1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

The Official Elder Scrolls V : Skyrim Thread

Discussion in 'Games' started by Kreij, Nov 10, 2011.

  1. Kwod New Member

    Joined:
    Sep 16, 2008
    Messages:
    548 (0.25/day)
    Thanks Received:
    45
    Location:
    Australia
    That's what I need, as I can't kill one by myself....the only souls I've absorbed were thanks to a team effort....so I look forward to being able to bring em down with relative ease.
     
  2. AphexDreamer

    AphexDreamer

    Joined:
    Jun 17, 2007
    Messages:
    7,134 (2.65/day)
    Thanks Received:
    917
    Location:
    C:\Program Files (x86)\Aphexdreamer\
    The Enhanced Shaders 12d SSAO lite both looks nice and runs well.

    I highly recommend it.

    [​IMG]

    [​IMG]
    [​IMG]


    [​IMG]

    [​IMG]
     
    1Kurgan1, WhiteNoise, Kwod and 2 others say thanks.
  3. DannibusX

    DannibusX

    Joined:
    Aug 17, 2009
    Messages:
    2,528 (1.33/day)
    Thanks Received:
    979
    Location:
    United States
    Looks pretty damn outstanding.
     
    WhiteNoise and AphexDreamer say thanks.
  4. pantherx12

    pantherx12 New Member

    Joined:
    Jan 2, 2009
    Messages:
    9,714 (4.58/day)
    Thanks Received:
    1,699
    Location:
    ENGLAND-LAND-LAND
  5. Ahhzz

    Ahhzz

    Joined:
    Feb 27, 2008
    Messages:
    2,242 (0.92/day)
    Thanks Received:
    774
    The potions work differently than in Obliv. When you go into the Enchanting screen, time still passes. So, you can't take a potion with a 1sec duration, and have it last through all the 'chanting you can do. they really only do last 30 sec (or however long it says), which for me, gets me two chants, if I'm QUICK.
     
  6. silkstone

    silkstone

    Joined:
    Nov 1, 2008
    Messages:
    2,890 (1.32/day)
    Thanks Received:
    501
    Parts of the screen run at normal speed, in others time stops.

    I managed to enchant a full set of armour including a ring, amulet and sword with a single potion.. I can't quite remember how long it was, i think 60s. It did take a couple of save and re-tries tho and i had to write down the enchantments i wanted on a pience of paper so i could go through them as quickly as possible.

    How does this one differ from version 1.8?

    I installed a beta version before but it seemed to do nothing, so i re-installed the latest version
     
    Last edited: Dec 30, 2011
  7. AphexDreamer

    AphexDreamer

    Joined:
    Jun 17, 2007
    Messages:
    7,134 (2.65/day)
    Thanks Received:
    917
    Location:
    C:\Program Files (x86)\Aphexdreamer\
    I don't think there is any compared to the 1.8. Maybe like 3 FPS hit Outside, inside still getting 60FPS max. I have resorted to 2xAA though, still on 16AF.

    Just try it out. Backup any old configs you have if you want.


    They added a slow SSAO (Lite) instead of the FULL SSAO (Fast) config file.

    More screenshots

    http://steamcommunity.com/profiles/76561198001620040/screenshots/

    The ones from Firday are of 12d.
     
    Last edited: Dec 30, 2011
  8. Wrigleyvillain

    Wrigleyvillain PTFO or GTFO

    Joined:
    Oct 13, 2007
    Messages:
    7,667 (2.98/day)
    Thanks Received:
    1,775
    Location:
    Chicago
    So this gives me AO without having a NV card? Simulated via shaders or actually AO (maybe there's no diff I don't know enough about these things).
     
  9. AphexDreamer

    AphexDreamer

    Joined:
    Jun 17, 2007
    Messages:
    7,134 (2.65/day)
    Thanks Received:
    917
    Location:
    C:\Program Files (x86)\Aphexdreamer\
    Gives a form of SSAO on ATI Cards that runs well.

    As you can see by my specs I have an ATI Card, so yes.

    I'm not sure either. They say SSAO I say does it look better and run?

    12c was full SSAO and I couldn't run it. With lite I can run it now. 12d still has a Full SSAO option, I haven't tried it though, maybe that would run for me as well.
     
    Wrigleyvillain says thanks.
  10. Wrigleyvillain

    Wrigleyvillain PTFO or GTFO

    Joined:
    Oct 13, 2007
    Messages:
    7,667 (2.98/day)
    Thanks Received:
    1,775
    Location:
    Chicago
    Crazyeyes will know. Think Ill give this a shot in the meantime. I assume can find on the Nexus?
     
  11. AphexDreamer

    AphexDreamer

    Joined:
    Jun 17, 2007
    Messages:
    7,134 (2.65/day)
    Thanks Received:
    917
    Location:
    C:\Program Files (x86)\Aphexdreamer\
    Yeah read the documentation when you get it. They just added it.

    Changelog from 12c.

    - Refined enbseries.ini variables
    - Removed 'exes' folder previously used for 4GB Loader mod (now obsolete)
    - Included 'Natural Colors' effect.txt with default installation
    - Added new 'Lite SSAO' version of the mod
    - Updated 'BlurSharpShift' effect.txt from enbdev.com
    - Added this documentation

    http://www.skyrimnexus.com/downloads/file.php?id=822


    Make sure to get 12d.
    you need bFloatPointRenderTarget=1 in skyrimprefs.ini

    I just added the effect of Natural Color and Sharpening. Checking that out.
     
    Last edited: Dec 30, 2011
    Wrigleyvillain says thanks.
  12. Irony

    Irony

    Joined:
    Sep 25, 2011
    Messages:
    1,721 (1.53/day)
    Thanks Received:
    442
    Location:
    Outer Rim system of the interwebz
    Try this and see if it finds them. Its a save manager
    http://www.skyrimnexus.com/downloads/file.php?id=365
     
  13. lilhasselhoffer

    lilhasselhoffer

    Joined:
    Apr 2, 2011
    Messages:
    1,652 (1.27/day)
    Thanks Received:
    1,010
    Location:
    East Coast, USA
    Irony says thanks.
  14. silkstone

    silkstone

    Joined:
    Nov 1, 2008
    Messages:
    2,890 (1.32/day)
    Thanks Received:
    501
    So is the 1.8 shader mod the full ssao? or do i have to use a diff version.

    I tried both the others and they look like crap for me, the same as the vanilla. The only one that makes a diff is the 1.8 version (the one on the top of the download page)
     
  15. Wrigleyvillain

    Wrigleyvillain PTFO or GTFO

    Joined:
    Oct 13, 2007
    Messages:
    7,667 (2.98/day)
    Thanks Received:
    1,775
    Location:
    Chicago
    Read the troubleshooting and "ATI" performance tips if you haven't. Though there's also this in there:

     
  16. jonathan1107

    jonathan1107

    Joined:
    Dec 30, 2010
    Messages:
    977 (0.70/day)
    Thanks Received:
    31
    Location:
    Canada
    Ok guys, just wanted to confirm that "skyboost" r3 is working very well indeed for me too.

    Went from min FPS 28 (vanilla), min FPS 30 (tesval.dll) to min FPS 41 (Skyboost r3) at the very top stair in Whiterun.

    Also noticed a nice increase outdoors, about the same proportions... I'd say in my case, skyboost performs 20-32% better than the tesval fix...

    This is with my 6950 cfx, shadows 4096, ugrids=5... I used to run ugrids=7, but I hate playing games when I can't have a solid 60 FPS, because I can notice the difference when it's running at say 40 FPS instead of 60...

    Now, I'm very tempted to go ugrids=7 with 8192 shadows, but I know that's going to bring me down to a min FPS of 30 and an avg of 42 instead of an average of 52 fps...

    Nevertheless, congrats to the guys who developped "skyboost", it's marvellous
     
  17. MxPhenom 216

    MxPhenom 216 Corsair Fanboy

    Joined:
    Aug 31, 2010
    Messages:
    10,058 (6.63/day)
    Thanks Received:
    2,272
    Location:
    Seattle, WA
    ugrid 7 is the best. then change the buffer to 64.
     
  18. Black Panther

    Black Panther Senior Moderatorâ„¢ Staff Member

    Joined:
    May 30, 2007
    Messages:
    8,582 (3.17/day)
    Thanks Received:
    1,933
    I think I'm the only one here who doesn't like the enhanced shaders... makes the dark too dark, and the bright too bright for me :)

    +1 It's one of the best fixes ever, I'm surprised it had to be a modder who made it, and was not incorporated in-game...

    Jonathan1107, are you using Skyrim HD?

    I'm currently using it. Before I used to use Skyrim HD Lite but now with Skyboost I can use the proper Skyrim HD and my fps don't drop under 35 ever.

    However to be honest in-game I'm not seeing any difference between the full and the lite version. Possibly because my monitor's got very small pixels? I dunno...

    Anyway I'm thinking to switch to the lite version again to regain more fps. And perhaps instead I might try putting ugrids to 7...



    _________________




    I've got a screenshot of Sovngard which I found really awesome and am using it as desktop. Does anyone volunteer to shop out the compass from the top please? :) Shoot me a pm, this is the picture below:

    [​IMG]


    I was going to try doing it myself... but then I took an arrow... wait better not type it out!

     
    Last edited by a moderator: Nov 20, 2013
    theJesus says thanks.
  19. jonathan1107

    jonathan1107

    Joined:
    Dec 30, 2010
    Messages:
    977 (0.70/day)
    Thanks Received:
    31
    Location:
    Canada
    Indeed, the enhanced shaders suck (imo) because indeed, they make everything too dark or too bright...

    Basically, it's a little bit like the FXAA injector situation, the original mod had too much saturation and "blue" color overall, but the moderate version of the mod is way better...

    So I'll assume that a moderate version of the enhanced shaders could be interesting...

    As for "skyrim HD", no I do not use that mod yet... I figured I'd wait till he's done retexturing most of the cities before I tried it, and because I already have a few re-texture mods already...

    I also thought that it would make my FPS drop, and that was before the arrival of the skyboost fix, which meant my lowest FPS was 30, so I imagined that the skyrim HD mod would only make it worst... My opinion about the SKyrim HD mod is that I'll install it when I already have a SOLID 60 FPS everywhere in the game, but not before...

    As for ugrids, be very careful, because it does indeed EAT a lot of your FPS, althought I haven't yet come to test it in combination with the Skyboost mod...
     
    Last edited by a moderator: Nov 20, 2013
  20. jonathan1107

    jonathan1107

    Joined:
    Dec 30, 2010
    Messages:
    977 (0.70/day)
    Thanks Received:
    31
    Location:
    Canada
    Hey guys, I really need HELP with this Water Bug...

    I don't know what is causing this, it started happening between the time I installed the new 12.1 AMD drivers and other mods like Skyboost...

    I tried disabling skyboost, but that was not the culprit... If anyone can help me fix this, I will be GREATLY thankful :O(

    Here's a short video so you can see what's happening precisely:

    http://youtu.be/PIk7ntNhIRU

    EDIT: I have tried disabling Crossfire which seems to FIX the problem... How can I have Crossfire on and NOT have this bug happen???
     
    Last edited: Dec 30, 2011
  21. 1Kurgan1

    1Kurgan1 The Knife in your Back

    Joined:
    Dec 8, 2008
    Messages:
    10,325 (4.81/day)
    Thanks Received:
    2,371
    Location:
    Duluth, Minnesota
    Thats what item codes are for. I don't think you should need max Alch to make great enchants, and if I don't feel my character fits with Alch, then I would just grant myself a potion.
     
  22. Black Panther

    Black Panther Senior Moderatorâ„¢ Staff Member

    Joined:
    May 30, 2007
    Messages:
    8,582 (3.17/day)
    Thanks Received:
    1,933

    I once had that 'flashing water' bug but it was long time ago. I had started using 11.11b drivers which weren't fine for the 5xxx in crossfire.

    What you need to do first is disable ALL mods.

    To be honest I had just deleted the entire game and re-downloaded it from steam, and installed 11.11c which then worked fine.

    I can't give precise feedback though because I was never able to have the game run for 5 minutes with any mods way back then. After the LAA Bethesda patch all got fixed though.

    It's easier if you use a mod manager - that way you can disable/enable mods without searching for the files, or having to reinstall everything if you change your mind.
     
  23. de.das.dude

    de.das.dude Pro Indian Modder

    Joined:
    Jun 13, 2010
    Messages:
    7,814 (4.90/day)
    Thanks Received:
    2,077
    i get on this dragon and he takes me to that alduin place, but i cant kill the dragon there.

    what all do i need?
     
  24. Black Panther

    Black Panther Senior Moderatorâ„¢ Staff Member

    Joined:
    May 30, 2007
    Messages:
    8,582 (3.17/day)
    Thanks Received:
    1,933
    You need to shout.

    Seriously:

    Shout DRAGONREND at Alduin until he's on the ground. If you try to battle him while he's in the sky he will keep beating you. Using the Dragonrend shout you'll get him on the ground and you'll be able to beat him. Otherwise you'd get no chance.

    Edit: Oh and be careful to direct your shout and attacks at Alduin, not at the other cute friendly dragon ;)
     
  25. de.das.dude

    de.das.dude Pro Indian Modder

    Joined:
    Jun 13, 2010
    Messages:
    7,814 (4.90/day)
    Thanks Received:
    2,077
    no not that. im way past that.

    its afterwars. i take a ride on a dragon which i trap at that dragons reach place.
    the dragon takes me to slovengrad? where aludin is recollecting his powers from dead souls.
    so i go there kill the who falmers there, but the dragons being a bitch!


    and dragonrend only brings it down, after which it starts flames me, till i die :( :(
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (0 members and 2 guests)

Share This Page