1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

TPU Minecraft Server

Discussion in 'Games' started by newtekie1, Feb 2, 2011.

  1. FordGT90Concept

    FordGT90Concept "I go fast!1!11!1!"

    Joined:
    Oct 13, 2008
    Messages:
    13,330 (6.31/day)
    Thanks Received:
    3,358
    Location:
    IA, USA
    I expanded the piston farm to 8x9x8 or 576 wheat harvested in a single flip of a switch. Piston Farms warp and go all the way down the stairs.

    All the water is sourced from the ocean/lake around the castle.


    Edit: Amber waves of grain...
    [​IMG]
    Pulled the lever and clocked 8x64+56 wheat: 568, only 8 short of expected. :D
    Last edited: Jan 3, 2012
    Crunching for Team TPU
  2. Chevalr1c

    Chevalr1c

    Joined:
    Sep 3, 2010
    Messages:
    3,143 (2.21/day)
    Thanks Received:
    1,346
    Oh dude, that is awesome! I will probably never automate my wheat farms though, because often I harvest more than I strictly need even when farming traditionally.
    Crunching for Team TPU
  3. FordGT90Concept

    FordGT90Concept "I go fast!1!11!1!"

    Joined:
    Oct 13, 2008
    Messages:
    13,330 (6.31/day)
    Thanks Received:
    3,358
    Location:
    IA, USA
    This farm is intended to feed the whole castle village. I anticipate the above-ground fields will eventually be removed as the piston farms are expanded.
    Crunching for Team TPU
  4. Chevalr1c

    Chevalr1c

    Joined:
    Sep 3, 2010
    Messages:
    3,143 (2.21/day)
    Thanks Received:
    1,346
    The villager mobs don't need to be fed, do they? And it is likely that I will expand my farm and build more near it (in Rural Province itself or in Canada, were I would like to try to make a huge wall of ice like in Game of Thrones (assuming we can freeze water layer for layer and keep it frozen). Those who picked Canada as their region of residence in our MC world must agree with that experiment though, as it potentially ruins the looks of their surroundings.
    Last edited: Jan 4, 2012
    Crunching for Team TPU
  5. FordGT90Concept

    FordGT90Concept "I go fast!1!11!1!"

    Joined:
    Oct 13, 2008
    Messages:
    13,330 (6.31/day)
    Thanks Received:
    3,358
    Location:
    IA, USA
    They trample crops instead of harvest them so I assume not. That's not to say it won't change in the future...


    Also, maybe some of the rules need updating for the new world? Specifically...
    -No Flint and Steel or Lava inside the safe area near spawn. There really is no "safe area near spawn" anymore. Very little in the way of burnable structures too.

    -No building in the "safe zone" without my approval. The safe zone is established in the map in this post, it is approximately 200 blocks in each direction from the spawn point. Same as above. People have spread out a lot more this time around so there isn't a major crowding effect of the spawn area.

    -Label anything you are building with a sign placed in an obvious location. The sign should have who is building the structure, and what it is/going to be. Structures not labelled will be subject to removal. Maybe remove the "Structures not labeled... clause." Yeah, it's nice if people label what they built but because of the effort to spread everything out, it's not really imperative everything be labeled.

    Maybe in an effort to get people to spread out even more. Maybe we should create warps out in the wilderness near points of interests (villages for sure but also close to landmarks like mountains).
    newtekie1 and Chevalr1c say thanks.
    Crunching for Team TPU
  6. Chevalr1c

    Chevalr1c

    Joined:
    Sep 3, 2010
    Messages:
    3,143 (2.21/day)
    Thanks Received:
    1,346
    I agree with the proposals.
    Crunching for Team TPU
  7. FordGT90Concept

    FordGT90Concept "I go fast!1!11!1!"

    Joined:
    Oct 13, 2008
    Messages:
    13,330 (6.31/day)
    Thanks Received:
    3,358
    Location:
    IA, USA
    Pretty sure ice doesn't grow. We'd have to spawn it and that's up to newtekie1. Just remember that when an ice block is broken and there's something under it, it transforms into a water block (aka, big mess if they happen to get destroyed).

    As you can see on Tectonicus, "Canada" is pretty big. Then again, we could just search for another winter environment.
    Chevalr1c says thanks.
    Crunching for Team TPU
  8. magibeg

    magibeg

    Joined:
    May 9, 2006
    Messages:
    2,000 (0.67/day)
    Thanks Received:
    203
    Any chance of a screenshot so i can visualize what you mean exactly? Canadians are a peace loving and diverse bunch :D
  9. FordGT90Concept

    FordGT90Concept "I go fast!1!11!1!"

    Joined:
    Oct 13, 2008
    Messages:
    13,330 (6.31/day)
    Thanks Received:
    3,358
    Location:
    IA, USA
    Found a mushroom island (warp: Shrooms) and another arctic much larger than Canada (warp: Winterfell). You'll see them to the east from the castle when Tectonicus updates.
    Chevalr1c and newtekie1 say thanks.
    Crunching for Team TPU
  10. newtekie1

    newtekie1 Semi-Retired Folder

    Joined:
    Nov 22, 2005
    Messages:
    19,702 (6.22/day)
    Thanks Received:
    5,861
    Awesome, I wonder, can you breed Mooshrooms...

    Edit: They can be breed. Great, that is going to be a long walk back to the pasture...

    Rules have been updated. Thanks for the suggestion.
    Last edited: Jan 4, 2012
    FordGT90Concept says thanks.
    Crunching for Team TPU More than 25k PPD
  11. Chevalr1c

    Chevalr1c

    Joined:
    Sep 3, 2010
    Messages:
    3,143 (2.21/day)
    Thanks Received:
    1,346
    I will finish the Kings' Road asap, and will connect the Shroom lands to it. Because the walk is so long, I will see whether I can add more shelters that have sufficient space for cattle, so that we can lock cattle in if needed to quit playing or need a break (it is a long way, after all). Hence the fact that I will connect the road to the Shroom Land via the partial road that I formed by going the wrong way during the construction of the Kings' Road, because the continent there gives me the opportunity to build shelters and stables and progress quicker with the road as well. The best way is not the shortest in this case.
    Last edited: Jan 4, 2012
    Crunching for Team TPU
  12. FordGT90Concept

    FordGT90Concept "I go fast!1!11!1!"

    Joined:
    Oct 13, 2008
    Messages:
    13,330 (6.31/day)
    Thanks Received:
    3,358
    Location:
    IA, USA
    "Can't reach server"
    "Connection refused: connect"
    Crunching for Team TPU
  13. newtekie1

    newtekie1 Semi-Retired Folder

    Joined:
    Nov 22, 2005
    Messages:
    19,702 (6.22/day)
    Thanks Received:
    5,861
    Minecraft server crashed sometime over night. Its back up now.
    Last edited: Jan 5, 2012
    FordGT90Concept says thanks.
    Crunching for Team TPU More than 25k PPD
  14. -KarL-

    Joined:
    Apr 12, 2011
    Messages:
    39 (0.03/day)
    Thanks Received:
    38
    Location:
    Iowa
    Is something up with the map? All I get are repeating pics of the earth.
    Crunching for Team TPU
  15. Chevalr1c

    Chevalr1c

    Joined:
    Sep 3, 2010
    Messages:
    3,143 (2.21/day)
    Thanks Received:
    1,346
    If you zoom in it is clearly the real world (it changed into a normal Google Maps map).
    Crunching for Team TPU
  16. newtekie1

    newtekie1 Semi-Retired Folder

    Joined:
    Nov 22, 2005
    Messages:
    19,702 (6.22/day)
    Thanks Received:
    5,861
    We're so awesome we've recreated the real world!!!

    No, but seriously, the tectonicus map is doing a complete rebuild to get rid of some anomalies. It should be back to normal in hopefully half an hour.(And North should now actually be North!)
    FordGT90Concept, -KarL- and Chevalr1c say thanks.
    Crunching for Team TPU More than 25k PPD
  17. FordGT90Concept

    FordGT90Concept "I go fast!1!11!1!"

    Joined:
    Oct 13, 2008
    Messages:
    13,330 (6.31/day)
    Thanks Received:
    3,358
    Location:
    IA, USA
    Yay! North is true North! :D
    Crunching for Team TPU
  18. newtekie1

    newtekie1 Semi-Retired Folder

    Joined:
    Nov 22, 2005
    Messages:
    19,702 (6.22/day)
    Thanks Received:
    5,861
    Except now the spawn marker is way the f*ck out in the middle of nowhere...

    I'm just going to have to delete everything and do a build from fresh with the adjustment for true north in place...:cry:

    Edit: Nevermind, the spawn marker is in the right location now. The script must not have been finished before.
    Last edited: Jan 6, 2012
    Crunching for Team TPU More than 25k PPD
  19. AsRock

    AsRock TPU addict

    Joined:
    Jun 23, 2007
    Messages:
    10,734 (4.15/day)
    Thanks Received:
    1,635
    Location:
    US
    Just noticed it's saying your servers down..
  20. agm_ultimatex New Member

    Joined:
    Apr 1, 2008
    Messages:
    17 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    Yeah can't seem to connect either.
  21. newtekie1

    newtekie1 Semi-Retired Folder

    Joined:
    Nov 22, 2005
    Messages:
    19,702 (6.22/day)
    Thanks Received:
    5,861
    Server restarted.
    Crunching for Team TPU More than 25k PPD
  22. FordGT90Concept

    FordGT90Concept "I go fast!1!11!1!"

    Joined:
    Oct 13, 2008
    Messages:
    13,330 (6.31/day)
    Thanks Received:
    3,358
    Location:
    IA, USA
    Isn't McMyAdmin supposed to restart Minecraft if it crashes? If not, might have to look into creating a batch with a for loop so it auto-restarts everytime it crashes. It seems like it likes to crash a lot since 1.0 came out.


    Edit: Any chance we could get an updated overhead shot of the castle area? We're thinking about moving a wall and it would help a lot for plotting the stream, roads, and bridges through the market. We can work on other stuff in the meantime so no rush.
    Last edited: Jan 8, 2012
    Crunching for Team TPU
  23. newtekie1

    newtekie1 Semi-Retired Folder

    Joined:
    Nov 22, 2005
    Messages:
    19,702 (6.22/day)
    Thanks Received:
    5,861
    It is supposed to but McMyAdmin is what hung. I think it is a tad unstable due to the mix of plug-ins that still haven't really been updated for 1.0.

    I'll work on an overhead shot tomorrow if I get a chance.
    FordGT90Concept says thanks.
    Crunching for Team TPU More than 25k PPD
  24. Chevalr1c

    Chevalr1c

    Joined:
    Sep 3, 2010
    Messages:
    3,143 (2.21/day)
    Thanks Received:
    1,346
    I was in a boat, but could not move it so I decided to reconnect. Result: A "can't reach server message".
    Crunching for Team TPU
  25. FordGT90Concept

    FordGT90Concept "I go fast!1!11!1!"

    Joined:
    Oct 13, 2008
    Messages:
    13,330 (6.31/day)
    Thanks Received:
    3,358
    Location:
    IA, USA
    Did the server crashing start after installing the repair plugin? Maybe should disable it. :(
    Crunching for Team TPU

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page