1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

TPU Eyefinity Club

Discussion in 'techPowerUp! Club Forum' started by t_ski, Sep 20, 2010.

  1. bbmarley

    Joined:
    Jul 24, 2008
    Messages:
    486 (0.21/day)
    Thanks Received:
    79
    still didnt add me :(

    [​IMG]

    6950
    x3 benq g2222hdl
     
    Ross211 says thanks.
  2. t_ski

    t_ski Former Staff

    Joined:
    Apr 11, 2006
    Messages:
    10,909 (3.50/day)
    Thanks Received:
    4,390
    Done.

    Are most of you guys using DVI to display port adapters, or do your monitors support DP natively?

    What games have you played that you like the most?

    Did you have any trouble getting your Eyefinity set up?
     
    Crunching for Team TPU
  3. LordJummy

    LordJummy New Member

    Joined:
    May 13, 2011
    Messages:
    1,406 (1.12/day)
    Thanks Received:
    248
    Location:
    US of A
    I'm using active mini DP to DVI on my 3rd panel. My monitors don't have native DP. They are samsung BX2431's, which are great value 24" LED LCD's.

    My favorite games in eyefinity have been BFBC2, Dirt 3(very awesome in eyefinity), Dirt 2, NFS Hot Pursuit, and of course good old WoW. It makes raiding and PVP that much more awesome. No one can sneak up on me.
     
  4. bbmarley

    Joined:
    Jul 24, 2008
    Messages:
    486 (0.21/day)
    Thanks Received:
    79
    yup using a mini dp to dvi adapter xfx

    just usual games i play currently atmo wow / bc2 / dirt

    setting up was easy, i watched some vid on youtube before i attempted
    only problem i had originally was fitting 3 monitors on my desk ,that got replaced with a larger surface one
     
  5. t_ski

    t_ski Former Staff

    Joined:
    Apr 11, 2006
    Messages:
    10,909 (3.50/day)
    Thanks Received:
    4,390
    For those of you that use them, please post a link to your mini DP to DVI adapters. Might be some help to others interested in going this route.

    Just trying to get some discussion going here...
     
    Crunching for Team TPU
  6. LordJummy

    LordJummy New Member

    Joined:
    May 13, 2011
    Messages:
    1,406 (1.12/day)
    Thanks Received:
    248
    Location:
    US of A
    Last edited: Aug 18, 2011
  7. Mussels

    Mussels Moderprator Staff Member

    Joined:
    Oct 6, 2004
    Messages:
    42,379 (11.54/day)
    Thanks Received:
    9,683
    i scored a cheap $20 DP to DVI adaptor, and figured any old cheap mini DP to DP adaptor connected to that would work?

    mines a bizlink brand, which i heard is what dell use(d)
     
  8. bbmarley

    Joined:
    Jul 24, 2008
    Messages:
    486 (0.21/day)
    Thanks Received:
    79
  9. t_ski

    t_ski Former Staff

    Joined:
    Apr 11, 2006
    Messages:
    10,909 (3.50/day)
    Thanks Received:
    4,390
    Here's the new setup:

    [​IMG]

    Three 6970's, three Asus VW246H LCD monitors and the same mini-DP to DVI adapter above.
     
    Crunching for Team TPU
  10. Mussels

    Mussels Moderprator Staff Member

    Joined:
    Oct 6, 2004
    Messages:
    42,379 (11.54/day)
    Thanks Received:
    9,683
    so T-ski....


    you can afford all those video cards, all those monitors... yet you have shitty tiny little speakers? XD
     
  11. t_ski

    t_ski Former Staff

    Joined:
    Apr 11, 2006
    Messages:
    10,909 (3.50/day)
    Thanks Received:
    4,390
    lol - it's actually a Creative 5.1 set I bought here on TPU a long time ago. Works decent, but half the time I use the headphones anyway. :p
     
    Crunching for Team TPU
  12. HossHuge

    HossHuge

    Joined:
    Jun 26, 2008
    Messages:
    2,047 (0.89/day)
    Thanks Received:
    502
    Location:
    EDM, AB, CAN
    Is there a faster way to enable Eyefinity then having to go through the process of each monitor and then arranging it?

    I tried doing it through the presets to no avail.
     
  13. (FIH) The Don

    (FIH) The Don

    Joined:
    Aug 11, 2009
    Messages:
    6,823 (3.59/day)
    Thanks Received:
    2,910
    Location:
    Viking Land
    ill be joining soon :) got 2x samsung 226bw's i got cheap, and i got a deal on a thrid for cheaps too, also i have a 5870 1 gig card, and since i only play a few games like cod, l4d and such that card will b plenty

    question though , how is crossfire with eyefinity? i know there was problems in the beginning, but what about now?
     
  14. jasper1605

    Joined:
    Nov 6, 2009
    Messages:
    1,274 (0.70/day)
    Thanks Received:
    228
    Location:
    Ohio
    I got mine to work pretty well through the hotkeys setup. Just get it set to the eyefinity monitor config and create a new hotkey setup. Then set up you alternate monitor config and make it a different hotkey. If I were at home I'd get you some screenies but I'm at school all day :(
     
    HossHuge says thanks.
  15. digibucc

    digibucc

    Joined:
    May 21, 2009
    Messages:
    4,924 (2.48/day)
    Thanks Received:
    1,493
    i have always had a problem with arrangement whether eyefinity or not. everytime i switch configs from 1/2 to 3 monitors it messes with their locations.

    i reset prefs according to what it does naturally, and it still goes wrong. i re-plug monitors so what ccc sees as 1-2-3 is in the order i want, no longer that order for ccc. i just resigned myself to re-arrangement.
     
  16. cadaveca

    cadaveca My name is Dave

    Joined:
    Apr 10, 2006
    Messages:
    14,049 (4.50/day)
    Thanks Received:
    7,205
    Location:
    Edmonton, Alberta
    Digibucc, thast's dependant on what monitor was connected first, and which is listed as the "first" in your system config. I went through the same problem, tried changing how the monitors were connected and all that.


    At least now the interface in CCC is alot easier to use, so it's not as much of a problem any more.
     
  17. HossHuge

    HossHuge

    Joined:
    Jun 26, 2008
    Messages:
    2,047 (0.89/day)
    Thanks Received:
    502
    Location:
    EDM, AB, CAN
    Any chance of seeing those screenies?......:D

    Also, not sure if anyone else uses this or not but I checked the triple-buffering box in the CCC 3D applications setting screen and my games run smoother.
     
  18. Grnfinger

    Grnfinger New Member

    Joined:
    Apr 20, 2008
    Messages:
    639 (0.27/day)
    Thanks Received:
    213
    Location:
    Canada
    I hope to be joining soon..I have 2 HP2159M's and and Asus 22" LED, the Asus pannel is very vivid compared to the HPs so Im not sure if its a good idea or not to use it.
    I have an older Acer 20" that will work rather well but I not sure about the a/r
    Acer AL2016W Bb Black 20" 5ms Widescreen LCD Moni...

    or I could use a Sharp LCD TV with a pc port, it supports 1080i
    http://reviews.cnet.com/flat-panel-tvs/sharp-lc-19sb24u/4505-6482_7-32641730.html?tag=rnav
    comments?

    I would like to just buy 3 of the same 22-24" but it would be to much hassle unloading the monitors I have now to off set the cost.
     
  19. LordJummy

    LordJummy New Member

    Joined:
    May 13, 2011
    Messages:
    1,406 (1.12/day)
    Thanks Received:
    248
    Location:
    US of A
    What I did was sell a couple of my older LCD's and bought three identical ones. I found three Samsung BX2431 24 LEDLCD's at a great price so I got them and never looked back. Oh then I added fourth screen for portrait mode sepeately, for work purposes.
     
    Grnfinger says thanks.
  20. Frogger

    Frogger

    Joined:
    Feb 12, 2006
    Messages:
    2,180 (0.69/day)
    Thanks Received:
    313
    try using the Asus pannel as your middle pannel for now
     
    Grnfinger says thanks.
  21. HossHuge

    HossHuge

    Joined:
    Jun 26, 2008
    Messages:
    2,047 (0.89/day)
    Thanks Received:
    502
    Location:
    EDM, AB, CAN
    I've only had a problem playing AVP. It freezes up on me. Other than that, it's been gravey

    As long as your centre monitor is solid, I wouldn't worry about the side monitors unless your worry about the look of it. I find I don't watch them at all.
     
    Grnfinger says thanks.
  22. Grnfinger

    Grnfinger New Member

    Joined:
    Apr 20, 2008
    Messages:
    639 (0.27/day)
    Thanks Received:
    213
    Location:
    Canada
    I'll play with the setup tonight and see what looks good and what does not..
    I think LordJummy is right sell and get 3 identical ....it's just hard to sell anything right now.
     
  23. (FIH) The Don

    (FIH) The Don

    Joined:
    Aug 11, 2009
    Messages:
    6,823 (3.59/day)
    Thanks Received:
    2,910
    Location:
    Viking Land
    will be picking up my 3rd screen tonight :D
     
  24. t_ski

    t_ski Former Staff

    Joined:
    Apr 11, 2006
    Messages:
    10,909 (3.50/day)
    Thanks Received:
    4,390
    I had mixed monitors and sold all three to buy 3 of one kind. Mine were mixed sizes and it wasn't the best mosving the mouse along the bottom from one screen to another.

    You do want the same resolution/aspect ratio or else eyefinity won't work. However, I would put the Asus in the middle as you would mostly look at that one during the game, and the HP's on the sides would be mostly peripheral. If you have it, you can use the Asus spendid feature on the monitor (I have it on my 3 and on my last model) to quickly change the brightness/color to more closely match the other two.
     
    Crunching for Team TPU
  25. bbmarley

    Joined:
    Jul 24, 2008
    Messages:
    486 (0.21/day)
    Thanks Received:
    79
    lol i also had 2 dif monitors before i chose to setup eyefinity i sold them and picked up 3 identical ones

    how do you guys find playing games with bezel comp
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page