1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

TPU's F@H Team

Discussion in 'Folding@Home' started by W2hCYK, Jun 10, 2006.

  1. stanhemi

    stanhemi New Member

    Joined:
    Sep 12, 2008
    Messages:
    802 (0.37/day)
    Thanks Received:
    351
    Location:
    Montreal,-Canada.
    I don't think it the problem, i almost sure you can run 2 gpu client on 1 core,better wait for Buck adviced.I know is running 2 gpu client on 1 core and the other core running smp client.
     
    Last edited: Jan 26, 2009
    phanbuey says thanks.
  2. infrared New Member

    Joined:
    May 28, 2005
    Messages:
    3,307 (0.97/day)
    Thanks Received:
    183
    Location:
    Southampton, UK
    [​IMG]

    Wooo, my smp client is flying! Shame about the gpu on the 511 pointers.
     
  3. WhiteLotus

    WhiteLotus

    Joined:
    Jul 30, 2007
    Messages:
    6,536 (2.51/day)
    Thanks Received:
    847
    What!?!??!


    How is my E8600 only getting a meager 248PPD?

    WHAT?!?!?
     
  4. Birdman86 New Member

    Joined:
    Dec 20, 2008
    Messages:
    17 (0.01/day)
    Thanks Received:
    14
    I've noticed that my Q6600 SMP client ppd varies quite a lot with different WU's:
    1200-1400 ppd with 1920 point WU's
    1800-2000 ppd with 1760 point WU's
    I get the higher readings when my GPU's have slow 511 pointers and lower readings when my GPU's have faster WU's.

    My Q6600 is still at 2.4 GHz because my P5N-E SLI mobo can't overclock quads.

    I have the SMP client running at all 4 cores and I've set my GPU clients at higher priority.

    Are you using SMP client with -smp argument? That is roughly the ppd of an unicore client, I got about 200 ppd per core with that.
     
    Last edited: Jan 26, 2009
    dadi_oh says thanks.
  5. WhiteLotus

    WhiteLotus

    Joined:
    Jul 30, 2007
    Messages:
    6,536 (2.51/day)
    Thanks Received:
    847
    im going to give this SMP another shot tomorrow and completely try again. i had it working perfectly before i got all the new stuff and now i can't remember how! curses!
     
  6. infrared New Member

    Joined:
    May 28, 2005
    Messages:
    3,307 (0.97/day)
    Thanks Received:
    183
    Location:
    Southampton, UK
    1. Set password for user account - pain in the ass i know
    2. before you set the client to work, run the install.bat thing to sort out the mci thingey.
    3. add -smp flag.

    Job done :D

    Also, what i do is to set the priority on the console client to idle, and the gpu client to 'low'. That way the gpu client has the highest priority and won't get bogged down by the smp.
     
    mmaakk says thanks.
  7. mmaakk

    mmaakk

    Joined:
    Sep 17, 2008
    Messages:
    567 (0.26/day)
    Thanks Received:
    171
    Location:
    Brasil
    :toast: great one stanhemi! :toast: hehehe...

    ------------------------------------------------------------------------------

    TPU Team, for the last 9 days I didn't have a SINGLE issue with my rigs :)

    Everything smooth, almost too smooth!! :eek:

    I'm kind of without something to say @ this forum... :shadedshu

    Most of the talking has been about SMP that, by the way, I suck...

    Alright, with all this said... wtf am I complaining about :confused: :confused: :confused:

    FOLD ON... we are a month away from making history for TPU!!

    :toast:
     
    WhiteLotus and stanhemi say thanks.
  8. BUCK NASTY

    BUCK NASTY F@H Mod & 4P Enthusiust Staff Member

    Joined:
    Aug 8, 2007
    Messages:
    4,447 (1.71/day)
    Thanks Received:
    3,532
    Location:
    Tallahassee, FL. U.S.A.
    Down here in the Deep South our women know their place when it comes to Folding.:roll:

    [​IMG]

    You do not have the -SMP flag enabled. Do you know how to set it?
     
    Crunching for Team TPU
  9. mmaakk

    mmaakk

    Joined:
    Sep 17, 2008
    Messages:
    567 (0.26/day)
    Thanks Received:
    171
    Location:
    Brasil
    Buck, good One! :toast: but...

    aren't you taking advantage with this comment because we don't have female teammates??
     
  10. BUCK NASTY

    BUCK NASTY F@H Mod & 4P Enthusiust Staff Member

    Joined:
    Aug 8, 2007
    Messages:
    4,447 (1.71/day)
    Thanks Received:
    3,532
    Location:
    Tallahassee, FL. U.S.A.
    Now I will forever be blamed as the reason we have no female team members. Oh well...:p
     
    Crunching for Team TPU
  11. El Fiendo

    El Fiendo

    Joined:
    Aug 22, 2008
    Messages:
    2,305 (1.04/day)
    Thanks Received:
    1,164
    Location:
    Edmonton, Alberta
    Full ahead boys, those scum at IGN will be ours within 18 hours. Remember, we go for the throat, 1 shot 1 kill. Lets show these vermin what for and take their place, which is rightfully ours as a step to even greater plateaus.
     
  12. johnspack

    johnspack

    Joined:
    Oct 6, 2007
    Messages:
    4,366 (1.72/day)
    Thanks Received:
    856
    Location:
    Nelson B.C. Canada
    Nice job Beertinted! I was wondering if I gave some incentive to the the top folders, by passing a bunch of them, if they'd get back up and fold again! You rose to the challenge, and oily is right behind. Wish I could keep my 280 up, but I'm poor and can't afford to kill it. So I'll just keep my 9800gtx at it 24/7. I have a 4x pci-e slot on my server that I'm thinking of modifying so I can slip my 8800gs into, so it can go 24/7 too, but not sure if it's a good idea heheh!
    Edit: if anyone is wondering, I passed Beer, now he's passed me!
     
  13. hat

    hat Maximum Overclocker

    Joined:
    Nov 20, 2006
    Messages:
    16,920 (5.92/day)
    Thanks Received:
    2,064
    Location:
    Ohio
    Hmm. The gpu client swamps my system under vista so I'll probably only run it while I'm sleeping or at school. However I may get a 24/7 folding rig up soon come income tax time for very very cheap. All I need is mobo, cpu, ram, vga. I have everything else. You guys think a 512mb HD4650 will churn out good PPD? Probably gonna stick it in a El Cheapo board with a x2 3800+ and 1GB or 2GB RAM. I even have a good OS to stick on it, xp for legacy pc's :roll:
     
    Crunching for Team TPU
  14. hat

    hat Maximum Overclocker

    Joined:
    Nov 20, 2006
    Messages:
    16,920 (5.92/day)
    Thanks Received:
    2,064
    Location:
    Ohio
    Doh. Nevermind that. I'm not getting a 4650. I think I'm going to try to get this:
    http://img.techpowerup.org/090127/Clipboard01.jpg

    I will put my current 5200+ in that motherboard. I forgot that I had an 8600gts laying around that I'll drop in it. The 2GB RAM will go in. I already have a case, psu, hard drive, dvd burner. The 6000+ is for my gaming computer... I'll switch it out for my 5200+ which will go in this secondary computer.

    So when it's all said and done, I'll have two computers:

    Gaming rig:
    AMD Athlon64 x2 6000+ 3.1GHz @ ?
    8GB Geil Black Dragon @ ?
    9800GT @ 750/1875/2100
    DFI LanParty UT 590 SLI M2R/G
    Antec NeoHe 550w
    500GB, 250GB SATA 3.0
    DVD reader, dvd burner SATA
    Vista

    And then my folding rig will be:
    5200+ probably somewhere around 2.75GHz
    2GB Kingston HyperX @ 800MHz 4-4-4-12
    8600GTS with Zalman FV900 @ ?
    whatever Jetway mobo that is
    Corsair VX450w
    120GB ATA100
    IDE DVD burner
    XP for Legacy PCs

    Income tax is rolling around for us early on and there's supposed to be some kind of big benefit... $150 ain't too much to ask... :rockout:

    this folding rig will be at least gpu folding 24/7 once I get it running properly. I dunno if I can squeeze SMP in or not. It all depends on whatever temps I get with whatever cooler ships with the 6000+ cause I'm keeping the freezer for the 6000+

    What does TPU think of this upgrade? Upgrade my computer and build a whole other one for $150 not bad. I dunno if my gaming rig is going to be a folder though... we'll see
     
    Last edited: Jan 27, 2009
    BUCK NASTY says thanks.
    Crunching for Team TPU
  15. Beertintedgoggles

    Beertintedgoggles

    Joined:
    Nov 15, 2005
    Messages:
    720 (0.22/day)
    Thanks Received:
    194
    Thanks! I just got a second system set up this weekend now with dual 8800gs in them (thanks again to buck for pointing out I misspelled my user name on one of the folding clients) I'm still trying to work out some stability issues on one of the cards, seems like it likes to stop working mid WU even though temps. are more than fine and the clocks are stable in AtiTool.... why does work always get in the way? (From looking at the results page at extreme, it looks like the card had a 113 pt. work unit??? WTF) Anyway, more points to come once that's worked out.
     
  16. Beertintedgoggles

    Beertintedgoggles

    Joined:
    Nov 15, 2005
    Messages:
    720 (0.22/day)
    Thanks Received:
    194
    Hat, I don't know if you're dead set on that layout for a second setup but the MB, RAM, and CPU from buck (same setup that he's selling for only $60, if it hasn't been sold already) is working great with my dual card setup. The PCIe slots are a little close but will still allow dual slot cards next to each other. If you're only going to use it for folding, why not save about $90 and still get the same performance (only diff. is the CPU is a single core so I'm not running SMP on this system).
     
  17. WhiteLotus

    WhiteLotus

    Joined:
    Jul 30, 2007
    Messages:
    6,536 (2.51/day)
    Thanks Received:
    847
    Ok i am having trouble running this SMP client, can i haz help!?
     
  18. stanhemi

    stanhemi New Member

    Joined:
    Sep 12, 2008
    Messages:
    802 (0.37/day)
    Thanks Received:
    351
    Location:
    Montreal,-Canada.
    Install the mpich client,the deino seems to be slower and harder to configure.You need to create a password on your pc.hope it helps :toast: (last time i was stuck with smp,BUCK help me and now my smp client is flying)http://folding.stanford.edu/English/WinSMPGuideMPICH
     
  19. WhiteLotus

    WhiteLotus

    Joined:
    Jul 30, 2007
    Messages:
    6,536 (2.51/day)
    Thanks Received:
    847
    ok will try the MPICH one instead, was using the deino one. i keep getting stuck when it goes on about installing it as a service.
     
  20. El Fiendo

    El Fiendo

    Joined:
    Aug 22, 2008
    Messages:
    2,305 (1.04/day)
    Thanks Received:
    1,164
    Location:
    Edmonton, Alberta
    Grats on 108 guys, 107 coming within the next few hours. Top 100 here we come.
     
  21. WhiteLotus

    WhiteLotus

    Joined:
    Jul 30, 2007
    Messages:
    6,536 (2.51/day)
    Thanks Received:
    847
    right got the SMP working YAY

    but


    Now i can only run it when the cmd box is open. :(
     
  22. stanhemi

    stanhemi New Member

    Joined:
    Sep 12, 2008
    Messages:
    802 (0.37/day)
    Thanks Received:
    351
    Location:
    Montreal,-Canada.
    In task manager do you have 4 instance of fahcore a1 or a0 running?
     
    Last edited: Jan 28, 2009
  23. WhiteLotus

    WhiteLotus

    Joined:
    Jul 30, 2007
    Messages:
    6,536 (2.51/day)
    Thanks Received:
    847
    sure do
     
  24. BUCK NASTY

    BUCK NASTY F@H Mod & 4P Enthusiust Staff Member

    Joined:
    Aug 8, 2007
    Messages:
    4,447 (1.71/day)
    Thanks Received:
    3,532
    Location:
    Tallahassee, FL. U.S.A.
    Both S-939 Sli boards are gone. I've got a Biostar 790GX A2+ Crossfire board that will be for sale. I may pair it with a x2 4850e or a x2 BE2400 and a gig of DDR2 800mhz ram for a nice folding combo. Let me know if anyone is interested and I'll give you a great deal. I still have a Abit KN8-Ultra S-939 with a single PCI-e avail for free plus shipping, but no CPU.
     
    Last edited: Jan 28, 2009
    Crunching for Team TPU
  25. phanbuey

    phanbuey

    Joined:
    Nov 13, 2007
    Messages:
    5,204 (2.08/day)
    Thanks Received:
    974
    Location:
    Miami
    you know what would be really cool? If the watts I donate could be used for a tax writeoff... I mean just think... if donating CPU power could bring tax benefits like donating stuff does, how many corporations with their always-on networks would start folding? How much money could buck save on taxes :p ? How much research would be advanced?

    I say we start a petition.
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (0 members and 2 guests)

Share This Page