1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

TPU's WCG/BOINC Team

Discussion in 'World Community Grid (WCG)' started by Chicken Patty, Feb 20, 2009.

  1. Radical_Edward

    Radical_Edward

    Joined:
    Jan 24, 2010
    Messages:
    3,587 (2.14/day)
    Thanks Received:
    1,927
    Location:
    Oregon, USA
    Figured it out. The motherboard I won in the contest doesn't support CPUs over 95W. Which means this Phenom 9750 won't post because of that. So I tossed the Athlon X2 back in for now. :shadedshu
    Crunching for Team TPU
  2. Chicken Patty

    Chicken Patty WCG Moderator Staff Member

    Joined:
    Nov 27, 2007
    Messages:
    28,341 (11.48/day)
    Thanks Received:
    12,225
    Location:
    Miami, Florida
    Damn, anything you can think of to fix that? Wish I had a board to trade you or something. :(
  3. Radical_Edward

    Radical_Edward

    Joined:
    Jan 24, 2010
    Messages:
    3,587 (2.14/day)
    Thanks Received:
    1,927
    Location:
    Oregon, USA
    There's two things I can do really.

    I can sell the Athlon X2 and the Phenom X4 and then buy a new 95W X4, or I can sell the Athlon X2 and the current mobo and buy a better motherboard. But If I'm going to do that I might as well sell the DDR2 and go with a newer board with DDR3. I plan on doing that with my main rig as well...
    Crunching for Team TPU
  4. Chicken Patty

    Chicken Patty WCG Moderator Staff Member

    Joined:
    Nov 27, 2007
    Messages:
    28,341 (11.48/day)
    Thanks Received:
    12,225
    Location:
    Miami, Florida
    Yeah, if possible go with the DDR3 option. DDR2 just seems out of it already.
  5. Radical_Edward

    Radical_Edward

    Joined:
    Jan 24, 2010
    Messages:
    3,587 (2.14/day)
    Thanks Received:
    1,927
    Location:
    Oregon, USA
    Anyways, anyone have a spare mobo handy then? I'd rather buy one from a TPUer than Newegg.
    Crunching for Team TPU
  6. Chicken Patty

    Chicken Patty WCG Moderator Staff Member

    Joined:
    Nov 27, 2007
    Messages:
    28,341 (11.48/day)
    Thanks Received:
    12,225
    Location:
    Miami, Florida
    Not here dude :(
  7. stinger608

    stinger608 Dedicated TPU Cruncher & Folder

    Joined:
    Nov 11, 2008
    Messages:
    7,067 (3.34/day)
    Thanks Received:
    3,463
    Location:
    Wyoming
    Damn man, nothing that accepts DDR3 at the moment. Only one I have is a matx that takes DDR2.
    Crunching for Team TPU More than 25k PPD
  8. mjkmike

    mjkmike

    Joined:
    Feb 14, 2010
    Messages:
    1,551 (0.93/day)
    Thanks Received:
    3,495
    Location:
    Alberta,Canada
    I'm having problems with the new FX8150. The problem is with boinic , it just will not access Internet. I keep getting certifacate errors. Did a fresh install, updated to version 6.10.58.

    As far as CPUID Hardware Monitor says I have a FX-8130 and not the FX-8150 I payed for. CPU-Z reports a FX-8150
    Last edited: Dec 11, 2011
    Crunching for Team TPU
  9. Radical_Edward

    Radical_Edward

    Joined:
    Jan 24, 2010
    Messages:
    3,587 (2.14/day)
    Thanks Received:
    1,927
    Location:
    Oregon, USA
    That's just strange. Where did you buy it from?
    mjkmike says thanks.
    Crunching for Team TPU
  10. (FIH) The Don

    (FIH) The Don

    Joined:
    Aug 11, 2009
    Messages:
    6,823 (3.70/day)
    Thanks Received:
    2,910
    Location:
    Viking Land
    try an older version of boinc

    usually works

    for the chip, only way to be sure is to look at the chip it self
    mjkmike says thanks.
  11. mjkmike

    mjkmike

    Joined:
    Feb 14, 2010
    Messages:
    1,551 (0.93/day)
    Thanks Received:
    3,495
    Location:
    Alberta,Canada
    I keep getting this.:banghead::banghead:

    [​IMG]

    This is the 3'rd version of Boinic I have tried.
    Crunching for Team TPU
  12. Chicken Patty

    Chicken Patty WCG Moderator Staff Member

    Joined:
    Nov 27, 2007
    Messages:
    28,341 (11.48/day)
    Thanks Received:
    12,225
    Location:
    Miami, Florida
    Only thing I can recommend at this point as far as BOINC is to try an older version. The date/time is set correct on the PC?
    mjkmike says thanks.
  13. mjkmike

    mjkmike

    Joined:
    Feb 14, 2010
    Messages:
    1,551 (0.93/day)
    Thanks Received:
    3,495
    Location:
    Alberta,Canada
    THX CP.:) Fixed the date/time.:laugh:

    [​IMG]

    Now just have to put the 955 back into the M4A785-M and find a hard drive and power supply in my junk room.:roll:
    KieX says thanks.
    Crunching for Team TPU
  14. Chicken Patty

    Chicken Patty WCG Moderator Staff Member

    Joined:
    Nov 27, 2007
    Messages:
    28,341 (11.48/day)
    Thanks Received:
    12,225
    Location:
    Miami, Florida
    Common thing that is overlooked, has happened to me before multiple times. :toast:. I don't have any hardware laying around this time. Actually have everything in use.
    mjkmike says thanks.
  15. ChaoticAtmosphere

    ChaoticAtmosphere

    Joined:
    Oct 27, 2008
    Messages:
    2,215 (1.04/day)
    Thanks Received:
    1,605
    Location:
    Look up. Look way up.
    I'm not sure why but my numbers have dropped drastically in the last few days any idea why?
  16. mjkmike

    mjkmike

    Joined:
    Feb 14, 2010
    Messages:
    1,551 (0.93/day)
    Thanks Received:
    3,495
    Location:
    Alberta,Canada
    I'm getting alot of work units that take 10 plus hours. If you are also, it would cut down on the amount you report every day.
    ChaoticAtmosphere says thanks.
    Crunching for Team TPU
  17. BinaryMage

    BinaryMage New Member

    Joined:
    Feb 6, 2011
    Messages:
    609 (0.47/day)
    Thanks Received:
    359
    That shouldn't change the point numbers, though...
    ChaoticAtmosphere says thanks.
  18. KieX

    Joined:
    Dec 18, 2009
    Messages:
    2,408 (1.40/day)
    Thanks Received:
    2,461
    Location:
    London, UK
    Asuming nothing has changed on your computer recently I'd say start with running the BOINC CPU benchmark again, as that forms part of how points are calculated. I normally do that whenever I notice a dip on a rig's output and seems to work.

    They do try to balance the points/time but in reality there are some projects which run more efficiently than others. My farm can fluctuate from 26K to 34K depending on projects (i cycle through them nowadays)
    ChaoticAtmosphere says thanks.
  19. BinaryMage

    BinaryMage New Member

    Joined:
    Feb 6, 2011
    Messages:
    609 (0.47/day)
    Thanks Received:
    359
    Very true. Chaotic stated a drastic drop, which led me to believe more than could be caused by switching projects, but you could be right. I would suggest going through this order until the problem is fixed:

    1. Check Free-DC machine stats to figure out which computer is causing the drop.
    2. Check BOINC log. (Advanced->Event Log or Ctrl-Shift-E) Look for error messages or other strange notifications.
    3. Check projects on the WCG site. I'd suggest running multiple ones, single projects can run out of work occasionally.
    4. Reboot your cruncher.
    5. Rebenchmark CPU from within BOINC.
    6. Reset the project from within BOINC.
    7. Reinstall BOINC.
  20. ChaoticAtmosphere

    ChaoticAtmosphere

    Joined:
    Oct 27, 2008
    Messages:
    2,215 (1.04/day)
    Thanks Received:
    1,605
    Location:
    Look up. Look way up.
    Thanks guys. I think running the bench's is a good idea. I'l try that first then I'll try the 7 step program. :) :respect:
  21. ChaoticAtmosphere

    ChaoticAtmosphere

    Joined:
    Oct 27, 2008
    Messages:
    2,215 (1.04/day)
    Thanks Received:
    1,605
    Location:
    Look up. Look way up.
    It's looking better already :) :rockout:
  22. brandonwh64

    brandonwh64 Addicted to Bacon and StarCrunches!!!

    Joined:
    Sep 6, 2009
    Messages:
    18,555 (10.20/day)
    Thanks Received:
    6,070
    Location:
    Chatsworth, GA
    My PPD has slowed down due to my athlon was not stable at 3.6Ghz and constantly rebooting at work. I have set it back to stock and its crunching along on all 4 cores but with a slightly lower PPD. I will try to get it back close to 3.6Ghz stable when I get a change.
    Chicken Patty says thanks.
    Crunching for Team TPU
  23. Radical_Edward

    Radical_Edward

    Joined:
    Jan 24, 2010
    Messages:
    3,587 (2.14/day)
    Thanks Received:
    1,927
    Location:
    Oregon, USA
    Stock is better than nothing. ;)

    I ended up not taking the CruncherX2 to work, it's still sitting here taking up space and heating my room. :laugh:

    If anyone has a 95W X4 cpu that'll work in it, let me know. I'm currently on the market for one.
    Chicken Patty says thanks.
    Crunching for Team TPU
  24. brandonwh64

    brandonwh64 Addicted to Bacon and StarCrunches!!!

    Joined:
    Sep 6, 2009
    Messages:
    18,555 (10.20/day)
    Thanks Received:
    6,070
    Location:
    Chatsworth, GA
    Mine is happily crunching away under my work desk :)

    I game on it sometimes at lunch but most of the time it crunches
    Crunching for Team TPU
  25. Radical_Edward

    Radical_Edward

    Joined:
    Jan 24, 2010
    Messages:
    3,587 (2.14/day)
    Thanks Received:
    1,927
    Location:
    Oregon, USA
    Yeah, I plan on moving it to work soon, but I'll have to hook up a KVM switch as well.
    Crunching for Team TPU

Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (0 members and 2 guests)

Share This Page