1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

The TPU UK Clubhouse

Discussion in 'techPowerUp! Club Forum' started by mullered07, Aug 13, 2008.

  1. FreedomEclipse

    FreedomEclipse Crazy Dogmatic Bullsh!t!

    Joined:
    Apr 20, 2007
    Messages:
    13,077 (5.10/day)
    Thanks Received:
    2,081
    ATi Tray tools. I managed to overclock my X1600MR before i sold off my old laptop.
  2. cheesy999

    Joined:
    Jul 2, 2010
    Messages:
    3,866 (2.78/day)
    Thanks Received:
    570
    Location:
    UK
    with msi afterburner or riva tuner just like a desktop card i think with ATI's mobile cards

    i just dumped 2GB onto the ram though the 7zip benchmark utility, looks to be OS caching mostly, as the ram usage goes up then stats diving back down when it hits full load

    [​IMG]

    EDIT:improved image

    after running the 3GB 7zip, my ram usage with the exact same programs open is down to 1.75 so it does look to just be the OS
    Last edited: Aug 28, 2011
  3. cheesy999

    Joined:
    Jul 2, 2010
    Messages:
    3,866 (2.78/day)
    Thanks Received:
    570
    Location:
    UK
    found out my ram problem, turns out i had a ram disk running
  4. Bo$$

    Bo$$

    Joined:
    May 7, 2009
    Messages:
    5,206 (2.87/day)
    Thanks Received:
    836
    Location:
    London, UK
    lol who did that?
    Crunching for Team TPU
  5. cheesy999

    Joined:
    Jul 2, 2010
    Messages:
    3,866 (2.78/day)
    Thanks Received:
    570
    Location:
    UK
    me a very long time ago, and i've never used it
  6. NdMk2o1o

    NdMk2o1o

    Joined:
    Apr 21, 2010
    Messages:
    3,443 (2.35/day)
    Thanks Received:
    921
    Location:
    Redditch, Worcestershire, England
    :slap: :laugh:

    Guys need some recommendations on new/old games to play, nothing in my steam account seems to stand out to me lately and I would like to get into something new, that said, never really played through Metro 2033 so that's one option though would like to hear some more. I mainly have FPS but I think I need a change as I am bored of playing all the same shit, like resi evil, silent hill type games too, winning suggestions get cookies :rockout:
  7. cheesy999

    Joined:
    Jul 2, 2010
    Messages:
    3,866 (2.78/day)
    Thanks Received:
    570
    Location:
    UK
    i've been thinking of trying this, imagine how good that artwork will look when you fullscreen it, sort of thing that would make me connect it to my TV

    http://store.steampowered.com/app/107100/
  8. NdMk2o1o

    NdMk2o1o

    Joined:
    Apr 21, 2010
    Messages:
    3,443 (2.35/day)
    Thanks Received:
    921
    Location:
    Redditch, Worcestershire, England
    Looked at that a bit earlier doesn't really grab me, however Limbo looks hella fun!! would like something to tax my new 570 at the same time :rolleyes:
  9. cheesy999

    Joined:
    Jul 2, 2010
    Messages:
    3,866 (2.78/day)
    Thanks Received:
    570
    Location:
    UK
    who cares about how much it taxes your graphics card, i gave up on realism ages ago, because at the end of the day, a lot of these high profile release seem to put 90% of their time into graphics, and 10% into game play where it should be the other way round, that said, occasionally some come out that fulfill both

    just find something that looks nice and is cheap

    there's a demo of bastion if you want to give it a go anyway
    Last edited: Aug 28, 2011
  10. Bo$$

    Bo$$

    Joined:
    May 7, 2009
    Messages:
    5,206 (2.87/day)
    Thanks Received:
    836
    Location:
    London, UK
    try out from dust, it is quite good actually...
    Crunching for Team TPU
  11. cheesy999

    Joined:
    Jul 2, 2010
    Messages:
    3,866 (2.78/day)
    Thanks Received:
    570
    Location:
    UK
    i just tried the bastion demo,i wasn't sure about the game, but if the full game is hyalf as good as the demo it'll be worth the £11, so i'd recommend that to MdMk
  12. kurosagi01

    kurosagi01

    Joined:
    Mar 21, 2009
    Messages:
    4,101 (2.20/day)
    Thanks Received:
    413
    Location:
    Northampton,UK
    I have now switched to Google Chrome,my mozilla was infected with crappy "facemood" search even though i got rid of it 1st time. It came back with trace or anything on my system after updates.
    I have even used search and destroy and malware software to get rid of it. Which i did and its still there.
    Even config firefox to google search,nothing.
    So now i am using chrome,i loved firefox aswell.
    Edit:
    Check out ebuyer bank holiday deal.
    £299 for an Asus AMD platform laptop
    Hitachi Deskstar 1TB £36
    XFX AMD Radeon 6870 £125
    HS1A Corsair Headset £30
    Technology Delivered | Ebuyer.com
  13. Fourstaff

    Fourstaff Moderator Staff Member

    Joined:
    Nov 29, 2009
    Messages:
    9,101 (5.66/day)
    Thanks Received:
    1,943
    Location:
    Home
    Corsair HS1A might be worth a look, along with the 6870.
  14. Tatty_One

    Tatty_One Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Jan 18, 2006
    Messages:
    16,198 (5.37/day)
    Thanks Received:
    2,180
  15. FreedomEclipse

    FreedomEclipse Crazy Dogmatic Bullsh!t!

    Joined:
    Apr 20, 2007
    Messages:
    13,077 (5.10/day)
    Thanks Received:
    2,081
  16. Fourstaff

    Fourstaff Moderator Staff Member

    Joined:
    Nov 29, 2009
    Messages:
    9,101 (5.66/day)
    Thanks Received:
    1,943
    Location:
    Home
    More like the guy came over and cried his eyes out, and everyone offered him tea and biscuits, but that is besides the point.
  17. FreedomEclipse

    FreedomEclipse Crazy Dogmatic Bullsh!t!

    Joined:
    Apr 20, 2007
    Messages:
    13,077 (5.10/day)
    Thanks Received:
    2,081
    Maybe so. but he was given 2 or 3 refurbs that died? then when he asked to be given a new drive it turns out it was a refurb as well.

    you can cry your eyes out but if this is the way Crucial handles its customers then i wont buy from them.
  18. Fourstaff

    Fourstaff Moderator Staff Member

    Joined:
    Nov 29, 2009
    Messages:
    9,101 (5.66/day)
    Thanks Received:
    1,943
    Location:
    Home
    Yeah, that was major fail from Crucial. He could have gone for consumer protection or something like that and get them to sort it out for him.
  19. FreedomEclipse

    FreedomEclipse Crazy Dogmatic Bullsh!t!

    Joined:
    Apr 20, 2007
    Messages:
    13,077 (5.10/day)
    Thanks Received:
    2,081
    Cheap refurbs are good. but not if even Crucial themselves dont expect the drives to last that long.

    says it all pretty much
  20. kurosagi01

    kurosagi01

    Joined:
    Mar 21, 2009
    Messages:
    4,101 (2.20/day)
    Thanks Received:
    413
    Location:
    Northampton,UK
    The only thing impressive that crucial has made has to be ram in my opinion.
    scaminatrix says thanks.
  21. FreedomEclipse

    FreedomEclipse Crazy Dogmatic Bullsh!t!

    Joined:
    Apr 20, 2007
    Messages:
    13,077 (5.10/day)
    Thanks Received:
    2,081
    their C300 got a lot of good reviews and recommendations.

    the QC on the refurbs are 'Questionable' shall we say.
  22. cheesy999

    Joined:
    Jul 2, 2010
    Messages:
    3,866 (2.78/day)
    Thanks Received:
    570
    Location:
    UK
  23. FreedomEclipse

    FreedomEclipse Crazy Dogmatic Bullsh!t!

    Joined:
    Apr 20, 2007
    Messages:
    13,077 (5.10/day)
    Thanks Received:
    2,081
  24. cheesy999

    Joined:
    Jul 2, 2010
    Messages:
    3,866 (2.78/day)
    Thanks Received:
    570
    Location:
    UK
    don't know why
  25. KieranD

    KieranD

    Joined:
    Aug 16, 2007
    Messages:
    7,979 (3.26/day)
    Thanks Received:
    805
    Location:
    Glasgow, Scotland
    Firefox is annoying me, it seems to want to chew up 200-300mb of ram and the plug in container uses up almost 100mb. Not that much really but i only have 4 tabs open and non flash heavy sites loaded, it was was also crashing in Google Earth when i was showing my cousin a route to college it was just freezing it did that before i think its a flash problem.

    My ram usage is 2.52gb, ive only got Firefox and Steam minimised to the task bar. Whats going on there? I don't even have an anti virus running in the background. Not that the pc is slow but just wanting to know whats chewing up the ram? Is it as simple as the OS wants the extra ram? Its not like im seeing any extra speed boosts from having it use more up, folders and stuff just pop open in the same speed as when i had 4gb.

Currently Active Users Viewing This Thread: 4 (1 member and 3 guests)

FreedomEclipse

Share This Page