1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

TPU's WCG/BOINC Team

Discussion in 'World Community Grid (WCG)' started by Chicken Patty, Feb 20, 2009.

  1. JrRacinFan

    JrRacinFan Served 5k and counting ...

    Joined:
    Mar 17, 2007
    Messages:
    19,414 (7.07/day)
    Thanks Received:
    4,483
    Location:
    Youngstown, OH
    Remember in our PM's. I mentioned IMC & MAYBE hdd's.
     
    ChaoticAtmosphere says thanks.
  2. ChaoticAtmosphere

    ChaoticAtmosphere

    Joined:
    Oct 27, 2008
    Messages:
    2,215 (1.03/day)
    Thanks Received:
    1,606
    Location:
    Look up. Look way up.
    Yup. Responded too. thank you Jr. :toast:

    Memtest86+ one pass - no errors

    Will be rewiring the computer as the power supply will be coming out of that one and going into ULTIMATEVORTEX V2 which I am finally going to be building this Friday night, So get ready to see my PPD's Triple and a 3 star or maybe even a 4 star badge on the way :D
     
    ThE_MaD_ShOt, Norton and Daimus say thanks.
  3. agent00skid

    Joined:
    May 6, 2012
    Messages:
    551 (0.63/day)
    Thanks Received:
    365
    Fan arrived and installed. It was tight, but it just fits. :p

    And with some undervolting, I've gotten the temp down a good bit. :)
     
    Chicken Patty, Daimus and Norton say thanks.
    Crunching for Team TPU
  4. Norton

    Norton WCG-TPU Team Captain

    Joined:
    Dec 21, 2011
    Messages:
    8,621 (8.56/day)
    Thanks Received:
    19,492
    Positive results... always a good thing :toast:

    Did you end up going with the AC Freezer 7 or one of the other ones?
     
    Crunching for Team TPU More than 25k PPD
  5. ChaoticAtmosphere

    ChaoticAtmosphere

    Joined:
    Oct 27, 2008
    Messages:
    2,215 (1.03/day)
    Thanks Received:
    1,606
    Location:
    Look up. Look way up.
    So I set my bios to default and no overclock whatsoever. Boinc was not running at all and still froze up.

    now some other observations I have made:

    1. It only freezes when idle, never while I'm using it.

    2. it only freezes with the screen off.

    @JrRacingFan: I have also checked to make sure all sata power/data cables are secure. How do I check the IMC?

    So I'm going to turn the "turn screen off" option to "never" in the power options and turn on a screen saver. Let's see what happens while I'm out today buying the parts for My 2nd rig.
     
    stinger608 says thanks.
  6. agent00skid

    Joined:
    May 6, 2012
    Messages:
    551 (0.63/day)
    Thanks Received:
    365
    Yep, it is the AC Freezer 7.
    A bit of an unexpected way of fitting, but got it on.

    It cut about 5°c at full boinc(Turbo deactivated), and undervolting got me another 5°c, so running full at about 44-45°c with what I believe is a bit aggressive fan profile. Might look into a bit of overclocking. :p

    Temps are according to current bios reports, which I'm still not sure are entirely correct.
     
    Last edited: Jun 22, 2012
    Norton says thanks.
    Crunching for Team TPU
  7. JrRacinFan

    JrRacinFan Served 5k and counting ...

    Joined:
    Mar 17, 2007
    Messages:
    19,414 (7.07/day)
    Thanks Received:
    4,483
    Location:
    Youngstown, OH
    @Chaotic

    If you're running CnQ, as a test disable it. See if it still does it and report back. Also, about the IMC, Give IBT a run at 3072MB or greater, 3 iterations minimum.
     
    Last edited: Jun 22, 2012
    ChaoticAtmosphere says thanks.
  8. brandonwh64

    brandonwh64 Addicted to Bacon and StarCrunches!!!

    Joined:
    Sep 6, 2009
    Messages:
    18,588 (10.09/day)
    Thanks Received:
    6,092
    Location:
    Chatsworth, GA
    Ok I just switched over to my cruncher at work to find it at the login screen. Sometime during the night it got BSOD 3B which from what I seen is some kind of page pooling error. I since set to autologin incase it ever does this again to get it back crunching but I am doubting its an OC issue. It has ran for 10 days straight of crunching on the OC
     
    Crunching for Team TPU
  9. ChaoticAtmosphere

    ChaoticAtmosphere

    Joined:
    Oct 27, 2008
    Messages:
    2,215 (1.03/day)
    Thanks Received:
    1,606
    Location:
    Look up. Look way up.
    dude, please stop using acronyms, CnQ? IBT? :confused: WTF? :laugh:
     
  10. Jstn7477

    Jstn7477

    Joined:
    Aug 30, 2009
    Messages:
    3,840 (2.08/day)
    Thanks Received:
    1,533
    Location:
    Sarasota, Florida, USA
    CnQ - Cool 'n Quiet, AMD's energy saving technology that downclocks the CPU when idle.
    IBT: IntelBurnTest, Linpack based stress testing program.
     
    ChaoticAtmosphere and JrRacinFan say thanks.
    Crunching for Team TPU More than 25k PPD
  11. JrRacinFan

    JrRacinFan Served 5k and counting ...

    Joined:
    Mar 17, 2007
    Messages:
    19,414 (7.07/day)
    Thanks Received:
    4,483
    Location:
    Youngstown, OH
    OMGSTFUWTFLMMFAOROFLCKNBBQSAUCECOPTER!!! :roll:
     
  12. ChaoticAtmosphere

    ChaoticAtmosphere

    Joined:
    Oct 27, 2008
    Messages:
    2,215 (1.03/day)
    Thanks Received:
    1,606
    Location:
    Look up. Look way up.
    Haha!! Thx. Ok Cool 'n' quiet I only use in my bathroom not in my computer bios, disabled.

    I have run stress tests and my overclock is stable but I've already run my comp. with no overclock and it still froze. So nothing to do with that.
     
  13. Radical_Edward

    Radical_Edward

    Joined:
    Jan 24, 2010
    Messages:
    3,587 (2.11/day)
    Thanks Received:
    1,927
    Location:
    Oregon, USA
    Anything useful in the error logs?

    I'd check those, maybe there's something wrong with the OS itself. :ohwell:

    You ever end up checking the HDD?
     
    Crunching for Team TPU
  14. JrRacinFan

    JrRacinFan Served 5k and counting ...

    Joined:
    Mar 17, 2007
    Messages:
    19,414 (7.07/day)
    Thanks Received:
    4,483
    Location:
    Youngstown, OH
    I gots a feeling it may even something as silly as a bad sata cable. I just recently had this occurring with the HTPC, but it was throwing BSOD's with all different stop codes.
     
  15. ChaoticAtmosphere

    ChaoticAtmosphere

    Joined:
    Oct 27, 2008
    Messages:
    2,215 (1.03/day)
    Thanks Received:
    1,606
    Location:
    Look up. Look way up.
    you mean SSD. the HDD is only a data drive.

    Anyway as I said. I removed my overclock and it still froze. it only freezes when idle and screen turn off. so I removed power management altogether and will use a screensaver while it's idle today when I go to pick up the parts for my new rig. If it doesn't freeze then I know it's turning off the screen that causes it. I have a feeling that when I pull out the HD 7970 to put in the new rig and put the hd 6870 back in this one all will be back to normal.
     
  16. JrRacinFan

    JrRacinFan Served 5k and counting ...

    Joined:
    Mar 17, 2007
    Messages:
    19,414 (7.07/day)
    Thanks Received:
    4,483
    Location:
    Youngstown, OH
    Totally missed that. I should really start looking at specs more often. AMD drivers playing up? Who knows. If that 6870 cures it that would be soooo fail.
     
  17. Norton

    Norton WCG-TPU Team Captain

    Joined:
    Dec 21, 2011
    Messages:
    8,621 (8.56/day)
    Thanks Received:
    19,492
    Hey guys

    I'm out with the wifey tonight and won't get back til late

    Can someone post the daily #'s, stones, and pie for me?

    Thanks much..... wish me luck ;)
     
    Crunching for Team TPU More than 25k PPD
  18. popswala

    popswala New Member

    Joined:
    May 29, 2009
    Messages:
    2,294 (1.18/day)
    Thanks Received:
    957
    Location:
    Conway, AR
    Here's a rig I'm attempting to get up and running. It was my wifes old motherboard that I think went bad while I was deployed. When I first messed with it, It made a high pitch whine sound kinda like a bad cap or something but that was a while ago that I messed with it last. Its nice and quiet now. Just need to get a hard drive on it to install an os and see what it can do. I can also test the ram to make sure they still work perfect for selling purposes but that is the last of my ddr2 lol.

    [​IMG]

    MSI K9N sli
    AMD PH 9600
    OCZ FLX DDR2 800 1GBx2
    SilenX Extreme cpu cooler
    XFX 8600gt XXX
    Ultra 500w PSU

    Thats all I got so far. Just a hdd to hold an os on and a few apps
     
    Daimus, Norton, mjkmike and 1 other person say thanks.
  19. okidna

    okidna

    Joined:
    Jan 2, 2012
    Messages:
    470 (0.47/day)
    Thanks Received:
    343
    Location:
    Indonesia
    I learned from my friends who own 7970 (2 different friends) that sometimes AMD ZeroCore acting up weirdly, especially when idling, light load (like browsing, streaming from youtube,etc.) and OS waking up from sleep state. Causing freezing, green or red/pink screen, and sometimes BSOD.

    They said that the latest BETA driver (12.6 or 12.7, I don't know which one) reduce this bug. You might wanna try that, Chaotic. Unless you're already using those driver.

    But try putting your 6870 back is also a good (and probably easier) move. Give it a go.
     
    ChaoticAtmosphere says thanks.
  20. ChaoticAtmosphere

    ChaoticAtmosphere

    Joined:
    Oct 27, 2008
    Messages:
    2,215 (1.03/day)
    Thanks Received:
    1,606
    Location:
    Look up. Look way up.
    Thanks man...the 6870 is going back in soon. I'm currently in the middle of a build. Pics will be updated all night in my build thread in my signature. :toast:
     
    mjkmike and ThE_MaD_ShOt say thanks.
  21. ThE_MaD_ShOt

    ThE_MaD_ShOt

    Joined:
    Nov 29, 2011
    Messages:
    4,846 (4.71/day)
    Thanks Received:
    3,393
    Location:
    Hi! I'm from the Internet
    Good luck with the build CA :toast:
     
    Crunching for Team TPU
  22. Radical_Edward

    Radical_Edward

    Joined:
    Jan 24, 2010
    Messages:
    3,587 (2.11/day)
    Thanks Received:
    1,927
    Location:
    Oregon, USA
    My friend had a issue where his screen wouldn't come back on with his 7870 during sleep mode/screen off only. Might be the AMD driver. I know it isn't an issue now after he changed drivers.
     
    ChaoticAtmosphere says thanks.
    Crunching for Team TPU
  23. Jstn7477

    Jstn7477

    Joined:
    Aug 30, 2009
    Messages:
    3,840 (2.08/day)
    Thanks Received:
    1,533
    Location:
    Sarasota, Florida, USA
    Reformatted 2 of my machines today. The Phenom X3 8550 got Ubuntu 12.04 x64 treatment, and the dv5000 laptop got upgraded to XP x64. Didn't go Linux on it because I use RMClock to undevolt the Turion64 by 100mv and that keeps it 10c cooler and cools down the charger a lot as well. For some reason the default voltage is 1.5v which is nuts for a 2GHz/90nm Athlon64.

    I learned that Teamviewer blows on Linux but at least I put it in the startup applications manager with auto login so it actually starts. BOINC also feels the need to incessantly flash the "Notices" button and wiggle the taskbar icon, when clicking that button brings up a blank window. Derp.
     
    Crunching for Team TPU More than 25k PPD
  24. ThE_MaD_ShOt

    ThE_MaD_ShOt

    Joined:
    Nov 29, 2011
    Messages:
    4,846 (4.71/day)
    Thanks Received:
    3,393
    Location:
    Hi! I'm from the Internet
    Yeah I noticed that too. No messages but it says you have some. I am going to do a Ubuntu /Windows comparison and see which one gives the best ppd. I have a spare hdd right now so I will load win vista to it and test for a couple weeks and the last 5 days I will jot the numbers down and do a average. Then i'll load Win 7 and do the same and com pair all three. For the next 5 days I am going to jot the numbers down for the Ubuntu rig.
     
    Daimus says thanks.
    Crunching for Team TPU
  25. ChaoticAtmosphere

    ChaoticAtmosphere

    Joined:
    Oct 27, 2008
    Messages:
    2,215 (1.03/day)
    Thanks Received:
    1,606
    Location:
    Look up. Look way up.
    In the middle of a build. Check my build log for updates. This computer will come apart soon as I need the PSU from it. Will be powering up on this Comp with my 600 OCZ soon. This is a live build! :rockout::toast:
     
    Chicken Patty, Daimus and ThE_MaD_ShOt say thanks.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page