1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

The Official Elder Scrolls V : Skyrim Thread

Discussion in 'Games' started by Kreij, Nov 10, 2011.

  1. ViperXTR

    ViperXTR

    Joined:
    Jan 31, 2011
    Messages:
    1,394 (1.00/day)
    Thanks Received:
    407
    It appeared in the earlier games as well, try to find the second book ;)
     
  2. Widjaja

    Widjaja

    Joined:
    Jun 12, 2007
    Messages:
    4,819 (1.77/day)
    Thanks Received:
    639
    Location:
    Wangas, New Zealand
    Seeing a couple of these reports of memory leaks makes me feel lucky about what bugs I have encountered.
    Plus being able to play the game on high settings enjoyably on my system lol.

    The most recent one being, clicking on load or save causing the cursor to pause while the hard drive accesses something being resolved for the most part by a defrag.
     
  3. KainXS

    KainXS

    Joined:
    Sep 25, 2007
    Messages:
    5,601 (2.14/day)
    Thanks Received:
    502
    I think I broke my College of Winterhold quest line because a dragon attacked the college earlier when I started the tour and I ran away and did some other quests(oh yes I did) now when I talk to Mirabelle Ervine she does nothing but says I want to finish my tour(then pulls out a piece of bread and eats it forever) and when I talk to Tolfdir he only looks at me and does nothing.
     
  4. Mussels

    Mussels Moderprator Staff Member

    Joined:
    Oct 6, 2004
    Messages:
    42,485 (11.47/day)
    Thanks Received:
    9,764
    i had a dragon turn up there too, i think it ate faralda so now i cant get destruction magic training >.>
     
  5. Easy Rhino

    Easy Rhino Linux Advocate

    Joined:
    Nov 13, 2006
    Messages:
    13,499 (4.60/day)
    Thanks Received:
    3,330
    same thing happened to me :shadedshu
     
  6. theJesus

    theJesus

    Joined:
    Jul 20, 2008
    Messages:
    3,974 (1.71/day)
    Thanks Received:
    864
    Location:
    Ohio
    I forget where I originally found it, some random little place on the side of a river. There's another copy in Riften, though, as well volume 2, in Haelga's Bunkhouse.
    I just found it actually and that's what I came back here for :laugh:

     
  7. ViperXTR

    ViperXTR

    Joined:
    Jan 31, 2011
    Messages:
    1,394 (1.00/day)
    Thanks Received:
    407
    i had a similar experience, except that its in the Thieve's guild quest:

    The time you got invited by Karliah along with Brynjolf to be Nightingales, just outside Riften, a damn Dragon started wreaking havoc and dialogue was cut off, both rushed to take down the dragon and both entered town lol, and when the dragon died,I tried talkin but the dialogue was not of the quest lol, tho i may still be able to enter the sanctuary and they could follow, i reloaded the game anyway...

    I found that lusty argonian maid book from:
    Mercer's mansion, lol he was eading that?
     
  8. Easy Rhino

    Easy Rhino Linux Advocate

    Joined:
    Nov 13, 2006
    Messages:
    13,499 (4.60/day)
    Thanks Received:
    3,330
    so suddenly i am a vampire and wherever i go people try and kill me. thankfully i am strong enough to ward off just about any attack, but still...
     
  9. yami2ki

    yami2ki

    Joined:
    Aug 14, 2010
    Messages:
    85 (0.05/day)
    Thanks Received:
    19
    Location:
    Pittsburgh, PA, USA
    @EasyRhino
    you have to feed on a sleeping NPC when you get to stage four vampirism before you go to towns etc or people will kill you... xD
     
    Easy Rhino says thanks.
  10. ViperXTR

    ViperXTR

    Joined:
    Jan 31, 2011
    Messages:
    1,394 (1.00/day)
    Thanks Received:
    407
    Maybe your vampiric character is ~sparkling~ and NPCs are programmed to get pissed whenever they see a sparkling vampire? >_>
    *runs away
     
  11. yami2ki

    yami2ki

    Joined:
    Aug 14, 2010
    Messages:
    85 (0.05/day)
    Thanks Received:
    19
    Location:
    Pittsburgh, PA, USA
    lmao...
     
  12. AphexDreamer

    AphexDreamer

    Joined:
    Jun 17, 2007
    Messages:
    7,163 (2.63/day)
    Thanks Received:
    925
    Location:
    C:\Program Files (x86)\Aphexdreamer\
    I'm sad my performance has dropped to the 20s and low tens at some points out in the wilderness.

    Perhaps I shouldn't have maxed out all those Distance settings. I'll have to teak em a bit.
     
  13. bostonbuddy New Member

    Joined:
    Apr 14, 2011
    Messages:
    381 (0.29/day)
    Thanks Received:
    39
    Yes! Finally got 100 enchanting, took damn long enough going around killing mudcrabs for their souls and enchanting everything I could steal.
    Anyway heres what I ended up with, still have 10 filled grand soul gems for recharging the weapons,.
    Can't wait to test it out on some poor unsuspecting dragon.
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
     
    NAVI_Z, mlee49 and NinkobEi say thanks.
  14. techtard

    techtard

    Joined:
    Sep 4, 2009
    Messages:
    930 (0.49/day)
    Thanks Received:
    204
    Still playing the shit out of this game. There are some minor bugs but it's a blast. I get random c2d every now and then, and the textures are pretty horrible in some places.

    Just made a new character. A Bosmer hunter. Picked Belrand the Spellsword mercenary as my follower this time. Ambushed a Thalmor patrol and stole their gear. Gave Belrand Elven armor and an Elven mace at level 5. That guy is a fucking BEAST.
    Bonus: He has some awesome battle-cries. "I'll tear your heart out!" "I'll mount your head on my wall!" "You'll make a nice rug!' (to a Khajit assasin)

    One of the few gripes I have is how fast you level if you do any sneaky stuff for the Thieves Guild. I went from level 8 to level 20 just pick pocketing, stealing+reading books and opening locks.

    Another gripe : The UI. I use a mouse and keyboard, and sometimes the menus act up and I can't select the option I want in a conversation.
    Tried an Xbox 360 controller, but it impacted the framerate and didn't feel right after prolonged mouse and keyboard use.
     
  15. Widjaja

    Widjaja

    Joined:
    Jun 12, 2007
    Messages:
    4,819 (1.77/day)
    Thanks Received:
    639
    Location:
    Wangas, New Zealand
    I'm getting complete game lock ups to the point where I have to Alt-TAB out and close the game now and then.
    They're pretty rare fortunately.

    I also have the problem with the menus since I use mouse and keyboard.
    Gets a bit annoying when you are trying to sell and buy items.
    End up clicking on MISC a lot only to find I have exited the menu instead.

    I'm currently using Ria from The Companions as my travel companion.
    Complete Ebony enchanted armour, sword, shield and two fire staffs.
     
  16. entropy13

    entropy13

    Joined:
    Mar 2, 2009
    Messages:
    4,964 (2.37/day)
    Thanks Received:
    1,219
    Forgot to mention I have a complete Daedric Armor now. All on legendary. Still haven't enchanted them however, although I have Daedric Sword of Frost and Daedric Sword of Burning as my weapons.
     
  17. theJesus

    theJesus

    Joined:
    Jul 20, 2008
    Messages:
    3,974 (1.71/day)
    Thanks Received:
    864
    Location:
    Ohio
    After a recent dungeon crawl, I got some sort of ghost blade. It looks fucking cool, but it kinda sucks really.
     
  18. 1Kurgan1

    1Kurgan1 The Knife in your Back

    Joined:
    Dec 8, 2008
    Messages:
    10,331 (4.74/day)
    Thanks Received:
    2,374
    Location:
    Duluth, Minnesota
    Just got my shadows running at 10k/12k/8k with 14k distance, looks pretty nice and didn't see much of a performance hit.
     
  19. pantherx12

    pantherx12 New Member

    Joined:
    Jan 2, 2009
    Messages:
    9,714 (4.51/day)
    Thanks Received:
    1,699
    Location:
    ENGLAND-LAND-LAND
    Hey guys I've switched off v-sync how ever I'd still like to cap my frame rate just so my gpu isn;t overworking any way I can do this?

    I've tried iFPSClamp=60 in skyrimprefs but doesn't seem ow work.

    Any ideas?

    And don't say v-sync it really makes the game crawl when frame rate gets lower, with it off it gets kinda of jumpy but I still move at a normal rate which is a lot less annoying.
     
  20. 1Kurgan1

    1Kurgan1 The Knife in your Back

    Joined:
    Dec 8, 2008
    Messages:
    10,331 (4.74/day)
    Thanks Received:
    2,374
    Location:
    Duluth, Minnesota
    This might work, I havent used it myself, just something I found.

    http://www.skyrimnexus.com/downloads/file.php?id=34
     
    pantherx12 says thanks.
  21. pantherx12

    pantherx12 New Member

    Joined:
    Jan 2, 2009
    Messages:
    9,714 (4.51/day)
    Thanks Received:
    1,699
    Location:
    ENGLAND-LAND-LAND
  22. Velvet Wafer

    Velvet Wafer New Member

    Joined:
    Jun 16, 2009
    Messages:
    5,123 (2.58/day)
    Thanks Received:
    990
    Location:
    North of Germany
    with how much videoram? when i try to use 8192x, it is far more than 2gb and extreme stutter is the result :(
     
  23. 1Kurgan1

    1Kurgan1 The Knife in your Back

    Joined:
    Dec 8, 2008
    Messages:
    10,331 (4.74/day)
    Thanks Received:
    2,374
    Location:
    Duluth, Minnesota
    I toned it down, outdoors I was running fine even at 12k/16k/16k with 16k distance, but indoors was bad, and a small vendors house was crushing, even tried iShadowMapResolution=9000 but that was bad, so changed that to 8192, and it's better. Seems just can't go over that number on that setting or stutters really bad. The other 2 shadow settings I have at 12288 though and distance still at 14k and now it runs very nice. Also 2gb video ram.
     
  24. entropy13

    entropy13

    Joined:
    Mar 2, 2009
    Messages:
    4,964 (2.37/day)
    Thanks Received:
    1,219
    LOL yeah vRAM becomes an issue. However the 8192 shadow resolution only causes great fps drops (it's 5-8 fps! LOL) in interior locations. Outside, no problems whatsoever. So I should be doing some other tweaking. But I'm too busy now so I just went back to 4096. The Dark Brotherhood awaits. lol
     
  25. 1Kurgan1

    1Kurgan1 The Knife in your Back

    Joined:
    Dec 8, 2008
    Messages:
    10,331 (4.74/day)
    Thanks Received:
    2,374
    Location:
    Duluth, Minnesota
    Anyone have a clue why Steam screenshot doesn't capture the FXAA mod tweaks? Turning that mod on and off and taking screens, both are exactly the same.
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page