1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

TPU's F@H Team

Discussion in 'Folding@Home' started by W2hCYK, Jun 10, 2006.

  1. Magikherbs New Member

    Joined:
    Jun 22, 2010
    Messages:
    366 (0.24/day)
    Thanks Received:
    92
    Otay ! Im tired and the herbs are tellin me to trust ya :banghead: Plz leave the OC to me :cool:
    Installing it now.
    [Ion] says thanks.
  2. [Ion]

    [Ion] WCG Team Assistant

    Joined:
    Sep 15, 2009
    Messages:
    11,786 (6.62/day)
    Thanks Received:
    10,889
    Location:
    North Carolina, United States
    TV is great, I've used it to set up a bunch of people's rigs
    Crunching for Team TPU
  3. Magikherbs New Member

    Joined:
    Jun 22, 2010
    Messages:
    366 (0.24/day)
    Thanks Received:
    92
    My SMP client shows 'normal' instead of SMP.. version 6.3 .. :eek:
    After switching to the 6.32 gpu client, from 6.2, it wont recognize the "-gpu 1"(gts 250) flag and uses GPU 0. I dont want the 9800 doin much untill I see the GTS 250 running stable long term. Then Ill find another Zalman or desc gpu cooler and give it a go. ;)
    Last edited: Oct 5, 2010
  4. [Ion]

    [Ion] WCG Team Assistant

    Joined:
    Sep 15, 2009
    Messages:
    11,786 (6.62/day)
    Thanks Received:
    10,889
    Location:
    North Carolina, United States
    Sure you have the -smp flag?

    PM me your TV ID/PW if you want me to take a look at it ;)
    Crunching for Team TPU
  5. Magikherbs New Member

    Joined:
    Jun 22, 2010
    Messages:
    366 (0.24/day)
    Thanks Received:
    92
    HFM reads it but shows as norm..

    The only other issue was with the 10.9 Amd southbridge drivers. I had to manually install the 2010 Visual C++.

    Ive also uninstalled the gpu client... again...
  6. theonedub

    theonedub habe fidem

    Joined:
    Apr 30, 2009
    Messages:
    7,126 (3.72/day)
    Thanks Received:
    3,656
    T-2days til my next large milestone :D
    Crunching for Team TPU
  7. xvi

    xvi

    Joined:
    Nov 10, 2006
    Messages:
    1,905 (0.68/day)
    Thanks Received:
    1,040
    Location:
    Washington, US
    I'm coming up on 50k (finally), but I'm having a few problems. I've noticed that what I think is the nVidia GPU client is not using much of any processor time where as the AMD GPU client (I think) seems to be maxing out one thread. Possibly related, the SMP CPU client on Desky is only using one thread.

    [​IMG]
    [​IMG]

    Desky - Sig rig, Win 7
    Lappy - Core Duo 1.6GHz, Ubuntu
    Dello - Celeron 2.0GHz (P4), Win XP
    Prof - P-IIIs 1.4GHz, Debian

    Quick Edit: My PPD has been horrible today and yesterday. With the GPUs alone, I've seen closer to 7800 PPD.
    DaMulta says thanks.
    Crunching for Team TPU
  8. theonedub

    theonedub habe fidem

    Joined:
    Apr 30, 2009
    Messages:
    7,126 (3.72/day)
    Thanks Received:
    3,656
    Well its normal for the Nvidia Client to use next to no CPU resources, its pretty efficient. My 2 clients rarely exceed 5% combined. The ATI client is notorious for hogging CPU resources :ohwell:

    I've mentioned this a lot, but the 494WUs really suck. They make me loose 1kPPD per card on average. So I wouldn't worry about the low PPD you are seeing on that client right now.
    xvi says thanks.
    Crunching for Team TPU
  9. [Ion]

    [Ion] WCG Team Assistant

    Joined:
    Sep 15, 2009
    Messages:
    11,786 (6.62/day)
    Thanks Received:
    10,889
    Location:
    North Carolina, United States
    ATi GPUs just use a lot of CPU :(

    You may be best off not running an ATI client and running SMP instead. And, I don't know how much the laptop is on, but it should be able to run SMP as well
    Crunching for Team TPU
  10. Magikherbs New Member

    Joined:
    Jun 22, 2010
    Messages:
    366 (0.24/day)
    Thanks Received:
    92
    Mucho thankyousss to [ION] for taking some time to help :respect::toast: Fightin for desktop control is fun !! lmao

    Still not sure why it wont use the GTS 250, even though the flag is there. :confused:
    I had no probs toggling between the two before the windows install. hmm..
    Will fresh install once more and see if the Ati 10.9 sb drivers install glitch, is to blame.. goin with 10.8 as before...

    p E A C e
  11. thebluebumblebee

    thebluebumblebee

    Joined:
    Jul 2, 2008
    Messages:
    2,883 (1.30/day)
    Thanks Received:
    1,422
    Have you tried gpu -1 and GPU -0? See which one the client picks up with each.
  12. (FIH) The Don

    (FIH) The Don

    Joined:
    Aug 11, 2009
    Messages:
    6,817 (3.76/day)
    Thanks Received:
    2,910
    Location:
    Viking Land
    mmmmh

    thanks AGAIN KieX for doing the setup lol :laugh:

    [​IMG]
    Magikherbs, [Ion], BUCK NASTY and 2 others say thanks.
  13. KieX

    Joined:
    Dec 18, 2009
    Messages:
    2,408 (1.43/day)
    Thanks Received:
    2,461
    Location:
    London, UK
    Won't be long before you earn the 100k badge or even the Crazy Folder badge if you OC those puppies a little. :toast:
    (FIH) The Don says thanks.
  14. [Ion]

    [Ion] WCG Team Assistant

    Joined:
    Sep 15, 2009
    Messages:
    11,786 (6.62/day)
    Thanks Received:
    10,889
    Location:
    North Carolina, United States
    (FIH) The Don says thanks.
    Crunching for Team TPU
  15. (FIH) The Don

    (FIH) The Don

    Joined:
    Aug 11, 2009
    Messages:
    6,817 (3.76/day)
    Thanks Received:
    2,910
    Location:
    Viking Land
    im doing around 27-29000PPD assuming i have the rig on all day,

    i can even play games on with with very little or no lagg :D
  16. [Ion]

    [Ion] WCG Team Assistant

    Joined:
    Sep 15, 2009
    Messages:
    11,786 (6.62/day)
    Thanks Received:
    10,889
    Location:
    North Carolina, United States
    Nice :)

    I've been given the OK to get a GTS450, so should have one of those by the weekend. That and the 260 should be 17-23k :D
    KieX, (FIH) The Don and BUCK NASTY say thanks.
    Crunching for Team TPU
  17. (FIH) The Don

    (FIH) The Don

    Joined:
    Aug 11, 2009
    Messages:
    6,817 (3.76/day)
    Thanks Received:
    2,910
    Location:
    Viking Land
    woot woot :D

    the 450 does around 9000PPD its a beasty little one :D
    [Ion] and Magikherbs say thanks.
  18. KieX

    Joined:
    Dec 18, 2009
    Messages:
    2,408 (1.43/day)
    Thanks Received:
    2,461
    Location:
    London, UK
    Nice to see a few members preparing for a tropical summer winter :pimp:
    [Ion] says thanks.
  19. (FIH) The Don

    (FIH) The Don

    Joined:
    Aug 11, 2009
    Messages:
    6,817 (3.76/day)
    Thanks Received:
    2,910
    Location:
    Viking Land
    rather spend money on hardware than heat lol XD

    with hardware you can haz heat AND hw pr0n at the same time = win win
  20. Magikherbs New Member

    Joined:
    Jun 22, 2010
    Messages:
    366 (0.24/day)
    Thanks Received:
    92
    I dont know what to think... !! At first it kept using the 9800gt even though I added the flag on the 'configure' page. Then I tried making a new shortcut from the program files folder and added the '-gpu 1' flag to the shortcut properties page, with noo go.:nutkick: Then removed the flag again. I re ran the start menu shortcut, unedited, and for :wtf: reason, the client picked the GTS 250 ! Just as it did when I first added the 9800.

    [​IMG]

    Cpu fold just finished.. :) Will retry setting it up again..

    EDIT

    ok.. there must be a ghost in the house @@!!! The cpu client that just finished, showed as 'normal' when it was running on my previous install of windows. I stopped it at about 80% and saved it on my D: drive.. I just noticed it now says SMP lol .. wtf..

    EEEdddIIIttt

    Its seems okie dokie now.. I did a "-smp -configonly" and removed the "-smp" from there.. but kept the one in the command line :p
    [​IMG]
    Last edited: Oct 6, 2010
  21. TeXBill

    TeXBill

    Joined:
    Oct 30, 2009
    Messages:
    1,358 (0.78/day)
    Thanks Received:
    645
    Location:
    TX
    Added my GTX295 to list of for sale item's
    Will give a discount to fellow folders
    Chicken Patty says thanks.
    More than 25k PPD
  22. [Ion]

    [Ion] WCG Team Assistant

    Joined:
    Sep 15, 2009
    Messages:
    11,786 (6.62/day)
    Thanks Received:
    10,889
    Location:
    North Carolina, United States
    That's an SMP WU :toast:

    Which GTS450 do you guys think I should get? The Asus DirectCU/TOP looks nice (OCs well, custom cooler, etc), but an EVGA might be nice for step-up to a GTX460 later. Hmm :eek:
    Magikherbs says thanks.
    Crunching for Team TPU
  23. (FIH) The Don

    (FIH) The Don

    Joined:
    Aug 11, 2009
    Messages:
    6,817 (3.76/day)
    Thanks Received:
    2,910
    Location:
    Viking Land
    EVGA then, also, get one with rear exhaust if youre using it for folding, the asus will spread the heat inside the case
    [Ion] says thanks.
  24. BUCK NASTY

    BUCK NASTY F@H Mod & 4P Enthusiust Staff Member

    Joined:
    Aug 8, 2007
    Messages:
    4,445 (1.74/day)
    Thanks Received:
    3,517
    Location:
    Tallahassee, FL. U.S.A.
    Unless you fold with naked rigs, then the heat dissipates quickly.:D
    [Ion] and TeXBill say thanks.
    Crunching for Team TPU
  25. Chicken Patty

    Chicken Patty WCG Moderator Staff Member

    Joined:
    Nov 27, 2007
    Messages:
    28,341 (11.62/day)
    Thanks Received:
    12,225
    Location:
    Miami, Florida
    The DON is moving on up! :rockout: Good job buddy.
    (FIH) The Don says thanks.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page