1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

TPU's Core i7 Overclocking and Feedback

Discussion in 'Overclocking & Cooling' started by dark2099, Nov 17, 2008.

  1. Fitseries3

    Fitseries3 Eleet Hardware Junkie

    Joined:
    Oct 6, 2007
    Messages:
    15,509 (5.73/day)
    Thanks Received:
    3,107
    Location:
    Republic of Texas
    not as fast as i said b4 but here....

    [​IMG]
     
    DaMulta says thanks.
  2. farlex85

    farlex85 New Member

    Joined:
    Mar 29, 2007
    Messages:
    4,829 (1.67/day)
    Thanks Received:
    638
    What kind of voltage did it take for 4.3ghz? That's a great oc though, and this is fresh out. After some stepping revisions and revised boards these things seem like they will trounce Core 2 when it comes to oc'ing (try to take a q9450 up to 4.3ghz on air). And people said they wouldn't oc....:shadedshu
     
  3. ap4lifetn

    Joined:
    Sep 26, 2008
    Messages:
    150 (0.06/day)
    Thanks Received:
    14
    Location:
    Philadelphia
    It took me 1.43v and i was on stock cooling. I think with better cooling, 3.7-4.0 24/7 might be achievable
     
    farlex85 says thanks.
  4. farlex85

    farlex85 New Member

    Joined:
    Mar 29, 2007
    Messages:
    4,829 (1.67/day)
    Thanks Received:
    638
    What's the recommended limit for these?
     
  5. Solaris17

    Solaris17 Creator Solaris Utility DVD

    Joined:
    Aug 16, 2005
    Messages:
    17,480 (5.01/day)
    Thanks Received:
    3,782
    Location:
    Florida
    seeing as its 45nm id imagine its the same limit as 45nm core2's
     
  6. DaMulta

    DaMulta My stars went supernova

    Joined:
    Aug 3, 2006
    Messages:
    16,135 (5.15/day)
    Thanks Received:
    1,458
    Location:
    Oklahoma T-Town
    I bet it's like AMD chips are....You need to balance out the CPU voltage, and with the memory voltage.

    The temps that they cause without balance is bad mojo.

    Other wise expect problems with dead CPU and or DDR3.....
     
  7. infrared New Member

    Joined:
    May 28, 2005
    Messages:
    3,307 (0.93/day)
    Thanks Received:
    183
    Location:
    Southampton, UK
    I'm lookin forwards to seeing some 4ghz+ superpi runs with these chips!

    Some nice hardware here lads, i'm jealous!
     
  8. zithe

    zithe

    Joined:
    Jun 16, 2008
    Messages:
    3,091 (1.26/day)
    Thanks Received:
    345
    Location:
    North Chili, NY
    I predict this thread will hit page 50 before christmas.

    Wow. That chip runs hot.
     
  9. Fitseries3

    Fitseries3 Eleet Hardware Junkie

    Joined:
    Oct 6, 2007
    Messages:
    15,509 (5.73/day)
    Thanks Received:
    3,107
    Location:
    Republic of Texas
    mums the word until i get something crazy...
     
  10. Solaris17

    Solaris17 Creator Solaris Utility DVD

    Joined:
    Aug 16, 2005
    Messages:
    17,480 (5.01/day)
    Thanks Received:
    3,782
    Location:
    Florida
    your on 30
     
  11. p_o_s_pc

    p_o_s_pc F@H&WCG addict

    Joined:
    May 2, 2007
    Messages:
    13,009 (4.54/day)
    Thanks Received:
    2,183
    Location:
    Newark ohio
    could you PM me with some info on the balance for AMD chips?

    BTW to keep it on topic. The Core i7 looks to be a beast.
     
    Crunching for Team TPU
  12. dark2099

    dark2099

    Joined:
    Feb 20, 2008
    Messages:
    4,400 (1.71/day)
    Thanks Received:
    755
    Location:
    where everyone wants to be
    Trying triple chan memory with my Cell Shocks and G.Skills. Works fine so far at these settings. In the screenshot with only dual channel running those are my G.Skills all by themselves.

    [​IMG]

    [​IMG]
     
  13. ap4lifetn

    Joined:
    Sep 26, 2008
    Messages:
    150 (0.06/day)
    Thanks Received:
    14
    Location:
    Philadelphia
    Why did u turn off Turbo mode? On load, the multiplier should be 21 and it should be 4.2GHz, if you disable all the cores, ur turbo will be at 22 multi

    What voltage is needed for that run? Different ones in CPU-Z
     
  14. SystemViper

    SystemViper

    Joined:
    Dec 21, 2007
    Messages:
    2,500 (0.95/day)
    Thanks Received:
    472
    Are thosr those Sweet Blue Cell Shocks, common you only need one of them to work with your G.Skills...
    \
    I take the other Sweet Blue Cell Shock off your hands, if your interested.......
     
  15. Paulieg

    Paulieg The Mad Moderator Staff Member

    Joined:
    Feb 19, 2007
    Messages:
    11,957 (4.07/day)
    Thanks Received:
    3,033
    Location:
    Wherever I can find the iron.
    Anyone play around with the vQPI/DRAM settings on their boards yet. Are there settings to help balance out the use of higher voltage RAM, say like 1.9v+?
     
  16. Wile E

    Wile E Power User

    Joined:
    Oct 1, 2006
    Messages:
    24,324 (7.91/day)
    Thanks Received:
    3,778
    Don't see why board makers can't just split the power circuits and have vDimm completely independent.
     
  17. dark2099

    dark2099

    Joined:
    Feb 20, 2008
    Messages:
    4,400 (1.71/day)
    Thanks Received:
    755
    Location:
    where everyone wants to be
    VDimm does have its own setting, the QPI/DRAM or what ever is something else. And SystemViper, I probably will be selling the set, and maybe my G.Skill HZ's, got a triple chan set coming later this week.
     
  18. SystemViper

    SystemViper

    Joined:
    Dec 21, 2007
    Messages:
    2,500 (0.95/day)
    Thanks Received:
    472
    Keep me posted :rockout:
     
  19. Paulieg

    Paulieg The Mad Moderator Staff Member

    Joined:
    Feb 19, 2007
    Messages:
    11,957 (4.07/day)
    Thanks Received:
    3,033
    Location:
    Wherever I can find the iron.
    Can someone post some pics of the vQPI/DRAM bios settings on their boards?
     
  20. Fitseries3

    Fitseries3 Eleet Hardware Junkie

    Joined:
    Oct 6, 2007
    Messages:
    15,509 (5.73/day)
    Thanks Received:
    3,107
    Location:
    Republic of Texas
    when i figure them out and how they work then i will.

    i've got the big guns out....
     
  21. christof139 New Member

    Joined:
    Nov 14, 2008
    Messages:
    447 (0.19/day)
    Thanks Received:
    20
    Location:
    Detroit, Motown, Michigan.
    Amazblazingly fast. But not CHEAP. I wonder if games etc. will start running too fast so they look like old time jerky frame films???

    Sometimes even with older and slower CPU's that are relatively fast screens pop up and are gone to fast to see what they were.

    Chris
     
  22. Paulieg

    Paulieg The Mad Moderator Staff Member

    Joined:
    Feb 19, 2007
    Messages:
    11,957 (4.07/day)
    Thanks Received:
    3,033
    Location:
    Wherever I can find the iron.
    I'm just hoping that there is a way to limit the vdimm's affect on the cpu memory controller, without limiting vcore and clock speed too much.
     
  23. DaMulta

    DaMulta My stars went supernova

    Joined:
    Aug 3, 2006
    Messages:
    16,135 (5.15/day)
    Thanks Received:
    1,458
    Location:
    Oklahoma T-Town
    Pm sent:)

    This is why I asked for photos of BIOS lol


    But I have been known to be slow on bring stuff up that people want to see......
     
    p_o_s_pc says thanks.
  24. DanishDevil

    DanishDevil

    Joined:
    Oct 6, 2005
    Messages:
    10,230 (2.98/day)
    Thanks Received:
    2,135
    Location:
    Newport Beach, CA
    Looking good guys. DAMN I miss doing this shit with you two. Bench the hell out of them for me! :rockout:
     
  25. Fitseries3

    Fitseries3 Eleet Hardware Junkie

    Joined:
    Oct 6, 2007
    Messages:
    15,509 (5.73/day)
    Thanks Received:
    3,107
    Location:
    Republic of Texas
    [​IMG]
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page