1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

|TPU's|## GeForce GTX 480/470 Club House ##|

Discussion in 'techPowerUp! Club Forum' started by pr@$r1g, Apr 20, 2010.

  1. shevanel

    shevanel New Member

    Joined:
    Jul 27, 2009
    Messages:
    3,479 (1.81/day)
    Thanks Received:
    406
    Location:
    Leesburg, FL
    thanks. I just installed it and first impression on noise is none. I was expecting to turn the pc on and get welcomed with the fan, but I never heard it.

    I am shocked and quite thrilled at the fact that they included a 6ft? hdmi to mini hdmi cable instead of just an adapter. A+ on that

    I am also shocked that I am idling at 74c :-( Furmark took it to an ice cold 94c @ 60% fan
     
    Last edited: May 6, 2010
  2. claylomax

    claylomax

    Joined:
    Apr 10, 2010
    Messages:
    1,612 (0.97/day)
    Thanks Received:
    261
    Location:
    London
    To check the idle temps you need to wait for the gpu to cool down; even after entering 2D mode it's still hot and consuming more than it would after a fresh boot-up. At least that happens with my GTX 480.
     
  3. shevanel

    shevanel New Member

    Joined:
    Jul 27, 2009
    Messages:
    3,479 (1.81/day)
    Thanks Received:
    406
    Location:
    Leesburg, FL
    I installed the card, hit the desktop, installed drivers then rebooted. when I cam back I looked at temps. Plus its brand new out of the box so maybe the TIM needs to cure and then I might see temps lower.. but right now it's about 75c and i have a window airconditioner blowing towards my PC with the case top off.

    I just opened BC2 and I laughed. Laughs of disappointment! LOL

    I know the ATI cards bench a bit better on BC2 from the reviews I read but for a $360 card I am not impressed with this card thus far. Especially since the 5870 I had was only $40 more than this card and this card gets 30-35 fps less on average at lower settings than the 5870.

    now of course I didnt pick this card up for the bang for buck... don't get me wrong I understood this card was overpriced and is supposed to be the competitior to the 5850 not the 5870.

    so far the only thing I like about this card was the fact it came with a 6ft hdmi cable!

    this sucker is friggin hot! doesnt perform as I would have expected and the driver keeps crashing in badaboom as Im trying to test transcoding to compare to the 8800gtx i just removed.

    ahh well.. I will play with it some more, I am about to install just cause 2 so maybe that will work out better with the physx stuff and what not.

    stay tuned
     
    Last edited: May 6, 2010
  4. erixx

    erixx

    Joined:
    Mar 24, 2010
    Messages:
    3,445 (2.05/day)
    Thanks Received:
    487
    sorry for hearing that.... And image quality?

    You know I went back to my GF9600 from the dead Ati 5850 and BC2 was slower of course, but the looks, visuals, are nicer with the Geforce (its personal and monitor related too, i know)....
     
  5. pr@$r1g

    pr@$r1g New Member

    Joined:
    Mar 23, 2010
    Messages:
    63 (0.04/day)
    Thanks Received:
    13
    Location:
    InDiA.x GhY
    Here's Some 3dMark's

    01
    [​IMG]

    03
    [​IMG]

    06
    [​IMG]

    Vantage
    [​IMG]

    that's tad low for 01 I dont know why / My 5770 used to score some 61k @ 1055 core

    May be a multi-core slowdown with i7 :laugh:
     
  6. Fitseries3

    Fitseries3 Eleet Hardware Junkie

    Joined:
    Oct 6, 2007
    Messages:
    15,509 (6.01/day)
    Thanks Received:
    3,107
    Location:
    Republic of Texas
    has anyone replace the TIM on there cards yet?

    from what i have seen it drops load temps by 10c
     
  7. douglatins

    douglatins

    Joined:
    May 15, 2008
    Messages:
    2,869 (1.22/day)
    Thanks Received:
    273
    Location:
    Brasil
    Uhm, thats an overstatement IMHO, why would nvidia design such an awesome HDT heatsink and use a crappy and bad installed tim
     
  8. Fitseries3

    Fitseries3 Eleet Hardware Junkie

    Joined:
    Oct 6, 2007
    Messages:
    15,509 (6.01/day)
    Thanks Received:
    3,107
    Location:
    Republic of Texas
    they always use crap TIM....
     
    DaedalusHelios says thanks.
  9. douglatins

    douglatins

    Joined:
    May 15, 2008
    Messages:
    2,869 (1.22/day)
    Thanks Received:
    273
    Location:
    Brasil
    Ok so i am interested in the results
     
  10. erixx

    erixx

    Joined:
    Mar 24, 2010
    Messages:
    3,445 (2.05/day)
    Thanks Received:
    487
    i will tell on monday night!!! just got a confirmed for the arrival of the BBQ470 :)
     
  11. claylomax

    claylomax

    Joined:
    Apr 10, 2010
    Messages:
    1,612 (0.97/day)
    Thanks Received:
    261
    Location:
    London
    If you call a 470 a BBQ, what is a 480 then? :laugh:
     
  12. shevanel

    shevanel New Member

    Joined:
    Jul 27, 2009
    Messages:
    3,479 (1.81/day)
    Thanks Received:
    406
    Location:
    Leesburg, FL
    well.. all bullshit aside. throw temps and power consumption out the window. this card is for eye candy without a doubt. ive been messing around with BC2 and im really impressed on the pure quality of graphics this card can produce and while keeping better than playable FPS.

    2 of these in SLI with metro 2033 cranked to its max... too spooky for me
     
  13. DaedalusHelios

    DaedalusHelios

    Joined:
    Feb 21, 2008
    Messages:
    4,965 (2.03/day)
    Thanks Received:
    826
    Location:
    Greensboro, NC, USA
    That is very true. :toast:
     
  14. erocker

    erocker Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Jul 19, 2006
    Messages:
    39,821 (13.16/day)
    Thanks Received:
    14,196
    Performance good? It looks amazing doesn't it. :)
     
    shevanel says thanks.
  15. Hawkster13

    Hawkster13

    Joined:
    Feb 10, 2009
    Messages:
    105 (0.05/day)
    Thanks Received:
    11
    Location:
    FL, USA
    I personally did this with my GTX 470. I used OCZ Freeze Thermal Compound.
    It was super easy to replace the TIM on this card. Man the compound that came with my GTX470 was everywhere hehe and yeah I did look like crappy TIM too.

    My temps didnt go down with 10c but it did go down with a full 6-8c. I am def. happy with the results.

    I should also mention, now that I own the GTX470 for 2-3 weeks. Man this thing can overclock like crazy and run perfectly stable.

    I own the EVGA GTX 470 SC card. Which comes with default stock of Voltage:975mW Shader Clock:1250MHz and Memory Clock:1801
    Well I overclocked it to:
    Voltage: 1025mW
    Shader Clock: 1600
    Memory Clock:1815
    Running on stock air.
     
  16. shevanel

    shevanel New Member

    Joined:
    Jul 27, 2009
    Messages:
    3,479 (1.81/day)
    Thanks Received:
    406
    Location:
    Leesburg, FL
    Are you playing metro 2033? any screen shots for this or the metro 2033 clubhouse thread?
     
  17. pr@$r1g

    pr@$r1g New Member

    Joined:
    Mar 23, 2010
    Messages:
    63 (0.04/day)
    Thanks Received:
    13
    Location:
    InDiA.x GhY
    Hi mates cheers :toast: , I have something to share

    [​IMG]
     
  18. mlee49

    mlee49

    Joined:
    Dec 27, 2007
    Messages:
    8,491 (3.40/day)
    Thanks Received:
    2,107
    NICE!!! Love to see some TPU peeps ranking on the bot!
     
  19. shevanel

    shevanel New Member

    Joined:
    Jul 27, 2009
    Messages:
    3,479 (1.81/day)
    Thanks Received:
    406
    Location:
    Leesburg, FL
  20. sneekypeet

    sneekypeet Unpaid Babysitter Staff Member

    Joined:
    Apr 12, 2006
    Messages:
    21,636 (6.93/day)
    Thanks Received:
    6,157
  21. shevanel

    shevanel New Member

    Joined:
    Jul 27, 2009
    Messages:
    3,479 (1.81/day)
    Thanks Received:
    406
    Location:
    Leesburg, FL
    how do you get the idle clocks so low?
     
  22. sneekypeet

    sneekypeet Unpaid Babysitter Staff Member

    Joined:
    Apr 12, 2006
    Messages:
    21,636 (6.93/day)
    Thanks Received:
    6,157
    open GPUz at desktop, allow card to idle maybe 30 seconds.

    I cant remember where at the moment, but there is also a windows setting that will override the bios and make the card run full speed.
     
  23. Solaris17

    Solaris17 Creator Solaris Utility DVD

    Joined:
    Aug 16, 2005
    Messages:
    17,291 (5.14/day)
    Thanks Received:
    3,614
    Location:
    Florida
    windows CP Power options high performance. make sure link state power managment is off or on "high performance"

    you can also force them in like evga precision by moving it 1mhz and hitting apply.
     
    sneekypeet says thanks.
  24. boredgunner

    boredgunner

    Joined:
    Dec 21, 2008
    Messages:
    142 (0.07/day)
    Thanks Received:
    26
    Location:
    Лиманск
    In EVGA Precision you can set separate 2D/3D clock speeds and fan speeds. This feature was hidden in older versions (and not available in even older versions), but it is now standard and not hidden in the new v1.9.3.

    http://www.evga.com/precision
     
  25. shevanel

    shevanel New Member

    Joined:
    Jul 27, 2009
    Messages:
    3,479 (1.81/day)
    Thanks Received:
    406
    Location:
    Leesburg, FL
    what would be a good 2d profile that wouldnt cause any issues?

    can these profiles for 2d/3d be set so they change auto?
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page