1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

TPU's Nostalgic Hardware Club

Discussion in 'techPowerUp! Club Forum' started by stinger608, Nov 14, 2009.

  1. 9700 Pro

    9700 Pro

    Joined:
    Dec 16, 2012
    Messages:
    428 (0.43/day)
    Thanks Received:
    246
    Location:
    Jyväskylä, Finland
    That Pentium D suddenly shuts down when OC is over 4300. What the hell is the reason :S

    Maybe I'll put a crazy overvolt and try again.. :toast:
     
    stinger608 says thanks.
  2. 9700 Pro

    9700 Pro

    Joined:
    Dec 16, 2012
    Messages:
    428 (0.43/day)
    Thanks Received:
    246
    Location:
    Jyväskylä, Finland
    If I remember right they used both chips, they kinda used what they had in stock or something like that.
    e: Sorry for double post. :)
     
  3. GreiverBlade

    GreiverBlade

    Joined:
    May 9, 2012
    Messages:
    3,500 (2.90/day)
    Thanks Received:
    2,681
    Location:
    Ovronnaz, Wallis, Switzerland
    yeah and some R420 X800GT where flash able into R480 enabling the 4 Pixels Shaders 4 TMU 4 ROP they missed ... if lucky ... (i might try ... who knows :D )
     
    stinger608 says thanks.
  4. JunkBear

    JunkBear

    Joined:
    Sep 16, 2013
    Messages:
    968 (1.36/day)
    Thanks Received:
    430
    Location:
    Canada
    Alors comment en français appellerait tu cela?Tu me fais penser à plusieurs Canadiens qui chialent contre le Canada mais qui refusent de foutre le camps dans un autre pays.
     
  5. GreiverBlade

    GreiverBlade

    Joined:
    May 9, 2012
    Messages:
    3,500 (2.90/day)
    Thanks Received:
    2,681
    Location:
    Ovronnaz, Wallis, Switzerland
    je parle pas de la traduction mais de la consonance.
    bon stop ca vas pas dans le cadre du thread
     
  6. 9700 Pro

    9700 Pro

    Joined:
    Dec 16, 2012
    Messages:
    428 (0.43/day)
    Thanks Received:
    246
    Location:
    Jyväskylä, Finland
    In fact the mod enables 8 pipelines, since X800GT has 8, and XT(PE) has 16 ;)

    Connect3D at least had those X800GTO's
    Speak English please. Even my English sucks but I still write in English. I think that no one would undestand if I would post in Finnish.
     
  7. GreiverBlade

    GreiverBlade

    Joined:
    May 9, 2012
    Messages:
    3,500 (2.90/day)
    Thanks Received:
    2,681
    Location:
    Ovronnaz, Wallis, Switzerland
    kyllä todellakin siksi sanoin se ei kuulu lanka ;) mutta ei hätää, kaksi virkaa french olivat hyödyttömiä :D

    aproximatively ... :roll:

    next hunt ... finally getting a Willamette ... if lucky ... every time someone outbid me
    KL_Intel_Pentium_4_Wilamette.jpg

    and i missed this on Ricardo.ch ... nobody until 2 minutes before the end ... 20$ ~ then MADNESS STRIKE CRITICAL and price up to 650
    SGI-re2-ge10v.jpg

    nah the X800GT R420 has 8/6/8/8 and the R480 14/6/14/14 (i meant flash a R420 to a R480 X800GT not fully enabling a XT PE :D )
     
  8. 9700 Pro

    9700 Pro

    Joined:
    Dec 16, 2012
    Messages:
    428 (0.43/day)
    Thanks Received:
    246
    Location:
    Jyväskylä, Finland
    Hahah that google translate Finnish :D

    Do you have a S423 mobo? Hope u get that, those are sweet even they are slow as shit :)
     
  9. GreiverBlade

    GreiverBlade

    Joined:
    May 9, 2012
    Messages:
    3,500 (2.90/day)
    Thanks Received:
    2,681
    Location:
    Ovronnaz, Wallis, Switzerland
    well .... no ... i need a S423 mobo to add a CPU to my CPU collection ? :D (and yes they are sweet as room heater and Intel's shame P4 1st shot bwahahaha)

    and yep ... google raw translation is ... approximate ahahah (albeit i translated English to Finnish and then Finnish to French to check and in french it has totally the meaning i wanted to give ... weird :roll: )

    or i could ...
    "D:はい、確かフランス私はそれがスレッドの一部ではないと述べた理由、それはです;)が、2つのポストは無用だった、心配しないでください" (i learn Japanese but only in Romaji)
    and this end the useless blabber : pics and nostalgia that's what it is all about!
     
    Last edited: May 3, 2014
  10. 9700 Pro

    9700 Pro

    Joined:
    Dec 16, 2012
    Messages:
    428 (0.43/day)
    Thanks Received:
    246
    Location:
    Jyväskylä, Finland
    lol let's put Korean the next time.. x)

    I have missed the whole 423 era but doesn't Abit have decent (OC) mobo's? :)
     
  11. JunkBear

    JunkBear

    Joined:
    Sep 16, 2013
    Messages:
    968 (1.36/day)
    Thanks Received:
    430
    Location:
    Canada
    English is not the only language around. Learning some new language will make you more able and more intelligent. :)
     
  12. Doc41

    Doc41

    Joined:
    Sep 25, 2010
    Messages:
    505 (0.28/day)
    Thanks Received:
    431
    Location:
    Bahrain
    Don't make me throw arabic in the equation :p
    erhm.. to stay on topic "somewhat" i recently acquired a couple of slim PS 2's that were just laying around in an acquaintance's house probably for a decade:roll:
     

    Attached Files:

    stinger608 and GreiverBlade say thanks.
  13. GreiverBlade

    GreiverBlade

    Joined:
    May 9, 2012
    Messages:
    3,500 (2.90/day)
    Thanks Received:
    2,681
    Location:
    Ovronnaz, Wallis, Switzerland
    لماذا لا؟ (sorry i cant put it right to left o_O )

    PS2 you say?
    IMG_20140504_085153_119.jpg IMG_20140504_085205_671.jpg

    nothing beats that one in my heart, following pics innards (no screw at all and i played with the console like that :D )the thermal pad are still fresh like new (QIII Arena was on the level of the PC graphic at the time.. truly a dream(cast)machine)
    IMG_20140504_090115_271.jpg IMG_20140504_085828_853.jpg IMG_20140504_085511_084.jpg IMG_20140504_085700_792.jpg IMG_20140504_085718_461.jpg IMG_20140504_085733_273.jpg IMG_20140504_085744_652.jpg
    The system's processor is a Hitachi SH-4 32-bit RISC at 200 MHz with an on-die 128-bit vector graphics engine (woops ... indeed the SH-4 had a Vector 128bit engine ... mixup ), 360 MIPS and 1.4 GFLOPS (single precision), using the vector graphics engine. The graphics hardware is a PowerVR2 CLX2 chipset, capable of 7.0 million polygons/second peak performance and trilinear filtering. Graphics hardware effects include gouraud shading, z-buffering, spatial anti-aliasing, per-pixel translucency sorting (also known as order independent translucency) and bump mapping. The system supports approximately 16.78 million colors (24-bit) color output and displays interlaced or progressive scan video at 640 × 480 video resolution.

    For sound, the system features a Yamaha AICA Sound Processor with a 32-Bit ARM7 RISC CPU operating at 45 MHz,[65] 64 channel PCM/ADPCM sampler (4:1 compression), XG MIDI support and 128 step DSP.

    The Dreamcast has 16 MB 64-bit 100 MHz main RAM, 8 MB 4 × 16-bit 100 MHz video RAM, 2 MB system ROM, 128 KB flash memory and 2 MB 16-bit 66 MHz sound RAM.[footnotes 1] The hardware supports VQ texture compression at either asymptotically 2 bpp or even 1 bpp.[66] The VRAM, RAM and ROM (amongst other areas) and all mapped in to a single address space accessible by the CPU.

    The system reads media using a 12x maximum speed (Constant Angular Velocity) Yamaha or Samsung, in later hardware revisions, GD-ROM Drive.(thanks wiki... in my bookmark 1st place!)
    (the 128bit was the Vector graphic engine) so the CPU really had a 128bit capable part as Sega marketed it :D )


    also ... i still have Quake 1 and Resident Evil + Exhumed for it
    IMG_20140504_090141_677.jpg

    as you wish
    D : 네 실제로 프랑스어 내가 스레드의 일부가 말했다, 그 이유의;)하지만 두 게시물 쓸모했다, 걱정하지 마세요

    anndd you missed nothing ;) (but Abit has some good mobo indeed, but the WP4 being prone to heat like mad... you need a good WC to OC )
     
    Last edited: May 4, 2014
    stinger608, Chevalr1c and Doc41 say thanks.
  14. Doc41

    Doc41

    Joined:
    Sep 25, 2010
    Messages:
    505 (0.28/day)
    Thanks Received:
    431
    Location:
    Bahrain
    why not :roll:,i can't either- apparently the site's format doesn't allow/can't

    speaking of consoles there are a few i wish we had including the dreamcast, ooooh which reminds me we have one that looks exactly like the original Atari 2600 don't know if it still works or not because i'll have to dig it out of storage somewhere in the house
     
    GreiverBlade says thanks.
  15. Chevalr1c

    Chevalr1c

    Joined:
    Sep 3, 2010
    Messages:
    3,403 (1.87/day)
    Thanks Received:
    1,613
    Location:
    NL, Europe
    I got two s478 P4 Willamettes lying about, one @1.5GHZ and @1.7GHz. You may have them for the price of shipping (fees will be like €5 - €15 depending on how exactly I will ship it, in a box or bubble-wrap enveloppe): http://www.techpowerup.com/forums/threads/chevalr1cs-for-sale-trade-thread-eu-only.161792/

    PM me if interested, I know you are not exactly in the EU but for you I will deal with customs if you want the CPUs.
     
    stinger608 says thanks.
    Crunching for Team TPU
  16. GreiverBlade

    GreiverBlade

    Joined:
    May 9, 2012
    Messages:
    3,500 (2.90/day)
    Thanks Received:
    2,681
    Location:
    Ovronnaz, Wallis, Switzerland
    in fact we can ... rahhh stupid me :D

    that remember me i saw one of this on Ebay but the Heretic put a Intel setup from 2001-2002 with win XP in it ... and ask a indecent price for it just because of the O² case ...
    i would prefer a original O² or a Octane2
    O2_large.jpg SGI_Octane_2_closeup.png

    swiss custom : no taxes till a price of 62.50chf (items+shipping) so no biggies ... but atm im kinda in a dead end for 2 more weeks

    i keep you updated ;)

    edit i forgot i seek the 1st serie S423 your's unfortunately are S478 :D but nice of you for the idea :)
    http://www.cpu-world.com/CPUs/Pentium_4/TYPE-Desktop Pentium 4 Willamette.html
     
    Chevalr1c says thanks.
  17. Chevalr1c

    Chevalr1c

    Joined:
    Sep 3, 2010
    Messages:
    3,403 (1.87/day)
    Thanks Received:
    1,613
    Location:
    NL, Europe
    Oh, wrong socket. :(

    And I know that given the current value of the CPUs, customs would only mean filling in a form. ;) I just mentioned it because, well, I don know why I bothered typing that... :D I can be silly at times.
     
    Crunching for Team TPU
  18. JunkBear

    JunkBear

    Joined:
    Sep 16, 2013
    Messages:
    968 (1.36/day)
    Thanks Received:
    430
    Location:
    Canada
    All languages put together here makes me think of big companies that hire foreign customer service. :p Like Dell Canada when you call for french the customer service is in Morocco. Really another level of french. Hehehe
     
    GreiverBlade and stinger608 say thanks.
  19. JunkBear

    JunkBear

    Joined:
    Sep 16, 2013
    Messages:
    968 (1.36/day)
    Thanks Received:
    430
    Location:
    Canada
    Still have the Atari 2600 at home like brand new in original box with all manuals also with all remote controllers they made and nearly 60 games.
     
  20. remixedcat

    remixedcat

    Joined:
    May 13, 2010
    Messages:
    3,527 (1.82/day)
    Thanks Received:
    941
    Tardbus adapter:
    2014-04-09 17.58.49.jpg
     
    GreiverBlade, Chevalr1c and stinger608 say thanks.
  21. 9700 Pro

    9700 Pro

    Joined:
    Dec 16, 2012
    Messages:
    428 (0.43/day)
    Thanks Received:
    246
    Location:
    Jyväskylä, Finland
    Nah man, I can speak only Finnish (my native cos I'm a Finn) and English :D :toast:

    Well I would like to learn Russian and Korean for example :)
     
    Chevalr1c and GreiverBlade say thanks.
  22. JATownes

    JATownes

    Joined:
    Nov 9, 2008
    Messages:
    1,848 (0.74/day)
    Thanks Received:
    456
    Location:
    Texas
    My (non-techie) wife went through the closet and found an AM2+ board (Asus M4A79 Deluxe), Phenom II 940 BE, 4GB of Patriot DDR2 1066 Ram, MSI 4850 OC, Generic 550w PSU, CM690II Advanced, etc., and decided she was going to build her a rig, without any assistance from me. I had to help with the stock CPU Cooler mount, but otherwise, she did it all herself. I thought I would share with the old PC loving hardware guys (and girls) how proud I am of her effort to try and get into my hobby.

    IMG_0849.jpg IMG_0849.jpg IMG_0841.jpg IMG_0846.jpg IMG_0842.jpg IMG_0844.jpg
     
    droopyRO, 9700 Pro, Backfire and 5 others say thanks.
  23. GreiverBlade

    GreiverBlade

    Joined:
    May 9, 2012
    Messages:
    3,500 (2.90/day)
    Thanks Received:
    2,681
    Location:
    Ovronnaz, Wallis, Switzerland
    as a Lifeguard in a high altitude thermal station (lots of tourists :D ) i speak only English French German... i understand Italian and speak it a little bit, same for Spanish and i'm learning Japanese phonetic (Romaji) by myself. i never took any language lessons except the obligatory German in school, Russian well i know only the phonetical ... "Nasdrovia" "da" "niet" Dasvidania" "spasiba" and the most important "Vodka" :roll:

    nice idea... AM2 and AM2+ are still going strong for any kind of task :) even more with a Phenom II, and indeed a good reason to be proud of what she did.
     
    JATownes says thanks.
  24. JunkBear

    JunkBear

    Joined:
    Sep 16, 2013
    Messages:
    968 (1.36/day)
    Thanks Received:
    430
    Location:
    Canada
    Not sure if guys here will fap to your girl or to the rig. :p
     
  25. JunkBear

    JunkBear

    Joined:
    Sep 16, 2013
    Messages:
    968 (1.36/day)
    Thanks Received:
    430
    Location:
    Canada

    Italien, Spanish, French all come from the Latin. So for a native french speakers theses languages are quite easy to understand.
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page