1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

TPU's F@H Team

Discussion in 'Folding@Home' started by W2hCYK, Jun 10, 2006.

  1. xazraelx New Member

    Joined:
    Oct 23, 2007
    Messages:
    179 (0.07/day)
    Thanks Received:
    10
    I'm back up and running...with some good news.

    My mobo died...or so I thought, so I went ahead and ordered the parts for my AMD server/htpc machine so that I could finish that while my board is being RMA'd. Turns out that it wasn't broken, it just wouldn't post with the ram in because somehow my NB voltages got reset to stock (not enough powa!) and it decided to stop posting.

    So the good news:::
    My 8800GT and E6750 are back up folding.
    My AMD 6000+ build with a 9600GSO dual slot will be up before next weekend
    And I ordered a PS3, which will also join the folding party.

    =) Cheers.
     
  2. dadi_oh

    dadi_oh New Member

    Joined:
    Jul 18, 2007
    Messages:
    809 (0.30/day)
    Thanks Received:
    77
    Location:
    Almonte, Canada
    Welcome back! Hope you had a great time with the WWW (White Water Wafting).
     
    BUCK NASTY says thanks.
  3. dadi_oh

    dadi_oh New Member

    Joined:
    Jul 18, 2007
    Messages:
    809 (0.30/day)
    Thanks Received:
    77
    Location:
    Almonte, Canada
    Yikes.
     

    Attached Files:

    • raft.jpg
      raft.jpg
      File size:
      125.1 KB
      Views:
      113
  4. BUCK NASTY

    BUCK NASTY F@H Mod & 4P Enthusiust Staff Member

    Joined:
    Aug 8, 2007
    Messages:
    4,447 (1.69/day)
    Thanks Received:
    3,533
    Location:
    Tallahassee, FL. U.S.A.
    LOL, the rapids were not that steep.:D As you can see, we lost more points than just mine. I am back up to full 35k ppd production and do not see another shutdown on my part until late spring. The summer is always rough on folders with the vacations and the heat produced from the rigs. I will be adding more rigs on in Nov/Dec and hope to be up to 60k ppd by year end. Anyone with future plans for additional cards/rigs?
     
  5. infrared New Member

    Joined:
    May 28, 2005
    Messages:
    3,307 (0.96/day)
    Thanks Received:
    183
    Location:
    Southampton, UK
    I'm back folding again, Installed the GPU2 client on Vista 64 bit and it seems to run much better! I'm getting 5400ppd out of my 8800GTS 640mb now! And the cpu usage has gone down to ~6-10% instead of 100% of one core.

    If i set the Priority to 'slightly higher', would i then be able to set up the SMP client? Might as well make use of this beast of a cpu! I tried installing the smp client a couple of weeks ago, but it was only going to 70% usage, rather than 100%, and about 400ppd which can't be right. I might have a go at installing again.
     
  6. xazraelx New Member

    Joined:
    Oct 23, 2007
    Messages:
    179 (0.07/day)
    Thanks Received:
    10
    I'm curious...if we use the PhysX drivers to add, say, a 9600GSO to my 8800GT, will I be able to fold on the 9600GSO or does it remain purely for the physx usage?

    =) Thanks
     
  7. infrared New Member

    Joined:
    May 28, 2005
    Messages:
    3,307 (0.96/day)
    Thanks Received:
    183
    Location:
    Southampton, UK
    xazraelx says thanks.
  8. BUCK NASTY

    BUCK NASTY F@H Mod & 4P Enthusiust Staff Member

    Joined:
    Aug 8, 2007
    Messages:
    4,447 (1.69/day)
    Thanks Received:
    3,533
    Location:
    Tallahassee, FL. U.S.A.
    I also fold with an E8400. I am currently getting 585 ppd on WU#4598 clocked @ 3.6GHZ on core 0. I also have 2x 8800GS folding on core 1. You have to use an affinity changer to assign the GPU/CPU to separate cores or your PPD will drop substantially. My combined totals for this rig is 10,200 ppd.
     
    infrared says thanks.
  9. infrared New Member

    Joined:
    May 28, 2005
    Messages:
    3,307 (0.96/day)
    Thanks Received:
    183
    Location:
    Southampton, UK
    Well, i've finally got the SMP 6.22 client working. I hate the way i had to put a password on my account to get it working though!

    I've lowered my OC to 450x9 (4.05GHz) so i could reduce the voltage to my ram, don't want them running 2.3v if i'm gonna leave this pc on 24/7!

    Anyway, I've set the core priority to idle on the smp client, and "slightly higher" on the gpu client, and the ppd of the gpu client havn't decreased. It's still using approx 10% as before, so that's fine. Now to make the SMP client more efficient I could use the affinity changer right? Prob is there's 4 instances of the fahcore_a1 running and only 2 cores! Would using the affinity changer still help?

    I'm just waiting for enough steps to complete for f@h to work out the pdd, then i'll post a ss. I'm interested to see how many points SMP is getting.

    EDIT:

    [​IMG]

    Hows this look?
     
    Last edited: Oct 8, 2008
  10. WhiteLotus

    WhiteLotus

    Joined:
    Jul 30, 2007
    Messages:
    6,550 (2.48/day)
    Thanks Received:
    857
    that makes mine look weak - i'm only getting 2000PPD out of my 3850. This seem low or...what?
     
  11. infrared New Member

    Joined:
    May 28, 2005
    Messages:
    3,307 (0.96/day)
    Thanks Received:
    183
    Location:
    Southampton, UK
    OK, Check out This Thread I just started!

    For comparing PPD for the GPU clients :)

    I'll ask to add the url to the first page on this thread.
     
    sneekypeet says thanks.
  12. xazraelx New Member

    Joined:
    Oct 23, 2007
    Messages:
    179 (0.07/day)
    Thanks Received:
    10
    Okay -.- I just installed my 9600GSO.

    Now I'm working on installing the GPU client for BOTH gpus...I'll try to find a guide somewhere, but I'm sure it can't be that hard. =) Soon I'll have my e6750@3.2ghz and a 9600GSO dual slot cooler and a 8800GT 512mb all folding ^^ :rockout:

    And as soon as I get a hdd for my server computer I'll have a 6000+ running and an ATI Radeon HD 3200 (not sure what good this will do yet though haha).

    Thanks =)

    Edit: Installed two gpu clients using this guide -> http://forums.pureoverclock.com/showthread.php?t=3929 But I don't think it's working at all... -.- Time to keep looking.

    Definately not set up right...both of my displays showed a 9600GSO as the processing unit, which means my 8800GT magically disappeared. To add to the issues, EVGA precision tool doesn't allow for two graphics cards. How silly is that. So now I have to find a way to re-overclock my 8800GT, save the settings on that, then overclock the 9600GSO, and then learn how to run two seperate F@h clients on each one.

    This is silly.


    Okay.. After about 2 hours of messing with this, I now have my 9600GSO folding and cannot, for the life of me, get the 8800GT up. I followed all the instructions to a T listed here : http://folding.stanford.edu/English/WinGPUGuide#ntoc2 in the multi-gpu section. Didn't miss a single step, and have the latest CUDA drivers. Well, my gpu assignments look like the attached file, and when I start the first core (at -gpu 0, SHOULD be the 8800GT), it shows up in the display as the 9600GSO). Well, I think maybe somethings messed up, start my next one (at gpu -2 because of the display setup), and it gives me this error message (also attached). So, I set it to gpu -1, and it starts, but is assigned to the 9600GSO as well. I even run the -forcegpu nvidia_g80, which lets it start at gpu 2, but also shows up as 9600GSO in the display, and when I hove over the systray icon, it says closed connections.

    I don't understand it at all ><

    Another interesting point. When my "9600GSO" is running, my 8800GT temps go up. >< But my 8800GT's PPD, if it is my 8800GT, used to be 5.2k, and now it's 3.8k? Doesn't make sense, I'm tempted to say screw it and unplug the 9600GSO >< It just seems like there is a simple solution I can't see.

    And another thing that is frustrating -> Evga precision won't recognize both cards. This company produces so many "dual card" solutions but their tuning tool only supports one card at a time....give me a break evga.

    Yet another edit: Could it be that when I first plugged in the 9600GSO it auto-installed the drivers? I've updated the drivers since then (first updated to the latest 9600GSO driver, then the latest physX driver, then the CUDA driver), but I don't know.

    9600GSO driver : 7.15.11.7781
    8800GT driver : 7.15.11.7781

    I guess I should post this in the software support section eh. Meh.
     

    Attached Files:

    Last edited: Oct 9, 2008
  13. BUCK NASTY

    BUCK NASTY F@H Mod & 4P Enthusiust Staff Member

    Joined:
    Aug 8, 2007
    Messages:
    4,447 (1.69/day)
    Thanks Received:
    3,533
    Location:
    Tallahassee, FL. U.S.A.
    You must use Rivatuner and if you can O/C both cards, then everything is enabled properly. I had the same problem with EVGA Precision. Keep looking, as it's prob something simple that's holding you back. 3800 ppd is stock for a 9600GSO and max o/c on a dual card set-up should put you in 4700+ ppd territory. Try re-installing the drivers. Does windows display manager recognize both cards?
     
    xazraelx says thanks.
  14. xazraelx New Member

    Joined:
    Oct 23, 2007
    Messages:
    179 (0.07/day)
    Thanks Received:
    10
    My PPD on the gpu (whichever it's using) has been slowly climbing for the past hour - It's at 4300PPD...also, I'm almost 100% positive it says it's using my 9600GSO but using my 8800GT instead...my temps are around 51C on my 8800GT, and it idles at around 42C....plus, the 9600GSO temps are really low, but when stress tested, they go higher. So I'm almost positive it's using my 8800GT like it's supposed to (-gpu 0), it just won't use the 9600GSO (-gpu 2).

    Windows display manager does recognize both cards, if I know what you're talking about. The device manager does, the display manager does if you're referring to what I posted in the screenshot in my above post.

    I'll try re-installing the drivers...is there a preferred version to use? I've just been using the *latest* so far. Maybe this time I'll uninstall the drivers first, then install a new set instead of just using the update driver tool, or running it from the executable.

    Thanks, and let me know if you have any other suggestions.
     
  15. binsky3333

    binsky3333 New Member

    Joined:
    Jul 5, 2007
    Messages:
    643 (0.24/day)
    Thanks Received:
    21
    how do you get folding at home signatures?
     
  16. xazraelx New Member

    Joined:
    Oct 23, 2007
    Messages:
    179 (0.07/day)
    Thanks Received:
    10
    Okay - it's definately not my 9600GSO, because my GPU is producing 5681 PPD now with my overclock on it....which sounds about right. Now I just need to install a different driver for the 9600GSO I suppose.
     
  17. dadi_oh

    dadi_oh New Member

    Joined:
    Jul 18, 2007
    Messages:
    809 (0.30/day)
    Thanks Received:
    77
    Location:
    Almonte, Canada
    Do you mean the name that is displayed on the stats page? If so, that is setup when you are first running the folding application. Username is anything unique (that someone else has not used yet) and the team number is 50711 for TPU. If you don't enter these it defaults to anonymous. You change it by going into the configuration settings for your client. Both the GPU2 and CPU 6.20 version have a configuration setting in the tray.
     
  18. infrared New Member

    Joined:
    May 28, 2005
    Messages:
    3,307 (0.96/day)
    Thanks Received:
    183
    Location:
    Southampton, UK
  19. Bow

    Bow

    Joined:
    Jul 25, 2008
    Messages:
    2,437 (1.07/day)
    Thanks Received:
    1,041
    Location:
    South of Planet Earth
    I am up and running with the GPU client, with 1 card, How do I get the other card working?
    I am running vista 32bit and 1 monitor.

    Thanks
     
    Crunching for Team TPU
  20. Kursah

    Kursah

    Joined:
    Oct 15, 2006
    Messages:
    7,863 (2.68/day)
    Thanks Received:
    1,707
    Location:
    Missoula, MT, USA
    Wouldn't your 9600GSO be -gpu 1 if your 8800GT is -gpu 0? That's how it works in DOS for flashing and detection, I wouldn't think it'd be any different here...but I could be wrong as I don't run dual cards in any of my setups.

    :toast:
     
    xazraelx says thanks.
  21. p_o_s_pc

    p_o_s_pc F@H&WCG addict

    Joined:
    May 2, 2007
    Messages:
    13,009 (4.76/day)
    Thanks Received:
    2,183
    Location:
    Newark ohio
    damn my stats are sucking vary bad. i really hope i get a rig up and running that can start folding for me again.

    Would someone please donate to me 1 WU on the GPU? my folding name is p_o_s_pc
     
    Crunching for Team TPU
  22. xazraelx New Member

    Joined:
    Oct 23, 2007
    Messages:
    179 (0.07/day)
    Thanks Received:
    10
    I'm at a happy 8.4k PPD now ^^

    My second PCI express slot is only running at x4 though, I believe...which might be why the 9600GSO is sucking so much heh.
     

    Attached Files:

  23. SirKeldon

    SirKeldon New Member

    Joined:
    Feb 7, 2008
    Messages:
    489 (0.20/day)
    Thanks Received:
    154
    Location:
    Barcelona, Catalonia (Spain)
  24. BUCK NASTY

    BUCK NASTY F@H Mod & 4P Enthusiust Staff Member

    Joined:
    Aug 8, 2007
    Messages:
    4,447 (1.69/day)
    Thanks Received:
    3,533
    Location:
    Tallahassee, FL. U.S.A.
    Kursah is correct. It must be GPU 0 for 1st slot and GPU 1 for 2nd slot(i.e. Folding@home-Win32 -GPU 1 ). Your strongest card should be in 1st PCI-E slot to set the tone for the board.
     
    xazraelx says thanks.
  25. xazraelx New Member

    Joined:
    Oct 23, 2007
    Messages:
    179 (0.07/day)
    Thanks Received:
    10
    It's resolved now, I guess I just wasn't patient enough before. My 9600GSO is really running at a poor performance right now, but I'm fairly positive it's because of the second pci express slot I have is only running at x4. At least, I think so...It's a gigabyte p35-ds4 rev 2.0.

    And I have two new additions arriving this weekend as well...

    I'll have my 6000+ and onboard ATI Radeon 3200 HD serverish computer
    And a PS3 will join
    =)
     
    BUCK NASTY says thanks.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page