1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

TPU's F@H Team

Discussion in 'Folding@Home' started by W2hCYK, Jun 10, 2006.

  1. thebluebumblebee

    thebluebumblebee

    Joined:
    Jul 2, 2008
    Messages:
    3,236 (1.38/day)
    Thanks Received:
    1,764
    But the 980x is 32nm, same thermal envelope as the other i7 9xx's
     
    Crunching for Team TPU
  2. [H]@RD5TUFF

    Joined:
    Nov 13, 2009
    Messages:
    5,615 (3.05/day)
    Thanks Received:
    1,707
    Location:
    San Diego, CA
    Both my brother 970 and my 980 become unstable at 70-75 c, this is my personal experience, each chip is different, go ahead and push it past that I suppose, I mean it's only 1,000 dollars worth of processor . . . . . right ?



    EDIT: Eagles LOOSE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! HELLZ 2 THA YA!
     
    Last edited: Jan 10, 2011
  3. TeXBill

    TeXBill

    Joined:
    Oct 30, 2009
    Messages:
    1,358 (0.73/day)
    Thanks Received:
    645
    Location:
    TX
    Any processor is unstable at those temps, I don't let mine get above 60C NEVER.
    I would wait till he gets a better cooler before pushing it much farther if any.
    What cooler is he using now a stock cooler?
     
  4. Josh154

    Josh154 New Member

    Joined:
    Nov 5, 2010
    Messages:
    1,229 (0.83/day)
    Thanks Received:
    317
    Location:
    Hartford SD
    Haha nah man, id rather keep that 60k PPD for the team and not a paper weight :p
     
  5. Josh154

    Josh154 New Member

    Joined:
    Nov 5, 2010
    Messages:
    1,229 (0.83/day)
    Thanks Received:
    317
    Location:
    Hartford SD
    This is his current cooler.
     
  6. TeXBill

    TeXBill

    Joined:
    Oct 30, 2009
    Messages:
    1,358 (0.73/day)
    Thanks Received:
    645
    Location:
    TX
    That is small cooler for a big cpu. I would want a 120mm fan cooler on mine. In the reviews everybody is putting them on smaller cpu's. Man he really needs to upgrade that cooler to something alot better. I would put it under water then you can get a stable oc with low temps on the cpu.
     
    [H]@RD5TUFF says thanks.
  7. TeXBill

    TeXBill

    Joined:
    Oct 30, 2009
    Messages:
    1,358 (0.73/day)
    Thanks Received:
    645
    Location:
    TX
  8. Josh154

    Josh154 New Member

    Joined:
    Nov 5, 2010
    Messages:
    1,229 (0.83/day)
    Thanks Received:
    317
    Location:
    Hartford SD
    Yeah, he seem's somewhat interested in the rasa kit which is what im really hoping he will go for.

    He told me what cooler he had and i said u needa upgrade it haha and he's like what? I said yep them things suck :( Some people can be convinced too easily by reviews i guess.
     
  9. TeXBill

    TeXBill

    Joined:
    Oct 30, 2009
    Messages:
    1,358 (0.73/day)
    Thanks Received:
    645
    Location:
    TX
    I bet now he's seeing the real world now with that cooler not keeping his cpu cool. Man if i had that thing it would be under water and running the max it could.
     
  10. Josh154

    Josh154 New Member

    Joined:
    Nov 5, 2010
    Messages:
    1,229 (0.83/day)
    Thanks Received:
    317
    Location:
    Hartford SD
    Yeah, he's never really overclocked anything though so he doesn't know haha
     
  11. Josh154

    Josh154 New Member

    Joined:
    Nov 5, 2010
    Messages:
    1,229 (0.83/day)
    Thanks Received:
    317
    Location:
    Hartford SD
    Oh hey quick question. So i decided to run IBT quick and see what my gflops where. My comp isn't stable enough anymore to pass IBT for 5 runs even. It won't even complete 1 run.

    Could this be why my TPF went up 4-5mins because of a unstable overclock?
     
  12. TeXBill

    TeXBill

    Joined:
    Oct 30, 2009
    Messages:
    1,358 (0.73/day)
    Thanks Received:
    645
    Location:
    TX
    yep could be...
     
  13. Josh154

    Josh154 New Member

    Joined:
    Nov 5, 2010
    Messages:
    1,229 (0.83/day)
    Thanks Received:
    317
    Location:
    Hartford SD
    Ahh well i couldn't figure out what the heck was wrong. So i just dropped vcore from 1.28 down to 1.248 and it's perfectly stable now and passed 5 runs of IBT easy! Maybe i could hit 4.2 i just need lower vcore? Hmmm... I'll leave it at 4.0 and a low vcore though :) 1.248 at 4.0 is dam good isn't it?

    Also my newewst recruit with the 2 580's and 950 is already going with F@H tracker! He's getting 18.2k on both his gpu's and i think he said like 16k on his 950 for now. I told him after he get's 10 work units done it's time to do -bigadv units :)

    So that's 3 580's i scored for the team today, 1 980x and 1 950 that will all be doing -bigadv soon! Now where's my cookie? :p

    EDIT: So my last recruit with the guy with the 950 and two 580's, well he got his brother with a 980x and two 580's recurited as well! Dam there's another 100k! Look's like i've done TPU wonder's if we can get all of these CPU's switched over to -bigadv and folding! That's about 250k PPD increase. HWC here we come!
     
    Last edited: Jan 10, 2011
  14. cmanning27

    cmanning27

    Joined:
    Dec 27, 2007
    Messages:
    65 (0.03/day)
    Thanks Received:
    39
    Location:
    United States of America
    Yep, just started folding thanks to Josh154. Helped me step by step, thanks man! :toast:
     
    BUCK NASTY, TeXBill, xbonez and 2 others say thanks.
  15. Josh154

    Josh154 New Member

    Joined:
    Nov 5, 2010
    Messages:
    1,229 (0.83/day)
    Thanks Received:
    317
    Location:
    Hartford SD
    No problem man, glad to have ya on the team! :D Is your folding username the same as your username here?


    Also can someone help this man to a folding stats in his sig? He asked me about it but i had buck help me with mine.
     
  16. cmanning27

    cmanning27

    Joined:
    Dec 27, 2007
    Messages:
    65 (0.03/day)
    Thanks Received:
    39
    Location:
    United States of America
    Yea. My username is the same.
     
  17. Josh154

    Josh154 New Member

    Joined:
    Nov 5, 2010
    Messages:
    1,229 (0.83/day)
    Thanks Received:
    317
    Location:
    Hartford SD
    Alright cool, what's your brothers folding username as well?
     
  18. cmanning27

    cmanning27

    Joined:
    Dec 27, 2007
    Messages:
    65 (0.03/day)
    Thanks Received:
    39
    Location:
    United States of America
    His folding name is dliebherr18.
     
  19. Josh154

    Josh154 New Member

    Joined:
    Nov 5, 2010
    Messages:
    1,229 (0.83/day)
    Thanks Received:
    317
    Location:
    Hartford SD
    Cool, ill be watchin for ya guys in the top 20 :)
     
  20. cmanning27

    cmanning27

    Joined:
    Dec 27, 2007
    Messages:
    65 (0.03/day)
    Thanks Received:
    39
    Location:
    United States of America
    Thanks! Had a small problem with my overclock lmao.. :banghead:

    Now I'm messing with it atm. :cry:
     
  21. Josh154

    Josh154 New Member

    Joined:
    Nov 5, 2010
    Messages:
    1,229 (0.83/day)
    Thanks Received:
    317
    Location:
    Hartford SD
    Yeah, folding is the best stress test out there ever. Are you having issues on your 950 or your 580's?
     
  22. cmanning27

    cmanning27

    Joined:
    Dec 27, 2007
    Messages:
    65 (0.03/day)
    Thanks Received:
    39
    Location:
    United States of America
    Surprisingly, It's the 580's lol. Just messed around alittle and got it fixed. I wish I could get them on water.. :(
     
  23. Josh154

    Josh154 New Member

    Joined:
    Nov 5, 2010
    Messages:
    1,229 (0.83/day)
    Thanks Received:
    317
    Location:
    Hartford SD
    Yeah man, my friend tried setting his cards at 1650 shader and they were even unstable there. He had to bring them down to 1600 in order to fold on them :( Can you voltage tweak the 580's? I wouldn't know cause i can't afford them :eek:
     
  24. [H]@RD5TUFF

    Joined:
    Nov 13, 2009
    Messages:
    5,615 (3.05/day)
    Thanks Received:
    1,707
    Location:
    San Diego, CA
    Yes you can tweak the voltage.
     
  25. Josh154

    Josh154 New Member

    Joined:
    Nov 5, 2010
    Messages:
    1,229 (0.83/day)
    Thanks Received:
    317
    Location:
    Hartford SD
    Alright cool, ill try getting his card stable at 1700 shader.
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page