1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

TPU's F@H Team

Discussion in 'Folding@Home' started by W2hCYK, Jun 10, 2006.

  1. xbonez New Member

    Joined:
    Nov 29, 2010
    Messages:
    1,182 (0.87/day)
    Thanks Received:
    315
    Location:
    Philly, PA (US)
    Yeah, I found some that were lying around. They were the tiniest bit too large, but I forced them through. I wasn't too worried as it as only the heatsink.

    Update: Processor and HSF in.

    [​IMG]
  2. Bow

    Bow

    Joined:
    Jul 25, 2008
    Messages:
    2,370 (1.07/day)
    Thanks Received:
    946
    Location:
    Way Upstate New York
    :toast:
    Crunching for Team TPU
  3. Josh154

    Josh154 New Member

    Joined:
    Nov 5, 2010
    Messages:
    1,229 (0.89/day)
    Thanks Received:
    317
    Location:
    Hartford SD
    Look good! Thats about right where i am! Now to to the vid cards :)
  4. hertz9753

    hertz9753

    Joined:
    Sep 5, 2009
    Messages:
    1,077 (0.60/day)
    Thanks Received:
    468
    Location:
    Bismarck, ND
    Congrats to bogmali, top 100!:):toast:
    bogmali says thanks.
  5. Josh154

    Josh154 New Member

    Joined:
    Nov 5, 2010
    Messages:
    1,229 (0.89/day)
    Thanks Received:
    317
    Location:
    Hartford SD
    Woot! That's awesome bog! Keep it going :)
    bogmali says thanks.
  6. xbonez New Member

    Joined:
    Nov 29, 2010
    Messages:
    1,182 (0.87/day)
    Thanks Received:
    315
    Location:
    Philly, PA (US)
    Making this post from my folding rig...woot!

    [​IMG]

    gonna receive another 470 in a few days (TexBill shipped yesterday), and Bow's 8800.
    Josh154 and hertz9753 say thanks.
  7. Josh154

    Josh154 New Member

    Joined:
    Nov 5, 2010
    Messages:
    1,229 (0.89/day)
    Thanks Received:
    317
    Location:
    Hartford SD
    Nice man! I see you revered the freezer pro. That's how i always ran it too. Also i see you took that extra muskin stick out. Dual channel work much better?
  8. xbonez New Member

    Joined:
    Nov 29, 2010
    Messages:
    1,182 (0.87/day)
    Thanks Received:
    315
    Location:
    Philly, PA (US)
    Yeah, reversed it coz the other way around it was almost touching the Psu.

    Removed the mushkin coz together with the patriots, it wouldn't boot. The patriots and the mushkin work alone though. Might be an incompatibility. Will try some more later, otherwise I'll just get rid of the mushkin.
  9. Josh154

    Josh154 New Member

    Joined:
    Nov 5, 2010
    Messages:
    1,229 (0.89/day)
    Thanks Received:
    317
    Location:
    Hartford SD
    Oh and just to let you know the patriot isn't in dual channel right now. DIMM's 1 and 3 are one channel and 2 and 4 are one channel. Try putting the patriot stuff in 1 and 3 and then the mushkin in DIMM 2. It's worded wrong on the actual board. Check out CPU-Z it's running in single channel right now :p
    xbonez says thanks.
  10. xbonez New Member

    Joined:
    Nov 29, 2010
    Messages:
    1,182 (0.87/day)
    Thanks Received:
    315
    Location:
    Philly, PA (US)
    Yeah, its running at singl channel. I'll try switching the channels.
    Temps are idling at 40 degrees. I won't OC till I get my Eco Coolit.
  11. Josh154

    Josh154 New Member

    Joined:
    Nov 5, 2010
    Messages:
    1,229 (0.89/day)
    Thanks Received:
    317
    Location:
    Hartford SD
    Switch that patriot ram to the third slot put the mushkin in the second slot and let me know if that works :D
    xbonez says thanks.
  12. xbonez New Member

    Joined:
    Nov 29, 2010
    Messages:
    1,182 (0.87/day)
    Thanks Received:
    315
    Location:
    Philly, PA (US)
    Yeah, that worked. Running all 3Gb now.

    If I'm using my GPU only for folding, does it make sense to underclock the memory? Will that allow me to push core clocks higher?
  13. Josh154

    Josh154 New Member

    Joined:
    Nov 5, 2010
    Messages:
    1,229 (0.89/day)
    Thanks Received:
    317
    Location:
    Hartford SD
    Told ya it would :D

    Im not forsure on the GPU mem. I don't even touch it when i OC my cards i just OC shaders and core only because i game on them too.
  14. xbonez New Member

    Joined:
    Nov 29, 2010
    Messages:
    1,182 (0.87/day)
    Thanks Received:
    315
    Location:
    Philly, PA (US)
    This si so weird. The processor idles at about 45, but on Prime 95 stress test, does not go beyond 52. I've never seen such a tiny difference between idle and load temperatures. maybe its an Intel thing (?).

    Anyways, it seems I have quite some headroom to OC. And even more once I get the Coolit.
  15. Josh154

    Josh154 New Member

    Joined:
    Nov 5, 2010
    Messages:
    1,229 (0.89/day)
    Thanks Received:
    317
    Location:
    Hartford SD
    The ac freezer 7 isn't that great of a cooler to begin with and you don't have any airflow on that rig
  16. xbonez New Member

    Joined:
    Nov 29, 2010
    Messages:
    1,182 (0.87/day)
    Thanks Received:
    315
    Location:
    Philly, PA (US)
    True. Also it seems Prime95 wasn't stressing it enough. Its now touching about 56, folding.
  17. Josh154

    Josh154 New Member

    Joined:
    Nov 5, 2010
    Messages:
    1,229 (0.89/day)
    Thanks Received:
    317
    Location:
    Hartford SD
    Folding has always been my stress test. I used to pass IBT at 20 runs but would fail clients due to unstable machine.
  18. xbonez New Member

    Joined:
    Nov 29, 2010
    Messages:
    1,182 (0.87/day)
    Thanks Received:
    315
    Location:
    Philly, PA (US)
    So, I've been folding SMP on the Q6600 for 20min now, and its still at 0%. Is that normal?

    [​IMG]

    And here's HFM screenie:

    [​IMG]

    EDIT

    Nevermind, it touched 1% finally.

    Setup both clients to fold successfully. Q6600 getting about 2.3k. I'm anyways gonna set it up to crunch tomorrow. I'm off for the night.
    Last edited: Dec 31, 2010
  19. xbonez New Member

    Joined:
    Nov 29, 2010
    Messages:
    1,182 (0.87/day)
    Thanks Received:
    315
    Location:
    Philly, PA (US)
  20. TeXBill

    TeXBill

    Joined:
    Oct 30, 2009
    Messages:
    1,358 (0.77/day)
    Thanks Received:
    645
    Location:
    TX
    i5 rig

    Got the i5 655K rig running. I only put a gts450 in it for now and the chip is running @ stock speeds (3.2GHZ). I have 2 bad GTX460's both of them are Evga cards. The only card I had left was the GTS450. Got 2 480's on the way should be here next week plus a different board so I can overclock this chip and see what it will do.:D The chip is not running as good as it can be @ the moment. Once the better board gets here it will get stressed then. So far it's not putting out the points that I'm sure it can do. But it will be running a whole lot better once I get a better board and some better cards to put in it.:toast::toast::toast::toast:
    Here's another one for the TEAM....:rockout::rockout: Going to be getting the 875K running by the first of the week.:D I got a hold of Fits and will be picking up a Gigabyte board plus a Gigabyte GTX480 from him. Anybody need a 480 card get a hold of him, he needs to sell some more cards and other parts. Let's try and help him out. :toast::toast::toast:

    Attached Files:

  21. mstenholm

    Joined:
    Nov 7, 2009
    Messages:
    2,036 (1.17/day)
    Thanks Received:
    1,144
    You get +10 K on a 450 ? What am I doing wrong here other then the obvious (running 860 MHz and in the "second" slot)? Back to topic...it was about time that you added some new hardware for the team effort ;) Happy New Year TeXBill and good luck with the i655k and the 875K.
    TeXBill says thanks.
    Crunching for Team TPU More than 25k PPD
  22. xbonez New Member

    Joined:
    Nov 29, 2010
    Messages:
    1,182 (0.87/day)
    Thanks Received:
    315
    Location:
    Philly, PA (US)
    @TEX: Thats one hell of an OC on that 450! 950 / 2000!!
    TeXBill says thanks.
  23. Josh154

    Josh154 New Member

    Joined:
    Nov 5, 2010
    Messages:
    1,229 (0.89/day)
    Thanks Received:
    317
    Location:
    Hartford SD
    Well guys, my ram should have been here today and i could have had the rig up and folding but UPS isn't delivery now today because of the damn weather. Too bad the weather couldn't have waited till tomorrow... I tried calling and picking up the package from sioux falls but they won't allow that for some B/S reason..

    Hopefully it comes on monday
  24. TeXBill

    TeXBill

    Joined:
    Oct 30, 2009
    Messages:
    1,358 (0.77/day)
    Thanks Received:
    645
    Location:
    TX
    Stock it runs 930, so I didn't touch the volts and went up 20mhz, on the core clocks. I like the gigabyte cards. The gts450 here only cost me $105.99 with free shipping. I've had good luck with the gigabyte cards. Going to get a couple of more of these cards they have dual fans and are quiet even with them running 100% fan speed. I can most likely get 1000mhz with some more volts. Will see when I get my other board and try to get a good OC on the chip.:D
  25. xbonez New Member

    Joined:
    Nov 29, 2010
    Messages:
    1,182 (0.87/day)
    Thanks Received:
    315
    Location:
    Philly, PA (US)
    Last edited: Dec 31, 2010

Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (0 members and 2 guests)

Share This Page