1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Techpowerup! Hwbot Club

Discussion in 'techPowerUp! Club Forum' started by d1nky, Aug 16, 2013.

  1. emissary42

    emissary42

    Joined:
    Jun 11, 2013
    Messages:
    107 (0.15/day)
    Thanks Received:
    222
    Location:
    Nehr'esham
    F3-12800CL7D-4GBXM 1.50V --> usually PSC, mostly T-Series
    F3-12800CL7T2-12GBPI / F3-12800CL7T-6GBPI --> usually PSC, older kits X-series
    F3-12800CL7D-4GBRM 1.60V --> usually PSC, but can be Elpida too
     
    d1nky and buildzoid say thanks.
  2. Johni5

    Johni5

    Joined:
    Nov 2, 2013
    Messages:
    62 (0.11/day)
    Thanks Received:
    31
  3. d1nky

    Joined:
    Jan 21, 2013
    Messages:
    3,803 (4.45/day)
    Thanks Received:
    1,323
    Last edited: Apr 13, 2014
    Johni5 says thanks.
  4. Johni5

    Johni5

    Joined:
    Nov 2, 2013
    Messages:
    62 (0.11/day)
    Thanks Received:
    31
  5. d1nky

    Joined:
    Jan 21, 2013
    Messages:
    3,803 (4.45/day)
    Thanks Received:
    1,323
    uploaded new score, will run vantage later today!
     
    Johni5 says thanks.
  6. buildzoid

    buildzoid

    Joined:
    Oct 29, 2012
    Messages:
    1,508 (1.61/day)
    Thanks Received:
    441
    Location:
    CZ
    Got some new toys today. Athlon x2 370K and an R7 260X.
    And I must say I'm very impressed with the Athlon x2 370K it get 3100pps in HWbot prime @ stock that's only 42% behind an A10 6800K @ 4.6ghz. So I suspect AMD is cutting a core from each module not an entire module because if they did this should be scoring a lot worse in the 2300pps area.
     
    Last edited: Apr 23, 2014
    Random Murderer and d1nky say thanks.
  7. buildzoid

    buildzoid

    Joined:
    Oct 29, 2012
    Messages:
    1,508 (1.61/day)
    Thanks Received:
    441
    Location:
    CZ
    Ok so I'm running into a problem. I can't get the Athlon above 3300pps even though I increase core frequency by 20% from 4ghz to 4.8ghz I'm still getting 3100-3250pps. So I was wondering if anyone has any tips for me to get it to score higher.
     
  8. marsey99

    marsey99

    Joined:
    Jul 18, 2007
    Messages:
    1,905 (0.66/day)
    Thanks Received:
    437
    buildzoid says thanks.
  9. buildzoid

    buildzoid

    Joined:
    Oct 29, 2012
    Messages:
    1,508 (1.61/day)
    Thanks Received:
    441
    Location:
    CZ
    yeah that's the submission I found when looking around for someone else without a 3Dmark11 license
    Could be but I gotta pull my G.skills from my main rig to test that because these corsair vengeance stick are some of the worst ram I ever tried to OC it won't do more than 1600mhz on 9-9-9-24 even at 1.8V.
     
  10. marsey99

    marsey99

    Joined:
    Jul 18, 2007
    Messages:
    1,905 (0.66/day)
    Thanks Received:
    437
    yea man, as much as they are sticklers for somethings on hwbot...cdkeys aint one of them xD

    i only ask dude as i have seen a couple of systems being held back by slower ram speeds past few days :)
     
    d1nky says thanks.
  11. buildzoid

    buildzoid

    Joined:
    Oct 29, 2012
    Messages:
    1,508 (1.61/day)
    Thanks Received:
    441
    Location:
    CZ
    HWbot prime likes low latency and High CPU frequency. I went from 4.8GHz and 1600 9-9-9-24 to 4.9GHz and 1412 7-8-7-25 which got me from 3100-3280 to 3389pps. I'm gonna see if I can run 1100 5-6-5-16. It also helps to set the java.exe priority to high and all other tasks to low priority. Currently benching on Win7 using 700MB of RAM with no Mobo drivers and no GPU drivers.

    5-6-5-16 doesn't work gonna see 5-6-5-21 might.

    OK 5-6-5-21 doesn't work either damn this is terrible ram.

    Got 3416pps without OS optimizations optimized score coming.
    OS optimizations got me 3460.81pps so my 60$(CZ price converted) athlon is basically on par with a 150$(CZ price converted) i3 3220.
    Also 10.3 Global Points YAY.
    Dammit I had the wrong version of HWbot Prime had to redo with 0.8.3 to get the exact same score.
     
    Last edited: Apr 25, 2014
    d1nky and Random Murderer say thanks.
  12. Johni5

    Johni5

    Joined:
    Nov 2, 2013
    Messages:
    62 (0.11/day)
    Thanks Received:
    31
  13. d1nky

    Joined:
    Jan 21, 2013
    Messages:
    3,803 (4.45/day)
    Thanks Received:
    1,323
    hows everyone?! i got some WC parts coming soon and maybe some new toys!

    did have a competition planned around this time but everyone involved is busy with life. I may plan one for later in the year when its cooler, with a cash giveaway :)
     
  14. d1nky

    Joined:
    Jan 21, 2013
    Messages:
    3,803 (4.45/day)
    Thanks Received:
    1,323
    oh boy havent we dropped some places :( not many benching now as its getting hot as hell!!

    i havent had internet for a while so will try come up with an idea to get TPU hwbot back up there!
     
  15. d1nky

    Joined:
    Jan 21, 2013
    Messages:
    3,803 (4.45/day)
    Thanks Received:
    1,323
    ive been busy a while and damn am i letting this team slip back to nothing!!! (new toys for a kick start)



    [​IMG]



    [​IMG]
     
    buildzoid and Random Murderer say thanks.
  16. buildzoid

    buildzoid

    Joined:
    Oct 29, 2012
    Messages:
    1,508 (1.61/day)
    Thanks Received:
    441
    Location:
    CZ
    I got a picture of my water cooled GTX 590 up on my blog with a guide on how to mount the coolers I used. Unfortunately the 30C drop of load temperatures did nothing for the cards overclock ability so I still have to get the E-powers if I want to OC at all.
    Here's a link to the post.
     
  17. d1nky

    Joined:
    Jan 21, 2013
    Messages:
    3,803 (4.45/day)
    Thanks Received:
    1,323

    thats pretty cool, if you havent got the cold ambients you could always through them rads in ice.
     
  18. Durvelle27

    Durvelle27

    Joined:
    Jul 10, 2012
    Messages:
    2,690 (2.56/day)
    Thanks Received:
    665
    Location:
    Memphis, TN
    NUmmmmm
     
  19. d1nky

    Joined:
    Jan 21, 2013
    Messages:
    3,803 (4.45/day)
    Thanks Received:
    1,323
    good to see ya durvelle.

    been looking into some hwbot scores and should pull out a few myself :)
     
  20. Durvelle27

    Durvelle27

    Joined:
    Jul 10, 2012
    Messages:
    2,690 (2.56/day)
    Thanks Received:
    665
    Location:
    Memphis, TN
    You too bud. I've posted a few scores but nothing serious lol
     
  21. buildzoid

    buildzoid

    Joined:
    Oct 29, 2012
    Messages:
    1,508 (1.61/day)
    Thanks Received:
    441
    Location:
    CZ
    I need to get myself organized right now. I'm finally gonna be doing my hard drive re organization this weekend(move OS from 5400RPM drive to 7200RPM drive, Install 2 copies of XP, Install 2 copies of 7). After all that I'm gonna do Cinebench Wprime and SuperPi Aquamark 3Dmark 2001, 2003, Vantage, 2011 and Fire strike.
    Unfortunately I spent a rather significant portion of my money on music(Pig Destroyer is just soooo good) so v modding the GTX 590 is getting delayed. I did however figure out how to add Vcore check points to the cheap A88X board I have so that should help with OCing the 370K I have.

    BTW how do you install XP and 7 on the same HDD because If I remember correctly one of them breaks the other.
     
  22. d1nky

    Joined:
    Jan 21, 2013
    Messages:
    3,803 (4.45/day)
    Thanks Received:
    1,323
    Im doing a few installs this weekend as well lol

    Always XP first as the bootloader is different to the others. win7 and 8 can recognize xp's but xp's can't recognize theres.

    Also always all the vital drivers and display drivers. dont worry about updates.

    In msconfig, services tab. Disable all. Then select/enable WMI, log event, futuremark sys, windows installer, intel management, drivers, plugnplay, (themes for spi32)

    (ill probably remember more later)
     
  23. buildzoid

    buildzoid

    Joined:
    Oct 29, 2012
    Messages:
    1,508 (1.61/day)
    Thanks Received:
    441
    Location:
    CZ
    I run 2 install of each OS to have 1 for 3D and 1 for 2D. Since the 2D doesn't actually need any display drivers I stick with the stock windows ones.
     
  24. cookiemonster

    Joined:
    Apr 2, 2007
    Messages:
    670 (0.23/day)
    Thanks Received:
    66
    Location:
    United Kingdom
    Hi just done these from my new Sapphire R9 290 TRI-X OC 4GB GDDR5 X 2.
     

    Attached Files:

  25. d1nky

    Joined:
    Jan 21, 2013
    Messages:
    3,803 (4.45/day)
    Thanks Received:
    1,323

    i thought that, but 2D definitely needs gfx drivers. not sure why but it improves the scores. especially superpi


    2x 290x's on hwbot on stock, the best firestrike was a touch over that score. you should score 2nd. nice run man!

    if you need any other tips or advice, just ask!


    http://hwbot.org/benchmark/3dmark_-...eocard_2115#start=0#interval=20#coolingType=1


    also make sure you have the right benches http://hwbot.org/benchmarks

    and know the rules of screenshots
     
    Last edited: Jun 25, 2014
    buildzoid says thanks.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page