1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

TPU's F@H Team

Discussion in 'Folding@Home' started by W2hCYK, Jun 10, 2006.

  1. imperialreign

    imperialreign New Member

    Joined:
    Jul 19, 2007
    Messages:
    7,043 (2.69/day)
    Thanks Received:
    909
    Location:
    Sector ZZ₉ Plural Z Alpha
    last I had seen on their site, or on the support forums, it doesn't look that way. But, I've noticed they tend to be a little slow to update the main site with new info.


    I've become a little aggitated with my father seeing as how he keeps shutting down my rig while I'm at work during the day. The complain that it costs them to much for the electircal bill - I offered to pay them the $.50 a day my computer uses, which is still far and above how much power the rig is actually consuming under full-boogey load, but they still don't believe me, so . . . in retaliation :)D :D) I've installed the CPU console as an idle background service on both of his computers (which are running all day while he's home - he's retired). I wonder how long it will take him to notice they're running . . .

    Oh, if anyone needs it, it seems the GPU console has finally been updated to 6.


    Also - has anyone had any problems with the new CPU console 6 beta1? The console reported this morning that the client died and wouldn't run at all, so I had to re-load console 5.
     
    Last edited: Oct 9, 2007
  2. hat

    hat Maximum Overclocker

    Joined:
    Nov 20, 2006
    Messages:
    16,920 (5.92/day)
    Thanks Received:
    2,064
    Location:
    Ohio
    I've joined the fold with my main rig, using my spare core. I really only use 1. When I'm at school or elsewhere I will use 2 if I can remember. CPU is at 2650MHz for now, will go for 2750MHz, I know it's stable there.

    //me wants phenom now for folding :/
     
    Crunching for Team TPU
  3. p_o_s_pc

    p_o_s_pc F@H&WCG addict

    Joined:
    May 2, 2007
    Messages:
    13,009 (4.83/day)
    Thanks Received:
    2,183
    Location:
    Newark ohio
    I want a quad
     
    Crunching for Team TPU
  4. p_o_s_pc

    p_o_s_pc F@H&WCG addict

    Joined:
    May 2, 2007
    Messages:
    13,009 (4.83/day)
    Thanks Received:
    2,183
    Location:
    Newark ohio
    Are they trying to get the Nvidia GPU to fold?If they get it to work on the 7900 than i would be more than happy to use my GPU that runs at 595mhz 24/7 602mhz benching.
     
    Crunching for Team TPU
  5. hat

    hat Maximum Overclocker

    Joined:
    Nov 20, 2006
    Messages:
    16,920 (5.92/day)
    Thanks Received:
    2,064
    Location:
    Ohio
    Just use your cpu. I use my second core so it doesn't affect anything I do, yet I still benefit TPU and all of humanity :p

    set the affinity of FahCore_78.exe to CPU 1, uncheck CPU 0.

    Or if you have a Quad, use CPU 2 and CPU 3
     
    Crunching for Team TPU
  6. newtekie1

    newtekie1 Semi-Retired Folder

    Joined:
    Nov 22, 2005
    Messages:
    19,919 (6.18/day)
    Thanks Received:
    6,020
    Just use all your cores. It won't affect anything you do as long as the thing you are doing has a higher priority. It doesn't affect games.
     
    Last edited: Oct 16, 2007
    Crunching for Team TPU More than 25k PPD
  7. DOM

    DOM

    Joined:
    May 30, 2006
    Messages:
    7,552 (2.49/day)
    Thanks Received:
    828
    Location:
    TX, USA
    I can't believe that im in 4th overall and I haven't done a smp since 8-02-2007 :D
     
  8. Steevo

    Steevo

    Joined:
    Nov 4, 2005
    Messages:
    8,285 (2.56/day)
    Thanks Received:
    1,177
    I should be back to normal shortly, before newtekie takes over first. And hopefully all my new systems will be built here shortly. I have been wondering about trading my new system here for at work a quad core. You know, as it is outadated.
     
    10 Million points folded for TPU
  9. p_o_s_pc

    p_o_s_pc F@H&WCG addict

    Joined:
    May 2, 2007
    Messages:
    13,009 (4.83/day)
    Thanks Received:
    2,183
    Location:
    Newark ohio
    Are the Nvidia users ever going to be able to use the GPU for folding?
     
    Crunching for Team TPU
  10. newtekie1

    newtekie1 Semi-Retired Folder

    Joined:
    Nov 22, 2005
    Messages:
    19,919 (6.18/day)
    Thanks Received:
    6,020
    NOOOOOOOOOOO!:toast:
     
    Crunching for Team TPU More than 25k PPD
  11. hat

    hat Maximum Overclocker

    Joined:
    Nov 20, 2006
    Messages:
    16,920 (5.92/day)
    Thanks Received:
    2,064
    Location:
    Ohio
    Just curious how much a Celeron 500MHz with 256MB SDRAM in sinlge channel will contribute to this project?
     
    Crunching for Team TPU
  12. Steevo

    Steevo

    Joined:
    Nov 4, 2005
    Messages:
    8,285 (2.56/day)
    Thanks Received:
    1,177
    More than nothing. So it is worth it.
     
    10 Million points folded for TPU
  13. newtekie1

    newtekie1 Semi-Retired Folder

    Joined:
    Nov 22, 2005
    Messages:
    19,919 (6.18/day)
    Thanks Received:
    6,020
    Agreed.
     
    Crunching for Team TPU More than 25k PPD
  14. hat

    hat Maximum Overclocker

    Joined:
    Nov 20, 2006
    Messages:
    16,920 (5.92/day)
    Thanks Received:
    2,064
    Location:
    Ohio
    Ok, the only problem is I only have one monitor, keyboard, mouse, etc... all that good stuff. I can hook it up to the internet, I would just have to get it folding and just leave it that way.

    Also, there's no clockgen for that particular motherboard.
     
    Crunching for Team TPU
  15. Steevo

    Steevo

    Joined:
    Nov 4, 2005
    Messages:
    8,285 (2.56/day)
    Thanks Received:
    1,177
    If i had the space I would have my dual proccy Pentium Pro machine, and my AMD550 folding. But while we work on our home we are limited on space for storage and living.
     
    10 Million points folded for TPU
  16. hat

    hat Maximum Overclocker

    Joined:
    Nov 20, 2006
    Messages:
    16,920 (5.92/day)
    Thanks Received:
    2,064
    Location:
    Ohio
    The 500MHz celery with 128 or 256MB SDRAM, with a highly optomized services.msc using only nescessary sercvices has joined the fold.
    Folding 24/7 for TPU:
    One instance of the DOS F@H on:
    5200+ @ 2680MHz
    Crucial DDR2533 @ 268MHz 4-4-4-12-12-1T

    and one instance of DOS F@H on:
    Celery 500MHz 128kb l2 cahce heh
    128 or 256MB SDRAM unknown speed and timings

    all 24/7.
     
    Crunching for Team TPU
  17. hat

    hat Maximum Overclocker

    Joined:
    Nov 20, 2006
    Messages:
    16,920 (5.92/day)
    Thanks Received:
    2,064
    Location:
    Ohio
    I may be adding a 733MHz PIII with 256 or 512MB of RAM to this. That's MAY.
     
    Crunching for Team TPU
  18. Behemoko New Member

    Joined:
    Mar 11, 2007
    Messages:
    98 (0.04/day)
    Thanks Received:
    0
    I used to fold on my PC, but it became corrupt, so now I only fold on my PS3.. :-( I wish I could fold on my pc, because I would use my v-card.
     
  19. hat

    hat Maximum Overclocker

    Joined:
    Nov 20, 2006
    Messages:
    16,920 (5.92/day)
    Thanks Received:
    2,064
    Location:
    Ohio
    Found the specs of machine 3. 500MHz PIII, 384MB RAM.
    Anways, the program (console version, just liek the other 2), is not recieving the work packets. Obviously, I have an internet connection here. Windows firewall is configured to allow it, the only other protective software is AVG Antivirus, bit it's just an AV... no firewall.
     
    Crunching for Team TPU
  20. Steevo

    Steevo

    Joined:
    Nov 4, 2005
    Messages:
    8,285 (2.56/day)
    Thanks Received:
    1,177
    Do not use Internet Explorer settings.
    Sometimes it takes a few hours to get a work packet depending on what time of day, if there are alot of WU's being requested, or work being submitted it can overrun the servers.
     
    10 Million points folded for TPU
  21. hat

    hat Maximum Overclocker

    Joined:
    Nov 20, 2006
    Messages:
    16,920 (5.92/day)
    Thanks Received:
    2,064
    Location:
    Ohio
    I don't!!
    will leave it trying
     
    Crunching for Team TPU
  22. hat

    hat Maximum Overclocker

    Joined:
    Nov 20, 2006
    Messages:
    16,920 (5.92/day)
    Thanks Received:
    2,064
    Location:
    Ohio
    Is it worth setting up DSL (damn small linux) on the 500MHz Celeron for 24/7 folding? Will the speed increace be worth the pain of trying Linux for the first time, ableit for a simple purpose?
     
    Crunching for Team TPU
  23. hat

    hat Maximum Overclocker

    Joined:
    Nov 20, 2006
    Messages:
    16,920 (5.92/day)
    Thanks Received:
    2,064
    Location:
    Ohio
    File I/O error

    When I try to run more than one instance of F@H on my dual-core rig I get an I/O error, why?
     
    Crunching for Team TPU
  24. Solaris17

    Solaris17 Creator Solaris Utility DVD

    Joined:
    Aug 16, 2005
    Messages:
    17,201 (5.18/day)
    Thanks Received:
    3,558
    Location:
    Florida
    ya i got that too i was like wtf?
     
  25. hat

    hat Maximum Overclocker

    Joined:
    Nov 20, 2006
    Messages:
    16,920 (5.92/day)
    Thanks Received:
    2,064
    Location:
    Ohio
    OK, I found out that to do. You need two F@H folders, and two F@H .exes. Make shortcuts of both to your desktop, and configure them both independantly (you'll need to go and change the machine ID. They both cant be 1, it's like trying to have 2 wtf.txt files in the same folder. Use 1 and 2). Then fold. X2.
     
    Crunching for Team TPU

Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (0 members and 2 guests)

Share This Page