1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

The AMD Phenom II OC'ers Club

Discussion in 'techPowerUp! Club Forum' started by ShadowFold, Dec 22, 2008.

  1. DarkEgo

    DarkEgo

    Joined:
    May 23, 2008
    Messages:
    1,393 (0.59/day)
    Thanks Received:
    226
    Would this 780a bored perform as well as a 790GX/FX?
    EDIT: fixed
     
    Last edited: Jan 15, 2009
  2. trt740

    trt740

    Joined:
    May 12, 2006
    Messages:
    10,935 (3.50/day)
    Thanks Received:
    1,113
    nothing there bro link leads you to a empty shopping cart
     
  3. ShadowFold

    ShadowFold New Member

    Joined:
    Dec 23, 2007
    Messages:
    16,921 (6.68/day)
    Thanks Received:
    1,644
    Location:
    Omaha, NE
    What do you mean and pay for a card that isn't there?
     
  4. trt740

    trt740

    Joined:
    May 12, 2006
    Messages:
    10,935 (3.50/day)
    Thanks Received:
    1,113
    The DFI board has no Vga or DVI connector look and see but it has a onboard video card chip, now supposedly you can buy a after market adapter from DFI which is B.S. I normally don't buy MSI boards but this ones a GEM
     
  5. ShadowFold

    ShadowFold New Member

    Joined:
    Dec 23, 2007
    Messages:
    16,921 (6.68/day)
    Thanks Received:
    1,644
    Location:
    Omaha, NE
    Umm mine came with a dvi thing. You just plug it into the board and screw it onto the case. Where are you getting it doesn't come with one?
     
  6. trt740

    trt740

    Joined:
    May 12, 2006
    Messages:
    10,935 (3.50/day)
    Thanks Received:
    1,113
    then you got lucky because they didn't used to send the adapter at all.
     
  7. DarkEgo

    DarkEgo

    Joined:
    May 23, 2008
    Messages:
    1,393 (0.59/day)
    Thanks Received:
    226
    ^^
    Link fixed
     
  8. ASharp New Member

    Joined:
    Apr 20, 2008
    Messages:
    225 (0.09/day)
    Thanks Received:
    38
    Location:
    Toronto, ON, Canada
    Add me to the list! Just ordered a Phenom II X4 920. :) Gonna be running it on my ASUS M3A79-T Deluxe. Should have it by Friday if all goes well!
     
  9. cdawall where the hell are my stars

    Joined:
    Jul 23, 2006
    Messages:
    20,683 (6.78/day)
    Thanks Received:
    2,984
    Location:
    some AF base
    yes thats a very good board for oc'ing
     
  10. Castiel

    Castiel

    Joined:
    May 5, 2008
    Messages:
    3,319 (1.38/day)
    Thanks Received:
    310
    Anyone?
     
  11. Assassin48 New Member

    Joined:
    Oct 21, 2008
    Messages:
    3,450 (1.55/day)
    Thanks Received:
    515
    Location:
    95350
    well i am at 1.49 for 3.7ghz so around 1.47 should be good
     
  12. Castiel

    Castiel

    Joined:
    May 5, 2008
    Messages:
    3,319 (1.38/day)
    Thanks Received:
    310
    Thanks, do you think I can get it to 4.0Ghz on my air cooler(CM v8) and keep it stable? I have really good air flow in the case so no problems there.
     
  13. Assassin48 New Member

    Joined:
    Oct 21, 2008
    Messages:
    3,450 (1.55/day)
    Thanks Received:
    515
    Location:
    95350
    well iam on water and its like 40C under full load at 3.74ghz @ 1.49vcore i will probably try to go as far as i can until it hits 52C under load



    i think there was one person that hit 3.8 on air let me see if i can find the post
     
  14. cdawall where the hell are my stars

    Joined:
    Jul 23, 2006
    Messages:
    20,683 (6.78/day)
    Thanks Received:
    2,984
    Location:
    some AF base
    a few on XS have some close to 4ghz on air
     
  15. Kei

    Kei

    Joined:
    Mar 3, 2008
    Messages:
    2,122 (0.86/day)
    Thanks Received:
    618
    Xigmatek HDT S-1283 ram fitment issues fix

    There is an easy 'fix' to that problem although it will cost you some money. I have the same cooler and had the ram issue that you had. All you need to so is fine low profile ram that will fit just fine under the fins of the mammoth Xigmatek.

    I'm currently use Patriot Extreme PC9200 (1150Mhz stock) ram that fits just perfect under those fins so I can use all my slots for ram and the cooler. You can get it in 1066 and 800Mhz flavor as well from newegg because I think the 1150Mhz may be about sold out by now. Also note that this ram runs EXTREMELY cool to the touch even with 2.3v running through it so cooling is not a problem at all. The 1066Mhz and 800Mhz ram both use the same cooler so you're good. I'm buying another kit but of the 1066Mhz flavor so I'll have 6Gigs instead of just 4Gigs, might just buy 8Ghz and be done with it. Don't make a mistake and buy the Vipers because they have the extra riser on them and will not fit. The Extreme's are more than enough and fit anywhere with room to spare. :) For sure the 1066Mhz versions will run well as my 1150Mhz sticks will run at cas4 above 1100Mhz which is already pretty crazy. They run cas3 1T at up to something like 840Mhz or more.

    http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16820220314

    I'm using the stock cooler for my Phenom II 920 right now for the first few days to a week to see how well it works with the stock cooler. So far it's absolutely awesome running super cool at 26C with the stock settings of 2.8Ghz @ 1.344v.

    I'm using undervolted settings right now of 2.8Ghz @ 1.200v and it runs 23C during idle and light use and 36C under 100% load stability stress testing of ~7hrs still on the stock cooler with the silent mode selected in the bios. :eek:

    Kei

    Btw, add me to the club!

    Phenom II 920
    ASUS M3A32 MVP Deluxe Wifi (bios 1406)
     
    Last edited: Jan 15, 2009
    Chicken Patty says thanks.
  16. trt740

    trt740

    Joined:
    May 12, 2006
    Messages:
    10,935 (3.50/day)
    Thanks Received:
    1,113
    This is decent ram that does ddr2 1100 and low profile aswell http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16820227298
     
    Kei says thanks.
  17. Castiel

    Castiel

    Joined:
    May 5, 2008
    Messages:
    3,319 (1.38/day)
    Thanks Received:
    310
    OK, I have it idle at 3.8 with no problems. I ran a stress test and everything and it is ok. The temps are pretty good, I think it idle's at 36C and under load it gets to 48C, in that area. I tried to get the RAM to OC but I got a BSOD, so I am leaving it at that. But I can play Crysis at Highest settings with no filters and it sits around 32FPS.
     
  18. Assassin48 New Member

    Joined:
    Oct 21, 2008
    Messages:
    3,450 (1.55/day)
    Thanks Received:
    515
    Location:
    95350
    Nice i am still trying to get 3.82 stable i am at 1.55vcore and running prime95 temps have stayed at 40-41C
     
  19. Castiel

    Castiel

    Joined:
    May 5, 2008
    Messages:
    3,319 (1.38/day)
    Thanks Received:
    310
    Dude I liked pissed my pants when I got it stabled because this is the first time I have OC a CPU, even though I use a program to help. But I'm just glad I have some good hardware now. This is my sole gaming PC now, so I'm loving it. I'm going to keep it like this, since I can run crysis on high then im good.:D
     
  20. cdawall where the hell are my stars

    Joined:
    Jul 23, 2006
    Messages:
    20,683 (6.78/day)
    Thanks Received:
    2,984
    Location:
    some AF base
    well bro you did a damn good job for a first time :toast:
     
  21. Castiel

    Castiel

    Joined:
    May 5, 2008
    Messages:
    3,319 (1.38/day)
    Thanks Received:
    310
    Thanks.
     
  22. Wartz New Member

    Joined:
    Aug 18, 2008
    Messages:
    168 (0.07/day)
    Thanks Received:
    17
    I ended up getting this. It's just as good as the xigmatek, give a c or 2, and it dumps the hot air towards the back of the case instead of at up at the PSU which helps to keep ambient temp low.
     
    Kei says thanks.
  23. merkk New Member

    Joined:
    Mar 28, 2008
    Messages:
    183 (0.08/day)
    Thanks Received:
    52
  24. Kei

    Kei

    Joined:
    Mar 3, 2008
    Messages:
    2,122 (0.86/day)
    Thanks Received:
    618
    I used to own a set of that and it clocked very very well. I was just telling him about the Patriot Extremes because the OCZ is a bit wider and I'm not sure how well it'd work with whatever board he's using. I also remember the OCZ ram being a slightly tighter fit than the Patriot but I do remember it fitting. :toast:

    Kei
     
  25. Kei

    Kei

    Joined:
    Mar 3, 2008
    Messages:
    2,122 (0.86/day)
    Thanks Received:
    618
    I really like the look of the new Xigmatek Thor cooler so I may pick that up for my 920 instead of using the Xigmatek I have now. I doubt it'd be a big change between the two but I like the look and I can sell my current one for a good enough price.

    Meh, we'll see what happens because I still have to figure out which ram I want to go with so I have a full 6-8Gig that actually matches. :p

    Kei
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page