1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

The Official Elder Scrolls V : Skyrim Thread

Discussion in 'Games' started by Kreij, Nov 10, 2011.

  1. MxPhenom 216

    MxPhenom 216 Corsair Fanboy

    Joined:
    Aug 31, 2010
    Messages:
    10,215 (6.47/day)
    Thanks Received:
    2,386
    Location:
    Seattle, WA
    anyone have an update.esm file they can upload. Mines gone and Steam won't recover it.
     
  2. MxPhenom 216

    MxPhenom 216 Corsair Fanboy

    Joined:
    Aug 31, 2010
    Messages:
    10,215 (6.47/day)
    Thanks Received:
    2,386
    Location:
    Seattle, WA
    NVM Its here now.

    God damn it I keep crashing right at the menu!
     
    Last edited: Aug 9, 2012
  3. techtard

    techtard

    Joined:
    Sep 4, 2009
    Messages:
    930 (0.48/day)
    Thanks Received:
    204
    It's not really worth $19.99. Would have been decent for ~$9.99.
    That's just my personal opinion though.
     
  4. MxPhenom 216

    MxPhenom 216 Corsair Fanboy

    Joined:
    Aug 31, 2010
    Messages:
    10,215 (6.47/day)
    Thanks Received:
    2,386
    Location:
    Seattle, WA
    god bugthesda broke skyrim with their 1.7 update.
     
  5. jonathan1107

    jonathan1107

    Joined:
    Dec 30, 2010
    Messages:
    1,053 (0.72/day)
    Thanks Received:
    35
    Location:
    Canada
    Has anyone tried SKYRIM with the AMD 12.7 beta drivers ???

    Appearantly they yield up to 25% performance increase. Lemme know what your results are please, I'll let you know mine as soon as I get back from work
     
  6. techtard

    techtard

    Joined:
    Sep 4, 2009
    Messages:
    930 (0.48/day)
    Thanks Received:
    204
    Nah, the game works fine for a lot of people still. Sounds like you have a broken mod, or multiple outdated or broken mods.

    I had a housing mod, just a little hunting cabin in the woods that freaked out with 1.7. I had to troubleshoot the game by disabling the mods one by one until I found tha bad one.
    It sucked, but I eventually found the problem.

    That's the problem with mods, the authors need to update them, they could break the game when new patches are deployed. This is a modder issue, not a game developer issue. They have no control over 3rd party addons.

    I would test them out, but it looks like the performance increase only applies to 7xxx series video cards. I only have a 5xxx so it's a no go. :(
     
    Last edited: Aug 9, 2012
  7. Black Panther

    Black Panther Senior Moderatorâ„¢ Staff Member

    Joined:
    May 30, 2007
    Messages:
    8,599 (3.11/day)
    Thanks Received:
    1,937
    Hmmm, I was swimming, got out of the water, started running, and a slaughterfish kept hopping after me! :laugh:
     
  8. Random Murderer

    Random Murderer The Anti-Midas

    Joined:
    Dec 6, 2006
    Messages:
    6,514 (2.21/day)
    Thanks Received:
    1,237
    I can try them out tonight and let you know how they perform with 7970s.
     
  9. Irony

    Irony

    Joined:
    Sep 25, 2011
    Messages:
    1,721 (1.45/day)
    Thanks Received:
    442
    Location:
    Outer Rim system of the interwebz

    I'm having the same crashing at the menu But just started happening yesterday, with all the same mods that it was working fine with the day before. I don't think it was the 1.7 that broke mine.
     
  10. Black Panther

    Black Panther Senior Moderatorâ„¢ Staff Member

    Joined:
    May 30, 2007
    Messages:
    8,599 (3.11/day)
    Thanks Received:
    1,937
    I'm mighty glad I bought a 4GB graphics card!
    Thanks to everyone who suggested I forget about the 2GB Asus CU II Top and get the Zotac 670 4GB instead!

    Here's Skyrim, everything on Ultra @ 2560x1440 , with texture packs, enhanced distant terrain, and I set ugridstoload in the ini file to 9, and I plan to tweak more in the near future.
    Still my fps stay between 55 and 60. Occasionally they dip to 49 for a split second, then go up again. Game-play is butter-smooth, I'd think it was always 60 fps hadn't I been monitoring the fps!

    Btw, the only thing I haven't got maxed out is AA. I have it at x2 because on this monitor with a low pixel pitch of 0.233 I don't see any difference if I increase it.
    But later on today I will be maxing AA just for kicks and to see if my fps suffer as a result. Also to check on vram usage.

    [​IMG]

    [​IMG]

    __________________________

    Edit Here's with all settings at full, including all AA now. The lowest fps I saw was 42 but that was just momentarily. It still always stays between 52 and 60 fps.
    2621MB of vram usage :eek:

    [​IMG]

    Though honestly I really cannot see any difference between 2x AA and 8x AA

    I'm tempted to set AA back at 2x but tweak ugridstoload to 11 in the ini file...... :D

    Yup... I'm gonna try it :D
     
  11. Aleksander

    Joined:
    Dec 2, 2009
    Messages:
    3,254 (1.76/day)
    Thanks Received:
    304
    Just for curiosity, is 80C normal for a GPU?
    Or just for the 670 you got?
     
  12. Irony

    Irony

    Joined:
    Sep 25, 2011
    Messages:
    1,721 (1.45/day)
    Thanks Received:
    442
    Location:
    Outer Rim system of the interwebz
    On my 2gb 670 I get to 1998mb in skyrim; obviously more vram is never going to hurt, lol



    Mines never even hit 65c, and I'm clocked to 1200mhz. But I do have the gigabyte with the triple fans
     
    Last edited: Aug 11, 2012
  13. theJesus

    theJesus

    Joined:
    Jul 20, 2008
    Messages:
    3,976 (1.69/day)
    Thanks Received:
    864
    Location:
    Ohio
    My GPU gets to 100c
     
  14. crazyeyesreaper

    crazyeyesreaper Chief Broken Rig

    Joined:
    Mar 25, 2009
    Messages:
    8,180 (3.89/day)
    Thanks Received:
    2,821
    Location:
    04578
    Your welcome BP lol.
     
  15. 1Kurgan1

    1Kurgan1 The Knife in your Back

    Joined:
    Dec 8, 2008
    Messages:
    10,337 (4.68/day)
    Thanks Received:
    2,376
    Location:
    Duluth, Minnesota
    You cook dinner on that thing?
     
  16. radrok

    radrok

    Joined:
    Oct 26, 2011
    Messages:
    2,990 (2.58/day)
    Thanks Received:
    803
    Location:
    Italy
    When I kept my 6990s in the same rig the top one would idle at 80c lol, I won't even talk about load temps :roll:
     
  17. D007

    D007

    Joined:
    Mar 7, 2007
    Messages:
    3,296 (1.16/day)
    Thanks Received:
    455
    Location:
    Pompano beach, Florida
    Lol remind me never to buy from u in the BST forums... XD j/k.. kinda...
    100c+ :twitch:
     
  18. radrok

    radrok

    Joined:
    Oct 26, 2011
    Messages:
    2,990 (2.58/day)
    Thanks Received:
    803
    Location:
    Italy
    88c and the fan would spin to 100%, that thing surely cools but man if it is noisy.
    It wouldn't let the GPU over 90c though (custom AB profile)
     
  19. razaron

    razaron

    Joined:
    Apr 26, 2008
    Messages:
    1,107 (0.45/day)
    Thanks Received:
    177
    Location:
    london
    Try SSAA. That should help kill your FPS.
     
  20. crazyeyesreaper

    crazyeyesreaper Chief Broken Rig

    Joined:
    Mar 25, 2009
    Messages:
    8,180 (3.89/day)
    Thanks Received:
    2,821
    Location:
    04578
    or TrSSAA which is much like AMD's Adaptaive Super Sample AA it functions similar to SSAA but with far less performance hit. :toast:
     
  21. Aleksander

    Joined:
    Dec 2, 2009
    Messages:
    3,254 (1.76/day)
    Thanks Received:
    304
    Mines never even hit 65c, and I'm clocked to 1200mhz. But I do have the gigabyte with the triple fans[/QUOTE]

    Is it noisy? and how much % goes it as max?
     
  22. Black Panther

    Black Panther Senior Moderatorâ„¢ Staff Member

    Joined:
    May 30, 2007
    Messages:
    8,599 (3.11/day)
    Thanks Received:
    1,937
    Well, every card I ever owned always went up to 80-85 degrees on load... 8600GTS, 8800GT (used to hit the low 90's), HD5970.. and this one..
    Must be something in the climate here I guess! :)

    From the logs above you can see the fan never went above 59% at the most. The card is extremely quiet. Perhaps I should find a way to increase fan speed....
     
  23. Aleksander

    Joined:
    Dec 2, 2009
    Messages:
    3,254 (1.76/day)
    Thanks Received:
    304
    When it hits 65% the fan starts to be noisy, at least on my setup.
    I am asking because my card too hits 80C
     
  24. theJesus

    theJesus

    Joined:
    Jul 20, 2008
    Messages:
    3,976 (1.69/day)
    Thanks Received:
    864
    Location:
    Ohio
    It's crossed my mind to try . . .

    There's just something wrong with the card I think since it didn't get that hot originally. idgaf, it still works lol
     
  25. NHKS

    NHKS New Member

    Joined:
    Sep 28, 2011
    Messages:
    596 (0.50/day)
    Thanks Received:
    375

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page