1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

The Official Elder Scrolls V : Skyrim Thread

Discussion in 'Games' started by Kreij, Nov 10, 2011.

  1. Widjaja

    Widjaja

    Joined:
    Jun 12, 2007
    Messages:
    4,819 (1.77/day)
    Thanks Received:
    639
    Location:
    Wangas, New Zealand
    @billious25

    If you own an AMD GPU, the 12.2 drivers are causing graphical issues within Skyrim in certain systems, so if you have installed those drivers, revert to the 12.1s.
     
  2. CrackerJack

    CrackerJack

    Joined:
    Dec 13, 2007
    Messages:
    2,709 (1.07/day)
    Thanks Received:
    451
    Location:
    East TN
    Or use these drivers, link
     
  3. Kwod New Member

    Joined:
    Sep 16, 2008
    Messages:
    548 (0.24/day)
    Thanks Received:
    45
    Location:
    Australia
    Not sure what your problem is, but I think you need to do more stuff for Windhelm and become a thane, then Joferie with help you.....:cool:
     
  4. ViperXTR

    ViperXTR

    Joined:
    Jan 31, 2011
    Messages:
    1,394 (1.00/day)
    Thanks Received:
    407
    My bad, it was 2 nether dragons and 1 frost dragon, barely escaped, after a while, returned and accomplishing a mission, and they are still swirling around there... :banghead:
    [​IMG]
     
  5. TheMailMan78

    TheMailMan78 Big Member

    Joined:
    Jun 3, 2007
    Messages:
    21,185 (7.75/day)
    Thanks Received:
    7,708
    I could have taken them. I take like zero damage from dragons.

    How do you get more shouts? I found dozens of shouts but when I go to use one it says I need to absorb more dragon souls. I must have killed 30 of them F#$Kers. How many do I have to kill before it lets me use one of the shouts I found?
     
  6. TheLaughingMan

    TheLaughingMan

    Joined:
    May 7, 2009
    Messages:
    4,998 (2.46/day)
    Thanks Received:
    1,291
    Location:
    Marietta, GA USA
    Go into your menu, go to shouts, find the one you are trying to use, and it will most likely be grey. Press Enter as instructed in the bottom right corner to unlock the shout. If you have more than one word of it, repeat until the entire thing is white.

    Repeat until you run out of spare souls or unlock all the words you have so far.
     
    Super XP says thanks.
  7. TheMailMan78

    TheMailMan78 Big Member

    Joined:
    Jun 3, 2007
    Messages:
    21,185 (7.75/day)
    Thanks Received:
    7,708
    Ah ok. Thanks. I kinda just play Skyrim like Ray Charles. I'm like Lvl 30 with one shout.
     
  8. ViperXTR

    ViperXTR

    Joined:
    Jan 31, 2011
    Messages:
    1,394 (1.00/day)
    Thanks Received:
    407
    Haha guess so, my character is not very powerful and somehow i like it that way to make things exciting for me at least :D
     
  9. billious25 New Member

    Joined:
    Mar 26, 2012
    Messages:
    5 (0.01/day)
    Thanks Received:
    1
    Hey everyone, thanks for your input on this shadowing issue I've been having. Unfortunately, I have been unable to eliminate the problem, and it has appeared to be more of a hindrance on gameplay that I had thought.

    I do not have an NVIDIA graphics card, so I don't think the issue is stemming from there.

    I verified my game cache and nothing appeared to be wrong.

    I also am not running antialiasing functions.

    If it helps any diagnosis, the shadows are not fixed and are constantly jumping around as the camera is moved.

    Any more advice would be much appreciated. Thanks
     
    Last edited: Mar 28, 2012
  10. Irony

    Irony

    Joined:
    Sep 25, 2011
    Messages:
    1,721 (1.48/day)
    Thanks Received:
    442
    Location:
    Outer Rim system of the interwebz

    Yeah, try an older driver like 12.1 at the newest. I've had some spectacularly aggravating problems with this game, frustrating me to the point of reinstalling to find out its my drivers. Purple textures and missing trees were the biggest problems for me, I never had a shadow problem. Sometimes drivers can cause wierd glitches that seem to point to other sources though.

    Also, is it just me or does it seem like this game punishes you for not playing it constantly? :roll: I've left it alone for a couple weeks, and then when I came back to it, same settings, its running at like 45fps where it used to be 60. Second time this has happened. :wtf:
     
    Folding for Team TPU
  11. AphexDreamer

    AphexDreamer

    Joined:
    Jun 17, 2007
    Messages:
    7,163 (2.63/day)
    Thanks Received:
    925
    Location:
    C:\Program Files (x86)\Aphexdreamer\
    hmmm when launching skyrim it just opens and closes and never launches anything... Verifying cache just skips to 100% and does nothing.

    Hmmm...
     
  12. Irony

    Irony

    Joined:
    Sep 25, 2011
    Messages:
    1,721 (1.48/day)
    Thanks Received:
    442
    Location:
    Outer Rim system of the interwebz
    Can you launch it if you open the TESV.exe? Or did you accidently delete the game files or something? Because it shouldn't skip to 100 even if everything's fine.
     
    Folding for Team TPU
  13. AphexDreamer

    AphexDreamer

    Joined:
    Jun 17, 2007
    Messages:
    7,163 (2.63/day)
    Thanks Received:
    925
    Location:
    C:\Program Files (x86)\Aphexdreamer\
    Restarting PC seemed to help. I hate these false alarms.
     
    Irony says thanks.
  14. billious25 New Member

    Joined:
    Mar 26, 2012
    Messages:
    5 (0.01/day)
    Thanks Received:
    1
    I updated my driver and that did the trick. It took a little looking around but I eventually just ended up at the NVIDIA website and had it detect my card. The download fixed my game right up. Thanks for the help in resolving this issue. Now I can get back to fighting dragons without wondering where the hell they are!!:D
     
    Irony says thanks.
  15. Steevo

    Steevo

    Joined:
    Nov 4, 2005
    Messages:
    8,432 (2.55/day)
    Thanks Received:
    1,253
    So a Nvidia card had a driver issue, you LIE!!!!!


    OMG WTFBBQ!!!!!!
     
    Irony says thanks.
    10 Million points folded for TPU
  16. Irony

    Irony

    Joined:
    Sep 25, 2011
    Messages:
    1,721 (1.48/day)
    Thanks Received:
    442
    Location:
    Outer Rim system of the interwebz
    Yay, I thought it was a driver issue. But earlier you said you didn't have an nvidia card, that's why I mentioned the ati numbers. Oh well, irrelevant now. Problems better.
     
    Folding for Team TPU
  17. ViperXTR

    ViperXTR

    Joined:
    Jan 31, 2011
    Messages:
    1,394 (1.00/day)
    Thanks Received:
    407
    anyone tried the new beta patch?
     
  18. MxPhenom 216

    MxPhenom 216 Corsair Fanboy

    Joined:
    Aug 31, 2010
    Messages:
    10,128 (6.54/day)
    Thanks Received:
    2,318
    Location:
    Seattle, WA
    So since I use Realistic Lighting with Customization for my lighting and such, I really wanted a good DOF, so i did try Dynavision. It kind of sucked. So I then wondered if there was a Bokeh DOF stand alone, and low and behold there is. Searched DOF and found one. This guy just took the Bokeh DOF out of the ENBseries and made it so only DOF would be active none of the other stuff from ENB series would. I now run it and its awesome, It still has the ENB series inevitable performance loss, but Its still playable

    Check it out if you want DOF, but without the extra effects of ENBseries

    http://skyrim.nexusmods.com/downloads/file.php?id=13391
     
  19. MxPhenom 216

    MxPhenom 216 Corsair Fanboy

    Joined:
    Aug 31, 2010
    Messages:
    10,128 (6.54/day)
    Thanks Received:
    2,318
    Location:
    Seattle, WA
    HAHAHAHAH yeah buddy! that made me laugh so hard
     
  20. AphexDreamer

    AphexDreamer

    Joined:
    Jun 17, 2007
    Messages:
    7,163 (2.63/day)
    Thanks Received:
    925
    Location:
    C:\Program Files (x86)\Aphexdreamer\
    What are said graphical issues?

    I just went to 12.3 from 12.1 and I I'm getting this http://www.youtube.com/watch?v=ySLu4TEI6cQ

    But others are saying it is ENB? Is it ENB and the 12.3 maybe?
     
  21. Super XP

    Super XP

    Joined:
    Mar 23, 2005
    Messages:
    2,773 (0.78/day)
    Thanks Received:
    539
    Location:
    Ancient Greece, Acropolis
    Wow, that is weird :confused:
    Anyhow I am also having an issue, for some reason I killed this frost dragon but that's it, no soul came out of it, but I did manage to get the dragon bones. Why is this?

    [​IMG]
     
  22. 1Kurgan1

    1Kurgan1 The Knife in your Back

    Joined:
    Dec 8, 2008
    Messages:
    10,331 (4.74/day)
    Thanks Received:
    2,374
    Location:
    Duluth, Minnesota
    As far as I know, thats ENB after the latest patch, and it doesn't sound like it will be fixed anytime soon. I ended up going with RCRN because of that.
     
  23. ViperXTR

    ViperXTR

    Joined:
    Jan 31, 2011
    Messages:
    1,394 (1.00/day)
    Thanks Received:
    407
    new patch available
     
  24. AphexDreamer

    AphexDreamer

    Joined:
    Jun 17, 2007
    Messages:
    7,163 (2.63/day)
    Thanks Received:
    925
    Location:
    C:\Program Files (x86)\Aphexdreamer\
    Anyone know how to get rid of all this gray fog I'm getting in the distance?

    Is it something in the ENB .ini or Skyrim .ini I can do? Its really bugging me.

    [​IMG]
    [​IMG]

    Game looks great till it hits the fog. I'll be running and as I run it the gray just fades further and further back. This can't be how the fog works?
     
  25. 1Kurgan1

    1Kurgan1 The Knife in your Back

    Joined:
    Dec 8, 2008
    Messages:
    10,331 (4.74/day)
    Thanks Received:
    2,374
    Location:
    Duluth, Minnesota
    So I just decided to return to Skyrim. I been picking up mods over the last few days, I finally got all of my texture packs installed and was going to fire up the game to see if all was well with them. I selected a save I had right at character creation spot. Loading screen went through then just a black screen with sound. I alt tabbed out and the game was frozen so I closed it (I then tried a completely new game, same result). I then deleted my Data folder and re-verified my game cache. Then I launched a completely Vanilla game and tried starting a completely new game, same result. Specs are on the left, running the RC11 drivers for the 7970, any ideas here?
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page