1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Switching servers today

Discussion in 'Comments & Feedback' started by W1zzard, Aug 16, 2010.

  1. W1zzard

    W1zzard Administrator Staff Member

    Joined:
    May 14, 2004
    Messages:
    14,788 (3.93/day)
    Thanks Received:
    11,490
    We will be switching our database backend server to a new machine today. Got some shiny new quad cores with 8 GB :)

    You may see short interruptions to the site. Please report any issues you see.

    Specs:
    [​IMG]
    Last edited: Aug 16, 2010
  2. Solaris17

    Solaris17 Creator Solaris Utility DVD

    Joined:
    Aug 16, 2005
    Messages:
    17,160 (5.20/day)
    Thanks Received:
    3,548
    Location:
    Florida
    cool beans
  3. Nickzy

    Nickzy New Member

    Joined:
    May 5, 2010
    Messages:
    42 (0.03/day)
    Thanks Received:
    7
    Location:
    Denmark
    Sounds pretty nice :rockout:

    May i ask, where is the TPU servers even located, in the EU og in the US? :eek:
  4. W1zzard

    W1zzard Administrator Staff Member

    Joined:
    May 14, 2004
    Messages:
    14,788 (3.93/day)
    Thanks Received:
    11,490
  5. Fourstaff

    Fourstaff Moderator Staff Member

    Joined:
    Nov 29, 2009
    Messages:
    9,178 (5.29/day)
    Thanks Received:
    1,971
    Location:
    Home
    I have noticed that the icon have changed to the Vbulletin icon (the one with the blue V) rather than TPU's power switch when using chrome.
  6. W1zzard

    W1zzard Administrator Staff Member

    Joined:
    May 14, 2004
    Messages:
    14,788 (3.93/day)
    Thanks Received:
    11,490
    today? if not, wrong thread :)
  7. Fourstaff

    Fourstaff Moderator Staff Member

    Joined:
    Nov 29, 2009
    Messages:
    9,178 (5.29/day)
    Thanks Received:
    1,971
    Location:
    Home
    Just noticed it today, the last time I visited TPU was about 5 days ago and if I remembered correctly, I still saw the standard icon then.
  8. W1zzard

    W1zzard Administrator Staff Member

    Joined:
    May 14, 2004
    Messages:
    14,788 (3.93/day)
    Thanks Received:
    11,490
    and move completed. next move is the www frontend over the next days
  9. Rakesh95 New Member

    Joined:
    Oct 7, 2009
    Messages:
    205 (0.11/day)
    Thanks Received:
    20
    Nice, I've just had brief errors, I just refreshed twice and all was well. This happened before I heard about this so i didnt grab any screenshots...Sorry.
  10. W1zzard

    W1zzard Administrator Staff Member

    Joined:
    May 14, 2004
    Messages:
    14,788 (3.93/day)
    Thanks Received:
    11,490
    yeah something broke there for a few minutes, but it should all be good now
  11. TheMailMan78

    TheMailMan78 Big Member

    Joined:
    Jun 3, 2007
    Messages:
    20,936 (7.91/day)
    Thanks Received:
    7,509
    I just got nailed with this twice.

    [​IMG]
  12. slyfox2151

    slyfox2151

    Joined:
    Jan 14, 2009
    Messages:
    2,606 (1.27/day)
    Thanks Received:
    524
    Location:
    Brisbane, Australia
    what i want to know is what server we used to run on.
  13. W1zzard

    W1zzard Administrator Staff Member

    Joined:
    May 14, 2004
    Messages:
    14,788 (3.93/day)
    Thanks Received:
    11,490
    2x dual core xeon 3060 4 gb ram
  14. v12dock

    v12dock

    Joined:
    Dec 18, 2008
    Messages:
    1,548 (0.74/day)
    Thanks Received:
    300
    hmm softlayer who are there tier 1 providers, and ever consider limestone networks.. :)
  15. scaminatrix

    scaminatrix

    Joined:
    Mar 1, 2010
    Messages:
    3,578 (2.18/day)
    Thanks Received:
    794
    Location:
    By the Channel Tunnel, Kent, England
    I just got "Be back in 5 mins max"
  16. W1zzard

    W1zzard Administrator Staff Member

    Joined:
    May 14, 2004
    Messages:
    14,788 (3.93/day)
    Thanks Received:
    11,490
    never considered them, i rather deal with people who know what they are doing and have the infrastructure to back it up
    peerings there: http://www.softlayer.com/facilities/network-overview/
  17. JATownes

    JATownes

    Joined:
    Nov 9, 2008
    Messages:
    1,824 (0.86/day)
    Thanks Received:
    433
    After looking through the website, it raised an interesting question in my mind. Feel free not to answer, or just say that it is company info, and I will completely understand. (As an Escrow Officer, I understand financial confidentiality).

    But to get to the point, what type of overhead expense is involved in the upkeep of a website of this magnitude? To be clear, I am not interested in any profit info, etc., I am just curious as to upkeep expense.

    BTW, you have built an amazing location on the web, that I call home, and the community you have created has a reputation for being the best, most knowlegable place when it comes to technology. THANKS FOR ALL OF YOU DEVOTION, COMMITMENT AND SACRIFICE. :toast:
  18. $immond$ New Member

    Joined:
    Nov 30, 2009
    Messages:
    394 (0.23/day)
    Thanks Received:
    22
    Location:
    Edmonton
    Overclock your server.

    Be a man.
    Do ta rite ting.
  19. W1zzard

    W1zzard Administrator Staff Member

    Joined:
    May 14, 2004
    Messages:
    14,788 (3.93/day)
    Thanks Received:
    11,490
    first post has the specs of our db server, add another server like that for the www frontend minus the ssd.
    the reason we can handle our load with just 2 servers is because i [think i] know what i'm doing re server and software optimization

    then add all the download servers we have, they are all 100 mbit unmetered and some weak cpu, 1-2 gb of memory, 500 gb ish storage
  20. W1zzard

    W1zzard Administrator Staff Member

    Joined:
    May 14, 2004
    Messages:
    14,788 (3.93/day)
    Thanks Received:
    11,490
    the outages at xtremesystems are a great example for what happens when you start messing with your server hardware
  21. $immond$ New Member

    Joined:
    Nov 30, 2009
    Messages:
    394 (0.23/day)
    Thanks Received:
    22
    Location:
    Edmonton
    I guess your not going to attempt 4-5Ghz then? :(
  22. v12dock

    v12dock

    Joined:
    Dec 18, 2008
    Messages:
    1,548 (0.74/day)
    Thanks Received:
    300
    120Gbit going into there facilities xD

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page