1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

The Official Torchlight II thread

Discussion in 'Games' started by theubersmurf, Dec 16, 2011.

?

Are you planning on buying TII and/or DIII?

  1. TII

    24 vote(s)
    29.3%
  2. DIII

    12 vote(s)
    14.6%
  3. Both

    33 vote(s)
    40.2%
  4. Neither

    13 vote(s)
    15.9%
  1. Jaffakeik

    Jaffakeik

    Joined:
    Dec 6, 2008
    Messages:
    2,580 (1.25/day)
    Thanks Received:
    183
    Location:
    Northampton,UK
    u can play singleplayer :) only MP cant be played atm :(
  2. 3870x2

    3870x2

    Joined:
    Feb 26, 2008
    Messages:
    4,875 (2.08/day)
    Thanks Received:
    689
    Location:
    Joplin, Mo
    Thats odd. Any particular reason?
  3. Jaffakeik

    Jaffakeik

    Joined:
    Dec 6, 2008
    Messages:
    2,580 (1.25/day)
    Thanks Received:
    183
    Location:
    Northampton,UK
    When i want to make MP account from runicgames.com the homepage just dont open.Atleast for me.will try it later on maybe it works by then.
    When u make singleplayer it gives u option to play single,internet(where u need runicgames account) and lan what I will play over my house internet with brother now.
    ------
    Started playing on LAN so far game looks good atleast better than previous.
    ---------------------------------
    Game is absolutely brilliant :) lvl5 in LAN mode,too bad brother cant play today anymore wont play it single player because Teamwork is the best :) Like every bit of game, already found rare sword :)
    Last edited: Sep 20, 2012
  4. digibucc

    digibucc

    Joined:
    May 21, 2009
    Messages:
    4,871 (2.58/day)
    Thanks Received:
    1,468
    I can't see my mouse in the menu in game anywhere, even after starting a game I can't see it.

    I know it's there, because i can highlight and click buttons, but i can't actually see the cursor - ideas?
  5. Jaffakeik

    Jaffakeik

    Joined:
    Dec 6, 2008
    Messages:
    2,580 (1.25/day)
    Thanks Received:
    183
    Location:
    Northampton,UK
    Dont know how to help you.did u try different usb ports on PC just in case,but I know u tried :). It seems that internet game works now but runicgames account manager is on maintanance so I cant make a account for play :( atm hopfully will be able to do it tommorow
  6. THRiLL KiLL

    THRiLL KiLL

    Joined:
    Oct 26, 2009
    Messages:
    711 (0.41/day)
    Thanks Received:
    140
    Location:
    Seattle
    oh yeah... i need to buy this!!
  7. Frick

    Frick Fishfaced Nincompoop

    Joined:
    Feb 27, 2006
    Messages:
    10,410 (3.39/day)
    Thanks Received:
    2,102
    Downloading the demo atm and it's sloooooooooowww. Doing about 14.5kB/s. :(
  8. digibucc

    digibucc

    Joined:
    May 21, 2009
    Messages:
    4,871 (2.58/day)
    Thanks Received:
    1,468
    I switched it from full-screen to windowed full-screen and i can see the cursor now. It still looks full screen only now it works! bravo chap ;) just fyi for anyone with the same issue, windowed fullscreen.
  9. Super XP

    Super XP

    Joined:
    Mar 23, 2005
    Messages:
    2,743 (0.80/day)
    Thanks Received:
    538
    Location:
    Ancient Greece, Acropolis
    Will this be on Steam?
  10. digibucc

    digibucc

    Joined:
    May 21, 2009
    Messages:
    4,871 (2.58/day)
    Thanks Received:
    1,468
    it is on steam
    Super XP says thanks.
  11. Frick

    Frick Fishfaced Nincompoop

    Joined:
    Feb 27, 2006
    Messages:
    10,410 (3.39/day)
    Thanks Received:
    2,102
    Playing the demo and so far I like it, the only real question I have is why they have two kinds of elemental resistance. First you have Elemental Armor, which is like normal armor but for elemental damage, and THEN you have Elemental Damage Reduction (%). This seems a bit weird to me, especialle since the former doesn't improve the latter.

    Anyway, it doesn't feel as much Diablo as T1 did. When I played the first game I ended up installing D2 again as the games were so similiar, but this is different. Maybe I didn't give T1 a proper chance (tbh I was in a D2 haze then :laugh:), I don't know, but so far I'm liking this.

    BTW, playing at medium settings without AA and it runs good.
  12. WhiteLotus

    WhiteLotus

    Joined:
    Jul 30, 2007
    Messages:
    6,530 (2.56/day)
    Thanks Received:
    847
    I love this game, 2 hours in and level 11. This is brilliant.
  13. Jaffakeik

    Jaffakeik

    Joined:
    Dec 6, 2008
    Messages:
    2,580 (1.25/day)
    Thanks Received:
    183
    Location:
    Northampton,UK
    Made runic account if anyone up to game just pm me on steam :)
  14. WhiteLotus

    WhiteLotus

    Joined:
    Jul 30, 2007
    Messages:
    6,530 (2.56/day)
    Thanks Received:
    847
    I'm WhiteLotus on it. Feel free to find me.
  15. Frick

    Frick Fishfaced Nincompoop

    Joined:
    Feb 27, 2006
    Messages:
    10,410 (3.39/day)
    Thanks Received:
    2,102
    I think I have to buy this game. "Finished" the demo just now a second time, with an Outlander this time (was an engineer the first) and yeah I like it. Hopefully I can afford it next week.
  16. WhiteLotus

    WhiteLotus

    Joined:
    Jul 30, 2007
    Messages:
    6,530 (2.56/day)
    Thanks Received:
    847
    Do it, I'm really enjoying it.

    Though I think I just got my first crash. The screen went grey strips and wasn't responsive at all. Had to restart my computer. Anyone else seen this?
  17. theubersmurf

    theubersmurf

    Joined:
    Mar 11, 2009
    Messages:
    870 (0.44/day)
    Thanks Received:
    101
    Location:
    Dawn
    The only class people seem to have trouble with is berzerker, just as a kind of forewarning.
  18. Frick

    Frick Fishfaced Nincompoop

    Joined:
    Feb 27, 2006
    Messages:
    10,410 (3.39/day)
    Thanks Received:
    2,102
    Really? Why?
  19. Super XP

    Super XP

    Joined:
    Mar 23, 2005
    Messages:
    2,743 (0.80/day)
    Thanks Received:
    538
    Location:
    Ancient Greece, Acropolis
    Just got Torchlight II on Steam. :toast:
    Hopefully I will have time later on tonight to start it. It was this or DIABLO III, though for some reason I am under the impression that you really don't buy DIABLO III, you are only leasing/renting it? Anyhow DIABLO III is next on my list for this style of Action RPG. :)
  20. Kreij

    Kreij Senior Monkey Moderator Staff Member

    Joined:
    Feb 6, 2007
    Messages:
    13,881 (5.09/day)
    Thanks Received:
    5,615
    Location:
    Cheeseland (Wisconsin, USA)
    I just downloaded TL2 from Steam. Game froze the whole computer on first launch.
    I rebooted and now it gives me an error that it cannot determine what type of file LocalSettings.txt is.
    Cache validation found no problems (as usual).
    Uninstalled, now defragging, will run chkdsk and then try redownloading.

    Not a big deal ... it's a cold, rainy day here in WI and I've nothing better to do than fool around with the computer. :D

    Update:
    Defragged, reloaded and still getting same error. :/
    "Unable to determine file type(Best Guess ASCII). You need to save the file as unicode - recommend doing it in word pad."
    Although this time it's a file in the save directory. :wtf:
    Last edited: Sep 22, 2012
  21. theubersmurf

    theubersmurf

    Joined:
    Mar 11, 2009
    Messages:
    870 (0.44/day)
    Thanks Received:
    101
    Location:
    Dawn
    They're a fast moving light melee class that people seem to find challenging. They can go down easily and tend to be in the middle of the battle.
  22. WhiteLotus

    WhiteLotus

    Joined:
    Jul 30, 2007
    Messages:
    6,530 (2.56/day)
    Thanks Received:
    847
    What kind of freeze?

    My computer threw a paddy whilst playing it too, and I thought it was a graphical error (hardware?). So I'm running on an old 4850 whilst I try to figure out what's going on.
  23. Kreij

    Kreij Senior Monkey Moderator Staff Member

    Joined:
    Feb 6, 2007
    Messages:
    13,881 (5.09/day)
    Thanks Received:
    5,615
    Location:
    Cheeseland (Wisconsin, USA)
    On the initial launch the screen went black and the cursor froze and it never went any farther. Both keyboard and mouse were non-responsive so I had to do a hard reboot.

    Now it won't get past the "file type" error and pops up a dialog box that says "Curses! Torchlight II has crashed!" and to send in a crash report.
  24. theubersmurf

    theubersmurf

    Joined:
    Mar 11, 2009
    Messages:
    870 (0.44/day)
    Thanks Received:
    101
    Location:
    Dawn
    is the system in your specs the one you're trying to run it on?
  25. Kreij

    Kreij Senior Monkey Moderator Staff Member

    Joined:
    Feb 6, 2007
    Messages:
    13,881 (5.09/day)
    Thanks Received:
    5,615
    Location:
    Cheeseland (Wisconsin, USA)
    Yes, system in specs.
    Can't seem to find a whole lot on the "file type" error other than in modding forums.


    Edit : I just tried launching it again. Steam downloaded a rather large update, but it still gives me the file type error. Hmmm

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page