1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

The Official Elder Scrolls V : Skyrim Thread

Discussion in 'Games' started by Kreij, Nov 10, 2011.

  1. Irony

    Irony

    Joined:
    Sep 25, 2011
    Messages:
    1,721 (1.60/day)
    Thanks Received:
    442
    Location:
    Outer Rim system of the interwebz
    Lol@ mussels


    I've been so busy for the last couple weeks, it's rediculous. I haven't had 15 minutes on my computer to play anything. Finally got all the DLC in the summer sales, kept missing it every time it was on sale. Deleted my data folder and re downloaded. It was around 20gb without DLC and I didn't even remember what alot of it was. clean slate
    Crunching for Team TPU
  2. ViperXTR

    ViperXTR

    Joined:
    Jan 31, 2011
    Messages:
    1,394 (1.06/day)
    Thanks Received:
    407
    Yeah, was thinkin that a mod is causing it, prolly the monster mod thing (i have around 30-40 mods installed i think, boss'd recently) Somehow my random CTDs disappeared for now.

    Also and i didn't really notice, do most enemies spam healing potions/spells or just mostly mages? any mod to alter this? Currently only using Duel combat mod, and i don't think it mods any of these parameters.

    @Athlonite: You forming a harem army? :O

    I wonder if those large mods are worth it (falskaar and wyrmstooth)

    And what ENB mods are worth gettin these days that doesn't do overbloom, oversaturate and over DOF (at least keeping nice detailed shadow and sun shafts)
  3. Athlonite

    Athlonite

    Joined:
    Jan 31, 2010
    Messages:
    1,921 (1.15/day)
    Thanks Received:
    483
    I also found out that skyrim will CTD when it tries to use more than 3.1GB of RAM so keep an eye on how many HD texture packs you have installed aswell bit of a video on it and lots of posts aswell here http://skyrim.nexusmods.com/news/338//?

    apparently it's to do with hte fact the tesv.exe despite having LAA enabled now can't use more than 4GB as it's only an 32bit executable

    and yeah harem army sounds good ;) plus I use the AP mod too so it's just sex on demand
  4. crazyeyesreaper

    crazyeyesreaper Chief Broken Rig

    Joined:
    Mar 25, 2009
    Messages:
    8,140 (4.10/day)
    Thanks Received:
    2,779
    Location:
    04578
    Just goes to show that 32bit limitations are becoming common and developers are retarded for sticking to 32bit executables.
  5. radrok

    radrok

    Joined:
    Oct 26, 2011
    Messages:
    2,981 (2.86/day)
    Thanks Received:
    800
    Location:
    Italy
    Dat Skyrim engine is ancient :(
  6. Mussels

    Mussels Moderprator Staff Member

    Joined:
    Oct 6, 2004
    Messages:
    42,156 (11.65/day)
    Thanks Received:
    9,476
    dont worry, the new consoles will force a shift there
  7. Athlonite

    Athlonite

    Joined:
    Jan 31, 2010
    Messages:
    1,921 (1.15/day)
    Thanks Received:
    483
    alot of the comments on the nexus are asking why beth can't just put out an 64 bit .exe for those of us using x64 OS/CPU and copious amounts of ram other games can do either or so apparently it's not that hard
  8. Mussels

    Mussels Moderprator Staff Member

    Joined:
    Oct 6, 2004
    Messages:
    42,156 (11.65/day)
    Thanks Received:
    9,476
    simple - because then one person will add all the mods crash free on x64 and post a screenshot, and 10,000 retarded morons will try and do the same on x86 and send in 300,000 support tickets about 'x64 keeps crashing' 'game black screen' and so on.
  9. RCoon

    RCoon Forum Gypsy

    Joined:
    Apr 19, 2012
    Messages:
    6,690 (7.73/day)
    Thanks Received:
    3,012
    Location:
    Gypsyland, UK
    Yes, yes, and a little more yes. The voice acting is amusing at times, but the jarl for falskaar has a great voice actor if i must say so. I have to say, falskaar has entertained me more than skyrim itself. Havent given wyrmstooth a go yet, but i have it installed.
  10. Agility

    Agility

    Joined:
    Jun 10, 2005
    Messages:
    1,645 (0.49/day)
    Thanks Received:
    51
    Location:
    Singapore
    You forgot this

    Link
    Athlonite says thanks.
  11. ViperXTR

    ViperXTR

    Joined:
    Jan 31, 2011
    Messages:
    1,394 (1.06/day)
    Thanks Received:
    407
  12. Athlonite

    Athlonite

    Joined:
    Jan 31, 2010
    Messages:
    1,921 (1.15/day)
    Thanks Received:
    483
    that real clouds looks awesome
  13. ViperXTR

    ViperXTR

    Joined:
    Jan 31, 2011
    Messages:
    1,394 (1.06/day)
    Thanks Received:
    407
    still in its early stages but will most likely look nice when properly tweaked.
  14. Ahhzz

    Ahhzz

    Joined:
    Feb 27, 2008
    Messages:
    2,138 (0.90/day)
    Thanks Received:
    684
  15. Irony

    Irony

    Joined:
    Sep 25, 2011
    Messages:
    1,721 (1.60/day)
    Thanks Received:
    442
    Location:
    Outer Rim system of the interwebz
    Crunching for Team TPU
  16. Ahhzz

    Ahhzz

    Joined:
    Feb 27, 2008
    Messages:
    2,138 (0.90/day)
    Thanks Received:
    684
    Missed that, but yeah, I was looking for another physical, thanks :)

    Plus, I'm severely anti-gameshite :)
    Irony says thanks.
  17. radrok

    radrok

    Joined:
    Oct 26, 2011
    Messages:
    2,981 (2.86/day)
    Thanks Received:
    800
    Location:
    Italy
    Got my setup down to 20 fps, I guess I may have to remove some useless 4K textures.

    Who needs 4K bread textures lol :roll:
  18. crazyeyesreaper

    crazyeyesreaper Chief Broken Rig

    Joined:
    Mar 25, 2009
    Messages:
    8,140 (4.10/day)
    Thanks Received:
    2,779
    Location:
    04578
    stick with 2k textures they offer the best visual quality to performance trade off,

    essentially if you look at it as a 1 to 1 ratio 2048x2048 texture is more than enough for say 1920x1080, I like higher resolutions as well but theres also the problem now of Mods and Vram getting so intensive that the game gets unstable.

    sticking with 2048 means you can run more mods with less chance of crashes caused by limitations in the engine and the executable. I was using custom 8k textures on some things but had to scale back.
  19. radrok

    radrok

    Joined:
    Oct 26, 2011
    Messages:
    2,981 (2.86/day)
    Thanks Received:
    800
    Location:
    Italy
    Yeah I figured.

    The jump from 2048x2048 to 4096x4096 is pretty steep in size.

    I get like 3GB of VRAM used upon JUST loading into the game at 2560x1600, which per se is not a problem but the game engine is piss poor unstable as you've said.

    Would have loved to have this title on a new engine based off DX11, imagine how much more we could have tweaked without archaic DX9 issues...
  20. crazyeyesreaper

    crazyeyesreaper Chief Broken Rig

    Joined:
    Mar 25, 2009
    Messages:
    8,140 (4.10/day)
    Thanks Received:
    2,779
    Location:
    04578
    true but just remember the day they DO switch to an all new engine is the day that Bethesda has to code and release new tools for modders it also means the possibility for the death of Modding.

    Example Total War series,

    Shogun to Medieval modding improved
    Medieval to Rome modding improved further
    Rome to Medieval II modding again improved

    Medieval II to Empire modding pretty much died off just unit changes etc no maps no major overhauls no nothing
    Empire to Napoleon same situation as above
    Napoleon to Shogun 2 modding improved slightly, at the end of the games life mod tools were finally released
    Shogun 2 to Rome 2 mod support will be built in

    Empire - Napoleon - Shogun 2- Rome 2 4 games on the same engine across 5 years or so to get modding back

    Shogun - Medieval old school modding was limited but easy

    Rome - Medieval II modding was solid and easy 2003-2006


    Bethesda = Morrowind - Oblivion - Fallout 3 - Fallout NV (Obsidian but it counts) - Skyrim
    2003-2013 10 years of the same game engine = 10 years of epic mods.

    It is what it is
  21. radrok

    radrok

    Joined:
    Oct 26, 2011
    Messages:
    2,981 (2.86/day)
    Thanks Received:
    800
    Location:
    Italy
    I'd be sad to play a game where NPC do not fall off the sky TBH or they rotate in the sky like roflcopters.
    Mussels and crazyeyesreaper say thanks.
  22. Mussels

    Mussels Moderprator Staff Member

    Joined:
    Oct 6, 2004
    Messages:
    42,156 (11.65/day)
    Thanks Received:
    9,476
    those are the moments that make everyone laugh the hardest, and get the most fun out of a game.
  23. radrok

    radrok

    Joined:
    Oct 26, 2011
    Messages:
    2,981 (2.86/day)
    Thanks Received:
    800
    Location:
    Italy
    For all of you Texture Pack Combiner users the author has released version 1.95 after a long period (months)

    http://skyrim.nexusmods.com/mods/20801/?

    Now I'm off to scavenging texture mods :p

    EDIT : Don't forget to endorse!!! :toast:

    Yeah I honestly hardly remember a title/series that made me laugh like TES while playing ;)
    Last edited: Aug 10, 2013
  24. AphexDreamer

    AphexDreamer

    Joined:
    Jun 17, 2007
    Messages:
    7,094 (2.69/day)
    Thanks Received:
    913
    Location:
    C:\Program Files (x86)\Aphexdreamer\
    Been a while since I've messed with skyrim.

    Do any of the skyrim.ini thread tweaks have an effect at this point?

    How about any of the Papyrus memory tweaks?

    What has my concern is that my skyrim only seems to be using roughly 700-800MB of ram max. I've seen others use 2GB. How can I make this happen?

    Mine
    [​IMG]
    Comparison
    [​IMG]
    Last edited: Aug 14, 2013
  25. radrok

    radrok

    Joined:
    Oct 26, 2011
    Messages:
    2,981 (2.86/day)
    Thanks Received:
    800
    Location:
    Italy
    How many AA samples are you using?

    How many texture mods are you using?

    Which resolution are you running at? (Judging by your specs 1080p)

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page