked. Then I noticed the posts regarding the ATI cards.

    So then I put the game on my machine which is an AMD Phenom 8750 tri-core with a 512mb geforce 8600gt and with that I don't even get a flicker just a flashing monitor.

    Any ideas guys? My son is driving me nuts trying to get me to fix it but I am not a computer whiz at all so I am just cruising the forum looking for any help I can get.

    As I stated above I am not meaning to hijack this thread but I just wanted to post that not just ATI cards are having problems.

    Could this game just be too old for newer vid cards?

    Thanks guys.:banghead:
     
  17. DaedalusHelios

    DaedalusHelios

    Joined:
    Feb 21, 2008
    Messages:
    4,965 (2.04/day)
    Thanks Received:
    826
    Location:
    Greensboro, NC, USA
    Probably a bad port. Steam is notorious for it. I have no experience with this game in particular though. ;)
     
  18. metallica246810 New Member

    Joined:
    Sep 23, 2008
    Messages:
    5 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    the download page on steam didn't fuckin say that. it seems as if we've been ripped off fellas... :banghead: :shadedshu :mad: :cry:
     
  19. DaedalusHelios

    DaedalusHelios

    Joined:
    Feb 21, 2008
    Messages:
    4,965 (2.04/day)
    Thanks Received:
    826
    Location:
    Greensboro, NC, USA
    I will second that assumption... in other words, you are right. :(
     
  20. sneekypeet

    sneekypeet Unpaid Babysitter Staff Member

    Joined:
    Apr 12, 2006
    Messages:
    21,621 (6.93/day)
    Thanks Received:
    6,143
    In the link I posted I believe there is a story IIRC, where a guy actually got his golden money tokens back from STEAM due to this issue.

    Sorry seems the link is not working at this time....all I did was googled "STEAM forums", ticked the link.....Searched for "Stubbs and Zombie"....BAM, there was all the info you all could hope to want.
     
  21. Krazy322 New Member

    Joined:
    Sep 21, 2008
    Messages:
    12 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    I did a Down-grade on the drivers of my card and it works fine...
     
  22. metallica246810 New Member

    Joined:
    Sep 23, 2008
    Messages:
    5 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    what drivers are you using exactly? what version?
     
  23. Krazy322 New Member

    Joined:
    Sep 21, 2008
    Messages:
    12 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    Acctually, I'm not sure.
     
  24. sneekypeet

    sneekypeet Unpaid Babysitter Staff Member

    Joined:
    Apr 12, 2006
    Messages:
    21,621 (6.93/day)
    Thanks Received:
    6,143
    Open up CCC and see what the driver is!;)
     
  25. xubidoo New Member

    Joined:
    Oct 19, 2007
    Messages:
    882 (0.34/day)
    Thanks Received:
    69
    Location:
    Lancs,UK
    works ok on my main rig ,using the latest nvidia drivers on vista x64 altho tbh performance is pretty poor id expected to max it it out in the highest res i can do but for some reason the PC is struggling lol ,

    a friend of mine cant run it on XP at all with a 7600gt it either quits back to the desktop or he gets a no signal msg on the monitor.
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page