1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

The RAGE Megathread

Discussion in 'Games' started by RuskiSnajper, Aug 9, 2011.

  1. helloWorld New Member

    Joined:
    May 29, 2011
    Messages:
    177 (0.17/day)
    Thanks Received:
    32
    Location:
    USA
    With the latest patch do i still need to do custom configs to enable stuff like 8k textures?
  2. InnocentCriminal

    InnocentCriminal Resident Grammar Amender

    Joined:
    Feb 21, 2005
    Messages:
    6,476 (1.94/day)
    Thanks Received:
    846
    No, you shouldn't do. You could always do a before and after; as in set the texture cache option to large and take a screenshot, then leaving it on large, bung your config back in and take another screenshot from the same save game and compare the two.
  3. helloWorld New Member

    Joined:
    May 29, 2011
    Messages:
    177 (0.17/day)
    Thanks Received:
    32
    Location:
    USA
    I am playing this game, and it seems that the rageconfig.cfg does absolutely nothing. The textures look extremely washed out and the textures on the interior of buildings/caves looks absolutely terrible. Is this normal?
  4. RuskiSnajper

    RuskiSnajper

    Joined:
    Feb 18, 2009
    Messages:
    1,602 (0.85/day)
    Thanks Received:
    231
    Location:
    slovenia , europe
    clarify, post a screenshot - PC uses one level up data set from consoles. it's not enough for any revolutionary difference but it looks a lot better.


    Wait until the PC gets super quality pack , in the mean time we'll play with id studio (modding tools) released in a few days.
  5. Kursah

    Kursah

    Joined:
    Oct 15, 2006
    Messages:
    7,408 (2.70/day)
    Thanks Received:
    1,491
    Location:
    Missoula, MT, USA
    From what I've read, after the patch the cfg file does substantially less than it did prior. I just got patched up and am ready to give this game a shot again, it's been several days since I last tried it so here's to hoping it's all good. FWIR, for most it's all good now w/o the cfg, though running some commands in the target line/launch options in steam is still helpful.

    I have these added as recommended by a friend on steam:

    +set g_fov 96 +com_allowconsole 1 +com_skipIntroVideo 1

    That's all I have now...the texture size is now somewhat adjustable in game, as is aniso filtering level. I may try the mouse smoothing disable command later though. Gonna go give it a shot and get me some RAGE on! I will say I really enjoyed Hard Reset over the last few days...gonna be going back to that one for sure.

    Edit: Plays great, looks as good as it can...things at a distance look amazing, looking forward to the HD texture pack in the future though! I am gonna have to try my 360 controller for racing though...the KB just doesn't cut it imho..it's not the worst application of using a KB for racing, but it's crap compared to a gamepad I'm sure. Beyond that, plays smooth, just using 4X AA keeps the jaggies at bay, I sit at 60FPS with the occasional dip to 50. Still doesn't go over 70% GPU usage from what I've seen, and averages closer to 50% use...but still using all 4 cores at this point. Again, game plays great and is starting to become a lotta fun now that there's no more noticeable issues (so far)!

    :toast:
    Last edited: Oct 10, 2011
  6. helloWorld New Member

    Joined:
    May 29, 2011
    Messages:
    177 (0.17/day)
    Thanks Received:
    32
    Location:
    USA
    Here are some examples. I play at 1080p and I had to resize the pictures to meet the 2MB limit for TPU. I use these commands in my rageconfig.cfg:


    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]
  7. Animalpak

    Animalpak

    Joined:
    Feb 8, 2008
    Messages:
    2,023 (0.89/day)
    Thanks Received:
    492
    I finished the game in hard mode, the difficulty did not seem exaggerated, at the end of the game i was expecting a giant boss but instead there was nothing... WHY ??

    I saw a huge boss with a mutant's face right next to the mutant bash TV entrance in one of their first trailer for the game where it ended ?

    I have seen many strange places closed doors and I think there will be lots of DLC, i hope so !
  8. 1Kurgan1

    1Kurgan1 The Knife in your Back

    Joined:
    Dec 8, 2008
    Messages:
    10,288 (5.25/day)
    Thanks Received:
    2,362
    Location:
    Duluth, Minnesota
    I just want to point this out for anyone who hasn't done this, I see a lot of cfg tweaks, but I haven't seen much mention of this.

    Make this folder
    (C:/)/Users/YourName/AppData/Local/id software/rage

    Those last 2 bolded folders you need to make. For some reason the game doesn't make them when you play, but if oyu make those 2 folders, it will drop 1gb worth of files in there. I personally don't know what those files do, but I'm assuming since it places them there (1gb is a large chunk) that they must be used for something that helps. I haven't tried playing without those folders there, I might try later today and see if it changes anything.
  9. techtard

    techtard

    Joined:
    Sep 4, 2009
    Messages:
    929 (0.55/day)
    Thanks Received:
    204
    Maybe they left it like that to leave room for DLC. It is a Zenimax game, and they do love their DLC.
  10. InnocentCriminal

    InnocentCriminal Resident Grammar Amender

    Joined:
    Feb 21, 2005
    Messages:
    6,476 (1.94/day)
    Thanks Received:
    846
    Please people put stuff about the story & the ending in spoiler tags. I haven't completed it yet and two people have already almost ruined it for me.
    CDdude55 and RuskiSnajper say thanks.
  11. RuskiSnajper

    RuskiSnajper

    Joined:
    Feb 18, 2009
    Messages:
    1,602 (0.85/day)
    Thanks Received:
    231
    Location:
    slovenia , europe
    Rage is the first title from ID Software since the merger

    There is absolutely no connection with Rage with other Bethesda Game Studio titles.

    Rage is a zenimax game, it's not bethesda's game.
  12. techtard

    techtard

    Joined:
    Sep 4, 2009
    Messages:
    929 (0.55/day)
    Thanks Received:
    204
    That's kinda what I posted there, champ.
    And who owns Bethesda? Zenimax.
    The bigwig investors want a game cut up to increase DLC sales, then the game dev cuts it up to release DLC.
  13. RuskiSnajper

    RuskiSnajper

    Joined:
    Feb 18, 2009
    Messages:
    1,602 (0.85/day)
    Thanks Received:
    231
    Location:
    slovenia , europe
    Bethesda owners/founders made zenimax , a holding company that only operates financials and administration work.

    Bethesda Softworks is a publishing branch of zenimax
    Bethesda Game Studio is the actual "Bethesda" that everyone's familiar about - a developer studio responsible for games like fallout and oblivion


    Do you see a Bethesda Game Studio logo or credits anywhere on Rage ?


    Rage development started in 2004
    Rage mass-production started in 2008
    Rage Publisher to be EA Partners
    ID Software acquired by Zenimax in mid 2009
    Zenimax's game publisher Bethesda Softworks taken over Rage publishing (obvious and wise commercial choise, stupid thing if not done, doesnt mean anything bad for the game)


    There have been many other companies trying to acquire ID Software; Carmack denied them all. Carmack was the sole owner of ID Software til the merger, he still has some rights to the decision making even now - we don't know the private contract terms but i bet he has a number of saftey features there if something goes wrong. Trust me , he wouldn't let his company sell away that easily.

    Zenimax Directors on doom 3 source-code release: "If Carmack wants it, we'll make sure it gets done"

    DLC is a console trend - the term was never used for PCs and it's a faggy word too - they must exploit it as well for obvious financial reasons - it does indeed make some damage on the PC as it does not provide what people want and how they want additional stuff.

    Steam has made even more things on the hate list - Steam says all DLC to only be channeled via steam and nothing else (retail, D2D, ..etc) , even if the game is not a steamworks game, this is absurd. Fuck you valve.
    Last edited: Oct 10, 2011
    techtard says thanks.
  14. Bjorn_Of_Iceland

    Bjorn_Of_Iceland

    Joined:
    Jan 2, 2008
    Messages:
    3,171 (1.38/day)
    Thanks Received:
    375
    So far Im liking it. First few missions were ho-hum. But after going to the main town, everything is interesting :D

    Anyone having this weird issue where the in game setting makes the vSync option back to off even if you set it to on or smart? Had to force vsync in the nvcp to on just to prevent tearing
    Last edited: Oct 10, 2011
  15. techtard

    techtard

    Joined:
    Sep 4, 2009
    Messages:
    929 (0.55/day)
    Thanks Received:
    204
    Zenimax and the Bethesda guys lost control of the company once they let another firm invest roughly half a billion into the company.
    I don't like DLC anymore than anyone else, but when you let wealthy investors into your party, they tend to take over.

    The problem is these investors are all wealthy, and are out of touch with the regular Joe who buys video games. They see us as just a revenue source, and not actual people who have to earn their money.
    They dont understand that gamers are not wealthy and most cannot afford to buy every single game and every single piece of DLC.
    Bit off topic, sorry folks. Lets get back to RAGE-Ing!
  16. RuskiSnajper

    RuskiSnajper

    Joined:
    Feb 18, 2009
    Messages:
    1,602 (0.85/day)
    Thanks Received:
    231
    Location:
    slovenia , europe
    That was Providence , we don't know the terms of that , what influence they have for zenimax.

    Anyways, Zenimax is LLC, a private company, unlike EA and Activision. Carmack reinforced that there was no word of going public and it will probably stay that way.
  17. Animalpak

    Animalpak

    Joined:
    Feb 8, 2008
    Messages:
    2,023 (0.89/day)
    Thanks Received:
    492
    In terms of motion capture RAGE has a real revolution ... I've never seen a realistic animated enemies so well during their fall and are struck by bullets, is challenging and fun when they run towards you, dodge and lower... this is really a job well done. Id FTW !!
  18. AltecV1

    AltecV1 New Member

    Joined:
    Jan 1, 2009
    Messages:
    1,290 (0.67/day)
    Thanks Received:
    173
    Location:
    Republic of Estonia
    yay got to dead city and framerate went from a steady 60 to low 20s....WTF :banghead: why oh why dont they test their games :shadedshu
    Last edited: Oct 10, 2011
  19. Animalpak

    Animalpak

    Joined:
    Feb 8, 2008
    Messages:
    2,023 (0.89/day)
    Thanks Received:
    492
    but I have noticed many similarities with Epic Games, the cyber mutants seem to locusts from Gears of War... Some faces of the characters remind me of Marcus.

    There are too many places in maps of inaccessible doors and i'm sure they think of DLC.
  20. digibucc

    digibucc

    Joined:
    May 21, 2009
    Messages:
    4,839 (2.70/day)
    Thanks Received:
    1,457
    a lot of doors are inaccessible until you are at that level/on that mission. no dlc just not ready yet.
  21. Rebelstar

    Rebelstar New Member

    Joined:
    Sep 3, 2010
    Messages:
    71 (0.05/day)
    Thanks Received:
    15
    Location:
    Minsk, Belarus
  22. RevengE

    RevengE

    Joined:
    Dec 31, 2008
    Messages:
    2,661 (1.37/day)
    Thanks Received:
    211
    Location:
    Ohio
  23. Rebelstar

    Rebelstar New Member

    Joined:
    Sep 3, 2010
    Messages:
    71 (0.05/day)
    Thanks Received:
    15
    Location:
    Minsk, Belarus
    yep!
  24. RuskiSnajper

    RuskiSnajper

    Joined:
    Feb 18, 2009
    Messages:
    1,602 (0.85/day)
    Thanks Received:
    231
    Location:
    slovenia , europe
    It's the drivers

    please stop making stuff up , this game doesn't deserve it.


    plz fix your fov ;)

    Get some calculaions for your resolution

    Try this FOV at 137.8 ... that's 138


    With the patch you can seta g_fov 138 , without you can cvaradd g_fov 58


    I think it's a good touch to keep the game interested at all times
    Last edited: Oct 10, 2011
  25. RevengE

    RevengE

    Joined:
    Dec 31, 2008
    Messages:
    2,661 (1.37/day)
    Thanks Received:
    211
    Location:
    Ohio
    thats a sick setup man. I am running 2 monitors now and it looks good 3 looks even better
    Rebelstar says thanks.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page