1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

TechPowerUp GPU-Z v0.6.5 Released

Discussion in 'News' started by btarunr, Oct 10, 2012.

  1. btarunr

    btarunr Editor & Senior Moderator Staff Member

    Joined:
    Oct 9, 2007
    Messages:
    28,256 (11.36/day)
    Thanks Received:
    13,585
    Location:
    Hyderabad, India
    TechPowerUp released the latest version of GPU-Z, the popular graphics subsystem information and diagnostic utility. Version 0.6.5 features the biggest complement of changes this year. To begin with GPU-Z can now reliably extract, save, and upload BIOS from NVIDIA GeForce Kepler family of GPUs. Boost clock detection for GeForce Kepler family is improved; and real-time memory clock monitoring for GeForce Kepler GPUs without Boost is fixed. A working ASIC-quality calculation method is implemented for GeForce Kepler GPUs.

    GPU clock and temperature readings are improved for AMD "Trinity" APUs, and stability increased. Support is added for a large number of new GPUs, including AMD Radeon HD 7450A, HD 7730M, HD 7700M, FirePro M4000, W5000; NVIDIA GeForce GTX 650 Ti, GT 635M, GT 620M, GeForce 610M, GT 620 (GF119), GT 640 (GF118), Quadro 7000, Quadro K2000M; and Intel 4th Generation Core "Haswell" graphics. Release date and die-size measurements were added for a large number of GPUs. A large number of outstanding bugs were quashed.

    [​IMG]

    DOWNLOAD: TechPowerUp GPU-Z 0.6.5 | TechPowerUp GPU-Z 0.6.5 ASUS ROG Edition

    The change-log follows.

    • Added BIOS save and upload for NVIDIA Kepler GPUs
    • Fixed boost clock detection for NVIDIA Kepler
    • Fixed realtime memory clock monitoring for NVIDIA Kepler cards without Boost
    • Fixed boost clock readout showing for Kepler cards without Boost
    • Fixed clock, temperature readings and crashes on AMD Trinity
    • Fixed uninstaller icon not displaying properly
    • Additional fixes for window getting cut-off on some DPI settings
    • Added working ASIC quality readings for NVIDIA Kepler GPUs
    • Added support for Intel Haswell Graphics
    • Added support for AMD Radeon HD 7450A, HD 7730M, HD 7700M, FirePro M4000, W5000
    • Added support for NVIDIA GeForce GTX 650 Ti, GT 635M, GT 620M, GeForce 610M, GT 620 (GF119), GT 640 (GF118), Quadro 7000, Quadro K2000M
    • Added release date for GeForce GTX 660 and GTX 650
    • Added die size for NV10, NV11, NV15, NV17, NV18, NV25, NV28, NV30, NV31, NV34, NV35, NV36, NV38, NV42, G70M, G71M, G73M
    Last edited: Oct 10, 2012
    Ikaruga, w3b and 95Viper say thanks.
  2. AlienIsGOD

    AlienIsGOD

    Joined:
    Aug 9, 2008
    Messages:
    3,412 (1.56/day)
    Thanks Received:
    1,464
    Layout is off :O

    [​IMG]
    Crunching for Team TPU
  3. brandonwh64

    brandonwh64 Addicted to Bacon and StarCrunches!!!

    Joined:
    Sep 6, 2009
    Messages:
    18,476 (10.32/day)
    Thanks Received:
    6,013
    Location:
    Chatsworth, GA
    DO you have your icons extra large in display properties? This is a known issuse

    Control Panel\All Control Panel Items\Display

    Then click default
    AlienIsGOD says thanks.
    Crunching for Team TPU
  4. W1zzard

    W1zzard Administrator Staff Member

    Joined:
    May 14, 2004
    Messages:
    14,647 (3.93/day)
    Thanks Received:
    11,385
    yeah i didnt expect those dpi issues to ever get really fixed
  5. HiSpeed

    HiSpeed

    Joined:
    Oct 10, 2012
    Messages:
    98 (0.15/day)
    Thanks Received:
    7
    Location:
    Paris France
    Same problem for me, I use large fonts (120dpi)...
    The first time I see that ! :mad:

    Back to v0.6.4 ! :(
    Last edited: Oct 11, 2012
  6. [H]@RD5TUFF

    Joined:
    Nov 13, 2009
    Messages:
    5,615 (3.26/day)
    Thanks Received:
    1,707
    Location:
    San Diego, CA
    Sweet thanks for the update!

    Loading this from remote desktop too!
  7. SuperSonic X 316 New Member

    Joined:
    May 20, 2007
    Messages:
    40 (0.02/day)
    Thanks Received:
    1
    Location:
    Chicago, IL
    Hmm, weird, I ran it and my mouse stopped moving then my monitor lost signal. Not sure what happened but I rebooted and am using 0.6.4 again.

    Using Catalyst 12.8 drivers on my 5850; I might try it again later in case it was just a random issue.
  8. Ikaruga

    Ikaruga

    Joined:
    Feb 18, 2011
    Messages:
    868 (0.69/day)
    Thanks Received:
    182
    Current GPU (Fermi) clock shows 1000Mhz while it's only 950Mhz (0.6.4 shows it correctly)

    edit: it shows the right value (950Mhz) on the sensor page, it's only wrong on the front page.
    Last edited: Oct 11, 2012
  9. cdawall where the hell are my stars

    Joined:
    Jul 23, 2006
    Messages:
    20,653 (7.05/day)
    Thanks Received:
    2,972
    Location:
    some AF base
    [​IMG]

    Same on my GTX470. Extra 50mhz on the core clock according to GPUZ.
  10. AlienIsGOD

    AlienIsGOD

    Joined:
    Aug 9, 2008
    Messages:
    3,412 (1.56/day)
    Thanks Received:
    1,464
    this is the first release that i've had this issue. Also used larger icons for the better part of 3 years now :p
    Crunching for Team TPU
  11. mediasorcerer New Member

    Joined:
    Sep 15, 2011
    Messages:
    979 (0.93/day)
    Thanks Received:
    225
    Location:
    coast ,melbourne
    Really handy app, for free too.:respect:
  12. Super XP

    Super XP

    Joined:
    Mar 23, 2005
    Messages:
    2,743 (0.80/day)
    Thanks Received:
    538
    Location:
    Ancient Greece, Acropolis
    Thanks TechPowerUp for keeping the ATI logo alive and kicking. :)
    Anyhow seems to work great.
  13. Maban

    Maban

    Joined:
    Mar 6, 2008
    Messages:
    2,339 (1.00/day)
    Thanks Received:
    988
    Clock is wrong for my 470's as well. They should both be 725MHz. One shows 843MHz and the other shows 794MHz.

    Also, not that it matters, but the font for the card selection dropdown, close button, and the tabs is different.
  14. Isenstaedt

    Isenstaedt New Member

    Joined:
    Jul 7, 2010
    Messages:
    211 (0.14/day)
    Thanks Received:
    22
    That's something they haven't fixed yet.

    Btw I'm still using the 0.5.8 version since I still have an Evergreen card. No reason to update.
  15. 95Viper

    95Viper

    Joined:
    Oct 12, 2008
    Messages:
    4,304 (2.03/day)
    Thanks Received:
    1,545
    Location:
    στο άλφα έως ωμέγα
    Works good for me... seems quicker, too.

    Thanks W1zzard.
  16. johnspack

    johnspack

    Joined:
    Oct 6, 2007
    Messages:
    4,350 (1.75/day)
    Thanks Received:
    846
    Location:
    Nelson B.C. Canada
    Seems to be a clock detection issue on gtx480s:
    [​IMG]
    [​IMG]
  17. w3b New Member

    Joined:
    Oct 19, 2011
    Messages:
    68 (0.07/day)
    Thanks Received:
    9
    Location:
    Australia
  18. crow1001

    Joined:
    Apr 20, 2007
    Messages:
    365 (0.14/day)
    Thanks Received:
    29
    480 oc detection is fubar. 982 on the core, I wish.


    [​IMG]
  19. bim27142

    bim27142

    Joined:
    Nov 16, 2004
    Messages:
    436 (0.12/day)
    Thanks Received:
    5
    Location:
    Pilipinas!
    Ok... The ASIC quality went down from 89 to 68... Has this got to do with this added feature? :confused:
  20. W1zzard

    W1zzard Administrator Staff Member

    Joined:
    May 14, 2004
    Messages:
    14,647 (3.93/day)
    Thanks Received:
    11,385
    yes. the old readings were way too high
  21. bim27142

    bim27142

    Joined:
    Nov 16, 2004
    Messages:
    436 (0.12/day)
    Thanks Received:
    5
    Location:
    Pilipinas!
    ^^ Oh ok... So is 68 still considered good? Or already bad? :(
  22. tacosRcool

    tacosRcool

    Joined:
    May 14, 2012
    Messages:
    860 (1.06/day)
    Thanks Received:
    71
    gonna download it today!
  23. W1zzard

    W1zzard Administrator Staff Member

    Joined:
    May 14, 2004
    Messages:
    14,647 (3.93/day)
    Thanks Received:
    11,385
    Ikaruga and cdawall say thanks.
  24. W1zzard

    W1zzard Administrator Staff Member

    Joined:
    May 14, 2004
    Messages:
    14,647 (3.93/day)
    Thanks Received:
    11,385
    will be fixed in next release
    Maban says thanks.
  25. rattlerxx New Member

    Joined:
    Oct 17, 2012
    Messages:
    2 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    Location:
    Orlando,FL
    Issue with gpu-z v0.6.5 update

    I have an Nvidia gtx 460 overclocked by the MSI afterburner from 675mhz to 800mhz. Gpu-z v0.6.4 correctly identified this overclock; however, v0.6.5 shows the clock at 975mhz? Sisoft Sandra and PC Wizard 2012 Both agree with the 800mhz reading. From other posts there seems to be an issue with the Nvidia GTX 4__ series gpu clock speed being incorrectly identified. Any Ideas?

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page