1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

The Official Elder Scrolls V : Skyrim Thread

Discussion in 'Games' started by Kreij, Nov 10, 2011.

  1. crazyeyesreaper

    crazyeyesreaper Chief Broken Rig

    Joined:
    Mar 25, 2009
    Messages:
    8,136 (4.11/day)
    Thanks Received:
    2,771
    Location:
    04578
    good luck, modeling tutorials just google them for what you wish to model,

    getting stuff in game aka into skyrim is a complete pain in the ass for custom stuff,

    been trying to get the Dragon Bone Smasher working, and not a single modder on tes nexus both in chat or on forums is willing to actually help.

    mod community has really gone down hill since Oblivion.
  2. 1Kurgan1

    1Kurgan1 The Knife in your Back

    Joined:
    Dec 8, 2008
    Messages:
    10,321 (4.95/day)
    Thanks Received:
    2,371
    Location:
    Duluth, Minnesota
    Last edited: Feb 13, 2012
  3. crazyeyesreaper

    crazyeyesreaper Chief Broken Rig

    Joined:
    Mar 25, 2009
    Messages:
    8,136 (4.11/day)
    Thanks Received:
    2,771
    Location:
    04578
    well kurgan ill get it to you if i can its modeled just needs to be uv mapped and textured, but because Bethesda has apparently broken the construction kit for custom models and texture work means all the work I have done may never get released or working properly.
    1Kurgan1 says thanks.
  4. Widjaja

    Widjaja

    Joined:
    Jun 12, 2007
    Messages:
    4,819 (1.83/day)
    Thanks Received:
    636
    Location:
    Wangas, New Zealand
    :mad:

    I have come across this too!
    It seems like they would prefer that you did not have the ability to do it or make sure you struggle to the point in which you give up.

    I was asking a question about the possibility of warpaint on the body and instead the response I got was 'Look, I already have so many thing to do that I wish to put into Skyrim'

    I did not ask him to do what I am trying to figure out.
  5. crazyeyesreaper

    crazyeyesreaper Chief Broken Rig

    Joined:
    Mar 25, 2009
    Messages:
    8,136 (4.11/day)
    Thanks Received:
    2,771
    Location:
    04578
    need someone to test a weapon and see if it works. its fairly straight forward. sooner is better then later, if this works i can move on to other files

    esp textures and meshes are in an easy to install / uninstall setup, and the weapons easy to find aka its located at the skyforge. in Whiterun,
    Last edited: Feb 13, 2012
  6. theJesus

    theJesus

    Joined:
    Jul 20, 2008
    Messages:
    3,967 (1.78/day)
    Thanks Received:
    860
    Location:
    Ohio
    Instead of Nexus, why not try asking on the bethsoft forums?
  7. crazyeyesreaper

    crazyeyesreaper Chief Broken Rig

    Joined:
    Mar 25, 2009
    Messages:
    8,136 (4.11/day)
    Thanks Received:
    2,771
    Location:
    04578
    don't need the help anymore figured it out on my own with the help of 1 other person, after nearly 9 hours of searching 1 soul was nice enough to help.

    [​IMG]

    [​IMG]
    1Kurgan1 says thanks.
  8. theJesus

    theJesus

    Joined:
    Jul 20, 2008
    Messages:
    3,967 (1.78/day)
    Thanks Received:
    860
    Location:
    Ohio
    Is there a way you can make skill-requirements for items? Something like that should definitely have a fairly high req.

    I would've suggested attribute requirements (ie: strength), but then I remembered Skyrim doesn't have attributes :(
  9. crazyeyesreaper

    crazyeyesreaper Chief Broken Rig

    Joined:
    Mar 25, 2009
    Messages:
    8,136 (4.11/day)
    Thanks Received:
    2,771
    Location:
    04578
    the weapon is so heavy no requirments are needed, each swing takes around 33% stamina, but it has high damage, also has extreme weight and slow swing speed


    for reference

    Deadric Greatsword =
    1.3 reach
    .700 atk speed
    weight 18-25
    Base Atk Dam 24

    Dragon Bone Smasher
    reach 1.5
    atk speed .500
    weight 35
    base Atk 35 gonna boost this to 45

    essentially tho a legendary dwarven claymore = 41 atk on the test character the Dragon Bone Smasher is 44 plain, at legendary it should be 80+ with % based improvements when crafting should push it 100+ with no skills,

    but again 2-3 swings your stamina is gone, but imagine a weapon like this with the sweep skill ;) room clearing weapon but your left exposed. still need to balance it a bit more but eitherway its going to be classified under Dragonbone so it requires 100 craft skill to make this weapon on top of stamina penalties from weight and slow attack speed kinda does give it some hefty requirments.
    theJesus says thanks.
  10. theJesus

    theJesus

    Joined:
    Jul 20, 2008
    Messages:
    3,967 (1.78/day)
    Thanks Received:
    860
    Location:
    Ohio
    Ah, so you're gonna make it craftable only? Good idea
  11. Ahhzz

    Ahhzz

    Joined:
    Feb 27, 2008
    Messages:
    2,126 (0.90/day)
    Thanks Received:
    679

    Yeah, I know. I'm afraid that's pretty much everywhere these days tho, even here. Asking simple questions will still get you the "Google it!!!" from some people. I'll let people know if I find something useful in the way of Tutes or a helpful community.
  12. TheMailMan78

    TheMailMan78 Big Member

    Joined:
    Jun 3, 2007
    Messages:
    20,926 (7.93/day)
    Thanks Received:
    7,503
    Looking at my system specs, can I max this game out with the new high res. texture pack?
  13. Ahhzz

    Ahhzz

    Joined:
    Feb 27, 2008
    Messages:
    2,126 (0.90/day)
    Thanks Received:
    679
  14. Irony

    Irony

    Joined:
    Sep 25, 2011
    Messages:
    1,721 (1.62/day)
    Thanks Received:
    442
    Location:
    Outer Rim system of the interwebz
    I don't know what the performance of a 570 is compared to my cards, with cf I can run it at ultimate with framerate minimum at 25 or so and max is 60. Very playable. I think you should be able to.
    Crunching for Team TPU
  15. TheMailMan78

    TheMailMan78 Big Member

    Joined:
    Jun 3, 2007
    Messages:
    20,926 (7.93/day)
    Thanks Received:
    7,503
    So you get down to 25fps with CF 6770's? That means like 15fps on a 570 I'm guessing. Maybe less.

    What levels of detail are there? I see you said "Ultimate"?
  16. Kreij

    Kreij Senior Monkey Moderator Staff Member

    Joined:
    Feb 6, 2007
    Messages:
    13,881 (5.04/day)
    Thanks Received:
    5,615
    Location:
    Cheeseland (Wisconsin, USA)
    My rig runs it at ultra (or whatever) very nicely on 2560x1600
    I still need to put in the other 6970. lol
  17. TheMailMan78

    TheMailMan78 Big Member

    Joined:
    Jun 3, 2007
    Messages:
    20,926 (7.93/day)
    Thanks Received:
    7,503
    Ah ok they a 570 should tear it up on 1920x1080. Just doing some research before I buy.
  18. Kreij

    Kreij Senior Monkey Moderator Staff Member

    Joined:
    Feb 6, 2007
    Messages:
    13,881 (5.04/day)
    Thanks Received:
    5,615
    Location:
    Cheeseland (Wisconsin, USA)
    I don't run any graphics mods, just so you know. That could take a toll on the frame rates.
  19. Wrigleyvillain

    Wrigleyvillain PTFO or GTFO

    Joined:
    Oct 13, 2007
    Messages:
    7,652 (3.05/day)
    Thanks Received:
    1,765
    Location:
    Chicago
    Yeah this game doesn't have super demanding needs short of a healthy amount of vram once you start piling on the hi res textures.

    So yeah I think you can max it. Maybe leave Reflect Sky off like I did.
  20. TheMailMan78

    TheMailMan78 Big Member

    Joined:
    Jun 3, 2007
    Messages:
    20,926 (7.93/day)
    Thanks Received:
    7,503
    Yeah thats where I have to draw the line. Gotta have my eye candy. Fallout games I run no problem. I didnt think this one was that much worse.
  21. Steevo

    Steevo

    Joined:
    Nov 4, 2005
    Messages:
    8,192 (2.55/day)
    Thanks Received:
    1,137
    My 5870 is having no issues running this game with the big HD texture maps from nexus, floura mod, better bodies, shining ore, and running almost ultra settings. about 80-90% GPU load at 60FPS

    4X AA
    8X AF
    MFAA injection
    All advanced draw distance settings dropped 1-2 points.

    I run out of Vmem before the power to run it.
    10 Million points folded for TPU
  22. Irony

    Irony

    Joined:
    Sep 25, 2011
    Messages:
    1,721 (1.62/day)
    Thanks Received:
    442
    Location:
    Outer Rim system of the interwebz
    Yeah, I meant Ultra, lol.

    Those numbers were with about 10 or so texture mods, but not the bethesda one. I usually run mine at high settings with water reflections of trees and sky and a few view distances turned up 4-5 clicks. and shadows at ultra. Then my lowest fps is 45, except for whiterun overlook. its about 21 no matter what.
    Crunching for Team TPU
  23. theJesus

    theJesus

    Joined:
    Jul 20, 2008
    Messages:
    3,967 (1.78/day)
    Thanks Received:
    860
    Location:
    Ohio
    TMM, you'll be fine.
  24. 1Kurgan1

    1Kurgan1 The Knife in your Back

    Joined:
    Dec 8, 2008
    Messages:
    10,321 (4.95/day)
    Thanks Received:
    2,371
    Location:
    Duluth, Minnesota
    Videocard isn't the issue with Skyrim. A 5850 is plenty enough for this game, it's CPU hungry, if you are running stock clocks then you might have some issues, and if you play with shadows (and get crazy) even a 2600k OC'd isn't enough. Since the game only uses 2 cores, this game just beats CPUs into submission with shadows since they are ran on the CPU rather than the GPU.
  25. WhiteNoise

    WhiteNoise

    Joined:
    Feb 24, 2009
    Messages:
    1,373 (0.68/day)
    Thanks Received:
    280
    Location:
    Riverside, California
    I have to reinstall my game I think. I downloaded some mods from the steam workshop and once in game my frame rate dropped to 14 fps. eek! My fps range was between 14 and 26 fps. I don't know what the hell happened as I didn't install any graphic mods. So I disabled all the mods and I still have shitty fps. I really don't know what happened but it must have been a mod. Game is not playable at all now.

    I may as well remote into my home pc and uninstall the game. Shitty.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page