1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

The AMD Phenom II OC'ers Club

Discussion in 'techPowerUp! Club Forum' started by ShadowFold, Dec 22, 2008.

  1. wolf

    wolf Performance Enthusiast

    Joined:
    May 7, 2007
    Messages:
    5,541 (2.11/day)
    Thanks Received:
    842
    my 1090T runs 3000mhz NB and 2400mhz HT on a Thermaltake FRIO (air), I think NB voltage is 1.28...

    1.45v set in bios for CPU, 1.28 NB, 3800mhz CPU (19x200)

    the board's not anything special either, I think it's just the luck of the draw

    [​IMG]
  2. cdawall where the hell are my stars

    Joined:
    Jul 23, 2006
    Messages:
    20,648 (7.09/day)
    Thanks Received:
    2,971
    Location:
    some AF base
    no 3ghz HT link i ran a 3400NB
  3. wolf

    wolf Performance Enthusiast

    Joined:
    May 7, 2007
    Messages:
    5,541 (2.11/day)
    Thanks Received:
    842
    shmeezus christ ok :p I had it all backwards...

    [​IMG]
  4. cdawall where the hell are my stars

    Joined:
    Jul 23, 2006
    Messages:
    20,648 (7.09/day)
    Thanks Received:
    2,971
    Location:
    some AF base
    my CH4 is here anyone want to see if i can oc a AX2 5200+ AM3 chip?
  5. YautjaLord

    YautjaLord

    Joined:
    May 12, 2009
    Messages:
    616 (0.33/day)
    Thanks Received:
    74
    Now i am confused : i have something that called CPU/NB voltage & plain NB voltage. What the f*** is the difference in voltages between two ? Should i play with both (CPU/NB & plain NB) voltages, or just NB voltage ? WTF ?!!!!!! :laugh:
  6. crazyeyesreaper

    crazyeyesreaper Chief Broken Rig

    Joined:
    Mar 25, 2009
    Messages:
    8,126 (4.20/day)
    Thanks Received:
    2,742
    Location:
    04578
    CPU / NB is the voltage that stabilizes your NB speeds aka dont exceed 1.45v on the CPU/NB usually the plain ol NB volts can be left stock
  7. YautjaLord

    YautjaLord

    Joined:
    May 12, 2009
    Messages:
    616 (0.33/day)
    Thanks Received:
    74
    NB voltage=Auto, CPU/NB voltage=1.3 - 1.45v range, is that what you mean ? Thanx. Will raise to 1.325v, see if that is stable & then raise it a bit higher. Thanx, reaper. Much appreciated. :)
  8. fullinfusion

    fullinfusion 1.21 Gigawatts

    Joined:
    Jan 11, 2008
    Messages:
    7,999 (3.37/day)
    Thanks Received:
    1,877
    No! but im sure your going to lol

    JJ CD, bring it!!!

    Your going to use the new Bios cd?
  9. erocker

    erocker Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Jul 19, 2006
    Messages:
    39,495 (13.54/day)
    Thanks Received:
    13,910
    So... I think it's time you and myself have a little competition... Check signature CPU-Z pic. That's been 4 days stable btw...
  10. cdawall where the hell are my stars

    Joined:
    Jul 23, 2006
    Messages:
    20,648 (7.09/day)
    Thanks Received:
    2,971
    Location:
    some AF base
    right now i am just installing that windows thing XP for now will drop 7 64bit on when i find the dvd

    XP aint working found the 7 x64 disk

    my old 1090T already beat you both :laugh:
    Last edited: Jan 13, 2011
  11. fullinfusion

    fullinfusion 1.21 Gigawatts

    Joined:
    Jan 11, 2008
    Messages:
    7,999 (3.37/day)
    Thanks Received:
    1,877
    Oh now don't get me started good sir! you already have a proc thats clocked higher than me but oh well,I always like to try for more and great clocks.

    New bios ? and what volts if ya wouldn't mind sharing?
  12. cdawall where the hell are my stars

    Joined:
    Jul 23, 2006
    Messages:
    20,648 (7.09/day)
    Thanks Received:
    2,971
    Location:
    some AF base
    well the 5200+ wont do 3450mhz on stock volts for some reason POS going to go for 1.55v and see what happens
  13. erocker

    erocker Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Jul 19, 2006
    Messages:
    39,495 (13.54/day)
    Thanks Received:
    13,910
    What did you get on it and with what cooling?
  14. cdawall where the hell are my stars

    Joined:
    Jul 23, 2006
    Messages:
    20,648 (7.09/day)
    Thanks Received:
    2,971
    Location:
    some AF base
    * CPU Model: AMD Phenom II X6 1090T
    * CPU Stepping: CCBBE CB 1013CPMW
    * CPU Frequency: 4579.8 MHz
    * CPU vCore: 1.55V
    * CPU Multiplier: 21.5x
    * CPU Turbo: Disabled
    * CPU NB Speed: 2982 MHz
    * HT Ref Speed: 213 MHz
    * RAM Speed: DDR3-1704
    * RAM Timings: 7-7-7-20-20-1T
    * RAM Configuration: 2 x 2GB
    * RAM vDIMM: 2.14V
    * Motherboard: ASUS Crosshair III Formula
    * Chipset/Socket: 790FX + SB750, AM3
    * Cooling: Water (Fuzion V1)
    * Temps: 20C Idle / 40C Load
    * Operating System: Windows 7
    * 32/64-Bit: 64
    * Stable/Suicide/Untested: Untested
    [​IMG]
  15. cdawall where the hell are my stars

    Joined:
    Jul 23, 2006
    Messages:
    20,648 (7.09/day)
    Thanks Received:
    2,971
    Location:
    some AF base
    here is the 5200

    [​IMG]

    [​IMG]
  16. suraswami

    suraswami

    Joined:
    Apr 5, 2005
    Messages:
    6,054 (1.79/day)
    Thanks Received:
    790
    Location:
    Republic of Asia (a.k.a Irvine), CA
  17. cdawall where the hell are my stars

    Joined:
    Jul 23, 2006
    Messages:
    20,648 (7.09/day)
    Thanks Received:
    2,971
    Location:
    some AF base
    28C via temp probe on the block im on water and that one is a regor core some are deneb just depends luck of the draw


    cooling NB now going for higher
  18. cdawall where the hell are my stars

    Joined:
    Jul 23, 2006
    Messages:
    20,648 (7.09/day)
    Thanks Received:
    2,971
    Location:
    some AF base
  19. YautjaLord

    YautjaLord

    Joined:
    May 12, 2009
    Messages:
    616 (0.33/day)
    Thanks Received:
    74
    CD, my question to you sounds like this : currently i have my C3 965BE @ 3.8GHz & 1.3875v while on stock HSF; what do you say bout me getting to 4.2/4.3GHz & 1.42 - 1.45v on VenomousX ? Is it possible ? Cause when idle me 965BE is no more then 30 degrees C. Plus the temps in room are less then 20 degrees C constantly. I actually think it's 17 - 18C ambient room temps. :)

    P.S. I even afraid to think how high i'll be able to OC the CPU if i'll actually get the Swiftech's H20 - 320. Take care, cd. :rockout:
  20. fullinfusion

    fullinfusion 1.21 Gigawatts

    Joined:
    Jan 11, 2008
    Messages:
    7,999 (3.37/day)
    Thanks Received:
    1,877
    CD, I found how to match the HT speed with the NB... It's tied to the bus speed. anything over 231MHz opens up the HT link speed setting in the bios.
    Last edited: Jan 14, 2011
  21. Velvet Wafer

    Velvet Wafer New Member

    Joined:
    Jun 16, 2009
    Messages:
    5,123 (2.76/day)
    Thanks Received:
    990
    Location:
    North of Germany
    dont even think about it, Xan! :laugh:
    That would be your third or fourth try, right?
    I guess when CDA had your Rig in his hands, he would torture it to 4.5 on 1.4 or so :D

    but anyways good luck with that! :)
  22. cdawall where the hell are my stars

    Joined:
    Jul 23, 2006
    Messages:
    20,648 (7.09/day)
    Thanks Received:
    2,971
    Location:
    some AF base
    VenX is overpriced get an H50 or H70 run two fans on it and see were it will sit stable

    http://www.overclockers.com/thermalright-venomousx-review/

    or just build a custom loop like the swifty. 4.2ghz is possible i would see closer to 1.45-1.47v the venX might be enough to do it or you chip might just suck C3 doesn't mean everything like this stupid C3 regor thing i have wont go over a 35X bus and its pissing me off.

    i just knocked mine down for this run trying to get the HT speed higher


    i'm not an amazing overclocker just persistent...
  23. Velvet Wafer

    Velvet Wafer New Member

    Joined:
    Jun 16, 2009
    Messages:
    5,123 (2.76/day)
    Thanks Received:
    990
    Location:
    North of Germany
    i wouldnt have said, amazing, i just know you do crazy voodoo
    (1000 tries, and according notes) to it, and have a relatively good hand for picking good silicone :laugh:

    even this "crap" chip will get a screen 4.1+ for you, i guess most people wont even get 3.9 on a screen ;)
  24. fullinfusion

    fullinfusion 1.21 Gigawatts

    Joined:
    Jan 11, 2008
    Messages:
    7,999 (3.37/day)
    Thanks Received:
    1,877
    Velvet Wafer says thanks.
  25. cdawall where the hell are my stars

    Joined:
    Jul 23, 2006
    Messages:
    20,648 (7.09/day)
    Thanks Received:
    2,971
    Location:
    some AF base
    it is a crap chip i have another to test though hopefully it hits higher

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page