1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

The AMD Phenom II OC'ers Club

Discussion in 'techPowerUp! Club Forum' started by ShadowFold, Dec 22, 2008.

  1. Fatal

    Fatal

    Joined:
    Jan 21, 2009
    Messages:
    732 (0.35/day)
    Thanks Received:
    120
    Location:
    Golden, Colorado
    Old stuff but since I upgraded my rig built the little woman this. She went from a Sempron 3000+ 2.0 with 1.5 gigs to this. She is very pleased and does nothing more than surf the net, listen to music and play solitaire. :laugh:
    [​IMG]
     
  2. mastrdrver

    mastrdrver

    Joined:
    Feb 24, 2009
    Messages:
    3,139 (1.54/day)
    Thanks Received:
    580
    Anyone have a AM2+ board suggestion? Would prefer something mATX. I got some of the Kingston 1066mhz 4gb kit that was a shell shocker from last week but lack a solid board (like my MA785GMT-UD2H for AM3).

    Thanks in advance.
     
  3. Mussels

    Mussels Moderprator Staff Member

    Joined:
    Oct 6, 2004
    Messages:
    42,222 (11.61/day)
    Thanks Received:
    9,525
    i had a gigabyte 780G and now the model up 785G in DDR2 that work just peachy.
     
    mastrdrver says thanks.
  4. cdawall where the hell are my stars

    Joined:
    Jul 23, 2006
    Messages:
    20,684 (6.94/day)
    Thanks Received:
    2,984
    Location:
    some AF base
  5. mastrdrver

    mastrdrver

    Joined:
    Feb 24, 2009
    Messages:
    3,139 (1.54/day)
    Thanks Received:
    580
    Thanks and I didn't mean it needed to be a 785 board. It was just for reference but it seems a little hard to find anything else other then a 785 board for am2+ anymore other then the budget end of the spectrum.
     
  6. cdawall where the hell are my stars

    Joined:
    Jul 23, 2006
    Messages:
    20,684 (6.94/day)
    Thanks Received:
    2,984
    Location:
    some AF base
    there were a couple of 790GX biostars but they are all ATX sized and around $60 i think
     
    mastrdrver says thanks.
  7. Hunt3r

    Hunt3r

    Joined:
    Jan 1, 2009
    Messages:
    355 (0.17/day)
    Thanks Received:
    16
    Location:
    Brazil - São Paulo
    In the bios of my motherboard I can only put up to 800mhz in the memories, someone knows how do you increase the frequency?

    My motherboard is m4a785td v-Evo

    Thanks
     
  8. fullinfusion

    fullinfusion 1.21 Gigawatts

    Joined:
    Jan 11, 2008
    Messages:
    8,272 (3.38/day)
    Thanks Received:
    2,074
    Yeah. Raise the FSB and that will up your memory freq on that board... Have you checked for a latest mobo bios update? That may be helpful :rolleyes:
     
    Corduroy_Jr and Hunt3r say thanks.
  9. erocker

    erocker Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Jul 19, 2006
    Messages:
    39,666 (13.28/day)
    Thanks Received:
    14,059
    So has anyone tried getting 1800+ mhz on their RAM with the CHIV and 1304 bios? I sure as hell cannot. I can get it to boot, but then it gets stuck at checking NVRAM.
     
  10. fullinfusion

    fullinfusion 1.21 Gigawatts

    Joined:
    Jan 11, 2008
    Messages:
    8,272 (3.38/day)
    Thanks Received:
    2,074
    Are you raising the mem volts E?

    Remember what i said about the mem volts while using a Multi-meter?

    Dont go up to high, if you set it at 1.6750 in the bios it really is 1.7 something...

    try 1.65 + 2 of a bump in the bios for more accurate voltage...

    im still trying to figure it out atm, but will give the low down after i compile it all. :wtf:
     
    Chicken Patty says thanks.
  11. erocker

    erocker Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Jul 19, 2006
    Messages:
    39,666 (13.28/day)
    Thanks Received:
    14,059
    Yes. I understand RAM voltage and what is required for my sticks (1.8-1.95 stock volts). CPU/NB volts are good, CPU volts are good. I've tried lowering the CPU/NB frequencies, etc. I've messed with all of the other voltages (VDDR, REFF, etc). Nothing works at or over 1800mhz. I am at a loss. :ohwell:
     
  12. fullinfusion

    fullinfusion 1.21 Gigawatts

    Joined:
    Jan 11, 2008
    Messages:
    8,272 (3.38/day)
    Thanks Received:
    2,074
    Ok cool, but what about the timings?
     
  13. Chicken Patty

    Chicken Patty WCG Moderator Staff Member

    Joined:
    Nov 27, 2007
    Messages:
    28,341 (11.38/day)
    Thanks Received:
    12,227
    Location:
    Miami, Florida
    Maybe just the BIOS itself is limiting? The platform I had the most experience with as far as trying different BIOS revisions was with X58 and I'll tell ya, some BIOS versions just sucked!
     
  14. erocker

    erocker Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Jul 19, 2006
    Messages:
    39,666 (13.28/day)
    Thanks Received:
    14,059
    Yeah, timings don't matter either. I can really relax them and no difference.

    That's what I'm thinking. I'm limited to two bios' with my CPU. I was able to at least boot into windows at 1800mhz with my quad core and an older bios.

    I guess I'll just work on the lowest timings possible under 1400mhz and wait for Bulldozer or X68. :)
     
  15. Chicken Patty

    Chicken Patty WCG Moderator Staff Member

    Joined:
    Nov 27, 2007
    Messages:
    28,341 (11.38/day)
    Thanks Received:
    12,227
    Location:
    Miami, Florida
    Can't revert back to an older revision that worked better for you? When is Bulldozer supposed to hit stores? I'm looking forward to that, maybe a new build. :)
     
  16. mastrdrver

    mastrdrver

    Joined:
    Feb 24, 2009
    Messages:
    3,139 (1.54/day)
    Thanks Received:
    580
    Bulldozer is beginning of June (whats the name of the show that happens that first week?).

    Llano is showing up at CeBit if rumors are true. AMD already stated in their financial conference call that they are shipping in large quantities to OEMs, so end product can not be far off. Plus they stated 2Q so they are in a lot of trouble if they don't produce by then.
     
    Chicken Patty says thanks.
  17. Hunt3r

    Hunt3r

    Joined:
    Jan 1, 2009
    Messages:
    355 (0.17/day)
    Thanks Received:
    16
    Location:
    Brazil - São Paulo
    I'll see if I can grow to something .. and I'm with the latest bios

    Thanks
     
    Last edited: Feb 18, 2011
  18. erocker

    erocker Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Jul 19, 2006
    Messages:
    39,666 (13.28/day)
    Thanks Received:
    14,059
    With the 1100T CPU, there are two bios's that support it so I'm stuck. No big deal I guess, I've been working on my 1600mhz timings with good results.
     
  19. cdawall where the hell are my stars

    Joined:
    Jul 23, 2006
    Messages:
    20,684 (6.94/day)
    Thanks Received:
    2,984
    Location:
    some AF base
    1090t bios won't work?
     
  20. Chicken Patty

    Chicken Patty WCG Moderator Staff Member

    Joined:
    Nov 27, 2007
    Messages:
    28,341 (11.38/day)
    Thanks Received:
    12,227
    Location:
    Miami, Florida
    Bummer! :( Well keep us posted on what you are able to get anyways. :toast:
     
  21. Corduroy_Jr

    Corduroy_Jr New Member

    Joined:
    Oct 26, 2009
    Messages:
    1,102 (0.62/day)
    Thanks Received:
    60
    Location:
    barrie ont
  22. Athlonite

    Athlonite

    Joined:
    Jan 31, 2010
    Messages:
    1,932 (1.14/day)
    Thanks Received:
    491
    where'd you get that Asus TurboV proggy from I like that looks better the AMD's oc proggy
     
  23. Corduroy_Jr

    Corduroy_Jr New Member

    Joined:
    Oct 26, 2009
    Messages:
    1,102 (0.62/day)
    Thanks Received:
    60
    Location:
    barrie ont
    good question asus site i think, which version you're using
     
  24. Athlonite

    Athlonite

    Joined:
    Jan 31, 2010
    Messages:
    1,932 (1.14/day)
    Thanks Received:
    491
    M3A32mvp-deluxe whether or not it'd work on it though is another story
     
  25. cdawall where the hell are my stars

    Joined:
    Jul 23, 2006
    Messages:
    20,684 (6.94/day)
    Thanks Received:
    2,984
    Location:
    some AF base
    maybe this will help

    [​IMG]

    these are D9JNM however GTS clocks very similar
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page